Перейти до змісту

Тест на биті пікселі

MrVes

Рекомендовані повідомлення

Вітаю.

Нещодавно з'явилось свідоме бажання придбати телевізор. Вчора в урочистих умовах перед входом в сільпо вручили спам про акцію в ельдорадо - "2 ТВ по ціні 1,5" (грубо кажучи так). Все ніби то нічого, от тільки працівники Ельдорадо намагаються втюхати послугу перевірки на биті пікселі, яка коштує у їх випадку 600 грн.

Ельдорадчани лякають припустимими нормами 3-5 битих пікселів, через які з часом може вигоріти ціла лінія пікселів, але ж платити 80$ хрєн зна за що бажання ні разу нема.

Прошу коментарів всемогутнього all з приводу доцільності цієї процедури.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну ще десь 2 рокі тому ельдорадо продавало ноути з додатковою послугою гарантія за 600 грн. думаю акція дуже схожа по своїй суті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так перевіряв

Для проверки Вам потребуется скачать на флешку набор картинок 1920x1080 , вставить в USB-порт телевизора при покупке и запустить просмотр.

Белый - для проверки на полностью нерабочие пиксели (чёрные точки).

Синий, красный, ярко-зелёный - для выявления одного из 3-х нерабочих цветов пикселя.

Чёрный - для выявления постоянно светящихся пикселей и засветов.

Тёмно-зелёный - выявление неравномерности засветки, пятен, эффект грязного экрана. Смотреть с расстояния 2,5 размера диагонали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просиш відкрити телевізор і включити в магазині для перевірки - не відмовлять

навіть якщо нічого не помітив і потім вдома все ж знайшов - закон про 14 днів ніхто не відміняв

і тут умова про те що продукт не вмикався - не спрацює так як ти не брав його запакованим

головне не пошкрябати вдома

то за який куй платити такі гроші ?

є така послуга в комп.фірмах. Постачальник гарантує обмін за додаткові 5 баксів до ціни. Практикуємо на дорогих моніторах щоб не залетіти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надибав програмульку Dead Pixel Tester

Спробую нею потестити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я просто брал с собой ноут. подключал ящик по VGA порту и запускал TFT Test - минутное дело и никто не отказывал, даже наоборот - смотрели с интересом. дело было в КРЕЗ'е, если что

ps. не забывайте также взять VGA кабель

pps. fullHD картинка (1920x1200) - максимум, что тянет VGA, да и то может быть размыто

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зараз телевізори всі з USB, можна просто флешку взяти з декількома картинками (кольоровими фонами). Я в Фокстроті просто запитався чи в них є щось схоже - то дали їхню з реклямками - передивився на них.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.ixbt.com/video/testsoft.html ця програмка непогана для теста
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.ixbt.com/...o/testsoft.html ця програмка непогана для теста

Вона ж під вінду, при чому дуже старі версії (такі мабуть вже й не стоять ніде) ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Це реальне розводілово від "ельдорадо", я в вересні теж купував собі ТВ. Вибрав його там же ж і коли пішла мова про ці тести і мені почали розказувати що без цього тесту вони його не зможуть назад взяти, єслі шо не так буде, я послав їх в Ж... і пішов у фокстрот, взяв за ту ж саму ціну. Це, на мою думку, абсолютно абсурдна послуга. Мол "Давайте нам 600 грн. за те щоб ми перевірили чи нормальний телевізор ми продаємо". Така перевірка, як я вважаю має проходити перед тим як телевізор ставлять на вітрину!!! Вони що там в своєму ельдорадо взагалі поа%%євали всі, чи що? Кідалово на рівному місці

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 року потому...

Ельдорадо "зашибає бєшені деньгі" на цих перевірках, налаштуваннях, додаткових гарантіях і страховках, просто на рівному місці. Спілкувався з їхніми продавцями бонуси від продаж таких послуг теж дуже-дуже не маленькі. Ловлять на лоха.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ельдорадо "зашибає бєшені деньгі" на цих перевірках, налаштуваннях, додаткових гарантіях і страховках, просто на рівному місці.

фокстрот теж не відстає.

