Перейти до змісту

Мотопоходи по Волині


Navigator

Рекомендовані повідомлення

П"ять років я мандрую по Волині і сусідніх областях на мопеді. До цього їздив виключно на велосипеді, інколи пішки.

В темі планую розмістити найбільш цікаві розповіді про мотопоходи з фотографіями і маршрутами.

Тут http://www.bikemap.net/route/2031170#lat=51.255651326862&lng=25.115194648437&zoom=8&maptype=hybrid маршрут квітневого мотопоходу в 2010 році. Захотів подивитись на весняні розливи Стира, Прип"яті і Стохода. Їхав в основному другорядними дорогами, робив часті зупинки біля річок і озер, в селах. Всі заплави рік були залиті водою, ліси також підтоплені. Ночував в лісі на північ від Прип"яті. Погода стояла сонячна. Вночі підморозило.

post-21429-0-06078800-1364485632_thumb.j - це розлив Прип"яті.

Мопед мій називається Стінгер, китайського виробництва(купив за 600 дол.)

post-21429-0-16490700-1364485940_thumb.j - розлив Стохода

post-21429-0-23397000-1364485981_thumb.j - хутір біля Волі Кухитської

post-21429-0-83238900-1364486028_thumb.j - Прип"ять підтопила село Люб"язь.

post-21429-0-91849800-1364486418_thumb.j - волинські дороги

post-21429-0-13869400-1364486453_thumb.j - поліські ліси весною

Після довгої зими така подорож завжди довгоочікувана!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На такому апараті я б не ризикнув так далеко їздити)) А фото дійсно класні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cherman - набір деяких інструментів завжди вожу з собою. Розриви тросіків, цепа, пробите колесо - не проблема. В випадку більш серйозної поломки, якої ще не було), визву з Луцька бусика.

Декілька слів про особливості мотопохода. Мопед значно прохідніший за машину, але уступає велосипеду. Невеликий розхід бензину - на 100 км 2 літра, а моя Калина бере 5,5. На мопеді не поїздиш зимою, а якщо поїздиш - можна простудитись. Літом від дощу спасають шолом, прорезинені рукавиці, штани і куртка(вони завжди в моїй дорожній сумці на багажнику)

Перевага над велосипедом - більші відстані з меншою затратою сил, бистрий захід і відхід в цікаві райони. Програє мопед в тому, що шумить, складніший в ремонті і не такий корисний для здоров"я. На мопеді за сезон однозначно можна побачити більше, ніж на велосипеді. Ночівки з велосипедом і мопедом примірно однакові, бо тим і тим можна легко з"їхати з дороги і найти затишне місце для намету і вогнища. Про машину цього сказати не можу, бо теж маю великий досвід.

post-21429-0-28143300-1364489410_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

насчет количества увиденного "за сезон" – очень спорно, так как мопед ощутимо проигрывает в проходимости. если, конечно, это не модель для эндуро с ходами 300+

да и дело тут не в транспорте совсем, а в желании и количестве свободного времени. я вообще не понимаю, с чего ты решил с велосипедами сравнивать? хочешь чтобы заплевали? :smile3: совершенно ведь разного класса путешествия. как катер и байдарка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я вообще не понимаю, с чего ты решил с велосипедами сравнивать?

П"ять років я мандрую по Волині і сусідніх областях на мопеді. До цього їздив виключно на велосипеді

Ну, напевно, він просто порівнює враження від мандрівок раніше на велосипеді, а тепер вже на мопеді)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кстати, если речь о соло-походах, то мопед действительно намного привлекательнее, так как больше можно с собой увезти на существенно бОльшее расстояние. велосипед более "коллективный" что ли. может топикстартер просто не нашёл хорошей компании?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

еще существенное различие, правда уже в пользу велосипеда, в том, что сломать велосипед так, чтобы ехать на нём было невозможно, довольно трудно. 95% поломок реально починить в пути. подкрутить, заклеить, что-то переставить и, до какой-то населенной местности уже дотянешь. с мопедом тут куда сложнее - серьезные поломки во многих случаях требуют технического вмешательства, а езда на сломанном мопеде грозит серьезной аварией, травмой, вплоть до фатальной. застряв где-то, велосипед и груз на нём можно нести с собой. медленно, но можно. даже по бездорожью, так как велосипед - это 12-16 килограмм. мопед это 50+ кило, да и груз явно не баул на 10-15 кило. пиши - пропало… велосипеду непогода побоку, а в мопеде есть электрические цепи, кроме того, выбор покрышек для мопеда и велосипеда вызван нагрузкой. и на трассе владельцу мопеда будет некомфортно на "злых" покрышках, а в лесу слики просто будут проскальзывать. велосипед в этом плане намного проще и универсальнее.

