Перейти до змісту

Корреспондент: Золотая середина. В Украине начал формироваться настоящий европейский средний класс

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Хто винен ясно, а що робити?

Що зробити , аби в нашому краї (хоча б) помітно піднявся добробут людей?

Бо саме від кількості грошей у населення залежить рівень життя всього населення.

Опубліковано

Женя, я тобі як математик математику скажу: якшо у Донецьку, Києві та Дніпрі з Одесою процент "СК" 70, а у Луцьку - 8, у середньому буде десь 23,6%.

У мого брата у Києві тільки премія перекриває оті завєтні "2000$". І у кума також. І однокласник з Донецька тоже попадає, і з Одеси. Середній клас - він такий середній - виборку роблять по містам - мільйонникам і ті цифри - абсолютно відносні (каламбур-с :))

Опубліковано

і я вже вставлю 5 копійок :

олігарх (або інша "професія" чи посада у вищих чинах (депутат, міністр etc) + вчитель або (інша професія медик, працівник культури чи бібліотеки, двірник, сантехнік...) = середня зарплата по Україні.

ось формула по якій вираховується середня зарплата по Україні.

P.S. Моя думка.

Опубліковано

до кризи я б ще погодився з цiею статтею, таки да, купiвельна спроможнicть населення, навiть у нас в провiнцii постiйно зростала, криза поставила *раком* дуже багатьох, й не вiдомо, коли середньо статистичне населення вернется хоча б до *докризисного* рiвня, про якесь вагоме зростання середнього класу на даний момент й мови бути не може

Опубліковано

ну, кожен бачить то, що шукає. я бачу статтю про те, що кількість СК зростає, а це для суспільства позитив

Є хороша здається арабська приказка: "Скільки не говори халва - в роті все одно солодше не стане". Не обольщайся. Потрібно бути реалістом. Звідки візьметься ріст середнього класу якщо на дворі криза та економічний занепад? А подивись на рівень безробіття! Люди готові працювати навіть за 1000 гривень, а ти про якісь $2000. Тьфу ти! Ти аба дитина, або тобі добре запудрили мозги!

Опубліковано

плювать будеш дома на кавйор. повторяю для тих,хто з трудом переварює середнього розміру тексти: показано зростання з 2000 по 2012. згадувано, що у порівнянні з 2008 докризовим кількість СК зменшилась.

і за 1000 не дуже то й готові працювать. я зараз надаю робмісця з базовою тисячею і бонусами. черги нема

Опубліковано

плювать будеш дома на кавйор. повторяю для тих,хто з трудом переварює середнього розміру тексти: показано зростання з 2000 по 2012. згадувано, що у порівнянні з 2008 докризовим кількість СК зменшилась.

і за 1000 не дуже то й готові працювать. я зараз надаю робмісця з базовою тисячею і бонусами. черги нема

А що ти пропонуєш робити за 1000?

Опубліковано

пане анатолію, схоже на те, що у вас буде новий підлеглий ;)

А чому б і ні? Якби не мав роботи і підійшов би то геть міг би і піти. Жрать то хочеться!!! На щастя поки якийсь заробіток є, і тисячою він не обмежується. Але я знаю як живуть люди у селах. Тільки не в тих що поряд з Луцьком чи іншими, особливо великими, містами, а в тих що знаходяться в кілометрах в 50 від міст і в стількох же км від трас. Там би при словах про ріст середнього класу лише б гірко зітхнули. Ну хіба що в стаття була названа неправильно і мова йшла про середній клас в містах України.

Опубліковано

Вересню, багатих у нас декілька відсотків, середняків 15-25%, так що є ще купа місця для переважної кількості- бідних.

Опубліковано
Є хороша здається арабська приказка: "Скільки не говори халва - в роті все одно солодше не стане". Не обольщайся. Потрібно бути реалістом. Звідки візьметься ріст середнього класу якщо на дворі криза та економічний занепад? А подивись на рівень безробіття! Люди готові працювати навіть за 1000 гривень, а ти про якісь $2000. Тьфу ти! Ти аба дитина, або тобі добре запудрили мозги!

