Songoku Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 12:14 #101 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 12:14 О скан Статута в студію. Тоді як вони надають свої послуги??? В них же ж в Статуті заборонено Ви начальник ЖКП? Чи економіст ЖКП? Раз читали Статут, це ж первинний документ і його "перевірки", не завжди мають змогу читати....
rtls Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 15:55 #102 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 15:55 О скан Статута в студію. Тоді як вони надають свої послуги??? В них же ж в Статуті заборонено Ви начальник ЖКП? Чи економіст ЖКП? Раз читали Статут, це ж первинний документ і його "перевірки", не завжди мають змогу читати.... http://www.lutsk.ua/reiestr-komunalnih-pidpriiemstv-mista-lucka/departament-zhitlovo-komunalnogo-gospodarstva
Forever Autumn Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:14 #103 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:14 Лучани відмовляються від комунпослуг. Досвід мешканців будинку на Гордіюк, 47Хороша ініціатива. Невідомо чи вийде все у них на 100%. Принаймні, люди не сидять склавши руки.
rtls Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:32 #104 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:32 Лучани відмовляються від комунпослуг. Досвід мешканців будинку на Гордіюк, 47Хороша ініціатива. Невідомо чи вийде все у них на 100%. Принаймні, люди не сидять склавши руки.Нічого не вийде. мінімальний набір послуг затверджений рішенням вконавчого комітету від 09.02.2010 № 72-1.він потрібний для мінімального підтримання будинку у належному станіКрім того згідно закондавства зу про житлово-комунальні послуги виконваець зобовязанийзабезпечувати своєчасність та відповідну якість житлово-комунальних послуг згідно із законодавством та умовами договору, в тому числі шляхом створення систем управління якістю відповідно до національних або міжнародних стандартів;
Sandro Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:38 #105 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:38 , свій лист з підписами мешканців на адресу Романюка та ЖЕК відправив. Чекаю на результат... про який повідомлю.він потрібний для мінімального підтримання будинку у належному станівін потрібен для підримки штанів дармоїдів, яких треба гнати в шию, в т.ч і з міської ради, які ці "набори" затверджують!
Forever Autumn Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:57 #106 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 18:57 Sandro, обов*язково повідомте
Ura Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 19:12 #107 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 19:12 Піднімати ціни піднімають а в нашому під'їзді як були стіни та стеля опсипані так і є...........
nickel Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 19:51 #108 Опубліковано 4 Лютого, 2013 в 19:51 Піднімати ціни піднімають а в нашому під'їзді як були стіни та стеля опсипані так і є...........Під лежачий камінь вода не тече навіть у Еуропі.
Zalepok44 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 14:48 #109 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 14:48 Никто не подскажет, как подходит к моему дому горячая воду и отопление? Ага прикольні комунікації в нашому дворі)))))
serg49 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 18:12 #110 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 18:12 Вони в кожному дворі однакові. Замість гріти квартири, гріємо вулиці - оце масштаб! Дайош лєто зімой!вони то гріють вулиці, а всі витрати по цьому платимо ми
Songoku Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 18:41 #111 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 18:41 Ну бо поки ми не проти, то ніхто модернізацію мереж не зробить....В Европі це теж з громадян, але там вони прекрасно розуміють, що наступних 20 років вони дуже зеекономлять на енергоносіях, а в нас хай краще землю гріє
vicit Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 19:29 #112 Опубліковано 23 Лютого, 2013 в 19:29 Халява з енергоносіями в цій країні закінчується, гайки затягують все сильніше, газ, електрика, бензин, все буде тільки дорожчати. В СССР про утеплення будинків навіть не чули, (правда й зараз є люди, які приклеїли кусок пінопласта 5 см і говорять що утеплились), виробництво з тих часів залишилось енергоємким, стан комунікацій на грані розвалу.Є стаття 98 КУпАП "Марнотратне витрачання паливно-енергетичних ресурсів" цитата "... систематична пряма втрата стисненого повітря, води і тепла, спричинена несправністю арматури, трубопроводів, теплоізоляції трубопроводів..." штраф від десяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Sandro Опубліковано 4 Березня, 2013 в 12:56 #113 Опубліковано 4 Березня, 2013 в 12:56 Антимонопольний, падлюки, погодили підняття ціни. Рішення за виконавчим комітетом.