и самое главное, топливо. человек, даже голодный и уставший, еще какой-то время может крутить "на водичке". на мопеде же есть все шансы застрять где-то в глуши и отправиться с канистрой в увлекательную прогулку. возить с собой канистру - вариант, но неудобный. запах опять же. на ходу и трассе может и норм, а вот где-нить в лесу, на жаре да на малых ходах он быстро достанет, imho. но в защиту мопеда, "чистая" стоимость километажа у него меньше. даже самый разбитый мопед на литре бензина за 10 гривен проедет километров 30-40 если сильно не газовать. велосипедист на двух сникерсах может и проедет аналогичное расстояние, но явно без пользы для здоровья.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder за п"ять сезонів я наїздив на двух мопедах 28500 кілометрів. Серйозних поломок не було.

Я згідний з твоїми аргументами. Але на даному етапі свого життя мені мопед підходить більше. Раніше не було сім"ї і я міг відправитись в масштабний велопохід. Принцип тоді був такий - взимку заробляння грошей, А ТЕПЛА ПОРА мандри. А зараз троє діток.

Велосипедом я мандрував майже завжди соло.

А порівнювати можна і треба. Вибір залежить від географії місця, куди збираєшся, часу, настрою. Горгани - тільки пішки, Дністер - краще човном... і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у меня есть знакомый мототурист в Штатах, так он свой мопед сюда притаранил. ямаха 90 кубиков для лайт эндуро с ходами 250+ где-то. но это только для бездорожья - по дороге слишком шумно. зато вне дороги проходимость не хуже велосипеда, а скорость намного выше засчет ходов и возможности ехать стоя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Navigator, ти розкажи скільки км і маршрутів ти проїхав у велопоходах - я думаю, що багатьох здивуєш. А ще про свої пішоходні походи та сплави згадай.

Принаймі, те що ти мені розповідав про свій туристичний досвід - в мене викликало неабияке здивування і глибокий респект.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ODZER Пізніше відкрию тему з розповідями про велопоходи.

Мотопохід довжиною в 250 км і два дні, здійснений в вересні 2012 року.

http://www.mopedmap....&maptype=hybrid

тут нитка маршруту.

В 2005 році під час велопоходу мені дуже сподобалась місцевість на північний-захід від Нововолинська. Біля селища Амбуків є гора з якої як на долоні відкривається вид на польське місто Хрубешув. Подивитися на нього, не перетинаючи кордон, гарна ідея. Задумано - зроблено. Сонячного дня загружаю "Stinger" похідною амуницією.

Їхав другорядними дорогами через Білосток, Коритницю до Іваничів. Сонце припікає, не дивлячись на осінь. Назбирав по селах солодких груш і яблук.post-21429-0-19742100-1364559221_thumb.j Підкупив в магазині дещо з продуктів.

З Іваничів на Нововолинськ, там традиційно поплутав. Біля села Петрове виїхав на Західний Буг і поїхав польовою дорогою на Амбуків. Через річку добре видно польські хати і проїзжаючі машини поляків. Перед Бугом є полоса, видно вишку. Біля Амбукова завертаю на високий пагорб, який домінує над усією місциною. Гора вся заросла високою травою, насіявся молодий ліс. Довго крутився, вибираючи місце для ночівки. Нарешті вибрано, прямо по траві під"їзжаю туди. Запалив вогонь, скип"ятив чай. Жарко, хоч п"ята година вечора. Роздягнувся до шортів і пішов на екскурсії - спочатку на південь, потім на захід. На шиї п"ятнадцятикратний бінокль ще радянського виробництва. Внизу за Бугом Євросоюз. Проглядається на 15-20 кілометрів. На передньому плані Хрубешув, по сторонах від нього сплетіння доріг, сіл, ліній електропередач. В бінокль видно не тільки багаточисленні легкові машини, але і окремих людей, працюючих в полі. Вражають великі будинки по селах. В голові рояться думки про можливі походи і сплави в Польщі. Багато клопотів з візами і документами і від того сумно.

