Перейти до змісту

Середня vs довга лапка заднього перемикача

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

у короткой лапки меньше инерция, а значит лучше будет натягивать цепь на расколбасе. но средняя и короткая лапка будет плохо работать с большими звёздами спереди, например 44 или 48 зубов – просто не хватит диапазона (рычаг лапки относительно центра вращения). вывод простой – отталкиваться надо от суммарного количества зубов на самых больших звёздах системы и кассеты. если < 70, то можно среднюю лапку ставить, если больше, то длинную. всё это мои собственные выводы, которые могут отличаться от позиции shimano или sram :smile3:

я с даблом (39/26 спереди, 11-32 сзади) езжу только со средней лапой. аналогично 36/24 спереди, 11-34 сзади – тоже средняя

Опубліковано

Вистачає середньої лапки на 44 зуба.. перевірено.

Середня лапа хороша там, де великі камінюки, коли топиш вел в коліях.. чи їздиш по високій траві.))

Менша вірогідність зачепитись переклюком свяку фігню.)

З.І. Доречі.. з великими зірками.. 34 і більше.. середня лапа може працювати гірше.. не вистачить ємності переклюка.

Опубліковано

Судя по тому, что у шоссеров лапка короткая, длина ее связана только с кассетой, а не с системой :)

Опубліковано

Я собі планую купити Shimano Deore FC-M590 22-32-44 /175мм та Shimano SLX CS-HG 80 11-28

44+28=72 значить можна ставити середню лапу, так?

P.S. Задній планую купити Shimano XT RD-M772 GS Shadow (середня лапа)

Опубліковано

На сильних перекосах 22-11, 44-28 може не вистачити. Але такі комбінації і не використовуються, хоче дехто перестраховується і бере довгу лапку.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

А я собі планую придбати систему Shimano Deore FC-M590 22-32-44 /175мм та касету Shimano Deore CS-HG61 12-36

З якою довжиною лапи вибрати переклюк: довгою чи середньою?

Опубліковано

Стоїть переклюк XT із малою лапою (зворотній хід, під дуали), система Shimano Deore FC-M590 22-32-44 /175мм, касета Shimano SLX CS-HG 80 11-28. Усе чудово працює, ніякого дискомфорту/незручностей поки не відчував (вже катнув 2,8тис.). Перейшов на малу із середньої лапки (та була прямого ходу, а смакувати починав дуалами саме із зворотнього, от і вирішив повернутися до "правильних" установок); так от, Лекс правий: маленька лапа справді зручніша та надійніша. Хай їм біс, тим рівчакам/коліям, вже бачив вивернуті у них півні. У всіх випадках, дістати їх геморно.. особливо серед чистого поля :_02:. Мій вибір - маленька лапа. ІМХО.

79dd6334ec56.jpg

fb3450459bd6.jpg

P.S. Ролики нерідні, металеві, на промах. Вирішив спробувати, ніби на форумах про них непогано відзивались.)

Опубліковано

Ясно. Щось неуважно прочитав.

Та й це не була відповідь суто для тебе, Українець, просто розповів, що маленька лапа "бігає" нормально. Не дуже популярні щось вони у нас)

Опубліковано

Стоїть переклюк XT із малою лапою (зворотній хід, під дуали), система Shimano Deore FC-M590 22-32-44 /175мм, касета Shimano SLX CS-HG 80 11-28. Усе чудово працює, ніякого дискомфорту/незручностей поки не відчував (вже катнув 2,8тис.). Перейшов на малу із середньої лапки (та була прямого ходу, а смакувати починав дуалами саме із зворотнього, от і вирішив повернутися до "правильних" установок); так от, Лекс правий: маленька лапа справді зручніша та надійніша. Хай їм біс, тим рівчакам/коліям, вже бачив вивернуті у них півні. У всіх випадках, дістати їх геморно.. особливо серед чистого поля :_02:. Мій вибір - маленька лапа. ІМХО.

А що, Шимано на переклюки КК серії робить короткі лапки? Я думав короткі бувають тільки на Saint ну і свіженькій Zee. Та і на фото, здається, саме середня лапка.

Опубліковано

Та ні, видно різницю між моєю колишньою середньою ХТ і цією. Та й Лекс бачив, йому показував, говорили про неї.

Пересічемось якось, якщо цікаво, подивишся.

Опубліковано

А я собі планую придбати систему Shimano Deore FC-M590 22-32-44 /175мм та касету Shimano Deore CS-HG61 12-36 З якою довжиною лапи вибрати переклюк: довгою чи середньою?

В тебе ємність переклюка має бути (44-22)+(36-12)=46(!!!це дуже багато), це виключно довка лапка(ємність останнього деора з довгою - 43 "зуба", з середньою - 36, короткі взагалі не розглядаємо, вони розраховані на 1 зірку зпереду - БМХ, тріал і т.п.)
Опубліковано

А я, вообще, сколько живу, так и не поняла, где нужна длинная лапка. Средней хватало всем, до сих пор.

Опубліковано

ІМХО.. довга лапка треба для касет з кількістю зубів 34+... а от де використовується такі касети.. це інше питання..

НА мою думку в туризмі є доцільність її використання.. коли рухаєшся по піщаних грунтах.. і спускаєш тиск в шинах.. , аналогічно при довгому русі вгору по камянирстій або піщаній дорозі з вантажем.. ох як не вистачало мені 34 зубої зірки в Криму... коли йти западло.. а накинувши ще 2 зуба можна їхати не так напрягаючись, як на 32 касеті.... особливо справедливо для найнера.

Опубліковано

У меня 34 и средяя лапка. Было 36 один раз. Перекидку я для нее не меняла, даже и в голову не пришло лапки мерить. Хватило моей средней и на 36. Так что, теория это все. Практика говорит, что ставьте среднюю лапку и забудьте о лапках навсегда.

Опубліковано

Логіка така: мені 36 взагалі не тра, мені цікаво те, що 9-та (оr1) зірка "починає" цікавий крок 12-14-16-18... що під час руху на "найнері" з даною касетою можливо зменшити перекос на одну зірку. Як аналог, тим самим, просто нівелювати більше зусилля протидії, що проджує окружність 29"-го колеса під час кочення і набору швидкості, проти 26"-го. Хто цікаво на найнері використовує зірку на 11 і як часто? На мою думку для найнера ідеальною була б касета взагалі від 13-15-17-19... наприклад http://www.bike-disc...peed-13-32.html

Думаю логіка в тому є щоб обрати середню лапу, бо в принципі я недодумаюсь вкручувати на 44/36, чи навпаки 22/12?! - напевне? :)

Максимум, що в мене може вийти: 32/36, або 32/12, а ці комбінації середня лапа повинна "обслуговувати", чи не так?

Опубліковано

Для найнера треба дабл ставити, а не мудрувати над з перекосами. А по друге.. 32/11 це швидкість в районі 45 км/год.

Краще мати 11 зубу зірку, дабл... і 32.. або максимум 34 зубу касету.. ІМХО.

Змісту в тріплі і касеті 12-36 не бачу.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...