Перейти до змісту

ЖЕКи Луцька піднімають ціни на 75%

foxx77

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я знаю що 7-й піднімає на 75%, з 1.20 до 2.0 грн за 1 кв. м.

Скарги і пропозиції прийма.ють до 4-го лютого

Кажуть що приватизовані квартири можуть взагалі не платити, які судові перспективи при відмові, або не повніій оплаті?

В мене в договорі відсутня графа про розірванні договору, можна тільки якби "призупинити" дію внісши пропозицію про обговорення договору, наскільки це законно відсутність можливості розриву договору?

post-1019-0-26206800-1359207281_thumb.jp

• Відповідей 126
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

я чогось думаю що таке різке підняття через масову несплату, і вони хочуть перекрити недостачу, інакше як вони раніше справлялись? не у збиток же працювали..

треба йти і відмовлятись, а краще відсилати відмову заказним листом

Опубліковано

На нашем доме тоже вчера такое повесили...самое обидное, что платить то не за что!!!Их уборки...техобслуживание и ремонт, это все существует только на бумаге!Жильцы сами этим занимаются в основном...

Опубліковано

Хм, цікаве питання про договір з ЖЕКом. В мене наприклад немає такого договору. Про вивіз сімття є, світло теж оформлювали, газ... а от інше нема.

Це у всіх має бути такий договір? Чи нє?

Опубліковано
Це у всіх має бути такий договір? Чи нє?

пошукай добре, книжечка як на ЛуцькТепло, я тоже думав що немаю.

в знайомого ОСББ, так само підняли тариф.. на 40 коп., а ЖЕКи Луцька на 80 коп, а це означає геометричний прогрес, бо до цього зростання були на однакові величини, (я проаналізував зростання тарифів цього ОСББ і ЖЕКа за 5 років), цей раз ЖЕК заклав лишніх 40 коп.

Опубліковано

Тарифи не мінялись в Луцьку з 2006року, тоді мінімалка була 620грн вроді.

Зараз мабуть доганяють на рівень 2013р. 1200грн.

Опубліковано

Не знаю як на рахунок Жеку, а знайомі колись розказували історію. Тоді ще не настільки популярні були лічильники на воду. У них біля будинку прорвало трубу. Витікло чимало води і утворилось фактично болітце у дворі. То до них приходила якась жінка із водоканалу ніби, ходила по квартирах і казала шо треба доплатити певну суму грошей за воду. Вони кажуть у нас лічильник. Вона вибачилась і переділила суму на кількість квартир, які без лічильників.

Опубліковано

Я не знаю принципової різниці, але мене обслуговує, здається, МЖК. Чесно-не зовсім здогадуюсь за що ми їм платимо, прибирають під'їзди дуже рідко, ремонт робили ми за свої гроші. Ну хоча б сміття більш-менш регулярно вивозять, немає смітника під вікнами.

Опубліковано

порівняння

Ну хоча б сміття більш-менш регулярно вивозять

ЖЕК не займається сміттям :) , це окрема графа в платіжці, і вивозить його окреме комунальне господарство

post-1019-0-62825200-1359221084_thumb.jp

Опубліковано

Можна будь ласка докладніше про "Відмовитись від іх послуг" якщор в мене приватизована квартира. І договору ніколи не було і нема. ЖЕК №8.

Опубліковано

Якщо порахувати, що в середньому кожна квартира 45 кв.м. у моєму будинку то ЖЕК отримує щомісяця, з мого будинку 7776 грн. Якщо чесно, рототи на таку суму в моєу будинку я навіть приблизно не бачу. Взагалі, що робиться, це прибирання підїздів, здається, 2 рази на тиждень.

Тому вже давно варто було постворювати ОСББ, і в тих ОСББ, що в Луцьку є, ну принаймні ті, що я знаю, люди задоволені. Є управляючий, який слідкує за будинком і з якого можна спитати, і який за кожну копійку звітує. Якщо нормальний управляючий, то всі задоволені, не нормальний - до побачення!!!

Але знаючи пересічних мешканців багатоповерхівок, можу сказати, що більшість не захочуть паритись з організацією ОСББ, хоча це набагато ефектиніше ніж ЖЕКи.

Можна будь ласка докладніше про "Відмовитись від іх послуг" якщор в мене приватизована квартира. І договору ніколи не було і нема. ЖЕК №8.

У Вас навіть, якщо нема договору, Вам рахунки за послуги будуть виставляти. Плюс в нашій країні рахується, що Ви фактично користуєтесь послугами навіть не маючи договору, тому мусите платити.

ЖЕКи це настільки "мафіозна" структура і на них стільки піднімається бабла, що так просто цю систему заламати не дадуть. Нажаль.

Тому і мрію про приватний будинок замість квартири.

