Перейти до змісту

Windows Phone

fenmix

Рекомендовані повідомлення

wp7_logo.jpg

На противагу усім фанатам Android та iOs створюється тема для обговорення ОС від Microsoft

:)

Це звісно не хабр, але...

1. Як я полюбив "Windows"

Роздумуючи над покупкою нового смартфона, я з жалем дивився на свою Nokia 6124 і я відчував, що вона все розуміє. Я її покину, я покину Symbian та її ніжні клавіші. Але час іде, і тому я ретельно придивлявся до нових сенсорних смартфонів. Серед кандидатів на покупку були смартфони на базі Android OS, я буквально фанатів від неї, хоча в руках такі девайси в мене перебували не дуже тривалий час, але я встиг зацінити усю "складність" політики гугла і лінуксоманів. Типічна операційка для креативних людей, які бажають понабивати своє маленьке чудо усіляким софтом типу "економія батареї", "антивірус Касперського", "Архіватор", "Програвач музики Winamp/VLC/AIMP і т.д.", не враховуючи тонни браузерів (опера міні, фаєрфокс, хром тощо). З боку противників, я почув, що система "тормозить" як стадо слоупоків, але це не відібрало в мене бажання помріяти, як я нафарширую бідну електроніку крутими 3D іграми, програмами та музикою. Ну і звісно там віджети ютубу, фейсбуку... а що? Я дивився на ряд від SonyEricsson, лінійка Xperia. Досить приваблива штука, враховуючи непогану камеру та старенькі спогади про популярність відомої лінійки "CyberShot". Камера в К750і була просто айс на той час, а ще автофокус...

Але давайте поглянемо на те, як я вперше дізнався про смартфони на базі Windows Phone 7. Я раніше щось чув про Windows Mobile і якось навіть бачив скріншоти інтерфейсу. Він чимось мені походив на страшний Symbian S40 і тому спогади були не найкращі. Я приглянувся до Nokia Lumia 710 та Nokia Lumia 610, це дійсно було цікаво, тим паче Nokia для мене не пустий звук (хіба що Symbian я вже вважаю повністю застарілим). Але я розцінював шанси на покупку девайсів на базі ОС WP7 як не більше 30%. Обговорюючи з другом дану тему, той порадив мені придбати iPhone 3GS, але мене не влаштовувало залізо, а на бренд мені трішки начхати, я поважаю практичність та мобільність.

Windows-Phone-7-Logo.jpg

Мабуть велику роль на мене зіграв інтерфейс Metro. Це практично, круто і виглядає надзвичайно гарно. Навіть з великої відстані ви бачите дійсно те, що хочете побачити. Нічого зайвого, усе на місці. Цьому програє навіть iOs. Я придивлявся також до потенціалу даної ОС, а враховуючи залізо, яке вбудоване в Lumia 710, це мене більш схиляло до сторони Microsoft. Також я детально вивчив Market, де можна придбати тисячі програм та ігор, а також ще більше завантажити їх безкоштовно. Їх може наповнювати будь-хто, інструментарій для розробки дружелюбний, а політика майкрософтів до розробників ще краща (беручи до увагу, що вони проводять в містах, а для прикладу в Києві, безкоштовні конференції, тести та демонстрації) це ще один плюс в маленьку скарбничку у вигляді поросятка. Але мене це турбувало в останню чергу, тому що я рядовий користувач. Мені потрібен смартфон для середнього класу, без зайвих заморочок: послухати музику, зайти в інтернет, почитати новини, перевірити пошту, погратися в Angry Birds, покористуватися навігатором чи картами. Ні, Symbian Bella чи Anna мене точно не влаштовує, а про iOs я вже вам говорив. Я вирішив ризикнути і придбав Lumia 710. Не заради оригінальності, заради практичності. Це як джинси. Нічого зайвого :3

2. Коротко про головне

Sabre-Stills-Black-Black00043-png.png

Купив, вставив карту, увімкнув. Налаштовуєш мову, реєструєшся на live.com. Імпортуєш контакти з сімки/телефону/пошти. Звязуєш телефон з гуглом і т.д, всі контакти з'являються в тебе телефоні. Ну ось, в тебе є мобільний номер "Пєті" чи "Васі", який ти навіть не записував, але який заповнений у друга в фейсбуці. Встановлюєш скайп, який дозволяє тобі робити відеозвінки та звичайні дзвінки, а також брати участь в конференціях (навіть голосових). Якість інтернету від Life:) дозволяє більш-менш говорити в інтернеті. Встановлюєш Translator від Microsoft. Наводиш камеру на текст, він тобі голографічно виводить переклад. Як це робиться? А ось так:

1334737326_translate.jpg

Hey apple/android can you do this?

