Перейти до змісту

Хто скільки заробляє?

Opiumni

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я так дивлюсь на рівень зарплат людей з дипломами і щось якось мені не по собі. Нащо я вчуся в університеті?..

Відверто кажучи, найбільшим стимулом для вступу в універ була армія, коли на 2й раз не поступив, вибір був один, або у жовтні на призов, або у липні останній шанс на вступ))) Я шанс використав, хоча міг 5 років працювати, здобувати досвід, а освіту отримати заочно.

Не говорю вже про факультет. Фахівців з таким дипломом як у мене в 5 разів більше ніж потребує держава. Мені пощастило, працюю за професією (і зарплата непогана), і вчився на державному, а як тим що вгрохали кучу бабла і не можуть знайти роботи???? Маємо, що маємо))))

• Відповідей 786
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

До речі так, армія стимул ще той.

І я на державному, і теж ніби цікаво вчитись.

А раптом щось в нашій державі зміниться, і пригодиться диплом :_07:

Нє вєрю (с)

Опубліковано
snapback.pngСерега89 (27 грудня 2012 - 22:53) писал:

Стосовно того, чи в державі щось зміниться - то це малоймовірно, для цього треба багато часу, а щодо диплому - то він може згодитися незалежно від держави, все залежить від тебе

Опубліковано

Дуже цікаво реально проаналізувати ринок праці в Луцьку. Щоб, таскать, побачити реальну ситуацію. Тому пропоную писати за наступним планом:

1. Посада
  2. Оплата (реальна на руки)
  3. Робочий день

1 Друкар

2 2000+ (+ невеликий і нерегулярний)

3 12 год в день/60 год тиждень. Половина робочого часу припадає на ніч, робота шкідлива.

Колись і я створював аналогічну тему, але з голосувалкою. Так реально легше було побачити, які зарплати були на той час по Луцьку, але й були противники, які згадували анекдот про середню температуру по палаті, бо голосувалка не враховувала різницю в зарплатах у різних галузях.

На сьогодні у мене зарплата суттєво нижча середньої по області і по Луцьку, з урахуванням к-сті робочих годин, про середньоукраїнську взагалі мовчу. Перерахував її погодинно, то навіть сам здивувався її мінімалізму. :( Перед кризою було навпаки, в кризу різко впала, звільнився, щоб не звільняти підлеглих, далі два з половиною роки підприємницької діяльності, мабуть, не зовсім вдалої, якщо зараз знову працюю "на дядю". Але і далі тримаю хвіст "пісталєтом", і ніс "по вєтру", в пошуках свого "малєнького свєчного заводіка", є деякі заощадження для старту, щоб вдача не застала зненацька. Не лякає робота на чужого дядю, лякає відсутність розуміння в дяді, про причини моєї праці на нього. Після прочитаного, навіть не знаю чи то знову шукати іншу роботу чи знову наступати на граблі підприємництва...

п.с. На закуску

Опубліковано
snapback.pngСерега89 (27 грудня 2012 - 22:53) писал:

Стосовно того, чи в державі щось зміниться - то це малоймовірно, для цього треба багато часу, а щодо диплому - то він може згодитися незалежно від держави, все залежить від тебе

Та це я так, підтримати якось студентів :0043:

Гадаю залежить більше від родичів, знайомих і $$$$ (недумаю що є великий шанс досягнути чогось самому, коли працюеш на "дядю")

Опубліковано

Не лякає робота на чужого дядю, лякає відсутність розуміння в дяді, про причини моєї праці на нього.

Ото в десятку!!!! За приблизно 5 років змінив 6 місць роботи, і зараз лише перша робота де знають чим я маю займатись, а то було прийдеш на контору і все торба, маєш юр. освіту, все, що хоч якось пов'язано з законами "мусиш знати", не знаєш - галімий фахівець, все це: усі кадрові питання, бухгалтерія, діловодство, архівація документів, навіть правила експлуатації електроустановок (типу це ж теж нормативний документ)))))

Гадаю залежить більше від родичів, знайомих і $$$$ (недумаю що є великий шанс досягнути чогось самому, коли працюеш на "дядю")

Можна і самому, даю 100%, що можна, але не в Луцьку, всі знайомі, які отримують достойну зарплату, більше 2000 у.о. у Кийові, навіть ті, які не відрізнялись "умом і сообразітельностю". Київ інша країна, там можна і досвід здобути, і заробляти нормально.

