Перейти до змісту

ЖЕКи Луцька піднімають ціни на 75%

foxx77

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 126
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

відповідно до постанови кму 869 http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/869-2011-%D0%BF/page3 після формування тарифу на послугу заключається з власниками (наймачами) квартир (житлових приміщень у гуртожитку) та власниками, орендарями нежитлових приміщень у житловому будинку (гуртожитку) укладається договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

таким чином виникне питання укладання договору. щодо укладання договору, то в залежності від вашої внутрішньої волі і обставин, а саме хто і який статус для вас має особа, яка пропонує вам надавати послуги, у вас є право або обовязок на укладання договорів на жк послуги

Опубліковано

Швидше не право, а обовязок. І це швидше в одностороньому до громадянина - підписати, а монополіста закон зобовязує надати договір.

Тому що вирізати опалення, воду, каналізацію неможна. Сміття теж людина продукує. Це те що будуть надавати і що не можна не надавати 1 людині. Якщо відключати будинок від послуг, то знову ж як він буде функціонувати далі?

Опубліковано

Швидше не право, а обовязок. І це швидше в одностороньому до громадянина - підписати, а монополіста закон зобовязує надати договір.

Тому що вирізати опалення, воду, каналізацію неможна. Сміття теж людина продукує. Це те що будуть надавати і що не можна не надавати 1 людині. Якщо відключати будинок від послуг, то знову ж як він буде функціонувати далі?

є таке поняття як правовідносини

тобто відносини в даному випадку між двома сторонами.

З ким ви маєте право укласти договір на надання жк послуг і з ким ви зобовязані укласти договра на жкп?іншими словами-хто зобовязаний укласти з вами договір про надання жк послуг і чому?

Опубліковано

Мережі єдині і в обслуговуванні знову ж у монополіста.

Маєте право в даному контексті це коли можеш укладати, а можеш і не укладати, можеш користуватись їхніми інженерними мережами, а можеш і конкурента.

А тут ти не можеш не користуватись водою, теплом, каналізацією. Як факт Ви згодні на послуги.

Держава встановлює тарифи без відома людей. Договори тільки як формальність.

Опубліковано

Songoku, я б радив активніше поцікавитись тим, як живуть люди в ОСББ, звісно всяко буває, але знаю конкретні випадки коли керівники ОСББ настільки коректно і якісно виконують свою роботу, що у них в підїзді і конс"єрж сидить, і відеоспостереження стоянки, і навіть депозитний рахунок відкрила за грші від оренди криши. при цьому платять за опалення менше ніж я, а температури в квартирах набагато більші ніж середні по місту. про домофон мовчу - це вже норма, хоча і він у них непростий

пощастило якийсь чесний мабуть керівник. всі гроші ідуть по призначенню.

Опубліковано
А тут ти не можеш не користуватись водою, теплом, каналізацією. Як факт Ви згодні на послуги.
Тому що вирізати опалення, воду, каналізацію неможна. Сміття теж людина продукує. Це те що будуть надавати і що не можна не надавати 1 людині.

ЖЕК цим не займається, не плутайте сюди послуги інших галузей

Опубліковано

Мене цікавить питання, чи хтось звертався в ЖЕК з приводу цього, шось писав, говорив? Що відповіли?

Чи немає смислу там від чогось відмовлятись, від якихось послуг і т.п.?

Опубліковано

Цікаво чи можна тим монополістам(водоканал,луцьтепло тощо) надати свій варіант договору і підписати протокол розбіжностей?

Опубліковано

я думаю треба поступати як зазвичай поступають з недобросовісним продавцем, зафіксувати невиконання, і звернутись у "Спілку захисту споживачів"

Опубліковано

Я поки зібрав підписи по 3-х під'їздах, з 4-х, по свому будинку в підтримку заяви приблизно наступного змісту:

"На Ваше повідомлення, щодо планового підняття вартості послуг які надає ЖЕК №___ нашому будинку, повідомляємо наступне:

витрати на прибирання сходових кліток — 0,3546 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з прибирання з підвалів, технічних поверхів — 0,0002 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з дератизації — 0,0064 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з дезінсекції — 0,0107 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з проведення поточного ремонту конструктивних елементів — 0,8376 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%).

Сумарно послуг на: 1,2095 грн.

є завищеними, послуги — такими, які реально не надаються (вийняток — прибирання), або ж якість яких є не задовільною!

В зв’язку з цим, просимо дані послуги нам не надавати та як наслідок - не стягувати плату за них. В разі подальшої необхідності в даних послугах, будемо звертатися до Вас по окремим договорам-підрядам з чіткими терміном виконання робіт, їх вартістю, тривалістю та періодичністю."

Зі всіх мешканців, які були в "наявності" 90% - за пітдримку, решта - 10% заяву не підписували, оскільки прибирати самі не хочуть і кажуть що комарів та гризунів таки травлять. Їхнє право, нехай платять.

Опубліковано

Я поки зібрав підписи по 3-х під'їздах, з 4-х, по свому будинку в підтримку заяви приблизно наступного змісту:

"На Ваше повідомлення, щодо планового підняття вартості послуг які надає ЖЕК №___ нашому будинку, повідомляємо наступне:

витрати на прибирання сходових кліток — 0,3546 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з прибирання з підвалів, технічних поверхів — 0,0002 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з дератизації — 0,0064 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з дезінсекції — 0,0107 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%);

витрати з проведення поточного ремонту конструктивних елементів — 0,8376 грн. (в т.ч. прибуток 5%, ПДВ 20%).

