ursa Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 20:10 #1 Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 20:10 Сегодня возле "Варшавки" наблюдал такую картину: Едет тело на чёрном скутере с музыкой на пол-квартала. Дорога сухая. Машин спереди-сзади нет. Пешеходы отсутствуют... И тут его то ли глючит, то ли ещё что-то - и он аккуратно ложится на бок с характерным звуком удара металла об асфальт и матами из-под агрегата. Музыка продолжала играть Я так и не смог понять, что произошло. Отсюда и вопрос - неужели скутер настолько неустойчив на дороге? Как тогда на нём не страшно ездить >50 км/ч?
Yurik Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 20:14 #2 Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 20:14 Коли на ньому їдуть якісь "телята", то це взагалі стає страшна річ. А так при нормальних розкладах все повинно йти нормально. А коли щолкати ї#@%ом на всі сторони тоді з чого хоч можна впасти
Shkoder Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 21:05 #3 Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 21:05 ursa, этим девайсам присущи все автомобильные неисправности при более низком качестве запчастей (если равнять с иномарками, конечно). а если учесть, что "недобайкеры" 12-16 лет на скутерах только ездят не вдаваясь в технические подробности, то можешь представить себе техническое состояние какого-нить ушатаного скутера перепроданого раз десять новые "китайцы" тоже качеством не блещут.. поэтому причин может быть масса, самые вероятные : заклинил разбитый подшипник в колесе, перегрелся и заклинил непосредственно двигатель или коробка передач / вариатор (там где они есть), перегретый / кривой / треснутый тормозной диск лопнул и переклинил, да мало ли что.. хорошо что ездок хоть жив остался, многим меньше везет
Luka Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 21:43 #4 Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 21:43 Скутери нам конкретно роботи в лікарні добавляють, особливо п"яні неповнолітні за кермом. ДТП за їх участю трапляються майже кожен день, іноді по кілька за день, іноді з летальними наслідками. Це дійсно серйозна проблема.
Shkoder Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 22:10 #5 Опубліковано 5 Вересня, 2007 в 22:10 Luka, угу, я-то и забыл самую вероятную причину - алконавты на колесах
Yarchik Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 05:12 #6 Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 05:12 На скутері при гальмуванні заднім колесом, якщо колесо заблокується, скут лягає на бік за півсекунди. Не велосипеді можна ефективно зробити "розворот", втриматись із заблокованим колесом та поїхати далі, а на скутері це можливо лише на невеликій швидкості (до 20 км/год), тому що в ньому інший центр ваги, чи що... Якщо це 40-50 км/год - то він лягає на бік.Крім того, багато хто "тюнінгує" скутера, ставлячи на заднє колесо гуму більшого діаметру - для наших доріг воно краще, хоча й тяга зменшується... але гуму поставлять - а просвіт між колесом і болотником/рамою зменшується до кількох мм. Варто туди потрапити камінцю - і колесо заблоковане.А взагалі япошки надійні. Сам мав три роки "Сузукі Летс-2" - так він літав піді мною. А я його не щадив... і тим не менше, щорічний ремонт обходився прочисткою карбюратора і фільтра. Якщо мозги є, і особо в техніку з кривими руками не лізти - скут не небезпечніший за велосипед.
keepo Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 05:47 #7 Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 05:47 Ходять страшні слухи про скутери складені пополам в районі підставок для ніг при аваріях - кажуть що фраза "прощайте ніженьки" м"яко сказана...
fenom Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 14:42 #8 Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 14:42 справа в тому, що воно може й не дуже небезпечно, якщо їхати 40-50 км на годину і строго по правилам, як це роблять ті самі японці....у нас же малята по 12 років сядуть за кермо, правил не знають, з ряду в ряд проскакують як їм хочеться, на світлофорах не зупиняються (імхо, то ж не машина, шо ви здуріли?)... А на швидкості 40 км їм їхіти не цікаво, от і маємо аварійність та летальність...До того ж сам раз бачив як на такому скутері їхало 5 чоловік (найстаршому було років 15 не більше)...
