Arven Rivendell Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:21 #26 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:21 Прецедент имеет место быть, виновные будут наказаны. Думаю, что и в других садах теперь родители будут внимательно следить за кухней и за тем, чем кормят их деток. Но я читаю тему и вспомнила совершенно другой случай...о котором никто не говорил, не обсуждал на форумах, лишь вскользь упомянули на ВН, но не более...тогда родители не стояли под кухней и не фотографировали, хотя...стоило...Так вот...о чем я, 4 года назад у нас в Луцке была проблема в садах, не могли никак тендеры распределить на поставки продуктов в сады...и получилось так что на кухнях не стало хлеба, сахара и, кажется, даже картошки...не знаю как в других садиках( думаю так же как в нашем), родители тогда несли сахар и буханки хлеба, мешки с картошкой...даже воспитатели, у которых огороды тоже приносили...Но об этом никто не трубил на каждом углу, подумаешь, детям есть нечего, а тут ... столько шуму...вроде бы и все правильно, только как то...не знаю...некрасиво это все...Интересно, теперь в каждом саду добровольцы от родителей будут стоять возле повара и караулить?Как решить эту проблему?
Dream Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:27 #27 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:27 Интересно, теперь в каждом саду добровольцы от родителей будут стоять возле повара и караулить?караулили не біля повара, а за територією дитсадка.
Arven Rivendell Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:33 #28 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:33 Интересно, теперь в каждом саду добровольцы от родителей будут стоять возле повара и караулить?караулили не біля повара, а за територією дитсадка.Да я поняла, но теперь когда все знают, что такое происходит, как будут контролировать?Один выход...на кухню...как Ольга Фреймут, только с весами, чтобы взвешивать....?
milana Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:43 #29 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:43 Arven Rivendell, то ви кажете що красти це нормально чи я щось не так з вашого допису зрозуміла?
Songoku Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:46 #30 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:46 нда... Тільки 2-є
Arven Rivendell Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:52 #31 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:52 Arven Rivendell, то ви кажете що красти це нормально чи я щось не так з вашого допису зрозуміла?Интересно где именно в моем посте вы увидели, что я говорю, что красть нормально???Я говорю, что когда муж повара крадет продукты, подняли шумиху, а когда раздавали тендеры и дерибанили кто будет поставлять продукты в сады, шума не было..., а кормить детей нечем было,начинать решать проблему нужно с системы, и суть тут не в поварихе, которая ворует, наши власти тоже воруют, кто что может, а повар это в самом низу цепочки, и ворует она котлеты, а те кто повыше...воруют гораздо крупнее....Ничего удивительного в этой ситуации нет.И пока так будет, все будет продолжаться...и,конечно, выгодно чтобы шум был насчет одного садика или повара, а не насчет системы в целом. В общем, сейчас у меня тут получится "вселенский котлетный заговор"))))Я просто хочу сделать акцент на том, что проблемы, такие как эта не решатся, пока будет существовать наша систем в целом...поговорят, забудут...потом снова где нибудь кого нибудь поймают...и по кругу...
romaxa11 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:56 #32 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 08:56 только как то...не знаю...некрасиво это все... а що:" Понять і прастіть"?
Arven Rivendell Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:00 #33 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:00 только как то...не знаю...некрасиво это все... а що:" Понять і прастіть"? И наградить... Думаю они уже и сами не рады, что попались, что делали это, наказаны по полной программе...я надеюсь, если не совсем бессовестные.
electric Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:00 #34 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:00 А я думаю що " Ето "ЖЖЖ" не спроста" і той голова опікунської ради має з цього шуму власний інтерес , наприклад майбутні вибори , інакше для чого там міліція та телебачення. Забагато шуму . А садочок той один з кращих у районі , мої діти туди ходили і я маю з чим порівнювати .