Сутеніє, а я далі, як примара, лажу по високим травам. Зрештою ліг на спальник, задрімав. Проснувся в сутінках. З-за кордоном несуться поодинокі машини з включеними фарами. Погода портиться, насуваються важкі хмари. Одразу вирубав два кілка і натягнув над спальником шнурок. Серед ночі проснувся від капель дощу. Накинув на мотузку целофан, зробивши двускатну палатку. Дощ йшов до ранку і не переставав потім весь день. Зранку під дощем зібрався. Одів всю одежу, а на верх прорезинені штани і куртку. Швидко заїхав в Устилуг. Січе мряка. Припідняв скло шолома - зпід ньго добре дивитись і не заливає очі. На руках проризинені рукавиці. А далі даванув газ і через три години був в Луцьку. Промокли лише туфлі на ногах.

post-21429-0-73776900-1364559502_thumb.j польська фотографія Західного Бугу діля Сліпче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По квітневому мотопоході в 2010 році на початку теми - зсилка не працює.

Тут маршрут http://www.mopedmap....&maptype=hybrid

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МОТОПОКАТУШКА 13 ТРАВНЯ 2012 РОКУ В ЗВІРІВОКОТОВСЬКІ ЛІСИ.

Тут нитка маршруту. http://www.mopedmap....&maptype=hybrid

День видався холодний з сильним вітром. Вирішив їхати з сином, йому 7 років. Добре вдягнулися і вперед! Бистро заїхали в Олександрію і звідти в великий ліс. Дорога пісчана. Передача 2-3. На дорозі багато слідів. Виїхали на грейдерну дорогу, недавно прокладену по кільцевому маршруту всередині лісу. Раніше вона була дуже розбита. Пам"ятаю, навіть, на велосипеді важко було по ній їхати. А зараз можна легковим автомобілем. Поїхали по ній непоспішаючи. По боках багато заболоченого лісу, є боброві загати. Місцями лишали мопед і йшли на екскурсію в ліс. В одному місці замітив на дереві дупло з травою, запхав туди руку і влапав орішникову соню. Це нічна тваринка, тому вона була сонна і легко далася в руки. Запхав її в карман куртки і закрив замок.

post-21429-0-62730700-1364627270_thumb.j це орішникова соня, фото моє.

Дорога повернула на північ, потім плавно на захід і нарешті на південь. Неподалеку повороту на Муравище дорогу перебігло шість благородних оленів. На Муравище пробитися нам не вдалось - величезні калюжі з водою і болотом. Поїхали далі по кільцевій, а з неї на Олександрію. Виїхали на свої сліди. В одному місці побачив, що наш слід затоптаний. Зупинились і побачили величезну группу благородних оленів. Вони стояли, а потім почали швидко перебігати лісову дорогу. Автоматично почав рахувати - 27 штук малих і великих! Оце так день! Приблизно тією ж дорогою вертались назад, тільки заїхавши на свою дачу на Веснянці.

В звіровокотовських і цуманських лісах дуже багато тварин. В вересні вночі там стоїть майже безперервний рев оленів. Мені не раз приходилось в цю пору під час ночівок в лісі палити цілу ніч вогонь, бо реально можуть затоптати. Так вони ганяють!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мотопохід довжиною 295 км і два дні, здійснений 8-9 травня 2009 року.

http://www.mopedmap....2039523

маршрут на карті.

В інтеренеті багато читав про україно-польський конфлікт 1943-47 років. Дуже сильні бої йшли в 1943 році на річці Горинь. УПА влітку 1943 року видало накз-попередження полякам - покинути українські терени. Армія Крайова видала контрнаказ лишатись на місці, бо ми втратимо східні креси. Українці почали палити польскі села і знищувати мирне населення. У відповідь поляки організували загони самооборони.

Недалеко від Горині є село Гута Степанська. Під час згаданих подій тут був пункт самооборони поляків. В селі накопичелось понад 20 тисяч польских біженців.

http://www.ji.lviv.u...spohady-pol.htm

спогади учасників подій. Всі навколишні польскі села були знищенні. Трагічна була і доля біженців. Невеликими групами вони проривались до залізниці Сарни-Маневичі і по ній тікали в Польшу. Багато до залізниці не дійшло. Один поляк читав в дитинстві про Батия, і коли вночі спостерігав за загравами з усіх сторін над Гутою, згадав, що так було і під час татарської навали. "Мені часто сняться українці із вилами та сокирами... Я ховаюся десь від них, тікаю. При звуках української мови мені терпне серце, сльози підступають до очей." спогади польки.

