Перейти до змісту

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
2 годин тому, alexvvv сказано:

Хтось пробував майнити Duino-Coin?

а де "воно" торгується?

Змінено користувачем Bliksss
  • 2 року потому...
  • Відповідей 554
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• 1 рік потому...
Опубліковано

Є ще тут живі ардуінщики? Валялася в мене Ардуіно Уно Р3 (оригінал), настільки давно куплена за купон на ебеї, що навіть в історії покупок її не видно, лише відгук на товар (2012 UNO R3 Development Board MEGA328P ATMEGA16U2+USB Cable Compatible Arduino (#121099798409)). Вирішив побавитися, втикнув її через юсб в комп, встановилися драйвера і з'явився пристрій і порт COM7. Зелений діод світиться, оранжевий блимає 1 секунду світить, 1 секунда - ні (заводський Блінк). Скачав Arduino IDE, встановив його. IDE ще щось встановив, я особливо не вчитувався, лише декілька разів натиснув ОК. Думаю що Arduino AVR Boards. В IDE відкрив приклад: Блінк. Змінив блимання з 1000 мс, на 100 і спробував завантажити скетч на Ардуіно. Видало помилку: 

Sketch uses 932 bytes (2%) of program storage space. Maximum is 32256 bytes.
Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2039 bytes for local variables. Maximum is 2048 bytes.
Error: cannot open port \\.\COM7: The system cannot find the file specified.

Error: unable to open port COM7 for programmer arduino
Failed uploading: uploading error: exit status 1

Тобто десь після встановлення ІДЕ, Ардуіно зникло, хоча спочатку ще бачило, бо я зміг його вибрати в ІДЕ. Можливо після встановлення AVR Boards. Після цього ні комп ні ІДЕ взагалі не бачать Ардуіно. Ардуіно перевантажував кнопкою (1 раз натискав, 2 рази натискав, замикав ГНД і Ресет2) Ардуіно перевантажується, але комп і ІДЕ на це ніяк не реагують. Саме Ардуіно блимає оранжевим діодом (1с через 1с) як і раніше. Міняв юсб порти, міняв кабель, видаляв і АВР Бордс і ІДЕ. В диспетчері пристроїв висіло в прихованих пристроях напівпрозора Ардуіно, оновлював драйвери - не допомогло, видалив взагалі, тепер не можу добавити.

Що можна ще зробити?

Опубліковано
В 27.01.2026 в 00:52, nickel сказав:

Є ще тут живі ардуінщики? Валялася в мене Ардуіно Уно Р3 (оригінал), настільки давно куплена за купон на ебеї, що навіть в історії покупок її не видно, лише відгук на товар (2012 UNO R3 Development Board MEGA328P ATMEGA16U2+USB Cable Compatible Arduino (#121099798409)). Вирішив побавитися, втикнув її через юсб в комп, встановилися драйвера і з'явився пристрій і порт COM7. Зелений діод світиться, оранжевий блимає 1 секунду світить, 1 секунда - ні (заводський Блінк). Скачав Arduino IDE, встановив його. IDE ще щось встановив, я особливо не вчитувався, лише декілька разів натиснув ОК. Думаю що Arduino AVR Boards. В IDE відкрив приклад: Блінк. Змінив блимання з 1000 мс, на 100 і спробував завантажити скетч на Ардуіно. Видало помилку: 

Sketch uses 932 bytes (2%) of program storage space. Maximum is 32256 bytes.
Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2039 bytes for local variables. Maximum is 2048 bytes.
Error: cannot open port \\.\COM7: The system cannot find the file specified.

Error: unable to open port COM7 for programmer arduino
Failed uploading: uploading error: exit status 1

Тобто десь після встановлення ІДЕ, Ардуіно зникло, хоча спочатку ще бачило, бо я зміг його вибрати в ІДЕ. Можливо після встановлення AVR Boards. Після цього ні комп ні ІДЕ взагалі не бачать Ардуіно. Ардуіно перевантажував кнопкою (1 раз натискав, 2 рази натискав, замикав ГНД і Ресет2) Ардуіно перевантажується, але комп і ІДЕ на це ніяк не реагують. Саме Ардуіно блимає оранжевим діодом (1с через 1с) як і раніше. Міняв юсб порти, міняв кабель, видаляв і АВР Бордс і ІДЕ. В диспетчері пристроїв висіло в прихованих пристроях напівпрозора Ардуіно, оновлював драйвери - не допомогло, видалив взагалі, тепер не можу добавити.

Що можна ще зробити?

Спробуй встановити ардуіно іде на іншиму компі, і спробувати запустити 

• +1 1
Опубліковано
В 27.01.2026 в 21:20, inhelp сказав:

Спробуй встановити ардуіно іде на іншиму компі, і спробувати запустити 

Дуже дякую за пораду. Ніби ж очевидна річ - перевірити на іншому компі, але сам не догадався. ІДЕ не ставив, бо це службовий ноут дружини і не хочеться там наслідити, але втикнув Ардуіно в юсб і Вінда відразу встановила драйвера і призначила СОМ порт. Отже Ардуіно жива і робоча. Треба розібратися, що встановив ІДЕ і видалити. Бо коли я ІДЕ перевстановив, то виявилося, що Arduino AVR Boards вже встановлена, отже ІДЕ видалилося не повністю і залишила щось, через що комп не бачить Ардуіно. Є думки як це все почистити?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...