Перейти до змісту

Програмування для діток

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Навіть не знаю, чи в правильному розділі створюю тему, але іншого не придумав, а вирішив поділитись з вами своїм сьогоднішнім відкриттям :)

Мій старший син кілька днів тому сказав мені, що хоче зробити власну комп'ютерну гру і попросив, щоб я допоміг. Я йому пояснив, що створення ігор процес дуже складний, трудоємкий і довгий, а якщо він хоче робити ігри, то варто розпочати з вивчення основ програмування.

Спочатку я думав порадити йому почати навчання з таких мов як HTML або C#, але сьогодні мені підказали надзвичайно чудовий проект саме по навчанню дітей основам програмування. Називається він просто -- Scratch. Це візуальна об'єктно-орієнтована мова програмування з надзвичайно простим інтерфейсом. По суті, процес програмування зводиться до складання алгоритмів з готових операторів і модулів. Проект веб-базований і, що важливо, серед доступних мов інтерфейсу є українська. За допомогою Scratch можна створювати простенькі ігри, мультики і т.д. типу флеш-анімації, при чому результат іноді буває вражаючий, приклади готових робіт можна переглянути на сайті Scratch. Зокрема ось це одна з перших простеньких ігор, які ми зробили з дітьми сьогодні ввечері:

http://scratch.mit.edu/projects/10962944/

Якщо у вас є дітки від 8 років, то дуже раджу познайомити їх з цим проектом і зацікавити їх створювати власні проекти, розвиваючи логіку і фантазію, а не бездумно споживати вже створений кимось контент.

Опубліковано

нічого собі діти зараз пішли!

я на це все діло подивився, як баран на нові ворота, нічого не розумію....

Опубліковано

діти зараз пішли!

Діти завжди такі були. Вони вчаться дуже швидко і схоплюють все на льоту. Інша річ -- чи вдається батькам їх зацікавити або в потрібний момент підтримати...

Опубліковано

Пригадалась фраза з "Один дома"....

«Сэр, мне 10, телевизор — моя жизнь» (с)

До чого це я? А тому, що мій онук народився, фактично, з мобільником "в руках", а я свою маму (дай Бог їй здоров"я), до цих пір не можу навчити нормально користуватись, навіть пультом до телевізора....

З іншого боку - Стів Джобс чи Білл Гейтс ще старші за мене (першому - Царство небесне), і ніхто з нинішніх "пацанів" не скаже що вони "старпьори, же ніц не тямлять в нових технологіях"....

Я, особисто, скільки міг, стільки плюсів поставив ТС, оскільки це файна можливість дітям (та й не тільки їм!) чомусь ВЧИТИСЬ! А це найважливіше в житті (ІМХО),...

На жаль в теперішніх школах так рідко доводиться спостерігати, коли дітей вчать ВЧИТИСЬ!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...