serg49 Опубліковано 4 Березня, 2013 в 15:43 #114 Опубліковано 4 Березня, 2013 в 15:43 Рішення за виконавчим комітетом.Я думаю, вони також погодять
Songoku Опубліковано 4 Березня, 2013 в 21:20 #115 Опубліковано 4 Березня, 2013 в 21:20 Антимонопольний, падлюки, погодили підняття ціни. Рішення за виконавчим комітетом.А хтось сумнівався? Коли востаннє покращили життя громадянину??? Хтось памятає??? Хоч інвестицію солідну в економіку??? Чи зменшення тиску ДПІ і інших?? А систему ж треба підтримувати....
Sandro Опубліковано 5 Березня, 2013 в 14:13 #116 Опубліковано 5 Березня, 2013 в 14:13 Надійшла чергова відповідь-відмазка від ЖЕКу. Отож, я їм про те що мені їхні послуги не потрібні, а вони - створюйте ОСББ. Тобто, завтра, ЖЕКи в квитанції повключають озонування прибудинкових території, а відмовитися можна буде лише через ОСББ Борюся далі...
AK88 Опубліковано 5 Березня, 2013 в 18:31 #117 Опубліковано 5 Березня, 2013 в 18:31 Засідання виконкому завтра о 9 годині.Перше питання - про нові тарифи на утримання житлових будинків та прибудинкових територій...Повоюєм...Якщо не вдасться, і виконком таки ухвалить це рішення, тоді на сесію буде виноситись питання про скасування нових тарифів.Сесія - 27 березня...
rtls Опубліковано 6 Березня, 2013 в 06:34 #118 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 06:34 Надійшла чергова відповідь-відмазка від ЖЕКу. Отож, я їм про те що мені їхні послуги не потрібні, а вони - створюйте ОСББ. Тобто, завтра, ЖЕКи в квитанції повключають озонування прибудинкових території, а відмовитися можна буде лише через ОСББ Борюся далі... все правильно Вам сказали. а Ви не правильно дієте. Ви не є споживачем послуг. Споживачем послуг в даному випадку є власник будинку, якому на підставі договору балансоутримувач будинку надає послуги
Songoku Опубліковано 6 Березня, 2013 в 06:41 #119 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 06:41 Надійшла чергова відповідь-відмазка від ЖЕКу. Отож, я їм про те що мені їхні послуги не потрібні, а вони - створюйте ОСББ. Тобто, завтра, ЖЕКи в квитанції повключають озонування прибудинкових території, а відмовитися можна буде лише через ОСББ Борюся далі... Ну це вже якось не логічно. Якби вони були незалежні в даних питаннях, то тарифи були на порядок більші, від ще не впроваджених і вартість змінювалась по кілька раз на рік. Перелік послуг був би значно ширшим... А так ЖКП це раб влади, такий собі цапвідбивайло... І люди на них зганяють злобу і влада, що хоче, то і робить.
foxx77 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 07:15 Автор #120 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 07:15 Подивіться судові рішення по справах Луцьких ЖЕКів проти власників квартир. Навідь якщо у вас немає договору, але ви платили раніше за послуги, то суд вважає що ви тим самим підтвердили договірні відносини.А значить треба укладати договір так як каже той сайтhttp://jkg-portal.co...z-yurista-14802і діяти по тій інструкції як споживач, споживачам суди безкоштовні, або створювати ОСББ...мені у відповіді мій ЖЕК так і сказав, - раз я платив значить є договірні відносини. Дав мені перелік робіт що вони робили, я обійшов мешканців розпитав як робились ці роботи. Виявилось ЖЕК крив кришу своїми людьми +30% матеріалів, 70% давала квартира над ким крили. Над квартирою в якої борг вони не крили, стіни мокрі. Написали що робили ремонт підїзду, але матеріал мешканці самі купляли. Докулупатись можна до сумми яку вони отримують і яку витрачають.
