Перейти до змісту

Upgrade. За і Проти.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

І так. Є компутер. Вирішив зробити апгрейд. Але почитавши купу форумів в неті засумнівався у його доцільності!

Маємо

MB - Asus P8Z68-V LX

CPU - i5 2500K

RAM - 2x2Gb DDR3 Silicon Power

Video - Asus GeForce GTX560 ENGTX560 DC/2DI/1GD5

HDD - 2 штуки 1 Тб і 500 гіг

Так вот. Спочатку подумував замінити CPU на Ivy Bridge. Замість існуючого Sandy Bridge. Погортав форуми. Подивився результати тестів. І зрозумів, що немає доцільності! Доречі проц працює не розігнаний на штатному охолодженні.

Чому думав про апгрейд. Батлфілд 3 мені на максимумі трошки гальмував в деяких сценах. Списував на слабку потужність відео. Але подумавши - зрозумів, що варто доставити пам'яті до 8 (16-32) Гб. І проблема насправді ще й у вінтах! То планую придбати щось із 7200rpm і 64Мб кеша.

На ССД ще не готовий викласти гроші. Бо 100 у.о. за 120 гіг - мало Гіг, багато грошей.

Далі. При кодуванні великого відео (Blu-ray) в 720р або 1080р вся потужність лягає на процесор. І стокове охолдження не справляється належним чином. Програма кричить Гвалт! температура аж 72°. Відкрив бокову кришку - впала до 68°.

Хочу спинитися на чомусь типу Zalman CNPS10X Performa або простіший.

Мамки вистачає з головою!

Ага. Корпус. Маю Чіфтека. 13-кілограмова Звірюка із міліметрової сталі! Але! надивився я іншого чіфтека!!! Гарний , скотина, і грамотний. Із прикольними фічами.

Щодо відео. То думав міняти. АЛЕ! Все, що є зараз на ринку - відвертий маркетинг! Моя відяшка має 256Біт. А сучасні із 256 біт мають не розумну ціну!!! А за розумну ціну. лише 192 біти!

Ваші думки чи зауважеення з цього приводу.

Опубліковано

Привіт. Не те, щоб я сильно в цьому розбирався. Але щось спробую підказати:). Про BF: Постав MSI Afterburner і там є налаштування, щоб дивитися прямо в грі завантаження відеокарти. Якщо використання процесора відеокарти близьке 100 %, то в процессор не впирається відео ніяк. Оперативки раджу добавити, це само собою. Про вінт не скажу. Про процессор, на роботі прикулили на Ivy Bride - працює надзвичайно тихо на боксовому кулері, відповідно думаю гріється значно менше (там ніби новий техпроцес виготовлення з меншею площею ядра).

Опубліковано

щодо 4-го покоління, то окрема тема. Суть в тому, що "жерти" вони будуть мало, а робити багато. Оберненопропорційно із відеокартами :)

Жеруть вони добре. Ніяких БЖ не напасешся.

Опубліковано

Міняти санді на іві особливого сенсу не бачу, єдине що новий проц трішки прохолодніший, різниця в швидкодії там мала.

От памяті варто доставити, хоча в мене, з відключеним файлом підкачки, ніколи не займалось більше 6гіг. Але постійно зайнято в межах 3,5-4,5 гіг при перегляді ТВ і інтернеті.

Заміна вінтів нічим особливо не допоможе, буфер прискорить роботу з малими фалами але всеодно, не настільки щоб було помітно.

Коли вибирав собі карту, то читав відзиви що для Батлфілд 3 мало 1гіг відеопамяті і в деяких моментах можуть бути тормоза.

По перегріву процесора, то може бути що проблема не в стоковому кулері а в неправильній організації вентиляції корпуса, наприклад недостатня ефективність корпусних вентиляторів, і температура всередині корпуса швидко зростає, сам мав таку проблему на старому корпусі (приходилось працювати з відкритою кришкою) і частково на новому, коли єдиний включений вентилятор на мінімальних обертах не встигає викачувати гаряче повітря і під навантаженням кулера на проці і відео починають дико жужати.

