Перейти до змісту

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
2 годин тому, alexvvv сказано:

Хтось пробував майнити Duino-Coin?

а де "воно" торгується?

Змінено користувачем Bliksss
  • 2 року потому...
  • 1 рік потому...
Опубліковано

Є ще тут живі ардуінщики? Валялася в мене Ардуіно Уно Р3 (оригінал), настільки давно куплена за купон на ебеї, що навіть в історії покупок її не видно, лише відгук на товар (2012 UNO R3 Development Board MEGA328P ATMEGA16U2+USB Cable Compatible Arduino (#121099798409)). Вирішив побавитися, втикнув її через юсб в комп, встановилися драйвера і з'явився пристрій і порт COM7. Зелений діод світиться, оранжевий блимає 1 секунду світить, 1 секунда - ні (заводський Блінк). Скачав Arduino IDE, встановив його. IDE ще щось встановив, я особливо не вчитувався, лише декілька разів натиснув ОК. Думаю що Arduino AVR Boards. В IDE відкрив приклад: Блінк. Змінив блимання з 1000 мс, на 100 і спробував завантажити скетч на Ардуіно. Видало помилку: 

Sketch uses 932 bytes (2%) of program storage space. Maximum is 32256 bytes.
Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2039 bytes for local variables. Maximum is 2048 bytes.
Error: cannot open port \\.\COM7: The system cannot find the file specified.

Error: unable to open port COM7 for programmer arduino
Failed uploading: uploading error: exit status 1

Тобто десь після встановлення ІДЕ, Ардуіно зникло, хоча спочатку ще бачило, бо я зміг його вибрати в ІДЕ. Можливо після встановлення AVR Boards. Після цього ні комп ні ІДЕ взагалі не бачать Ардуіно. Ардуіно перевантажував кнопкою (1 раз натискав, 2 рази натискав, замикав ГНД і Ресет2) Ардуіно перевантажується, але комп і ІДЕ на це ніяк не реагують. Саме Ардуіно блимає оранжевим діодом (1с через 1с) як і раніше. Міняв юсб порти, міняв кабель, видаляв і АВР Бордс і ІДЕ. В диспетчері пристроїв висіло в прихованих пристроях напівпрозора Ардуіно, оновлював драйвери - не допомогло, видалив взагалі, тепер не можу добавити.

Що можна ще зробити?

Опубліковано
В 27.01.2026 в 00:52, nickel сказав:

Є ще тут живі ардуінщики? Валялася в мене Ардуіно Уно Р3 (оригінал), настільки давно куплена за купон на ебеї, що навіть в історії покупок її не видно, лише відгук на товар (2012 UNO R3 Development Board MEGA328P ATMEGA16U2+USB Cable Compatible Arduino (#121099798409)). Вирішив побавитися, втикнув її через юсб в комп, встановилися драйвера і з'явився пристрій і порт COM7. Зелений діод світиться, оранжевий блимає 1 секунду світить, 1 секунда - ні (заводський Блінк). Скачав Arduino IDE, встановив його. IDE ще щось встановив, я особливо не вчитувався, лише декілька разів натиснув ОК. Думаю що Arduino AVR Boards. В IDE відкрив приклад: Блінк. Змінив блимання з 1000 мс, на 100 і спробував завантажити скетч на Ардуіно. Видало помилку: 

Sketch uses 932 bytes (2%) of program storage space. Maximum is 32256 bytes.
Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2039 bytes for local variables. Maximum is 2048 bytes.
Error: cannot open port \\.\COM7: The system cannot find the file specified.

Error: unable to open port COM7 for programmer arduino
Failed uploading: uploading error: exit status 1

Тобто десь після встановлення ІДЕ, Ардуіно зникло, хоча спочатку ще бачило, бо я зміг його вибрати в ІДЕ. Можливо після встановлення AVR Boards. Після цього ні комп ні ІДЕ взагалі не бачать Ардуіно. Ардуіно перевантажував кнопкою (1 раз натискав, 2 рази натискав, замикав ГНД і Ресет2) Ардуіно перевантажується, але комп і ІДЕ на це ніяк не реагують. Саме Ардуіно блимає оранжевим діодом (1с через 1с) як і раніше. Міняв юсб порти, міняв кабель, видаляв і АВР Бордс і ІДЕ. В диспетчері пристроїв висіло в прихованих пристроях напівпрозора Ардуіно, оновлював драйвери - не допомогло, видалив взагалі, тепер не можу добавити.

Що можна ще зробити?

Спробуй встановити ардуіно іде на іншиму компі, і спробувати запустити 

• +1 1
Опубліковано
В 27.01.2026 в 21:20, inhelp сказав:

Спробуй встановити ардуіно іде на іншиму компі, і спробувати запустити 

Дуже дякую за пораду. Ніби ж очевидна річ - перевірити на іншому компі, але сам не догадався. ІДЕ не ставив, бо це службовий ноут дружини і не хочеться там наслідити, але втикнув Ардуіно в юсб і Вінда відразу встановила драйвера і призначила СОМ порт. Отже Ардуіно жива і робоча. Треба розібратися, що встановив ІДЕ і видалити. Бо коли я ІДЕ перевстановив, то виявилося, що Arduino AVR Boards вже встановлена, отже ІДЕ видалилося не повністю і залишила щось, через що комп не бачить Ардуіно. Є думки як це все почистити?

Опубліковано

Три дні мудохаюся з цим Ардуіно, взяв в помічники Gemini i GPT. Результат нульовий. Брав плату на роботу, до робочого ПК плата приєдналася, встановив ІДЕ і залив скетч, все працює. Поки не розберуся, то нічого складнішого за Блінк не заливаю, щоб не додати собі проблем. Змінив лише час блимання діода, ну і ще тимчасово заливав скетч: блимати діодом СОС на азбуці Морзе. Отже Ардуіно і кабель робочі. Проблема десь в моєму ПК і скоріше за все софтова, а не апаратна, тому що раніше плата працювала, недовго та все ж працювала. На підключення плати комп не реагує взагалі ніяк. У диспетчері пристроїв не з'являються нові пристрої ні в розділі ЮСБ, ні в розділі КОМ і ЛПТ. Звуку приєднання нового пристрою також немає. ЮСБ порти усі робочі, на інші пристрої реагують, на Ардуіно не реагує жоден порт. За порадами ШІ видаляв усі драйвера Ардуіно, усі ЮСБ пристрої і т.д. Переглядали різні логи, ніде ніяких подій при підключенні плати не відбувається. Якби не терабайт встановлених ігор малого, то вже б вінду перевстановив. 

Опубліковано (змінено)

Все, здаюся. Зайшов в глухий кут і виходу не бачу (крім службового ноута дружини). Створював нового користувача на ПК - нуль реакції. Скинув Вінду до заводських налаштувань, скинув біос - те саме. Перевстановив Вінду, попередньо відформатувавши диск С - і навіть після цього комп не реагує на Ардуіно, на будь-якому рівні, лише живлення на плату подається (шнур міняв)

Змінено користувачем nickel

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...