Перейти до змісту

Microsoft возвращает в Windows 8.1 меню “Пуск”


t0rik

Рекомендовані повідомлення

  • Адміністратори

Как и ожидалось, Microsoft решила (отчасти под давлением общественного мнения) c обновлением ОС Windows 8.1 вернуть привычное пользовательское меню “Пуск”, сообщает Reuters. Отметим, что следуя ранее избранной методике максимальной адаптации пользовательского интерфейса под нужды планшетов, компания не планировала возвращать эту традиционную для систем прошлого поколения опцию.

Кнопка “Пуск” присутствовала во всех ОС Microsoft начиная с Windows 95. В выпущенной в прошлом году Windows 8 этот элемент был заменен на стартовый экран, что многие пользователи десктопов и ноутбуков восприняли болезненно. Вскоре после выпуска Windows 8 сторонние компании выпустили множество расширений, копирующих функционал меню “Пуск”.

Microsoft вернет кнопку “Пуск” на её привычное место — в левый нижний угол рабочего стола. Кнопка будет отображаться также и в приложениях при наведении мышки/пальца в тот же угол и будет отвечать за вызов стартового экрана из режима рабочего стола и возврат обратно.

Как сказал корпоративный вице-президент подразделения Windows Aнтуан Леблон: “Windows 8.1 — это всё та же Windows 8, но только ещё лучше. Выпуская данную версию, мы не только отвечаем на пожелания пользователей, но и добавляем новые возможности и функции, которые повысят удобство сенсорного интерфейса и расширят потенциал мобильных компьютеров. Windows 8.1 привнесет улучшения в ключевых областях, такие как персонализация, поиск, встроенные приложения, магазин Windows Store и поддержка облака. Кроме того, она включает улучшения для корпоративных клиентов в области управления и безопасности”.

Помимо возврата меню “Пуск” Microsoft расширила для пользователей некоторые возможности персонализации. Пожалуй, главное из них — это возможность загружать систему прямо на рабочий стол минуя стартовый экран Windows 8. Эта опция придется по душе тем, кто пользуется компьютером без сенсорного экрана и не нуждается в приложениях, адаптированных для него. Что касается других опций персонализации, то в Windows 8.1 пользователь сможет вывести слайд-шоу на экран блокировки, превратив тем самым свой планшет в электронную фоторамку.

Расширится выбор фоновых цветов и обоев, в том числе анимированных. Размер плиток можно будет изменять, а также совершать действия над группами выбранных плиток одновременно. Ярлыки на экране всех приложений можно будет сортировать по названию, дате установки, частоте запуска или категории. В Windows 8.1 пользователь сможет включать камеру прямо с экрана блокировки, без входа в систему.

Windows 8.1 будет сильнее интегрирована с поисковым движком Bing — с этим нововведением Microsoft обещает более релевантные результаты поиска из множества источников, как локально на ПК, так и в Интернете. Кроме того, как говорят в компании, будут обновлены все встроенные в Windows 8 приложения. Например, в программу “Фото” добавят новые инструменты для редактирования. Приложение “Музыка” получит новый интерфейс. Обновится и режим работы с несколькими одновременно открытыми окнами — в одинаковых пропорциях можно будет расположить рядом два и даже три окна.

Магазин приложений Windows Store получит обновленный дизайн с более информативным списком доступных покупок и загрузок. Также на странице программы появится список похожих приложений. Обновления программ теперь смогут загружаться автоматически в фоновом режиме.

Если в Windows 8 настройки были разделены на две части — одни находились в меню нового интерфейса, а другие в “Панели управления” со входом из рабочего стола, — то после обновления Windows до версии 8.1 все доступные настройки будут отображаться в одном месте.

Обновление позволит напрямую сохранять файлы в облачном сервисе SkyDrive; таким образом пользователь всегда сможет получить доступ к своим файлам, где бы он ни находился, и с любого устройства. SkyDrive предоставляет также доступ к файлам в офлайновом режиме. Вместе с Windows 8.1 придёт и новый браузер — Internet Explorer 11, более оптимизированный для работы с сенсорными экранами. По сообщению разработчиков, он значительно быстрее, чем его предшественники.

