Перейти до змісту

Новий чудовий пам'ятник у Луцьку

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

а все ж таки чому мерія заперечує що це скульптура саме Шишка ? це ж очевидно

ну бо ж вони тоді визнають, що продалися і "поклали" на конкурс

Тим більше, що про плани мерії "поставити пам’ятник відомому волинському поету та художнику Костянтину Шишку, а поряд насадити нові дерева, а саме клени" писали волинські інтернет-видання в липні, зокрема, "Аверс" http://www.mediaaver...robiti-parkovku

і ВолиньPost http://www.volynpost.com/news/16952-u-centri-lucka-zamist-spylianyh-derev-obiciayut-novi

• Відповідей 103
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я Шишка не знав. Мені не очевидно.

vs.

Дякую скульптору за "схожість".

так пам"ятниц даже лучче.

а ти у фотошопі шляпу на фотці вдягни, раз тобі неочевидно :)

Опубліковано

Ой. Конкурс... Конкурс-не конкурс, а вибрали все одно б якесь лайно пробачте. Ви бачили конкурсні роботи на пам*ятник Бандері? Уродство та й годі.

Опубліковано

Мусив прочитати "Епупею" (pdf)... :)

Міг би хоч якісь враження написати і, бажано, зміст коротко, бо я теж ото через тебе мусила читати - шок)))
Опубліковано

Мусив прочитати "Епупею" (pdf)... :)

"...ще й казнащо такеє сниться. Зиркнеш випадком під подушку, а там пиріг пече пампушку. Приміром глянеш під стілець, рубець там кришить тютюнець. З досади плюнеш - й на горище, човпуться й там, аж вітер свище" - це було написано у 60-х роках видатним поетом Костем Шишком, а як актуально, наче про Луцьку міськраду... :0150:

Опубліковано

Мені не очевидно.

Отак схожіший :)

176px-%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%281940%E2%80%932002%29.jpg vs. dsc_0259.jpg

Дуже схожий, хороша скульптура.

декілька разів перетинався з Костем Шишко. просто, я пам'ятаю його квадратні окуляри із затемненими лінзами, здається, дермантиновий плащ (світло-коричневий) ну і чорну шляпу. давно було. часто бачив його на вул. ім. Л. Українки. схожий.

Опубліковано

Виявляється що міські чиновники самочинно встановили пам’ятник К.Шишку, а також облаштували сквер за кошти невідомого походження. Це випливає з відповідей за підписом заступника міського голови Т. Яковлєва. Ці - тепер уже офіційні - документи чітко пояснили причини цинічних маніпуляцій і брехні заступника міського голови С.Кравчука, який безпосередньо керував роботами в сквері. Про це ТУТ

Опубліковано

Ну от, опублікували

http://www.volynnews.com/news/city/rezultaty_konkursu_proektiv_skulptury_kostya_shyshka_foto-2/

Останній - взагалі типовий радянський пам'ятник, так я і уявляв "професійну роботу"

Подобається лише варіант з лавочкою. Щось в ньому є, добрий він, хоч і поступається за технікою виконання

Опубліковано

Там в тексті згадується Ірина Дацюк, а фото її проекту немає. Чи не представила вона вже встановлену "садово-паркову скульптуру"? :)

Опубліковано

Otto Kreer, в кожного свій смак =)

Просто, як на мене, радянські пам'ятники не залишають ніяких емоцій. В абсолютній більшості це дядько з вольовим героїчним поглядом, і книжкою якомога більших розмірів. Хоча за якістю цей проект теж для мене найкращий

Опубліковано
Відбувся конкурс ... повідомили у прес-службі благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
дякуємо, що хоч "снізошлі" до простого люду і повідомили, що якийсь там конкурс відбувався...
Нагадаємо, що 29 травня 2013 року, рішенням спільного засідання благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» та громадської художньої ради у складі Костя Борисюка, Юрія Лінніченка, Зої Навроцької, Надії Федорук, Євгена Ходаківського, Віктора Чухрая та Богдана Ясинського, оголосили закритий конкурс на створення проекту скульптури відомому луцькому поетові і художнику Костю Шишку.
Палиця вирішив, а рада оголосила? ;)

Під час спільного засідання громадської художньої ради та представників «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», що відбулось 12 вересня 2013 року прийняли рішення:

1.Визнати конкурс таким, що відбувся.

2.Не призначати першої премії у зв’язку з тим, що робота, яка б повністю відповідала високим художньо-мистецьким вимогам, відсутня.

З другим рішенням я солідарний. Дійсно гарної роботи, як на мій "необразований" смак, не було, і та скульптура, що встановили (про яку так вищали знані митці, що рівень училища, чи як там) мені теж більше подобається, ніж представлені на конкурс... але те рішення прийняте швидше в якості відмазки, щоб виправдати встановлення скульптури, яка пішла поза конкурсом...

А взагалі, мене трохи обурило інше...

Конкурс був закритий, хтось там щось вирішив, своїми мірками і своїми смаками...

В принципі, я розумію, що хто платить, той і музику замовляє... , але все ж, дивно, чому це такі питання, котрі мала б вирішувати громада (бо це напряму стосується нас і НАШОГО міста, а не тільки палиці чи членів худради!), вирішуються десь там за закритими дверима? !

...Хоча назвали її - "громадська художня рада"...

Ей, громада, хтось з нас висував цих членів??? Може я просто на перекур ходив і не в курсі... ;)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

А ось так французи увіковічнили свого героя.

5-ти метрова скульптура "Забодай мене Зідан" "Месть Зидана" на площі в Парижі перед Національним центром мистецтва й культури ім. Ж. Помпіду.

92038162_o_682972.jpg

Хто призабув події фіналу 2006 :0044:

cabezazo-de-zidane-o.gif
Опубліковано

А ось так французи увіковічнили свого героя.

5-ти метрова скульптура "Забодай мене Зідан"

Ггг, в Луцьку тоді треба майже всім гравцям "Волині" монументи ставити... правда малєєєсєнькі такі... :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...