yukas Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 18:13 #9 Опубліковано 6 Вересня, 2007 в 18:13 Так може бути тільки з якимось мудаком. Я вже п'ять років на скутерах різних літаю і не разу не лягав (тьфу-тьфу)... Проблема в тому що в основному на скутерах їздять діти (воно й на велосипеді толком їздити не вміє) звідси й таке ставлення до правил й аварійність. А техніка взагалі дуже надійна, ніколи нічого не ламалось. Купив останнього і соїм ходом зразу з Києва приїхав 140 їде хоч би що. Коли блокується заднє колесо скутер не лягає, просто ці діти його втримати не можуть в таких випадках, я буквально сьогодні біля старого базару на повороті заблоківав (асфальт дуже мокрийбув) його досить сильно занесло майже розвернуло, але нічого я навіть не злякався. Просто треба знати що робити в таких випадках.А батьків які купляють дітям таку небезпечну іграшку я не розумію
Akim15 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 11:14 #10 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 11:14 Взагалі в києві піднімається питання про встановлення на такі транспортні засоби номерів(хоча якшо враховувати об'єм тарахталки....), бо останнім часом виникає дуже велика кількість аварій за участю скутерів і винуватці "розчиняються в тумані", а далі шукай вітра в полі..........
Plum Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 11:27 #11 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 11:27 в BMW мого брата в Києві в'їхали два тінейджера на скутері -- догнали і побили задній бампер. Поки брат вийшов з машини, то ті уроди кинули скутер на дорозі і втекли в підземний перехід. І шукай вітра в полі...Шкода тільки, що брат не здогадався вкинути скутера в багажник, а поїхав ні з чим. Так би продав і хоч на ремонт машини заробив
Akim15 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 11:47 #12 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 11:47 От вам і яскравий приклад ситуації, але у випадку реєстрації скутерів потрібно буде частково змінити закон...
Andruha_gpz28 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 12:03 #13 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 12:03 Нормально скутери зроблені. Особливо японські та італійські. Їхав просто великий майстер. Одного не можу зрозуміти - чим думають батьки, купуючи неповнолітньому балбєсу скутер і тим самим наражаючи його на небезпеку залишитись інвалідом або взагалі попрощатись з життям. Дуже оригінальний прояв батьківської турботи та любові. І чому ДАІшники ніяк на цих дітей не реагують? Забирали б скутер, а потім повертали татові після сплати доброго штрафу, то хоч якийсь стримуючий фактор був би. ПДР же всіх учасників руху стосуються, а не тільки тих, хто на місці може розрахуватись. А реєстрація то фігня. Це більше для обліку, для поповнення бюджету за якийсь папірець і т.п. Хоча коли через такого ахтунга стається ДТП а він тікає, то за номером(треба ще його побачити) можна знайти власника а далі вже стандартна процедура.
Plum Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 17:36 #14 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 17:36 реєструвати потрібно ОБОВ'ЯЗКОВО! По-перше, як і будь-який учасник дорожнього руху, водій скутера зобов'язаний платити податок з власника транспортного засобу. Цей податок (по правильному) повинен йти на ремонт доріг. Чи водіям скутерів дороги не потрібні? Та й шукати винуватців ДТП по номеру було б зручно... або труп власника опізнавати, якщо документів не має при собі
ipua Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 18:28 #15 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 18:28 В мене з скутерами лише одна проблема була. Ставлять їх на стоянку як повноцінний моторзасіб, а його невидно. Здавав задом, вирулюючи з стоянки і в останній момент це чудо замітив. Ще б пів метра і були б проблеми. Вважаю що місця для паркування скутерів повинні бути, щось на зразок паркування велосипедів.
Саня Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 19:27 #16 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 19:27 В свій час я не мав мопеда, бо мама вважала, що це надто небезпечно. Тато в молодості на "Вятці" відкатався, потім були й серйозніші апарати, а мені от не довелося. Відривався на велосипеді. Як показала практика - щоб заробити серйозні травми цього достатньо :-)Сьогоднішні скутери значно переважають за характеристиками "Карпати" чи "Дельту" п'ятнадцятирічної давності. Для їзди літом по місту - саме те що треба. 50 куб. см. і максималки в 60 км/год. цілком досить. Треба лише з головою ними розпорядитися.На жаль, в 12-15 досвіду мало, а дурі в голові забагато. А ще відверто нехтують Правилами дорожнього руху. От і додається роботи лікарям.