Более подробно о нововведениях Windows 8.1 корпорация расскажет 26 июня, когда в свет выйдет preview-версия этой ОС. Известно, что Windows 8.1 выйдет как бесплатное обновление. Microsoft пока не уточняет, когда состоится его финальный релиз, но вероятнее всего это произойдёт осенью, после нескольких месяцев открытого тестирования.

пруф

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 77
  • Створено
  • Остання відповідь

Windows Blue gets official name: Windows 8.1

"This is more substantial than what we can deliver in those weekly updates," Reller said.

Reller offered few details of what would be in Windows 8.1. There was no discussion, for example, about whether the update will bring back the Start Button that Windows users have come to know over the years, only to find it missing in Windows 8. Those questions will likely be answered when the preview of Windows 8.1 arrives on June 26 in time for Build, Microsoft's developers conference, in San Francisco.

May 14, 2013

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А меню "Пуск" так і буде повноекранним?

Тоді толку від цієї кнопочки немає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Win 8 хороша система. Правда, "Метро" я вбив, кнопку пуск повернув (все це програмкою Start Menu 8). Ще трохи харить, що на локскріні не виходить ввести пароль, поки не прокинувся монітор -- в Він7 поки він прокидався я вже був на робочому столі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Win 8 хороша система. Правда, "Метро" я вбив, кнопку пуск повернув (все це програмкою Start Menu 8). Ще трохи харить, що на локскріні не виходить ввести пароль, поки не прокинувся монітор -- в Він7 поки він прокидався я вже був на робочому столі.

Спробуй перед введенням паролю натиснути стрілку "вверх", або практично будь-яку іншу клавішу. В мене спрацьовує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене теж спрацьовує, але з затримкою. Після натискання будь-якої клавіші потрібно зачекати кілька секунд, перш ніж система почне сприймати пароль. Не знаю, чому так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На win7 після виходу з режиму сну, мережа піднімалась одразу.

win8 підтягує wi-fi в останню чергу

В цілому системою не задоволений, не користуюсь жодним із нововведень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блін, "Пуск" це і є, власне, фішка віндовсів. Інакше вона стане схожою на Убунту! Чи Андроїд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вас ,що на клаві немає кнопки Віндовс? та зайва іконка тільки місце займає.

ну якщо її натиснути, то в він8 відкривається стартовий екран. І взагалі в комбінацях та робота вона незамінима.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та зайва іконка тільки місце займає

Тобі мало місця на сучасних екранах? )

Прогрес — це добре. Але це добре, коли є якесь покращення (в хорошому сенсі цього слова). А в даному випадку маємо суміш цілей, і я не в впевнений, що серед них було вдосконалення взаємодії користувача з комп’ютером. Зате одразу видно було, що ставились наступні задачі: уніфікація інтерфейсу між різними пристроями; інтеграція із мережами, бінгами і рештою лабуди; зменшення часу завантаження системи та пришвидшення реакції на дії користувача. Ну і, думаю, ще щось в дусі виділитись і привернути до себе увагу. Зміни робляться, але як і чи це зручно, нікому немає діла.

Єдине, що мені сподобалось у вісімках - це шикарний зовнішній вигляд. Все. Далі одні граблі: від їх логіки інтерфейсів звивини скручуються у спіральки по дві, а потім ще по дві; нововведення, які потім все рівно відміняються під тиском думки користувачів, непрактична зате комерційно вигідна фішка з несумісною платформою для планшетів, і т. д. Ну, віндовс я можу критикувати довго і фундаментально.)

Словом, компанія намагається не відставати у гонці за грошиками і у неї це фіговенько виходить, тому вона використовує свої політично-адміністративно-тактичні важелі. Як писав один із колишній працівників Майкрософта, там немає часу дивитись за оптимізацією коду, задачі стоять зовсім інші.