Друге. Навігація від Nokia просто чудова, я думаю тут говорити багато не потрібно.

NWWP-Demopage-Sabre-drive-drive-png.png

GPS працює бездоганно, інтерфейс чудовий. Щодо програм на Windows Phone, більшість з них реалізовані теж в стилі Metro. Також наявний вбудований Office, можна переглядати презентації, створювати та редагувати файли Word та Excel. Дуже зручно до речі. Щодо браузера, він тут один Internet Explorer. Є певні недоліки, немає журналу наприклад та експресс-вкладок, але все інтуїтивно зрозуміло, збільшується класно, працює швидко. Також можливо в майбутньому вийдуть інші браузери, але я знаю тільки один нормальний в маркеті.

Є куча клієнтів для ICQ, соц мереж (для "Вконтакте" їх взагалі дуже багато), неофіційні клієнти Instagram, багато ігор, читалки, інтернет-радіо, карти, інтернет ТБ, розважальні програми. До речі доступні демки платних програм та ігор, але з вбудованим маленьким рекламним банером. Це все щодо Windows Phone 7.5. Вже вийшла восьма версія, я думаю іншим також є що сказати.

Чи вважаю я мінусом обмеженість першого і другого покоління смартфонів в памяті? Можливо, але мені для музики та фотографій, а також карт і програм 8 гб цілком вистачає. Windows Phone це насамперед швидкість та практичність, і саме за це я його ціную.

P.S.

Писав не докладаючи зусиль, тобто не професійно :_08:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 81
  • Створено
  • Остання відповідь
Я раніше щось чув про Windows Mobile і якось навіть бачив скріншоти інтерфейсу. Він чимось мені походив на страшний Symbian S40 і тому спогади були не найкращі.

сміялсо... я якось навіть бачив скріншоти приборної дошки Конкорда. Він чимось мені походив на страшний ЗАЗ 969М.

Hey apple/android can you do this?

Yes, android can even translate spoken language. WP can you do this?

Не для холівара, а так, для правди... WP сасьот ібо ти маєш вже мертву, як і Symbian ось, оновлення до Win 8 ти точно не получиш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сміялсо... я якось навіть бачив скріншоти приборної дошки Конкорда. Він чимось мені походив на страшний ЗАЗ 969М.

Порівняйте:

1207865407_windows-live-windows-mobile.jpg

uiq_3_3_1.jpg

Yes, android can even translate spoken language. WP can you do this?

*Рукаліцо*. На вашу думку це новинка? Программа Translator підтримує перекладання усного мовлення, набору з клавіатури та сканування тексту камерою. Останню фічу я вважаю унікальною.

Не для холівара, а так, для правди... WP сасьот ібо ти маєш вже мертву, як і Symbian ось, оновлення до Win 8 ти точно не получиш.

Чи багато ви отримуєте з оновленням андроїду чи айфона? Люди беруть до сих пір 3GS і не паряться, мова йде про практичність. Я не кажу про оновлення WP до 7.8, оскільки там більше косметики. Все що треба, вже є в ньому. Хіба що не вистачає скайпу в фоні)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо порівняти Windows Mobile з Blackberry OS?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо порівняти Windows Mobile з Blackberry OS?

Блекберрі я в руках не тримав, але читав, що вона досить непогана і розробники хочуть реанімувати її. Проте у майкрософтів зараз більші шанси, оскільки відтепер лінійка Windows Phone тісно пов'язана з самим Windows (наразі з 8). До речі, бум блекберрі намічуються на перший квартал 2013, так що все можли..ах да, кінець світу...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а також карт і програм 8 гб цілком вистачає. Windows Phone це насамперед швидкість та практичність, і саме за це я його ціную.

Ніколи не думав що таке скажу але мені 8 гіг мало, он нфс мв займає ~ 1.9 Гб...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а також карт і програм 8 гб цілком вистачає. Windows Phone це насамперед швидкість та практичність, і саме за це я його ціную.

Ніколи не думав що таке скажу але мені 8 гіг мало, он нфс мв займає ~ 1.9 Гб...

