Перейти до змісту

Комунально-побутові питання: формуємо корисну підбірку інформації

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Якось сьогодні натрапив на 2 одразу цікавих схемки-картинки, які в принципі можуть знадобитися. Думаю, що якщо зібрати таку інфу в одному місці, це було б непогано. (Якусь схожу тему не знайшов, якщо є, то повідомте, перенесу туди повідомлення)

1) post-94-0-72326900-1351156580_thumb.jpg - що робити, коли тепло подають неякісно, покроковий "мануал" від Львівської міськради

2) post-94-0-23871200-1351156594_thumb.jpg - кому належить будинок, по частинах, малюнок на основі інформації Тетяни Монтян

Опубліковано

Ну щодо комісії з Жеку то да, але перерахунок робить Луцьктепло.

Останім часом думаю поставити тепловий лічильник з фіксацією на сервері.

Звичайно сертифікований, бо інакше Луцьктепло пофіг. От тільки в Україні таких немає. А комісії і бумажки це проблемно по часу і зусиллях.

От тоді платиш за кількість енергії, а не за сауну в сусідньому будинку і Арктику дома.

А втрата грошей Луцьктеплом стимулює скорочення витрат і оновлення технологій ними ж, інакше фінансова смерть підприємства.

Опубліковано
Останім часом думаю поставити тепловий лічильник з фіксацією на сервері. Звичайно сертифікований, бо інакше Луцьктепло пофіг. От тільки в Україні таких немає.
не знаю можливо Ви маєте на увазі інші лічильники. Наскільки мені відомо, то в Україні є дві фірми котрі поставляють теплолічильники (сертифіковані), а також одного українського виробника і там же можна отримати вичерпну консультацію по всіх питаннях які цікавлять споживача.
  • 4 тижня потому...
  • 7 місяців потому...
Опубліковано

Щоб не створювати окрему тему, запощу тут. До нас в Луцьк приїде відомий адвокат, юрист Тетяна Монтян.

Тетяна Монтян:

Ось розклад моєї поїздки по Західній Україні

Всі, хто хоче розвіртуалізуватись, поспілкуватись, тощо - ю а велкам, буду рада всіх побачити :)

===Всю інфу про точний час та місця уточнюйте у контактних осіб!!!===

10 липня

Луцьк

Презентація книги Елінор Остром «Керування спільним»

Робоча зустріч з главами ОСББ «Актуальні проблеми ОСББ у взаємовідносинах з монополістами. Правове регулювання. Вирішення проблем за допомогою Антимонопольного комітета»

Контакт у Луцьку: Юлія Сабатюк 050 687 42 19

Монтян LiveJournal

Впевнений, буде цікава зустріч з такою неординарною особистістю. Щоправда, слід уточнити місце і час зустрічі.

Доповнення*

10 липня об 11.00 у коворкінг-центрі “Репортер” (пр. Волі, 27, 4 поверх) відбудеться прес-конференція з відомим українським адвокатом — Тетяною Монтян. Протягом останніх років вона спеціалізується в захисті прав споживачів комунальних послуг, в силу чого вона досконально розібралася в роботі комунальних служб або, як сама адвокат називає ці та афілійовані з ними структури, “комунальної мафії”.

Програма прес-конференції:

11.00 -12.00 — презентуватиме власний переклад книги нобелівського лауреата Елінори Остром “Керування спільним”.

12.30 - 14.00 — лекція “Власність і майнові права в Україні”, відповіді на питання.

Запрошуємо на зустріч з Тетяною Монтян, що відбудеться 10 липня 2013 року об 11.00 у коворкінг-центрі “Репортер”. Вхід вільний.

Організатори: коворкінг-центр “Репортер”, інтернет-видання “Комунальний патруль”.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Дуже корисна лекція від Монтян для тих, хто хоче почати розбиратися в сфері майнових прав та комунальних питаннях. Дякуючи інтернету, сьогодні кожен має можливість почути, чим саме Тетяна Монтян взагалі професійно займається.

Опубліковано

Люди використовуйте голову і перш ніж повірити на слово, аналізуйте.

Пані реально інколи настільки плаває і несе нісенітницю :) Хоча багато чого непогано розкритиковано.

Опубліковано

А що робити, коли в квартирі старого житлового фонду тиск води впав до такого, що колонка не вмикається?