Arven Rivendell Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:03 #35 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:03 А я думаю що " Ето "ЖЖЖ" не спроста" і той голова опікунської ради має з цього шуму власний інтерес , наприклад майбутні вибори , інакше для чого там міліція та телебачення. Забагато шуму . А садочок той один з кращих у районі , мої діти туди ходили і я маю з чим порівнювати .Вот ...хоть кто то понял!Воровство плохо, но такая шумиха, по меньшей мере странно, и глава попечитель на сотне фото....мда...пазл в моей голове теперь сложился)))
milana Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:22 #36 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 09:22 та ясно, що шуму підняли багато, але то не значить що не варто його піднімати, то значить що так само голосно варто заявляти і про інші порушення про які каже Arven Rivendell
Miro Опубліковано 1 Травня, 2013 в 17:38 #37 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 17:38 Виходить, що - ставити відеокамери в кухні чи по периметру садочків, щоб ситуація більш не повторилась? Які думки присутні?
Vadimm Опубліковано 1 Травня, 2013 в 18:07 #38 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 18:07 Виходить, що - ставити відеокамери в кухні чи по периметру садочків, щоб ситуація більш не повторилась? Які думки присутні?Більше цікавитись дітьми, їхнім садочківським життям, тоді і сюрпризів буде менше.
Oksana04 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 18:12 #39 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 18:12 Більше цікавитись дітьми, їхнім садочківським життям, тоді і сюрпризів буде менше.Мої хлопці (3 і 5 років), наприклад, якщо їх через хвилин тридцять після того як Я покормила, хтось запитає ЩО ви сьогодні їли - скажуть: нічого)))А так кажуть - був борщик червоний, котлетка і т.д.. Тільки ж якості та наповненості тих страв через слова дітей не побачиш.
BARAKUDA Опубліковано 1 Травня, 2013 в 21:00 #40 Опубліковано 1 Травня, 2013 в 21:00 завідуюча садка вже звільнили
Scabiosa Опубліковано 2 Травня, 2013 в 07:40 #41 Опубліковано 2 Травня, 2013 в 07:40 Не шукайте того, чого нема. Там активний батьківський комітет, який НАРЕШТІ поставив "самих хитрих" на місце заради власних дітей.
Vadimm Опубліковано 2 Травня, 2013 в 12:17 #42 Опубліковано 2 Травня, 2013 в 12:17 Oksana04, так мова ж не лише про харчування. В основному (80%) при спілкуванні із вихователями і завідуючою батьки обмежуються короткимі "добрий день", а потім вилазять всякі сюрпризи і батьки одразу піднімають паніку, іноді на пустому місці (кажу це як чоловік члена батьківського комітета). Харчування - це лише вершина айсбергу.
Oksana04 Опубліковано 2 Травня, 2013 в 13:30 #43 Опубліковано 2 Травня, 2013 в 13:30 Oksana04, так мова ж не лише про харчування. В основному (80%) при спілкуванні із вихователями і завідуючою батьки обмежуються короткимі "добрий день", а потім вилазять всякі сюрпризи і батьки одразу піднімають паніку, іноді на пустому місці (кажу це як чоловік члена батьківського комітета). Харчування - це лише вершина айсбергу.Я то це в курсі (кажу це як дружина чоловіка члена батьківського комітету))) ). Та чомусь так складно, щоб щось вирішити, організувати для цього батьків. Писала тут якось і про обов"язкову оплату через термінал, і про хлопчика який бився, і про внески на групу та садок, і про нескінченні ремонти...ПеСе - це моє 5000-не повідомлення)
Vadimm Опубліковано 2 Травня, 2013 в 17:22 #44 Опубліковано 2 Травня, 2013 в 17:22 О, згадав про термінал Сказали якщо не хочу платити через нього - щоб написав заяву на ім"я завідуючої. Послав подалі. Дружина сказала що за мене писала вихователька (сама дружина українською пише погано, тому і перевела стрілки на мене). Так і платимо готівкою, і ніхто нічого не сказав. Нашим сьогоднішнім батькам переважно ср_ти як на садочок з його проблемами, так і на своїх недокормлених в ньому дітей, само собою і на виховання. Заплатив в касу і забув. Тому потім і виникають репліки типу А я думаю що " Ето "ЖЖЖ" не спроста" і той голова опікунської ради має з цього шуму власний інтерес , наприклад майбутні вибори , інакше для чого там міліція та телебачення. Забагато шуму . А садочок той один з кращих у районі , мої діти туди ходили і я маю з чим порівнювати . Тобто якщо хтось "дьоргається" - то це має бути вигідно тише в контексті якихось виборів, а те що з усього садочка знайшлося аж двоє людей яким не ср_ти на своїх дітей - це як би другорядне.