Якщо проблема дійсно в охолодженні корпуса то заміна процесорного кулєра нічого не дасть, а може і навпаки зробити гірше.

Опубліковано

RAM+SSD - заберуть "вузькі" місця.

на твердотілий таки розкошелься, буде приємний приріст в роботі, старті софта і тд, оправдовує кожен потрачений бакс:)

Опубліковано

Процесорний кулер мінятиму ТОЧНО. + згорів в мене 120мм вентилятор на видув з корпуса. Ще не поставив.

на твердотілий таки розкошелься, буде приємний приріст в роботі, старті софта і тд, оправдовує кожен потрачений бакс :)

та , блін... чекаю щось типу 256 Гіг і більше за 100 у.о. :) Один фіг треба вінта, то поки буде 2Тб 7200 / 64 кеш / Сата3.

Після жінчиного дня народження буду збирати гроші на ССД :)

Опубліковано
чекаю щось типу 256 Гіг і більше за 100 у.о.

Не раніше як рік-два...

Мене жаба давила минулої осені, при співвідношенні в $100/30-32Gb і досить нестабільних носіях.

Минув рік, і за $67 я отримав 60Gb девайс зі швидкостями 550/500Mb\s і 36 міс. гарантії. (Win7 x64 виставила йому найвищу оцінку з усіх компонентів )

Під OS та софт вистачає цілком. Традиційні вінти, тепер лише для файлозвалища...

Опубліковано

Не раніше як рік-два...

Мене жаба давила минулої осені, при співвідношенні в $100/30-32Gb і досить нестабільних носіях.

Минув рік, і за $67 я отримав 64Gb девайс зі швидкостями 550/500Mb\s і 36 міс. гарантії. (Win7 x64 виставила йому найвищу оцінку з усіх компонентів )

Під OS та софт вистачає цілком. Традиційні вінти, тепер лише для файлозвалища...

А яку саме модель брав?

Опубліковано

А яку саме модель брав?

Silicon Power Velox V60

f03_silicon_power_v60_60gb_sp060gbss3v60s25.png

А в декстоп підвернувся занедорого мікроб 1.8" Samsung, взула і забула...:)

51Ip20MW1vL._SL500_AA300_.jpg

Опубліковано

Не раніше як рік-два...

Минув рік, і за $67 я отримав 60Gb девайс зі швидкостями 550/500Mb\s і 36 міс. гарантії. (Win7 x64 виставила йому найвищу оцінку з усіх компонентів )

Повністю підтримую: не треба терабайтних ССД, достатньо 100 гіг на систему і програми\ігри які залежать від швидкості накопичувача (в твому випадку Батлфілд3), а інше зберігати на твому гвинті в 1тб. Я для ноута придбав (ще не отримав) SSD Kingston V+200 90GB 2.5" SATAIII за 550 грн + доставка. І справді пам'яті прибавити не завадило б.

А проц і карта в тебе "очень даже"...

Опубліковано

дисковая подсистема: есть такая штука как кеширующий ссд, например http://hard.rozetka....sc2bda/p233519/

т.е. хард и ссд начинают работать в паре, скорость повышается в разы, и не нужно ставить ёмкий ссд, 50-ки хватит с головой.

нюансы: не для линуксоидов, с рейдами может быть проблема.

насчет платформы, смысла менять сейчас систему нету никакого 100%

я бы проапргрейдил:

1) дисковую подсистему

2) видео (либо докупить ещё одну 560 в SLI) или поставить одну (как минимум 7950, 670)

3) ram увеличить до 8 гиг.

Опубліковано

Для себе вивчав подібну тему быльше місяця тому .

Питання стояло таке : купити зараз Іві чи чекати Хасвелл ?.

