Перейти до змісту

Художні вироби з дерева

Lembas

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

в 5-му класі нас ввели курс трудового навчання і незадовго після того були практичні начання токарної деревообробки. незанятні такі роботи і вироби в результаті -- ручки до напильників. Але чомусь так приїлось... шкільний токарний деревообробний верстат СТД-120М залишався в захмарних мріях, і я став ритись по кутках, шукати моторчики, спершу були двигунчики від старих радіол, побутових витяжних вентиляторів, насаджував на вал деревяшку і з горем пополам точив колесики до машинок ну і все таке. з часом спромігся купити промисловий трифазний двигун, стало веселіше -- кружки, підсвічники, ручки, макети різних фасонних поверхонь -- гранати, міни, поршні. Потрошку металеві вироби став точити -- рукоятки, плунжери... пройшло 16 років. маю двигунів зо 5, декілька спроб саморобних верстатів, один заводський верстат. Признаюсь чесно -- не точив років 3-4, але так руки сверблять що небуть виточити. І наче нічого художнього в моїх творіннях нема, ну як... намагався вводити якісь красоти, -- тороїди, бочкоподібні, корсетоподібні форми, пазики, врізочки, випали тертям... але викладати якось стиднувато)))

Опубліковано

А нарды сделать сможешь?

Ніколи раніше їх не робив, але якщо прикласти трішки зусиль, то будуть гарні нарди :_02:

Опубліковано

А нарды сделать сможешь?

Ніколи раніше їх не робив, але якщо прикласти трішки зусиль, то будуть гарні нарди :_02:

Если возьмешся за роботу, не бесплатно конечно, скинь свои контакты в ЛС
Опубліковано

загнав мене в глухий кут своєю логікою)) експортуєш в потрібний формат (OBJ/ STL)чи потрібну программу і все.

мені звично в максі робити,а далі як замовник скаже.

Опубліковано

макс, особливо останні версії рулить тим, що має багато форматів експорту, зазвичай пластмасові технологи вимагають 3дс формат. Просто я знаю, що більшість ЧПУ верстатів метало і деревообробки вимагають спеціального формату. ну це старіші верстати і технологи в спецформат переганяють намісці безпосередньо перед обробкою.

У макса бездоганне асоціювання з більшістю 3Д програм і модулів, а з рідним автодесковським АвтоКАДом якось карявенько співпрацює.

Опубліковано

дуже гарно. сам вссе намагаюсь спробувати різати по дереву, але все боюсь що в мене нічого не вийде.

Опубліковано

сам вссе намагаюсь спробувати різати по дереву, але все боюсь що в мене нічого не вийде.

боятись не варто. просто треба спробувати. да, може не вийти зразу - це нормально, не потрібно опускати рук і пробувати знову і знову. отаке наприклад теж не зразу вийде, навіть при обробці на верстаті:

tokarnaya-obrabotka-drevesinyi.jpg

Опубліковано

Виставляйте фото і свіоїх робіт.

робив десь 2-3 роки тому

A0dm6.jpg
MszkR.jpg

дещо лінь дороблювати :)

lPfgk.jpg

І цього б доробити :)

AxMD.jpg

Таке рахується? :)

Опубліковано

Та по різному, залежно від призначення виробу. Вішак, тарілку і брошку з вільхи, накладку з липи. М'якші породи легше ріжуться :_02: Для декорування використовую прозорий нітролак, або ж на масляній основі.

• 11 місяців потому...
Опубліковано

Накладка, в даному випадку на холодильник.

Це сучок зверху? таке нічим не шпаклюєте?

Так, невеличкий сучок. Особисто мені так більше подобається, коли без шпаклівки, суто дерево, а якщо на продажу, то звісно треба шпаклювати (робив для себе).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...