Перейти до змісту

Новий чудовий пам'ятник у Луцьку

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 103
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

я правша, як мені фоткатися біля цього пам'ятника?

З пляшкою коньяку. ) За столиком, напроти дядька. І фоткать з сторони Кривого Валу. Офігітєльний ракурс. )))

Опубліковано

Пам"ятник суперовий,

Можна поцікавитись, що в тій скульптурі такого суперового?

Чи просто "от не було памятника, а тепер є - і суперово"?

Я вже не питаю про вигляд скверу (форма лавок, бордюри клумб). Гадаю, навіть найзатятіші оптимісти та свідки покращення не будуть вихваляти цей шедевр містобудування.

Опубліковано

О а я вже почав переживати де ж подівся пан Romek з його словами як все фігово навкруги.

Не переживайте, пан Lisovic. На щастя, не все так фігово у мене, як вам би хотілося. Життя ж не обмежується перлами борди.

Набагато гірше з тим, що роблять з містом рагулі та колгоспники. Та ви можете бути спокійні - тим кому таке подобається у місті у рази більше - я це чудово усвідомлюю.

Опубліковано

Romek, я розумію твоє прагнення рівнятись до кращого, причому в світовому масштабі. Це добре. Але треба реально оцінювати ситуацію. Підозрюю, що в якомусь селі Камінь-Каширського району люди впісялися б від півмегабітного інтернету, а прибиральниця в офіці гугла тихенько хіхікнула б при цьому собі в рукав. Де черга фахівців, які мають змінити місто на європейське? Де мільйонні бюджети для проектів Гауді..? ну і де сам Гауді - давно в луцьку не було. Я не бачу жодної практичної передумови для того, про що ти говориш. А колгоспники - це не колгоспники, а прості люди, які роблять роботу так, як вміють. В наших реаліях фахівці - це люди, які просто мають клепку в голові і вміють вчитись. От коли ми говоримо про якісну велоінфраструктуру в Луцьку я хіхікаю собі в рукав, бо знаю, що в Україні фахівців із цього питання можна порахувати на пальцях однієї руки. То що, нічого не робити?

Всі люди як люди, не треба робити з цього трагедію.... хоча є падлюки, згоден... але це зовсім інша історія.

Опубліковано

а де взагалі можна дізнатися детальніше, хто такий Кость Шишко? бо якби не ця скульптура, то я б і не знав про нього....

Опубліковано

druid, я не можу зрозуміти про яких "фахівців" йде мова? Тих, що накрили металочерепицею і вставили металопластик в середньовічний будинок Пузини біля замку, чи тих, що встановили сонячний годинник в тіні в центрі міста, чи тих, що начебто обладнали зупинку графіками руху транспорту (але це дрібниця, що воно не зручне і нечитабельне, але ж обладнали), тут можна довго перераховувати.... Для чого робити "покращення" для галочки витрачаючи при цьому чималі кошти, кому воно треба? Невже не можна зробити з самого початку нормально, щоб потім не доводилось ховати голову в пісок?

Опубліковано

а де взагалі можна дізнатися детальніше, хто такий Кость Шишко? бо якби не ця скульптура, то я б і не знав про нього....

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

http://www.volart.com.ua/art/kost/

Опубліковано

Romek, я розумію твоє прагнення рівнятись до кращого, причому в світовому масштабі...

....В наших реаліях фахівці - це люди, які просто мають клепку в голові і вміють вчитись.

Хто тобі сказав, що йдеться про Гауді і світовий масштаб? Йдеться про елементарне усвідомлення того, як має виглядати таке провінційне місто як Луцьк. Поглянь на сусідні Польщу, Словаччину, Угорщину - там у маленьких містах не роблять "барселону", там просто розуміють, як воно має виглядати.

І зробити нормальні клумби, встановити нормальні лавочки, ліхтарі, покласти тиньк чи дах - не потребує ані гауді, ані додаткового бабла.

Чого лучани повинні задовольнятися заниженими стандартами та не вимагати від архітекторів, художників, скульпторів, комунальників якісної роботи?

Вони дійсно, як ти кажеш, "роблять роботу так, як вміють", а місто співає при цьому їм гімни похвали: "роблять же щось!"