Наскільки мені відомо, там має бути 2 атм., а побутовими приладами цього не поміряєш.

Та й хто відповідає за нього, жек чи водоканал?

Опубліковано

Нічого не робити... :) Це прекрасно працює ж. Гляньте як чудово живеться.

Почати з треба з себе і поводити себе як Європеєць, а не покидьок з вже далекого СССР.

жек чи водоканал?

Помоєму Водоканал, бо мережі їм ще кілька років назад передали і походу вони їх не потянули, але назад передати Жекам, ще не передали.

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Квест для тих, кому потрібно робити повірку лічильників (кожних 4 роки):

Отже, потрібно зробити повірку обох лічильників. Зразу скажу, що потрібно бути готовим 6!!! робочих днів бути вдома хоча б по півдня. І не підряд - наприклад, взяти відпустку на тиждень. А в різні дні протягом місяця... Повбивав би...

1. Дзвонимо на "Луцьктепло" (77-32-08) і домовляємось, коли до вас прийде добра тьотя зняти показ лічильника і пломби. В нашому випадку нашим показам повірили, прийняли їх по телефону і сказали, що пломбу можна знімати самим. Уфф, мінус один етап. Мінус один витрачений день.

2. Дзвонимо на "Водоканал" (28-40-40) і домовляємось, коли до вас прийде добра тьотя зняти показ лічильника і пломби. Нашим показам не повірили і довелось виділяти півдня, щоб сидіти вдома і чекати добру тьотю.

3. Дзвонимо на а) "Водоканал" (25-50-02), б) "Мегавод" (29-43-18), в) бюро стандартизації (24-41-91), щоб прийшов добрий дядя і зняв лічильники на повірку. Домовляємось, коли він прийде. Сидимо вдома - чекаємо.

4. Десь через тиждень дзвонять, що лічильники вже повірено. Домовляємось, коли добрий дядя прийде знову. Сидимо вдома і чекаємо. Добрий дядя дає реквізити для оплати. Десь 70 грн. за один лічильник або 120 за пару. Треба оплатити до того, як прийдуть чіпляти пломби.

5. Дзвонимо на "Водоканал", просимо, щоб добра тьотя прийшла знову і вчепила пломбу. Домовляємось коли. Сидимо вдома і чекаємо.

6. Дзвонимо на "Луцьктепло", просимо, щоб добра тьотя прийшла знову і вчепила пломбу. Домовляємось коли. Сидимо вдома і чекаємо.

Зайняло це місяць. Quest is over. Повторимо через 4 роки. Щоб їм...

Опубліковано

якщо взяти по правильному - то люди не зобов"язані здавати лічильники на перевірку.

вас влаштовують показники - немає причини сумніватис ьу них - чудово. це луцьтепло має виконувати вимоги центру стандартизації і метрології, але роблять вони це за рахунок людей.

мене в свій час грузили про лічильники, котрими я не користувався взагалі - стояв бойлер дуже давно.

але тоді я був необізнаний у цьому. лише потім вияснив нюанси, цієї схеми здирництва грошей

Опубліковано

Квест для тих, кому потрібно робити повірку лічильників (кожних 4 роки):

...................................................................................................

Зайняло це місяць. Quest is over. Повторимо через 4 роки. Щоб їм...

Я робив повірку зайняло 3 дні.(день зняли показники,день робили повірку,день ставили пломбу).

Сам знімав,завозив,забирав і ставив.

Опубліковано

якщо взяти по правильному - то люди не зобов"язані здавати лічильники на перевірку.

вас влаштовують показники - немає причини сумніватис ьу них - чудово. це луцьтепло має виконувати вимоги центру стандартизації і метрології, але роблять вони це за рахунок людей.

мене в свій час грузили про лічильники, котрими я не користувався взагалі - стояв бойлер дуже давно.

але тоді я був необізнаний у цьому. лише потім вияснив нюанси, цієї схеми здирництва грошей

Так можливо хто - юридично знаючий, підкаже, чи можливо всетаки якимсь шляхом примусити Луьктепло перевіряти лічильники всетаки за свій рахунок, а то взагалі вже майже нічого не хочуть робити (намагавсь вже і за допомогою "Комунального патруля" заставити поміняти (відремонтувати) вентилі опалення в підвалі (на стояках, що ведуть до батарей в квартирах), так і то тільки відписки одні).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...