rtls Опубліковано 6 Березня, 2013 в 07:27 #121 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 07:27 Подивіться судові рішення по справах Луцьких ЖЕКів проти власників квартир. Навідь якщо у вас немає договору, але ви платили раніше за послуги, то суд вважає що ви тим самим підтвердили договірні відносини.у більшості випадків там не власник квартири - боржник, а споживачі послуг- "наймачі " у будинках комунального фонду. щодо договору- відсутність договору не звільняє від оплати наданих послуг споживача таких послуг., хоча це дискусійне питання
Sandro Опубліковано 6 Березня, 2013 в 12:56 #122 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 12:56 Надійшла чергова відповідь-відмазка від ЖЕКу. Отож, я їм про те що мені їхні послуги не потрібні, а вони - створюйте ОСББ. Тобто, завтра, ЖЕКи в квитанції повключають озонування прибудинкових території, а відмовитися можна буде лише через ОСББ Борюся далі... все правильно Вам сказали. а Ви не правильно дієте. Ви не є споживачем послуг. Споживачем послуг в даному випадку є власник будинку, якому на підставі договору балансоутримувач будинку надає послуги Не зовсім розумію, чому, з Ваших слів, я не є споживачем послуги?.. Споживачем послуги є співласники квартир даного будинку, балансоутримувачем - ЖЕК. Відповідно між балансоутримувачем (ЖЕКом) є договір про надання послуг споживачу (власникам квартир).
rtls Опубліковано 6 Березня, 2013 в 14:36 #123 Опубліковано 6 Березня, 2013 в 14:36 відповідно до закону про житлово-комунальні послуги ст 19 та 29Учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником. 1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою. 2. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем. в даному випадку йдеться про споживання послуг у житловому будинку. у житловому будинку повинен бути власник, який повинен утримувати своє майно.Ви, як власник квартири, не повинні утримувати не своє майно (будинок), але повинні брати участь у витратах відповідно до своєї частки у праві спільної частковоївласності,тобто маєте обов’язок брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів, а також нестивідповідальність перед третіми особами за зобов’язаннями, пов’язаними із спільним майном.тобто несете відповідальність за неуплату наданих послуг перед балансутримувачем будинку, а не перед виконавцями послуг, які вважають вас "споживачами послуг". крім того почитайте http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0541-052.2. З виконавцем послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків укладається договір на надання послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків згідно з вимогами статей 21, 23, 24, 25, 26, 28 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" ( 1875-15 ). Протягом 30 календарних днів після укладення зазначеного договору виконавець послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків укладає зі споживачами, які є власниками квартир, орендарями чи квартиронаймачами у багатоквартирному будинку, договори на надання житлово-комунальних послуг, визначених у пункті 1.1 Порядку.
Sandro Опубліковано 7 Березня, 2013 в 13:03 #124 Опубліковано 7 Березня, 2013 в 13:03 rtls, в даному випадку коли мова йде про прибирання площ заг.користування, поточний ремонт приміщень, ЖЕК є балансоутримувачем та виконавцем даних послуг одночасно. Як наслідок, співвласники квартир є споживачами послуг, які ці послуги отримують не належної якості, або ж не утримують взагалі. Вважаю, мають повне право від них відмовитися, або ж змінити виконавця даних послуг.
rtls Опубліковано 7 Березня, 2013 в 19:58 #125 Опубліковано 7 Березня, 2013 в 19:58 ситуації можуть бути у Вашому будинку різні, про які, Ви як власник квартири і не знаєте. наприклад ваш будинок орган місцевого самоврядування передав в управління і для надання послуг певному жкп (навіть і приватному). на основі такої угоди між омс і жкп надаються у вашому будинку послуги, які ви повинні оплачувати. щодо питання якості наданих послуг у будинку, то це питання згідно закону про Житлово-комунальні послуги відноситься до компетенції виконкому (омс) (ст.7 .п.1 ч.3). Цілком очевидно, що якщо немає рішень омс щодо невідповідності стандартам якості наданих послуг, то ці послуги вважаються якісними. довести зворотнє, Вам як власнику квартири буде дуже важко, практично неможливо. щодо думки, "мають повне право від них відмовитися, або ж змінити виконавця даних послуг", тоже спорне питання, виходячи з вище перелічених обставин і не тільки. попробуйте зберіть усіх співвласників будинку і прийміть відповідне рішення, думаю це неможливо.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.