Повірте, прихильники прогресу, якби зробили щось дійсно кльове і зручне, то якась купка справжніх консерваторів спочатку побурчала б, а потім всі б із задоволенням звикли до цих речей і все забулось би. А не компанія, яка вклала свої сили і кошти у розрозбку нової системи, поправляла б усе за вказівкою користувачів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що вас дивує? Традиція мілкомягких: вінда він - вінда фейл - вінда він - вінда фейл ^_^

2k - Me - XP - Vista - 7 - 8

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що вас дивує? Традиція мілкомягких: вінда він - вінда фейл - вінда він - вінда фейл ^_^ 2k - Me - XP - Vista - 7 - 8

ох вже ці стереотипні інтернет-жарти :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ох вже ці стереотипні інтернет-жарти

Ох вже ці стереотипні інтернет-діти

Ви всіма пунктами користувались?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2k - Me - XP - Vista - 7 - 8

Me якось тут не в тему :)

ME не була основана на ядрі NT і була продовженням (точніше, завершенням) лінійки 95-98, а не NT - 2K, а 2К не була "народною" ОС, першою "народною" на ярді NT стала XP, а 2К була швидше ОС для професіоналів, так само як NT.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3.11

95 // і вище - старт.

98 win // в 98SE вже була нормальна вбудована підтримка мережі (якщо не забув)

Me~2000 fail // тут хз: 2к була менш "домашньою", а в Ме було валом глюків; коротше, сидів на 98 ^_^

XP win

Vista fail

7 win

8 fail

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 win

8 fail

Як на мене, то не варто ставити діагноз FAIL вісімці поруч з діагнозом WIN для сімки тільки через відсутність кнопки пуск чи наявність метро інтерфейсу.

Адже у всьому іншому ці системи майже ідентичні. І багато в чому вісімка краща за свою попередницю.

А коли в червні система оновиться до версії 8.1, в якому враховані деяки промахи і побажання користувачів, думаю кількість невтішних діагнозів зменшиться...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, то не варто ставити діагноз FAIL вісімці поруч з діагнозом WIN для сімки тільки через відсутність кнопки пуск чи наявність метро інтерфейсу.

Адже у всьому іншому ці системи майже ідентичні. І багато в чому вісімка краща за свою попередницю.

А коли в червні система оновиться до версії 8.1, в якому враховані деяки промахи і побажання користувачів, думаю кількість невтішних діагнозів зменшиться...

Це логічно, адже і хрюша стала більш-менш стабільною тільки після другого сервіспака.

Але з вісімкою маємо те, що маємо (поки що).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

А я звик до відсутності кнопки меню "Пуск" і тепер новина про її повернення мене не сильно тішить (сильно потішила б на перший тиждень-два користування "вісімкою"). Але все-таки її повернення, як на мене, більше "плюс".

Важче звикнути до Метro-додатків: наприклад, "Погода" - ніяк не можу звикнути, що її можна там перевірити. Більше дратує панель, яка вилазить справа при наведенні на кути екрану. Ну, і не помішала б кнока "хрестик" для виходу з Метro-додатків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наявність чи відсутність кнопки Пуск то дрібниці... Яка різниця чи натискати просто в лівому нижньому куточку екрану чи по кнопці в лівому нижньому куточку? Тут клавіша Windows на клавіатурі рулить.

Особисто для мене більш очікуваними є розширені можливості персоналізації, новий режим завантаження системи (коли першим завантажуватиметься робочий стіл а не меню пуск), нові жести мишкою...

Чекаю 26 червня ще більше ніж чекав 26 жовтня!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але з вісімкою маємо те, що маємо (поки що).

...користуюсь вісімкою 5 місяців... що тільки не робив щоб "вгробити"- покласти... результат :ok2: ... sat тюнери прошиваю... серфінг інет... та інше...

операційка запускається за 9.5 секунд, згортається за 5... що ще треба????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трохи дурне питання - бета-версія буде доступна всім, правильно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трохи дурне питання - бета-версія буде доступна всім, правильно?

Походу всім...

Завантажити це оновлення можна буде через додаток "Магазин". Тобто завантажити зможуть ті хто має аккаунт майкрософта.

Нагадаю що 26 червня вийде бетаверсія оновлення для Windows 8, яке внесе ряд змін і оновить версію ОС до 8.1

А реліз даного оновлення буде представлений 1 серпня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім хто чекає на Windows 8.1 Blue:

Сьогодні у Сан-Франциско розпочнеться конференція BUILD 2013, на якій буде представлено Windows 8.1

Конференція розпочнеться о 9 ранку (19:00 за Київським часом).

Дивитись онлайн можна буде тут: http://channel9.msdn.com

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...