Andruha_gpz28 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 06:25 #17 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 06:25 Вважаю що місця для паркування скутерів повинні бути, щось на зразок паркування велосипедів.Ви хочете цим сказати, що їх не повинно бути взагалі ? Щось я в Луцьку місць парковки велосипедів не бачив.Тепер звернемось до ПДР України.1. Мопед(слова "скутер" тоді не знали)- двоколісний транспортний засіб, що має двигун з робочим об"ємом до 50 куб.см. (переважна більшість скутерів якраз такий двигун і має)2. Державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування атомобілі, автобуси, самохідні машини сконструйовані на шассі автомобілів, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, причепи, напівпричепи та мотоколяски. Слова "мопед" в цьому переліку нема, отже ніяк не заставиш власників зареєструвати скутери, не змінивши ПДР.Інша справа, що є достатня кількість скутерів з двигунами 80 і 125 куб.см., власники яких успішно переконують працівників ДАІ, що на двигуні 50 куб.см. вони розвивають швидкість 120 км/год. От цими розумниками треба було б зайнятись. 3. Знову ПДР. Рухатися по проїзній частині на мопедах дозволяється особам, які досягли 16-річного віку. А в нас їздять всі, хто на скутер може вилізти і до ручки газу дістати. Так що за цим ділом, крім мами з татом, теж повинна слідкувати відповідна служба. Нема паспорта - на штрафмайданчик !!!
Саня Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 10:08 #18 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 10:08 Закони у нас хороші. Тільки от поряду нема кому навести :-(Якби відповідні служби зайнялися ділом, то і аварій на дорогах менше було б.
Yarchik Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 10:58 #19 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 10:58 Тепер звернемось до ПДР України.1. Мопед(слова "скутер" тоді не знали)- двоколісний транспортний засіб, що має двигун з робочим об"ємом до 50 куб.см. (переважна більшість скутерів якраз такий двигун і має)2. Державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування атомобілі, автобуси, самохідні машини сконструйовані на шассі автомобілів, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, причепи, напівпричепи та мотоколяски. Слова "мопед" в цьому переліку нема, отже ніяк не заставиш власників зареєструвати скутери, не змінивши ПДР.Не зовсім правильно. Правила дорожнього руху не потрібно змінювати. Цитую пункт 6.1 цих же правил:6.1. Рухатися по дорозі на мопедах дозволяється особам, які досягли 16-річного, на велосипедах - 14-річного віку. Для водіїв мопедів і велосипедів місцевими органами виконавчої влади може бути встановлена картка, в яку заноситься інформація про водія і яку водії мопедів чи велосипедів у такому разі повинні мати при собі.Реєстрація скутерів таким чином цілком можлива, і введення такої реєстрації - ініціатива виключно органів місцевої виконавчої влади.
Andruha_gpz28 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 11:17 #20 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 11:17 От зразу відчувається, що за діло взявся професіонал. Нічого я не змінював, просто не дописав про велосипедистів. І таке я бачив теж "може бути встановлена картка, в яку заноситься інформація про водія і яку водії мопедів чи велосипедів у такому разі повинні мати при собі." Але ж написано "МОЖЕ БУТИ", а місцевим органам влади поки не до того. От хай-но якогось перця дитятко на скутері в якусь халепу втрапить, тоді візьмуться, напевно. Але краще, нехай ніхто нікуди не втрапляє, а всі будуть розумні, живі і здорові.
Plum Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 12:10 #21 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 12:10 такі картки введуть відразу після того, як якесь дитя на скутері в'їде Шибі або Бондарю в джипа і втече
Саня Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 13:53 #22 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 13:53 Такі картки - досить непогана річ. Як бачимо, ввести їх можна рішенням органів місцевої влади. Думаю, для початку таке нововедення варто запровадити на міському рівні. Тільки ж немає кому це робити :-( Вони радше виборами будуть займатися, ніж наводити порядок в рідному місті.
Yarchik Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 14:26 #23 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 14:26 От зразу відчувається, що за діло взявся професіонал. Нічого я не змінював, просто не дописав про велосипедистів.ТИ НАПИСАВ, ЩО ТРЕБА ЗМІНЮВАТИ ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ:Слова "мопед" в цьому переліку нема, отже ніяк не заставиш власників зареєструвати скутери, не змінивши ПДР.Читай уважно свої ж пости.
vanus Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 16:23 #24 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 16:23 Такі картки треба заводити зразу при народжені, або при першому медогляді на людей. Нормальни білі , ненормальним жовті.
Plum Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 17:37 #25 Опубліковано 9 Вересня, 2007 в 17:37 Ваня, ти не правий. Тут діло не в тому, що вони не нормальні, а в тому, що вік в них такий. Все кажеться простим, і здається що все погане станеться з кимось іншим, а не з тобою. А коли стається все-ж з тобою, то вже пізно голову чухати.І винуваті в цьому в першу чергу батьки. Звичайно, хочеться виконати всі прохання дітей. Але ж не варто давати дітям те, чим вони можуть покалічити/вбити себе і/або інших. Бойову гранату ж вони дітям не дають, а в даному випадку між гранатою і скутером не така вже й велика різниця
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.