8 травня виїхав пізно - десь о 19.00. За Клеваню включив фари. Сильно вдаряли літаючі хрущі. На ночівку спустився до Горині в селі Бечаль.

post-21429-0-84036300-1364985523_thumb.j

Натягнув палатку - від комарів. Опівночі спустився до ріки. Впала роса, стелився туман. На річці бобр гриз дерево, бухнув в воду, почувши мене. В селі навпроти ще де-не-де світилося світло. Пройшовся по березі, потім заліз в палатку і проспав до ранку.

Встав в 5.30. post-21429-0-58082000-1364985531_thumb.j Розпалив вогонь, зварив чаю, зігрівся. Поїхав стежками вздовж Горині. post-21429-0-39196000-1364985494_thumb.j post-21429-0-83919200-1364985515_thumb.j Взяв курс через багаточисленні села на Гуту. Пробився до неї через Мидськ по польовим дорогам. Жінка показала де знаходиться меморіал полякам. З її слів в селі все населення прийшле після війни, поляків немає. Раз в рік з Польші приїзжають люди багатьма автобусами.

post-21429-0-99775300-1364985480_thumb.j

post-21429-0-26182000-1364985500_thumb.j

post-21429-0-53276600-1364985544_thumb.j загальний вид головних пам"ятників

post-21429-0-58587600-1364986385_thumb.j є могили, вмерших ще до війни. Це надпис на плиті над могилою молодої дівчини Станіслави.

За Гутою ганявся за зайченям. Через Вирку виїхав на бетонку, де повернув на захід. На Стиру пообідав. Далі до Стоходу.

post-21429-0-13653000-1364985488_thumb.j Стохід біля Гулівки.

Їду грейдерними дорогами вздовж Стоходу на південь.

post-21429-0-60279000-1364985509_thumb.j Стохід біля Ситович.

В Углах завернув на річку і влаштував привал. На мілкому пісчаному перекаті відкрив сезон купання. post-21429-0-09233100-1364985537_thumb.j

Далі через Іванівку і Рожище на Луцьк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Мотопохід по українському і білоруському поліссюдовжиною 720 км, здійснений в вересні 2010 року.

http://www.mopedmap....type=ts_terrain

тут схема маршруту.

24 вересня виїхав з Луцька. На білоруський кордон виїхав в Дольску. Без проблем пройшов його. Далі завернув на схід. Місцевість рівнинна, багато річок. Через одну - паромна переправа. Другий раз за день пересік Прип"ять. На вечір доїхав до Простира. Перед впадінням Стира в Прип"ять він розділяється на два рукава. Один з них називається Простир. Весною тут утворюється широкий розлив біля 30 км.

post-21429-0-45805500-1366303445_thumb.j Простир

post-21429-0-35737800-1366303436_thumb.j Тут же на березі став на ночівку.

Зранку виїхав на Столін і вздовж Горині поїхав на північний-схід до Прип"яті.

post-21429-0-49662800-1366303476_thumb.j Горинь - найбільша притока Прип"яті.

Проїхав райцентр Давид-городок і село Ольшани, більше за райцентр. Білоруси називають його малим Китаєм. Там багато набожних людей, все застроєне теплицями і є свій автобазар. Біля Турова знову виїхав на Прип"ять.

post-21429-0-14412500-1366303397_thumb.j тут вона величезна.

post-21429-0-38942300-1366303404_thumb.jтрохи далі пересік Ствігу. Річка тече через величезні болота і практично незаселена. Дуже цікавий водний маршрут.

Ось пару фото з інтернету - красуня Ствіга.post-21429-0-16188900-1366305801_thumb.jpost-21429-0-15923700-1366305807_thumb.gpost-21429-0-93525300-1366305812_thumb.jpost-21429-0-38764600-1366305819_thumb.j

post-21429-0-45517700-1366303412_thumb.jЗаболоченні ліса південніше Прип"яті.

