Перейти до змісту

Чим опалювати будинок?

Alto®WoLF

Рекомендовані повідомлення

Висновок: треба маленький атомний реактор, щоб не залежати від газу :_07:

А якщо серйозно, чи прораховував хтось можливсть встановлення теплового насосу чи ще якихось подібних технологій? Сам вже думаю про будинок, цікаво знати думки...

Такі технології можуть буди тільки як доповнювачі до основних, Самостійно ніякий тепловий насос не потягне функціонування повноцінного опалення нормальної 1,5чки взимку при -10 ... -20 С на вулиці.... Але їхня ціна (висока, як для доповнювача) цього не дозволяє. Так само як із сонячними батареями.

Для нормального будинку (від 100 м_2) повноцінної альтернативи газу на сьогодні практично немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 51
  • Створено
  • Остання відповідь

А закордонний досвід що каже? Раціональні німці, французи, фіни як обігрівають свої хатинки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Висновок: треба маленький атомний реактор, щоб не залежати від газу :_07:

А якщо серйозно, чи прораховував хтось можливсть встановлення теплового насосу чи ще якихось подібних технологій? Сам вже думаю про будинок, цікаво знати думки...

Я рахував 4 роки назад коли починав будуватися, мені тоді зарядила фірма (а їх тоді взагалі одиниці толком могли пояснити що це і з чим їдять) 15 тисяч євро за саме обладнання + 15 тисяч євро за роботу. Потужність рахували для повної автономності (тобто опалення + гаряча вода і т.п.). Мені чомусь тоді здалося, що краще купити мерс в салоні ніж зарити 30К євро в землю, а зимою хукати в хаті на ладошкі )

Я обраховував і вітрякі з сонячними батареями для автономного електропостачання і шо тільки. Дуже висока вхідна ціна на це все. Якщо в когось є в кармані 10-20К євро лишніх, то можна пробувати гратися. Але для вітряків треба добре знати розу вітрів тогу регіону де живеш + вони шумлять, а для сонячних батарей в нашому краї тупо замало сонячних днів на рік, щоб це все було ефективним і відбилося.

А таку штуку хтось випробовував?

Читав в одному з випусків журналу “Приватный дом” (до речі, рекомендую тим, хто думає починати будуватися, дуже хороший журнал і підписка на рік десь 100 з копійками гривень) порівняння декількох видів теплогенераторів (газовий, на рідке паливо, на тверде, отакої печі як по лінку) — проти газвових котлів всі курять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А закордонний досвід що каже? Раціональні німці, французи, фіни як обігрівають свої хатинки?

В них більш адекватне законодавство щодо "зеленої" енергії та держава дає пільгові кредити. Крім того в них не такі зарплати як в нас щоб про таке думати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для нормального будинку (від 100 м_2) повноцінної альтернативи газу на сьогодні практично немає.

Абсолютно згідний. Єдиний плюс в твердому паливі може бути в того, хто має або капітальні виходи на постачальників вугілля/лісу або має свою пилораму, звідки можня тягати тирсу, обрізки з дерев.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А вітер? проживаєте у вітряній місцевості? вітряки найдешевше на сьогоднішній день джерело енергії із альтернативних джерел енергії...

0_73f07_d354f62c_XL.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На німців і французів нема чого сильно дивитися. Там страшна зима — це -5°С, а -15 це вже катастрофа. У французів те саме. + як вже тут писали в них пільги і кредити/відшкодування тим, хто переходить на якісь енергозберігаючі технології/зелену енергетику + в них тарифи на закупівлю газу з РФ менші ніж в нас (і це при їхніх зарплатах)

От досвід фінів це да, це було б цікаво почути як вони там викручуються. До речі, та кантора де я взяв брекет — все шо виробляють пруть на Німеччину, і ганси кричать, щоб робили ще більше, бо їм того мало.

І взагалі, як я собі тепер бачу — якщо планувати ставити котел на тверде паливо, то треба будувати паливну повністю окремим приміщенням, щоб там все було в одному місці, і котел і зберігання палива і т.п і вже звідти по трубам якось подавати тепло в будинок. Бо тягати раз в 3 дні на горбу 150 кг. вугілля на 1 закладу — воно якось не той во :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А вітер? проживаєте у вітряній місцевості? вітряки найдешевше на сьогоднішній день джерело енергії із альтернативних джерел енергії...

Найдешевше а як рахували? Після капітальних затрат в 10-15К доларів на встановлення такого чуда в доврі? Йому років з 10 треба тільки відбиватися, а тоді вже можна рахувати дешева та енергія чи ні. Плюс мені важко уявити такий вітряк на ділянці в 10 соток в межах міста, наприклад. Сусіди судами і скаргами заіпуть, це гарантія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бо тягати раз в 3 дні на горбу 150 кг. вугілля на 1 закладу — воно якось не той во

А колись тягали :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будують пасивні і активні будинки, ставлять двохкамерні енергозберігаючі склопакети, утепляють стіни мін 15-20 см утеплювача. встановлюють сонячні колектори, вітряки (за що держава платить дотації власникам).