коли купував телевізор у Фокстроті декілька років тому то робив так - від усіх їх плюшок (додаткових гарантій, перевірок на биті пікселі) відмовився. Взяв вдома флешку з відео різних форматів (аві, мпег, мкв, мов) та нагуглив набір картинок для перевірки матриць (там біля 2 десятків спец картинок різних кольорів та відтінків, з полосами і т.д., хто пам'ятає знамениту заставку ТВ "профілактика"? :smile3: ). потім вставив флеху та перевіряв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хороша штука - Nokia Monitor Test, безкоштовна, портейбл, але треба вінду.

А в Ельдорадо на днях спостерігав сцену коли покупець, купивши додаткову послугу по налаштуванню Смарт-ТВ, приніс телевізор назад і навісав на тих налаштувальників що прилад не бачить інтернету. Вимагав назад гроші, но працівники як завжди морозились... Хоча мені в минулому році вдалося обміняти Б/В телевізор з браком в матриці на новий замість гарантійного ремонту, правда не без геморою і з гарною виставою як розвести розводящого сервіс-менеджера. В Ельдорадо. Потім мені розказували про подібний випадок в Крезі, то там без питань поміняли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Эльдорадо вообще приколисты,брал неделю назад телик,думаю заплачу 60%-70% остальное в кредит.так мне чудак выдал,мол если кредит то обязательно либо папет: проверка на пиксели+настройка смарта либо гарантия дополнительная какая то,и то и то стоит ВНИМАНИЕ 2000 грн я охринел от такой наглости,грю мне не нужно не то ни то,он говорит типо это обязательное условие.Одним словом жесть уже не знают как народ развести.

P.s.Телик взял за полную сумму,без всяких там доп 'услуг и сервисов'

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Эльдорадо вообще приколисты,брал неделю назад телик,думаю заплачу 60%-70% остальное в кредит.так мне чудак выдал,мол если кредит то обязательно либо папет: проверка на пиксели+настройка смарта либо гарантия дополнительная какая то,и то и то стоит ВНИМАНИЕ 2000 грн я охринел от такой наглости,грю мне не нужно не то ни то,он говорит типо это обязательное условие.Одним словом жесть уже не знают как народ развести.

В чувака є керівництво, а ще краще зателефонувати на гарячу лінію. Впевнений, що все моментально розрулиться ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Мабуть з банком договір на откати, а без додаткових послуг нема з чого відкатувати :)

Хочете споживчий кредит як на мене простіше оформити картку з кредитним лімітом. У вас будуть однакові умови в усіх магазинах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Мені в ельдорадо сказали 300 з копійками за перевірку на биті пікселі :)

Ну + налаштування смарт тв і ще якась хрень за окремі гроші.

Я посміявся :)

Відкрили телек, поклацали картинки. Запакували, забрав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть з банком договір на откати

Саме цікаво, що ці послуги(щодо гарантіі точно) вони оформляють як страховку, у своіій страховій компанііі. Відповідно, і податків за це, як за проданий товар(послуги) не платять. Покупцям про страховку ні слова, лише при розрахунку на касі просять підпис в чеку поставити, дивишся, а в чекові пише "договір страхування". Але справді, коли купуєш в кредит, без цих додаткових послуг товар не продадуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

незрозуміла логіка як повинно це аргументуватися перед клієнтом:

Якщо Ви берете в кредит то ще крім товару мусите купити якусь херню .... Ну в чому тут логіка?(ну крім отката банку) мається на увазі по відношенню до клієнта.

З другої сторони якщо вони хочуть продати якість тести\налаштвання, а чому б не попросити щоб показали сертифікат аворизованого партнера виробника обладнання, чи сертифікованого сервісного центру ... Ну щоб розуміти хто вони такі щоб за це брати гроші :)

Як на мене будь який кредит в місці продажу "безвідсотковий" це чистої води розвод. (нелогічно що там сидить людина цілий день з зарплатою а у них нема процентів по кредиту). Тому кажу вибираєте самі банк берете кредитну картку з чесними 3-4% в місяць на залишок заборгованої суми, і розраховуєтеся банківською картою. Тоді обираєте Ви а не Вас мають за лоха.

Чомусь згадалася реклама ломбарда в маршрутці кредит всього 35 коп в день зі 100 грн xD

це 0.35 відсотка в день 10,5% в місяць і 127,75% річних ....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...