Хто тобі каже купувати мою 710? На Windows Phone 8 обмежень немає :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

FenMix Можеш викласти фото та відео зроблені цим телефоном?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, твій тєл HD відео 1080 тягне? просто цікаво

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Порівняйте

ти думаєш WM міг мати тільки таку морду і всьо?

а міг би і таку

1334294539_screen001.png

1293120737_pc_capture37.jpg

1258546657_spb_mobile_shell_v3.5.gif

Программа Translator підтримує перекладання усного мовлення, набору з клавіатури та сканування тексту камерою. Останню фічу я вважаю унікальною.

Ага, фіг ти вгадав:

Google Goggles

Features:

- Scan barcodes using Goggles to get product information

- Scan QR codes using Goggles to extract information

- Recognize famous landmarks

- Translate by taking a picture of foreign language text

- Add Contacts by scanning business cards or QR codes

- Scan text using Optical Character Recognition (OCR)

- Recognize paintings, books, DVDs, CDs, and just about any 2D image

- Solve Sudoku puzzles

- Find similar products

Чи багато ви отримуєте з оновленням андроїду чи айфона?

А ти досі на Win 98 сидиш? Нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, фіг ти вгадав

Google Goggles не робить це в реальному часі.

А ти досі на Win 98 сидиш? Нє?

А чому ви акцентуєте увагу на моєму девайсі? Я всього лише навів те, що я дійсно руками побачив, очима доторкнувся. Адже тема стосується також і Windows Phone 8

Доречі, твій тєл HD відео 1080 тягне? просто цікаво

Мій девайс тягне тільки HD 720. Флагмани здається, тягнуть, а на Windows 8 моделі 820 та 920 точно тягнуть.

Можеш викласти фото та відео зроблені цим телефоном?

Не мав нагоди щось добре сфоткати, тим паче зняти на відео. Хоча з інтернету:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Усе що вміє вінда те ж вміє андроїд, це справа смаку, відвалити купу грошей за 1 ядро, як на мене не дуже правильно, як там на ізіком пише

Ядер много не бывает

А відео яке у тебе стоїть? не ардено 200?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Усе що вміє вінда те ж вміє андроїд, це справа смаку, відвалити купу грошей за 1 ядро, як на мене не дуже правильно, як там на ізіком пише

Ядер много не бывает

Adreno 205. І ще питання, навіщо мені стільки ядер? Ти говориш, ніби це круто розганяти свою "ляльку" на андроїді. Але для чого? У вас там батарея сідає через 4 години, якщо не помиляюсь :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну добре, а чим твій телефон краще iPhon'ів ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну добре, а чим твій телефон краще iPhon'ів ?

Ви телефон обговорюєте чи Windows Phone? Проти iPhone 5 достойний суперник, це Lumia 920

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У вас там батарея сідає через 4 години, якщо не помиляюсь :)

post-11171-0-66302100-1352579249_thumb.p

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У вас там батарея сідає через 4 години, якщо не помиляюсь :)

post-11171-0-66302100-1352579249_thumb.p

Класно, я радий за тебе :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чомусь нокіа 808 на симбі коштує 600 дольців, і не має дірок, і не жре ні оперативку, ні батерею, як андроїд.

А інтерфейс віндовс набагато приємніший та людяніший .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чомусь нокіа 808 на симбі коштує 600 дольців, і не має дірок, і не жре ні оперативку, ні батерею, як андроїд.

Там камера

41 Мп сенсор с технологией Nokia Pureview Pro и оптикой Carl Zeiss
А інтерфейс віндовс набагато приємніший та людяніший .

Це і є головним плюсом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще є залізо, начинка і дизайн , все разом і дає облик справжнього чоловічого апарату.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інтерфейс схожий на підлогу у шкільному туалеті у 80—і: така сама плитка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ядер много не бывает

А віндовс на одному ядрі швидше і стабільніше працює на одному ядрі чим Андроїд на 2-х. (не думаю що секс буде кращим, якщо яєць буде 4 а не 2, а навіть навпаки)

Я чекаю 920 Люмію на двох ядрах і мені здається, це буде "самольот"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інтерфейс схожий на підлогу у шкільному туалеті у 80—і: така сама плитка.

+1

помоєму вінду ще не навчили багатопоточності...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навчили, і ще з дитинства

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да ну?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...