Опубліковано

druid, я не можу зрозуміти про яких "фахівців" йде мова? Тих, що накрили металочерепицею і вставили металопластик в середньовічний будинок Пузини біля замку, чи тих, що встановили сонячний годинник в тіні в центрі міста, чи тих, що начебто обладнали зупинку графіками руху транспорту (але це дрібниця, що воно не зручне і нечитабельне, але ж обладнали), тут можна довго перераховувати.... Для чого робити "покращення" для галочки витрачаючи при цьому чималі кошти, кому воно треба? Невже не можна зробити з самого початку нормально, щоб потім не доводилось ховати голову в пісок?

не хочу нікого образити, але в нас і більшість громадських діячів, які протестують - такі ж "фахівці", як і всі інші. Для того, щоб щось оцінювати - треба дуже детально вивчити всі передумови і фактори, а тоді давати оцінку.

Я не знаю деталей по жодному із наведених прикладів, але можу робити припущення:

Тих, що накрили металочерепицею і вставили металопластик в середньовічний будинок Пузини біля замку

я більш ніж впевнений, що тупо не вклались бюджет. І була проста дилема - або зробити як небуть, або не доробити зовсім. Що таке бюджет в державній інстутитуції (+ казначейство) я розповідати не буду, але це повна жесть. Звідки взялась саме така сума бюджету - я не знаю, але підозрюю, щор до цього приклались люди, які навіть не знають що так будинок Пузин. Зазвичай буває так: спеціаліст каже - нам треба лімон на реконструкцію. Чиновник каже: та нє нам мільйон ніхто не дасть, давай попросимо 800 тисяч. Просить 800, а йому кажуть: чувак, ти з з дуба впав? на тобі 500 і викручуйся як хоч. Аще відмінусуй відкати. То яким би ти фахівцем не був, якщо в тебе 300 тисяч, а тобі треба мільйон - ти будеш використовувати металочерепицю.

тих, що встановили сонячний годинник в тіні в центрі міста

а ти впевнений, що встановити споруду на центральній площі міста - це так просто, вписавшись у всі дбн-и і норми. На площі, яка вся списана підземними комунікаціями і знаходиться в оренді в якогось дяді? Ніхто не звернув увагу на те, що годинник був встановлений на місці білборда? Це означає, що було підготовлене для цього місце. Підлаштовувались не під дерева, а під місце, яке (я чомусь перкконаний) знайти було не так просто.

начебто обладнали зупинку графіками руху транспорту (але це дрібниця, що воно не зручне і нечитабельне, але ж обладнали)

якийсь "фахівець" на фейсбуці скинув фотку електронних табло в любліні і сказав, що так має бути, бо це читабельно і можливо дешевше. Він не врахував один нюанс - ці табло на придатні для трансляції реклами. А оскільки встановили їх за кошти підприємця, то в підприємця єдини варіант відбити бабло - крутити рекламу. Чому погано видно - я не знаю - можливо не вистачило грошей на якісніший екран, чи помилились із вибором антивандального шкла - взяли глянцеве замість матового. Це взагалі перший подібний обєкт, тому вважаю, що висновки робити рано.

ЗІ. Не маю жодного відношення до вказаних прикладів і не маю інтересу когось захищати, просто вважаю неправильним сидіти на своєму високому дереві і плювати на всіх, абсолютно не розуміючи того, що знизу і так харкотиння вистачає.

Опубліковано

druid, то для чого робити щось, що не вписується, чи буде виглядати абияк, для чого та бутафорія, кому потрібен отой "мартишкін труд"? Очевидно тебе самого це влаштовує, тому, думаю подальша дискусія буде зайвою.

Опубліковано

Чому деякі хаять, це ж не якась там абстракція, чи там щось неясне, симпатично та охайно, та й буде ще одне місце цікаве для туристів... по суті мені не важливо кому поставили, але зато симпатично.

і пора б ставити якісь цікаві штуки, коли йдеш сірим буднем побачиш і мимоволі посміхнешся, а не скажеш от чергове лайно замутили...

в Луцьку пора гнати в шию тих архітекторів недодєлків які нічого толком не вміють гарного спроектувати, а головний архітектор ще й затверджу всяку "срань" яку будуть будь де і аби як...