Біля Уборті з Гомельскої області через кордон переїхав в Житомирську. На кордоні мене довго держали, дзвонили на таможню, через яку в"їзжав в Білорусію. Смущав їх мій мопед.

post-21429-0-03384700-1366303470_thumb.j На ніч став на березі Уборті. Гарна річка.

post-21429-0-22904000-1366303418_thumb.j

post-21429-0-84230200-1366303425_thumb.j

post-21429-0-26997500-1366303462_thumb.j

Зранку виїхав на Олевськ і по бетонці на Волинь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Вчора відкрив сезон. Зазвичай мотосезон відкривається в мене на початку квітня. Так пізно ще ніколи не виїзжав, але на те були свої причини.

Проїхався по полям і лісам в районі Ялович і Крупи. В долинках дороги ще мокрі. Пару раз попав в занос. Мопед після зими працює добре, провірив лише світло і змазав цеп. Акумулятор на нулю, але є лапка. В дорозі підзарядився.

post-21429-0-93142300-1367654696_thumb.j знайшов влісі такі гриби, може хто підкаже як вони називаються і чи їстивні.

post-21429-0-56056000-1367654739_thumb.j скоро зацвіте конвалія.

post-21429-0-87981000-1367654710_thumb.j етюд з черепом.

post-21429-0-97521900-1367654726_thumb.j цвітуть груші.

post-21429-0-52669500-1367654747_thumb.j невідома для мене квітка

post-21429-0-62860800-1367654719_thumb.j захід сонця над заплавою

post-21429-0-85323500-1367654754_thumb.j цвіте терен

post-21429-0-97392900-1367654689_thumb.j первоцвіт, їстивна рослина, чемпіон по вітаміну С

post-21429-0-79297600-1367654703_thumb.j STINGER - робоча конячка, перевалив за 14 000.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знайшов влісі такі гриби, може хто підкаже як вони називаються і чи їстивні

Це сморчки умовно їстівні гриби.

невідома для мене квітка

Квітка - дика фіалка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Сьогодні поїхав на екскурсію в Звірівокотовські ліси. Дороги трохи підсохли, але з кругової лісовозної дороги з"їзжати ще не варто. Мопед грузне в багнюці. В лісі багато звірів. Бачив з 20 оленів і 3 косулі.

post-21429-0-71192000-1368642399_thumb.jpost-21429-0-55676600-1368642457_thumb.j Ось олені перебігають дорогу.

post-21429-0-49086700-1368642433_thumb.j Тут олені спостерігають за мною, а потім зникають в кущах.

Вперше за багато років побачив рідкісного чорного лелеку. Він занесений в усі червоні книги. Злетів в лісі просто перед мопедом.

post-21429-0-56234000-1368642479_thumb.j Запалив трьохметровий трухлявий стовбур - розігнати трохи комарів. Вцьому місці болото і пересуватись можна лише по повалених деревах.

post-21429-0-35936900-1368642331_thumb.j Гніздо дрозда з пташенятами на поваленій ялині.

post-21429-0-02652600-1368642324_thumb.j

post-21429-0-27323700-1368642365_thumb.j Дубок на болоті

post-21429-0-44462300-1368642467_thumb.j Старезна липа з багатьма дуплами. Побільше би таких дерев в лісі.

post-21429-0-85641400-1368642341_thumb.j Дорога оминає болото.

post-21429-0-45216100-1368642309_thumb.j Гніздо невідомої для мене птахи. Розташоване в старому мертвому стволі.

post-21429-0-29471400-1368642493_thumb.j Русло лісового струмка, який пересох.post-21429-0-68465900-1368642446_thumb.j В лісі зроблена величезна загорожа-вольєр 1 км на 1 км. Видно там держать якихось вибраних звірів. В даному випадку це олені. Можливо там є і зубри.

post-21429-0-54779300-1368642316_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

P.S. Кому цікаві чорні лелеки - може спостерігати за їхнім гніздом онлайн. Гніздо з веб-камерою знаходиться в Естонії. Це вікно можна використовувати як звуковий фон - там цілий день тріскочуть мілкі пташки. Особливо ввечері і зранку.

http://www.eenet.ee/EENet/kurg.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

Вчора і сьгодні здійснив мотопохід на північний-схід від Луцька. Проїхав 210 км по такому маршруту Луцьк-Ківерці-Озерце-Човниця-Конопелька-Звози-Суськ-Словатичі-Хопнів-Криничне-Ситниця-Колки-Розничі-Сємки-Комарове-Новосілки-Ст.Чарторийск-Маюничі-Осниця-Тельчі-Красноволя-Нічогівка-Матейки-Гораймівка-Берестяне-Цумань-Дерно-Звірів-Луцьк.