Опубліковано

не можу не відповісти.

те, що я написав про здачу грошей і що на ці гроші організовується свято для дітей, зовсім не означає, що я не поважаю працю вихователів в дитсадку/вчителя в школі.

при цьому я також не говорив про те, що в них величезні зарплати. взагалі дивуюсь як вони живуть на таку зарплату не дивуюсь як вони живуть на таку зарплату, бо і сам по доходах стою з ними на одному рівні

ніколи не висказував претензій до батьківського комітету з приводу куди потрачені кошти.

цього літа робили ремонт класу, так сам особисто спроектував, замовив порізку матеріалів, купив фурнітуру та зібрав власними руками (з допомогою ще двох батьків) шкафчики в клас + панелі на стіни для захисту від оббивання

п.с. соррі за оффтоп,

п.п.с. першим з оффтопив користувач, який написав про організацію свята в садочку.))

Опубліковано

маєш юр. освіту, все, що хоч якось пов'язано з законами "мусиш знати", не знаєш - галімий фахівець, все це: усі кадрові питання, бухгалтерія, діловодство, архівація документів, навіть правила експлуатації електроустановок (типу це ж теж нормативний документ)

а що тут не так? я завжди вважала, що моя професія полягає в тому, щоб знати те, чого не знають інші і вміти правильно скоритатись цими знаннями, зокрема і в Правилах роботи електроустановок могти дочитатись до того, чого там не бачать енергетики...

п.с. це не юнацький максималізм, я й після 13 років в професії продовжую так думати...

п.п.с. про кадрові питання взагалі мовчу - це не повинно бути питанням для юриста - КЗоТ не практично не змінювався з дати його прийняття,я,наприклад, його напам'ять знаю))

Опубліковано

а що тут не так? я завжди вважала, що моя професія полягає в тому, щоб знати те, чого не знають усі інші, зокрема і в Правилах роботи електроустановок могти дочитатись до того, чого там не бачать енергетики...

100% погоджують, але мав на увазі те, що на конторах були вузькокваліфіковані фахівці (кадровики, бухгалтера), які відповідали за свої сфери, але хотіли свої обов'язки повісити на "молодого", перекласти з "хворої голови на здорову". Це будь-якої професії стосується, приходиш на фірму і знаходься вумніки які свої обов'язки хочуть на тебе повісити))))))

Опубліковано

За приблизно 5 років змінив 6 місць роботи, і зараз лише перша робота де знають чим я маю займатись, а то було прийдеш на контору і все торба

100% погоджують, але писав про те, що на конторах були вузькокваліфіковані фахівці (кадровики, бухгалтера), які відповідали за свої сфери, але хотіли свої обов'язки повісити на "молодого", перекласти з "хворої голови на здорову".

з цього приводу є приказка:

"если четвертый муж бьет Вас по морде, возможно дело не в муже, а в морде"))

Опубліковано

"если четвертый муж бьет Вас по морде, возможно дело не в муже, а в морде"))

:_07:

На щастя, останні 2 роки на одному місці, але мушу вже написати по темі, основна причина зміни місця роботи ЗАРПЛАТА, а було вона такою:

1. Приватний підприємець (десь біля року) заробляв 800 грн. (2006-2007 роки), все витрачав на проїзд і харчування;

2. Юрисконсульт на ТОВ (2007-2008) - 1000 грн.

3. Юрисконсульта на іншому ТОВ (2008-2009), до кризового жовтня 2008 зарплата була 600 у.о., після 400 (було це не в Луцьку, і за квартиру треба було платити, не вистачало); Паралельно працював на іншій конторі (зарплату платили одну)))

4. Комунальне підприємство м. Луцька 2009 - 2010 рр. - 1662 грн. на руки десь 1200 приблизно;

5. ТОВ - 2500 - 3000 грн. (2010 - 2011 рр.) непогано, але її не виплачували, радий, що взагалі забрав)))))

6. Теперішня робота (десь з початку 2011 р.) - платять вчасно і нормально))))))

Опубліковано

1. Приватний підприємець (десь біля року) заробляв 800 грн. (2006-2007 роки), все витрачав на проїзд і харчування;

Офф: куди ти їздив і що таке смачне їв??? Ми сім"єю з маленькою дитиною в ці роки жили на меншу суму і не голодували. + памперси, кашки і все таке.