Читання в інеті показало , що бюджетні Хасвели будуть максимум на 10% швидші за Іві при однакових частотах , так само , як Іві і Санді теж не відрізняються по продуктивності більш , як на 10% , по суті , Іві і Санді -- це одна архітектура на різних техпроцесах

В Хасвелі основна відмінність -- це в рази зменшене енергоспоживання і більш крута вбудована графіка , по продуктивності сам проц буде на тому ж рівні приблизно

В моєму випадку :

1. Десктоп в хорошому корпусі з нормальним БЖ , тобто суперекономічність проца нафіг не треба

2. і5-3470 холодний при моїх потребах , штатний кулер нормально справляється , але , як на мене , дещо шумний , дивлюся на Перформу

3. Відео стоїть окреме , так що продуктивне відеоядро не потрібне , вбудованого цілком вистачить , щоб перебитися , якщо накриється відеокарта

4. Вузьке місце в мене по тестах --- вінчестер з САТА1 , на якому сидить система , але поки мене влаштовує , згодом заміню на САТА3 або ССД

Тому купив Іві і не став чекати Хасвелл

В твоєму випадку на Іві переходити не варто . Заміни охолодження і все . Добав оперативки , 8 гіг вистачить , в мене ще більше 5 гіг комп не використовував , але треба дивитися , Блю-рей я не кодую , може треба буде 16 ставити :_07:

Відео -- воно ще непогане , але якщо міняти , то на 660Ті\670 , але це більше 2к грн , я б ще посидів на старій відясі

Якщо треба значно потужніше система -- то тобі треба 2011 сокет , тільки там ціни :0159:

Опубліковано

на рахунок оперативки так. Вперся в проблему, коли дома розкручував MSSQL Server 2008. І базу клієнтську на 6 гіг. А він, сволоч, ВСЮ базу в памяті тримає.. падло...

То цю проблему я вирішу.

Охолодження заміню. А над ССД буду думати.

Опубліковано

Ще проц (після заміни СО) я подумаю. А от решту - немає смислу. Тобто вдяху. Та й память не клокерська теж.

Над ССД думаю вже. До весни ціни впадуть а там - зроблю собі подарунок на ДН. Прикуплю - 256 Гіг. 100 під систему - решта - полігон. :)

Опубліковано

проц,ну і за компанію пам*ять можна.відео тоже не бачу смислу.об*єм ссд це все залежить від того что в нього пихати

а ви думаєте ,що клокерська це та що з радіаторами і ціничком як мін.прожитковий мінімум?це не так

Опубліковано

Я якось прикупив за 400 грн на борді новий Raindmax Enzo і зняв проблему з охолодженням раз і назавжди, надіюсь. Тепер подумую про ссд, грошей жалко, але ж спробувати хочеться. Від об'єму оперативки різкого покращення очікувати не приходиться.

Опубліковано

зараз ддр3 дофігіще є з радіоторами,яка по суті то і хлам в плані розгону.просто всі думають,во радіатори,знач крута оперативка.а потім то облом.зараз розганяємої і не дорогої пам*яті ніж оригінальних планок від самсунга і хунікса немає,які беруть поголовно овер 2ггц

Опубліковано

Нічого кардинально міняти не треба! Ні на іві, ні на хасвел, прирост потужності зовсім трохи, виграшу по температурі і енергоспоживанню - ще меньше. Тратити на це гроші однозначно не варто. Як і на відеокарту - краще дочекатись наступного покоління.

Замінмти кулер на проці (преформа - найкращий варіант) та трохи його розігнати його.

Замінити оперативну пам"ять на 2*4 ГБ, якщо її також розганяти, то найкраще буде на російських оверах запитати, яку брати, там подкажуть маркування модулів, по маркуванню і вибирати.

Організувати хорошу вентиляцію у корпусі (поставити вентилятори на вдув та на видув)

Збирати гроші на SSD. Я минулого року купив за 200у.е. Інтел на 80 Гіг - до цих пір ні трохи не шкодую про потрачені кошти. система працює ЗНАЧНО швидше, і це не по результатах тестів, це видно "на око". Особливо помітно при паралельному виконанні кількох задач. Економити на об"ємі ССД не варто: чим більше на ньому вільного місця, тим довше він працюватиме.

Опубліковано

Ну, це я вже вирішив. Охолодження на проц і проц в розгон штатними методами.

Пам'яті візьму ще 2x4.

А на весну ССД переставлю систему, щоб була чистенька.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...