Сумарно послуг на: 1,2095 грн.

є завищеними, послуги — такими, які реально не надаються (вийняток — прибирання), або ж якість яких є не задовільною!

В зв’язку з цим, просимо дані послуги нам не надавати та як наслідок - не стягувати плату за них. В разі подальшої необхідності в даних послугах, будемо звертатися до Вас по окремим договорам-підрядам з чіткими терміном виконання робіт, їх вартістю, тривалістю та періодичністю."

Зі всіх мешканців, які були в "наявності" 90% - за пітдримку, решта - 10% заяву не підписували, оскільки прибирати самі не хочуть і кажуть що комарів та гризунів таки травлять. Їхнє право, нехай платять.

Думаю, така заява повинна бути від усіх власників квартир. Адже послуги розраховано побудинково. Як Ви уявляєте те саме прибирання для 10% чи дератизацію, дезінсекцію?

Опубліковано
Думаю, така заява повинна бути від усіх власників квартир. Адже послуги розраховано побудинково. Як Ви уявляєте те саме прибирання для 10% чи дератизацію, дезінсекцію?

збираються підписи-заяви кому треба дезинсекція, ЖЕК вартість дезинсекції ділить на кількість завмовників і виставляє рахунок

Опубліковано

збираються підписи-заяви кому треба дезинсекція, ЖЕК вартість дезинсекції ділить на кількість завмовників і виставляє рахунок

Щоб відмовитись від послуги, потрібно згода 100% і не менше. Це норма. Як ви уявляєте, що ЖЕК має надавати послуги 10 % мешканцям.

Опубліковано

умаю, така заява повинна бути від усіх власників квартир. Адже послуги розраховано побудинково. Як Ви уявляєте те саме прибирання для 10% чи дератизацію, дезінсекцію?

до даної заяви є додатки, по під’їздно, де і стоїть підпис власника квартири що він згоден з даною заявою.

Щоб відмовитись від послуги, потрібно згода 100% і не менше. Це норма. Як ви уявляєте, що ЖЕК має надавати послуги 10 % мешканцям.

дайте посилання на норму

Опубліковано

Кожного разу коли тариф чіпають, починається хвиля недовольства. Але ж кожного разу все залишається без змін і всі тихо платять. Ех Україна ненька....

Опубліковано

дайте посилання на норму

Підвали, горища, сходові клітки і т.п. є місцями загального користування і знаходяться у спільній власності власників всіх квартир. тому приймати рішення чи прибирати чи ні ці місця повинні власники всіх квартир, а не так, що хтось вирішив, а хтось навіть про це не чув. Бо як прибиральниця може розділити площу де їй прибирати, а де ні

Опубліковано

Підвали, горища, сходові клітки і т.п. є місцями загального користування і знаходяться у спільній власності власників всіх квартир. тому приймати рішення чи прибирати чи ні ці місця повинні власники всіх квартир, а не так, що хтось вирішив, а хтось навіть про це не чув. Бо як прибиральниця може розділити площу де їй прибирати, а де ні

Не думаю що це норма з законодавства, більше схоже на Ваші міркування по цьому питанню. Так само, без норми, можу апелювати Вам я: 1. рішення приймається більшістю мешканців під’їзду/будику, а більшість ця вимальовується. 2. декілька постів вище, пан Андрій (АК88), робив акцент на догвір з ЖЕКом по надання послуг з утримання будівлі, який заключається з кожним власником квартири; звідси запитання, виходячи з Ваших міркувань, чому з власником квартири, а не будинком, адже "Як ви уявляєте, що ЖЕК має надавати послуги 10 % мешканцям." 3. один з мешканців будинку підтвердив, що за прибирання сходивих, у нашому будинку, вже давно не платить, і обійшлося йому це великую купою заяв/часу/нервів. питання знову, "Як"?

Тому, вважаю, потрібно пробувати ламати систему і йти вперід з вірою в те, що все вдасться!

Опубліковано

Не думаю що це норма з законодавства, більше схоже на Ваші міркування по цьому питанню.

Спочатку вивчить законодавство, а потім будемо щось з вами говорити. Бо навіть не юрист про це знає.

Опубліковано

Спочатку вивчить законодавство, а потім будемо щось з вами говорити. Бо навіть не юрист про це знає.

я Вас вже вдруге, як обізнаного по даних питаннях, прошу дати посилання на норму!

Опубліковано

Можу помилятись, але від послуг дератизації/дезинсекції жеку можна відмовитись лише при демонстрації угоди на такі послуги із іншою УПОВНОВАЖЕНОЮ організацією. Все решта - можна відмовлятись.

Опубліковано

Ми поставили собі лічильник на тепло на весь під'їзд, не маючи згоди усіх власників квартир у під'їзді, але маючи більшість. Давай лінк в студію на "свою" норму, а не посилаєш інших вчити законодавство.

Опубліковано

Оце вже більш цікаво. Що взагалі входить до "поточного ремонту конструктивних елементів"? І сума вже немаленька, тут уже можна і посперечатись.

Та і цікаво, коли ж то вони в нас щось таке роблять з ремонту, що таку суму хочуть? Як правило, коли треба робити якийсь ремонт в під'їзді, то ми збираємось на ремонт

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...