Опубліковано

Офф: куди ти їздив і що таке смачне їв??? Ми сім"єю з маленькою дитиною в ці роки жили на меншу суму і не голодували. + памперси, кашки і все таке.

Їздив на роботу в іншу область, туди і назад, кожен день + 15 грн. на обід кожен день (20 днів на місяць),ну і бувало я ще снідав та вечеряв)))))

Опубліковано

snapback.pngerica (28 грудня 2012 - 09:50) писал:

snapback.pngRoman_1984 сказал:

В кожного свої мірки на життя. Один може жити на 1000 грн. в місяць, і йому це хватає, а другий заробляє кожного дня по 1000 грн (в середньому), і йому це може здаватися замало

Опубліковано

А я от провчився 5 років в ЛНТУ, на державному, та ще й червоний диплом дали)) Роботи по спеціальності навіть не шукав, бачив по своїх колегах як вони працюють за 1000грн. Для мене це не зарплата, в 9 класі на канікулах заробляв майже так само, а починав все з 12 років і 5 грн/день, дуже вдячний батькам що привчали мене до роботи. Що 5 років провчився, не жалію зовсім, хоть і говорять там що університет нічого не дає, брехня. Працював і працюю з деревом, + на 3-му курсі вдало вклав свої зароблені.

Працюю 40 год в тиждень, + 15-20, з/п вище середньої.

Опубліковано

Що 5 років провчився, не жалію зовсім, хоть і говорять там що університет нічого не дає, брехня.

За звичай, про це говорять ті, хто ніколи там не вчився або вчився за "гроші"

Опубліковано

Інша справа, що державі, судячи з усього, спеціалісти з вищою освітою не треба.

Ну вища освіта у нас уже давно не спосіб підготовки фахівців необхідних державі, а спосіб заробляння, або відмивання грошей (на державниках відмивають, на контрактниках заробляють).

"Спеців" з В.О. в рази більше ніж потрібно, а держава всеодно не зменшує держзамовлення, як-не-як студенти найбільш активний електорат, і такого не пробачать. Універів тьма, напевно найбільша кількість на душу населення в світі, кожен другий з вищою освітою, найосвідченіша держава, тільки от щось не затребувані ці фахівці.))))))

Опубліковано

кожен другий з вищою освітою, найосвідченіша держава

така вища освіта яку надають всілякі "академії рогів і копит технологій та управління" - це не вища освіта, це папірець. Так що половина дипломованих українців молодшого покоління ніфіга не найосвідченіші.

Опубліковано

А чо? мне мой Институт культуры дал очень многое..особенно жизнь в студ общаге :0135:

Ди и высшее библиотечное образование как раз кстати на работе пригодилось...(я уже упоминал про библиотечный стаж), а он играет ключевую роль при начислении зарплаты и других нюансов......

Опубліковано

Имхо, универ дает 2 основных навыка:

1) работать с литературой

2) решать проблемы

+ к сожалению реалии таковы что нужно идти работать как можно раньше, да, тяжело совмещать универ с работой, но зато эффект на лицо, не проблема найти хорошую работу за хорошие деньги.

а просидеть 5 лет в надежде что "всё будет хорошо, у меня ВО" бред, думаю все это понимают.

Опубліковано

на мою думку працівників і їх заробітки у нас можна поділити на такі категорії:

1) Ті що отримали професію за престижністю. Стала декілька років тому будти модною/престижно професія економіста чи юриста, батьки продали в селі корову і свиню і вивчили своє чадо на економіста. Тепер це чадо сидить десь в офісі працює манегером по продажу, отримує середню зарплату, і гордиться разом з батьками що він/вона "вибився в люди"... )

2) Ті що обирали професію за прибутковістю. Такі як правило стають чиновниками, держслужбовцями і т.п. :) Вони прибутки получають, але забувають що це не надовго + ночами погано сплять)

3) Ті що обрали/отримали спеціальність по душі. Такі люди справжні професіонали, про них говорять "Спеціаліст від бога", з ними завжди приємно мати справу. І це не залежно від професії - сантехнік чи лікар, слюсар чи вчитель.... При грамотному підході з улюбленої справи можна получати цілком пристойний прибуток.

Самая хорошая работа - это высокооплачиваемое хобби. © Генри Форд

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...