От тепер 100% кортінг! При ніби-то загалом адекватних повідомленнях (зараз навіть майже без тролінгу) отака дитяча несподіваність :)

Опубліковано

Вересню, багатих у нас декілька відсотків, середняків 15-25%, так що є ще купа місця для переважної кількості- бідних.

кожен четвертий отримує 2т.зелених??брЄд......навіть якщо це по містах вибірка бука, нЄту в нас такого.....

Опубліковано

не кожен четвертий отримує, а на сім"ю

даже й так, 16тиг.грн на місяць для Луцька і подібних міст це мЄчта.....а для мільйонників в принципі також...те що жити краще ніж на поч.2000-их це звісно да, але населення все ж не стає СК, нЕт умов для цього....

Опубліковано

от не треба тільки розповідати басні що в Києві всі отримують 1-3к баксів на місяць. Так, є багато підприємств які платять, але це тому що в Києві центральні офіси тих самих підприємств. Але більшість людей отримують ті ж самі 2-5к гривень. І ніяк там не стрибне показник до 25% навіть по Києву, а про Дніпропетровськ і Донецьк апчє мовчу.

Опубліковано

а шо ви вчепилися до зарплати? є ж і підприємці,і корупціонери різних мастей:-)а у них сім'ї,а сім'я це 3-4 людей

Опубліковано

а шо ви вчепилися до зарплати? є ж і підприємці,і корупціонери різних мастей:-)а у них сім'ї,а сім'я це 3-4 людей

а як дослідження обраховувало доходи корупціонерів ? І кого віднесли до цієї категорії ?

Опубліковано

Треба впарювати кредити, а потім ходити і збирати їх , хто не віддає.

Опубліковано

Tolik_lt, знаєш, це те ж саме, що прийти в верховну раду і розпитатися про їхні ЗП.

Із Усіх 450 опитуваних, кожен скаже, що отримує більше 2к у.о./місяць. От так, Толіку, береться статистика. Чому ж ніхто не пройшовся і не опитав людей десь в Луцьку на Кроберзі? Га? Цікаво, який би там був "розброс" ЗП?

Анекдот такий був. Коли запитали олігарха / банкіра, про середню ЗП і запитали роботягу. Так от середнє вийшло дуже цікаве:) Так і подали у звіт!

Опубліковано

за даними Державного комітету статистики середня заробітна плата у 2011 році була - 2633 грн. (у 1995 році - 126 грн.), або 330 дол. США, що у шість раз менше тих 2000 дол. США, по яких відносять до середнього класу .

Зайняте населення за тими ж даними - 20 324,2 тис. осіб (або 92% від економічно активного населення у віці 15-70 років (22 056,9 тис. осіб)., або 44% від усього населення (45778,5 тис. осіб).

13738,0 тис. осіб - пенсіонери, на яких працездатні не тратяться/не діляться своїми середніми доходами), залишається 11716,3 тис. осіб які не мають доходу (45778,5 - 20234,2 - 11716,3).

тобто середній дохід уже буде становити 2/3 середньої зарплати (1800 грн.)

Середньомісячний наявний доход у розрахунку на одну особу, грн. - 1770,8 (це вже дані статистики, що свідчить, що я в своїх розрахунках на коліні не дуже й сильно помилився)

тепер, у Європі основу середнього класу складають люди, які мають свій приватний бізнес (приватні підприємці).

В Україні таких - приблизно 2,5 млн. осіб (5% від загальної кількості населення). з них далеко не всі мають доходи більше 2000дол. в місяць

Знову ж таки, за тими ж стат. даними, заробітну плату більше 3,5 тис. грн. (437 дол. США), отримували у 2011 році 22,3 % усіх працюючих, або приблизно 4,5 млн. грн. Зногву ж таки, реальний середньомісячний дохід буде становити 2/3 від цієї зарплати

Даних про зарплату, напр. більше 10 тис. грн. - немає.

Звідки набрати чверть населення України, яке віднесли до середнього класу, я не знаю....

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...