Гість Опубліковано 8 Травня, 2013 в 11:31 #45 Опубліковано 8 Травня, 2013 в 11:31 Напишу ще тут. Сам належу до цієї піклувальної ради і дуже цим горджусь. Якби хтось хотів піару, зробили би це раніше. Мало хто знає, що ця ситуація тягнеться вже пів року. Спочатку виявили крадіжку благодійних внесків у особливо великих розмірах. Був скандал, був на зборах сам Гребенюк, але справу тихенько зам"яли і просто дали догану завідуючій. І нічого не змінилось. Тому ми вирішили, щоб нас накінець, почули, щоб щось змінити, дати події великого розголосу в пресі, і бачите подіяло. А на усіх фото і відео фігурує голова, тому, що він голова і представляє всю раду, це логічно. І сам, власноруч, затримував злодія і вклав в цей садок дуже багато грошей сили і часу. А наші розумники замість того щоб підтримати, людей, які не шкодують свого часу і щось роблять то їх починають звинувачувати в піарі. Справжні українці. Наші люди не можуть повірити, що хтось щось може робити без вигоди. Шановні, все залежить від вас. У всіх наших бідах винні ми самі. Хочете жити краще, робіть щось для цього. Сховавшись за монітором і пишучи "умні" коментарі, краще жити не будете. А всі хто покриває цю крадіжку, сам це робить і шукає собі виправдання. А садок дійсно самий кращий в місті, вихователі професіонали, про завідуючу, як про професіонала своєї справи, нічого поганого сказати не можу. Але вона ніяк не могла змиритись з тим, що почали жорстко контролювати витрати по благодійних внесках. Не сприйняла піклувальну раду серйозно. І поплатилась.
druid Опубліковано 8 Травня, 2013 в 12:37 #46 Опубліковано 8 Травня, 2013 в 12:37 Про яку "систему" ви говорите? Ви ж самі і є частиною тієї системи. Активістам велика повага і повчання іншим. З цього починається громадянське суспільство. Ситуація - це приклад того, як двоє людей можуть змінити щось на рівні садочка. А на якому рівні можуть впливати 10 людей? 100? 1000? Ніхто ж навіть не намагається.А тим, хто говорить про вершину айсберга, варто памятати про так званий "мультиплікаційний ефект". Як ситуація вплине на стан справ в інших садочках? чи управлінні освіти? Я більш ніж впевнений, що люди в інших садочках зроблять висновки і там на якийсь відсоток ситуація покращиться. А це вже крок.
GalinkaS Опубліковано 8 Травня, 2013 в 12:55 #47 Опубліковано 8 Травня, 2013 в 12:55 Цю завідуючу, яка за енну кількість років добряче пустила коріння в цьому садку, давно пора було звільнити.10 років тому моя дитина також ходила в цей садок. З батьків вимагали здати на 1 дитину 1 мішок картоплі до 1 вересня .З тих батьків які не встигли вчасно привезти картоплю вимагали заплатити гроші( точну суму вже не пам'ятаю)І головне- найбільш дибали вихователів щоб збивали гроші з батьків. То я такий розгром на весь садок зробила- що незнаю як в інших, а в нашій групі ще довго картоплю приймали, а не гроші.І таких випадків було безліч, коли завідуюча через вихователів вимагала то новий килим на підлогу( бо їй бач-но не подобається той що є), то нові двері в групу і т.д.Але наша група була сама бойова і ми завжди протестували проти її вимог.Так і ці батьки - молодці, поставили все на свої місця.Бажаю даному дошкільному закладу хорошого керівника
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.