Опубліковано

Якщо порахувати, що в середньому кожна квартира 45 кв.м. у моєму будинку то ЖЕК отримує щомісяця, з мого будинку 7776 грн. Якщо чесно, рототи на таку суму в моєу будинку я навіть приблизно не бачу. Взагалі, що робиться, це прибирання підїздів, здається, 2 рази на тиждень.

Тому вже давно варто було постворювати ОСББ, і в тих ОСББ, що в Луцьку є, ну принаймні ті, що я знаю, люди задоволені. Є управляючий, який слідкує за будинком і з якого можна спитати, і який за кожну копійку звітує. Якщо нормальний управляючий, то всі задоволені, не нормальний - до побачення!!!

Але знаючи пересічних мешканців багатоповерхівок, можу сказати, що більшість не захочуть паритись з організацією ОСББ, хоча це набагато ефектиніше ніж ЖЕКи.

У Вас навіть, якщо нема договору, Вам рахунки за послуги будуть виставляти. Плюс в нашій країні рахується, що Ви фактично користуєтесь послугами навіть не маючи договору, тому мусите платити.

ЖЕКи це настільки "мафіозна" структура і на них стільки піднімається бабла, що так просто цю систему заламати не дадуть. Нажаль.

Тому і мрію про приватний будинок замість квартири.

Помиляєшся... Рік чи два назад владою дуже мусолилась тема про масове створення ОСББ, і там на документацію мали з бюджету кошти виділяти і різні підтримуючі програми для ОСББ хотіли запровадити і т.д.... але через брак фінансування зупинилися...

ЖКП в такому стані як вони є - довно існувати не зможуть...

Опубліковано

ЖКП в такому стані як вони є - довно існувати не зможуть...

Та вже, слава богу, існують 22 роки, якщо сирири не рахувати :)

Опубліковано

2nickel

А яка альтернатива ЖЕКу?? Приватні структури??? Вони ціну влуплять в рази більше, бо робота з людьми це не телевізорами торгувати.... Та й був Аварійний Вихід, який займався самим простим і чомусь пішов з ринку доволі швидко.

Я наприклад не уявляю, що буде якщо завтра ЖЕКа не стане, хто ж буде інфраструктуру обслуговувати. Це те саме що прибрати газ, що ми без нього можемо?

А ОСББ це менеджери, ІТР простіше кажучи...Обслуговувати і роботи виконують ті ж самі субчики...

Опубліковано

Помиляєшся...

То в чому помиляюсь :))) Тому і не пішла програма по створенню ОСББ, бо не вигідно "верхам".)))

Songoku, я чув відгуки людей, які живуть в ОСББ, повір з ЖЕКом небо і земля.

Жеки займаються зараз лише: прибирання, електропроводка (загальна), ремонт підїздів і куча фігні якою вони в реалі не займаються. (вода, газ, отоплення геморой інших структур).

Якщо в будинку квартири приватизовані, то за будинок мають відповідати власники. І я як власник хочу вибирати, хто і як буде прибирати і т.п.

Опубліковано

Я прикинув за утримання будинку мені потрібно буде на 35 грн платити більше. Це не так той вже багато.

І завдякі цій темі уважно роздивився квитанцію і зрозумів, що обчислювальний центр мене вже 7 років намахує. Я плачу за 3х людей, хоча з 2006 року в мене прописано ДВОЄ.

В понеділок піду "рішати" це питання. Можливо щось і пеперахують...

Опубліковано

2Roman_1984

не пішла програма по створенню ОСББ, бо не вигідно "верхам".)))

Якраз верхи ще в 90-х запустили ОСББ, щоб перекласти витрати і геморой напряму на громадян.

Ну от подумай. Зараз треба купу бабла платити ЖЕКам напряму, а найчастіше через місцеві бюджети, бо їх тарифи 5ти річної давнини і кожен ЖЕК генерує щомісяця діру в розмірі різниці політичного тарифу до реального.

А так в Україні 100% і тільки ОСББ, тобто юридичні особи, збирай податки і все. Тобто тільки приток грошей. А головне коли будинок обвалився, чи поганий стан будинку хто винен? правильно ОСББ і певні особи що ним керують. І що як наслідок?? Правильно коси гроші і тебе ніхто не домагає за проблеми в комуналці.

А щодо ОСББ, більш ніж впевнений що небо і земля тільки в нових будинках.... В 20-40 річних ефективно не покеруєш.

Бо це як машина, чим більше пробігу, тим дорожчий щомісячний ремонт. Просто в Жеків інертна система, нові підтримують старі + держава інколи щось допоможе, а ОСББ-к залишається сам на сам з проблемами :)

А чому питання до мене?

питання до суспільства. Бо як людина, яка зазвичай любить аналізувати проблему і находити рішення, я його в упор не бачу... В Україні ніхто не буде працювати за 10% прибутку, в нас звикли до зовсім інших коефіцієнтів :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...