Опубліковано

Таке враження, що всім аби покритикувати... Стоїть собі чолов'яга з чашкою кави та й нікому не заважає... не подобається обходьте десятою дорогою...подобається - випийте разом з ним смачної кави (доречі я лівша і фотографуватись біля нього мені буде вельми зручно)

Я так думаю, людям образливо - чому не визнають їхній "геніальний" талант - в принципі як завжди, всі все знають і вміють робити краще за інших (ЦУМ розкритикували, Промінь теж і по моєму це доля будь-чого нового)

Опубліковано

Чому деякі хаять, це ж не якась там абстракція, чи там щось неясне, симпатично та охайно, та й буде ще одне місце цікаве для туристів...

Це ти серйозно? :)

Шкода, що туристичні атракції трактуються так нестандартно.

Раджу просто поїхати у цікаву туристичну подорож і потім самому собі відповісти, чи цікавими були власне такі пам'ятники?

Опубліковано

завдяки срачу навколо пам'ятника я взнав хто такий Кость Шишко

так що можна це все назвати вдалою піар-акцією

а на рахунок того, що скульптура якось ображає письменника, то тут абсолютно не погоджуся. якби скульптор хотів висміяти творчу інтелігенцію, то зобразив би її не в момент розпиття "кави", а в момент виходу з "Лакомки", коли ця "творча інтелігенція" вже перетворилася на "життєрадісний пролетаріат"

Опубліковано

Зазвичай буває так: спеціаліст каже - нам треба лімон на реконструкцію. Чиновник каже: та нє нам мільйон ніхто не дасть, давай попросимо 800 тисяч. Просить 800, а йому кажуть: чувак, ти з з дуба впав? на тобі 500 і викручуйся як хоч. Аще відмінусуй відкати. То яким би ти фахівцем не був, якщо в тебе 300 тисяч, а тобі треба мільйон - ти будеш використовувати металочерепицю.

я ще до цього додам: каже в липні місяці начальник своїм підлеглим - "Дайте мені вартість робіт по такому-то об'єкту, який планується на наступний рік" тільки почати проектуватись. :) І не хвилює - є проект, нема проекту - треба гроші в бюджет закласти і всьо. Беруть цифру з довідника Стеля і потім під неї підганяють генпідрядників, субпідрядників...
Опубліковано

Чому деякі хаять, це ж не якась там абстракція, чи там щось неясне, симпатично та охайно, та й буде ще одне місце цікаве для туристів...

Це ти серйозно? :)

Шкода, що туристичні атракції трактуються так нестандартно.

Раджу просто поїхати у цікаву туристичну подорож і потім самому собі відповісти, чи цікавими були власне такі пам'ятники?

мены подобаються пам'ятники де якась зображена дія, а не тупо там сидить Грушевський в кріслі і споглядає, його взагалі ніхто не замічає, а так є такі цікаві монументики, коли мимо йдеш то занурюєшся в той час и ту епоху, і це класно... наприклад в Європі таких повно, і вони нікому не заважають.

Опубліковано

Даруйте, але ж подібними пам'ятниками всіяні як і Львів так і Одеса, для прикладу. І це одна з їх рис, за що ми їх любимо.

Усі скульптури обростають легендами і приносять свій колорит, свою загадковість і привабливість.

Не берусь втручатись в розбірки ображених митців щодо конкурсу проектів, але виходячи з їх гніву щодо естетики, то скульптура Пабло Пікассо у Львові певно має викликати у них непритомність.

450px-Pablo_Picasso_(Lviv).JPG

Опубліковано

скульптура Пабло Пікассо у Львові

Пікассо? У Львові? Так його ж там ніразу не було! Для чого той пам'ятник? Тільки місце громадського туалету займає... *ironic*
Опубліковано

эх, я б собі на газончик біля хати поставив би робітника і колгоспницю, або будь який інший монумент радянського періоду.

Опубліковано

эх, я б собі на газончик біля хати поставив би робітника і колгоспницю, або будь який інший монумент радянського періоду.

Краще танк Т-34, в робочому стані, імхо. )))

В мого товариша є настільний бюст Леніна, такий як за совіцьких часів у всіх начальників на столі стояли, то він тому Леніну при будь-яких дрібних невдачах лупить по лисині. )))

Опубліковано
мены подобаються пам'ятники де якась зображена дія

тоєсть лєнін, який показував куди тобі йти, був зачотним з такої точки зору

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...