А опалюють по різному, кому чим вигідно. Ось наглядний приклад норми використання води в різних країнах, порівняйте з Росіїю (Україною).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

HWman, щоб обігріти і освітити невелику хату треба кіловат 20 мінімум. Це 42000 у.е. (з акумами, пруф)

Краще вже той мерс з салону :)

І це з урахуванням того, що китайці рахують кіловати мо максисуму, в нас таких вітрів - пару днів в році.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

таки да, не вигодно, хіба майструвати трифазний генератор самому...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А колись тягали :)

Ну колись і на конях їздили, що ж тепер? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ним можна опалювати лише локально.

При проектуванні вентиляції можна приточну виконати із "змійовиком" під будинком, себ то земля грає роль нагрівача/охолоджувача. Взимку коли на вулиці -20 на вході в будинок буде вже близько нуля, влітку коли +30 на вході буде +10. Така технологія "підготовки" повітря використовується під великими супермаркетами/торговими центрами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі то дрова то на любителя, можна душу відводити(знімати стрес), паливо завжди буде...

Мене ще зацепила піч на відпрацьованому мастилі... але це походу не актуально для цієї теми і ТС а...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ним можна опалювати лише локально.

Не обов"язково

11224-178817-af3f08604acd.jpg

3294837.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, колись цікавився просто. Знайомий опалює виробниче приміщення, задоволений.

Ось як доречі можна благородно обіграти:

bulik.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З часом з'являться і опадає іржа на ній... на роботі як працював то були такі там але не використовувались бо було літо.

Ох і начистився я їх...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Схиляюся до газу судячи з ваших відгуків, газова труба знаходиться у 15-ти метрах від мого будинку, за підключення до труби сусіди казали що платити не прийдеться.... єдине що знову треба побігати по тих клятих конторах.... щоб все належно оформити. Хватить з світлом бігав.... а коли прийшов час платити то електрики сказали так : - " 1000 тобі буде нормально?..... " Я просто був в ах....ї, склалося таке враження ніби то не держустанова а приватна "лавочка". Як вже все це з...ло. Але альтернатив немає....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Что то у Вас многовато выходит на электрокотел. на 24квт. У меня точно такой только польский. Эксплуатация 4й год. так что статистика есть.

Живу в квартире160м2, потолок 3,5м. (это не для красного словца :) что бы понять кубатуру помещений.

Выходит от 3000 ДО 5000квт/месяц !!!! И это вместе с электрочайником и электроплитой и не хилым освещением (только в зале набор ламп 2*500Ватт). ГАЗА НЕТ!!!!

А теперь давайте расчитаем максимум: 5000квт * 0,31 = 1 550грн МАКСИМУМ.

Как удешевить ? пишите заяву в облэнерго просите дать разрешение на отопление электроэнергией, заносите коньяк, получаете разрешение и ЛИМИТ 1800квт * 0,21грн в течении отопительного сезона (вроде 6 мес).

Еще хотете дешевле? Если свой дом - ставите 3х зонный счетчик и небольшую до 1м3 емкость для воды (теплоноситель) и автоматически ночью нагреваете до 85гр + дом нагревается. За 8 часов нагреется прилично.

Расчеты: из 5000квт - 900квт (освещение плита - из практики). 4100квт * 0,21 *0,4(коэфициент на ночьную электроенергию) = 344грн + добавте сюда 100/200грн это переплата за пики т.к. при 3х зонном учете в пики пару часов в сутки утром и вечером с коэфициентом 1,5.

Вот такие дела.

Электрокотлу нужно выйти на режим, зимой он максимум 12-16квт и то не постоянно, где то 1 к 3 или 1 к 4 включается.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Что то у Вас многовато выходит на электрокотел. на 24квт. У меня точно такой только польский. Эксплуатация 4й год. так что статистика есть.

Живу в квартире160м2, потолок 3,5м. (это не для красного словца :) что бы понять кубатуру помещений.…

У меня высота потолков немного ниже, но площадь дома немного больше.

То, что я писал вверху по суммам на электроенергию — это теоретические подсчеты, так как в реале пробовать чего-то боязно. Тарифы у меня как раз такие, как Вы и писали (в тех. условиях изначально было заложено электроотопление + электроплита). Ну и не нужно забывать, что в отопительный сезон после лимита в 1800 кВт стоимость одного киловатта увеличивается в 2 раза.

Трехзонный счетчик тоже есть в проекте, будет ставиться и програмироваться уже весной. Может после этого и попробую покочегарить только электрикой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да нестрашно что после 1800 будет немного больше. ВЫ все равно БОЛЬШУЮ часть наберете по коэфициенту ночь 0,4...!!!!!!

А теплоакамулятор будете ставить? Я то родственикам в частном доме собрался ставить на 900л. Дом 120м2+80м2(перспектива мансарды)

Могу подсказать недорогой и класный вариант по ТА - бочка из под кваса, такие советские желтые. Вытянул на них ТЗ и офигел, там за несколько часов допускается падение/увеличение температуры на 2-3гр....

только что глянул -все еще лутше уже подняли лимит до 3600квт в отопительный период.

http://www.nerc.gov.ua/?id=4787

1.4. Населенню, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками або електроопалювальними установками та кухонними електроплитами (у тому числі в сільській місцевості):

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

діліться досвідом, можливо щось корисне почерпну і для себе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пока топишь - тепло, тухнет - и тепла как и не было, хороша тем что быстро нагревает помещение.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...