Дороги в лісах сильно заболочені, тому держався грейдерів і асфальту.

post-21429-0-01610800-1370962840_thumb.j Вечірня дорога.

Пробував пробитися з Словатич на Четвертню - не зміг. Великі калюжі і глибокі колії. На північ від Словатич в полях є дуже багато суниць. Їхній аромат заглушає всі інші. Місцями земля червона від ягід.

post-21429-0-20210500-1370962744_thumb.j На сільських дорогах.

За Колками пересік Стир і поїхав вздовж нього. На лугу довелось побачити чорного лелеку - краснокнижну птаху.post-21429-0-67499400-1370962750_thumb.j

post-21429-0-80986600-1370962727_thumb.j Мисливець на щук.

В районі Сємок виїхав на крутий берег Стира. Сонце вже сіло. Появились комарі. Натягнув палатку.

post-21429-0-43858700-1370962868_thumb.j Стир коло Сємок.

post-21429-0-34470600-1370962874_thumb.j Вид з табору.

Десь опівночі почало інтенсивно блискати. Вийшов з палатки. Небо на південному-захоті прорізали блискавки. На річці теж бликав луч світла - це вийшли на нічне полювання з остями місцеві рибалки. Скоро гроза підійшла ближче і почало громихати. Десь до часу ночі вона втратила свою силу і вилила залишки вологи тихим дощиком.

Встав рано - ще не було чотирьох. Займалась ранкова зоря. Швидко зібрався.

post-21429-0-75361400-1370962862_thumb.j Ранній ранок на Стиру.

post-21429-0-88227000-1370962854_thumb.j Ранковий грейдер.

post-21429-0-18171300-1370962736_thumb.j Сходить сонце над заплавою біля Комарового.

Вранці прохолодно, їхав в рукавицях, куртці і двох штанах.

post-21429-0-89005500-1370962758_thumb.j Заплава за Новосілками.

post-21429-0-80444800-1370962817_thumb.j Царство води і світла.

post-21429-0-93450800-1370962810_thumb.j

post-21429-0-67747500-1370962791_thumb.j Панорама ріки в Старому Чарторийску.

post-21429-0-64575800-1370962848_thumb.j Притока Оконка.

post-21429-0-07905700-1370962782_thumb.jpost-21429-0-68453800-1370962799_thumb.j В Чарторийску погода почала портитись. Спочатку все затягнуло густим туманом. Трохи пізніше почав сікти мілкий дощик. Потім туман пройшов, надійшла темна хмара і пішов дощ посильніший. Біля Берестяного поснідав і далі під дощем на Луцьк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 місяця потому...

Трьохденний мотопохід крем"янецько-дубнівськім горам.

Схема маршрута http://www.mopedmap.net/ru/route/2362458-trekhdnevnyi-pokhod-na-dubenskie-vysoty/

Поїздка відбулась 1-3 вересня 2013 року. Вересень починався прохолодно. Рідко мене так шмагало вітрами і дощами, як в ці три дні. Особливо дісталось в другу ночівку на висоті біля Повчі. Звечора дув дуже сильний вітер, затягнуло все хмарами. Я сховався за копицю сіна, зварив кофе, натягнув над собою целофан-тент. Годин в десять вечора пішов дощ і йшов до чотирьох ранку. В голові роїлись невеселі думки - як вранці вибратись по розкисшим грунтовкам на асфальт? Біля Підвисокого, ще напередодні ввечері, я побачив великий пагорб. Надумав на ньому ночувати, але три невдалі спроби добратися до його вершини закінчились провалом. І зараз я обмірковував, що це дуже добре, бо звідтам я би точно після дощу не вибрався б.

Вранці вийшов на дорогу - стояти на ній неможливо, роз"їжаються ноги. Пішов до пастухів і вони підказали дорогу випасами через поля. Такий ось невеликий епізод. Фотографій викладати не буду, бо вони розміщені в темі "Дубнівські висоти"

0_8b32e_6c6c0637_XL.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...