Перейти до змісту

Що там колись було?


HWman

Рекомендовані повідомлення

Ось фото з іншого ракурсу:

img201xyx.jpg

Не знаю чому але мені подобаються якісь руїни.... це певно як квадрат малєвіча...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 71
  • Створено
  • Остання відповідь

Не знаю чому але мені подобаються якісь руїни.... це певно як квадрат малєвіча...

HWman, а кольорові сни тобі, часом, не сняться...?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Завжди, а шо? я маю на увазі що подобається але не всім...

От наприклад, тащівся від фільму Mad Max 2 блін кого не спитаю - або не дивились або кажуть фігня... я було вже почав думати що я один такий... зайшов на кінопоіск почитав рецензії... ти ба я не один такий "зі своїми тараканами"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приблизно місяців 9 назад бачив як звідти залізницею вивозили крани. великі крани. хтось заробив на металі.

літом був ще один скандал: хтось поцупив з території мотори чи що.

коротше через рік буде приблизно така картинка

imag0076-2.jpg

Як продали контору державного підприємства комерційній структурі

http://www.volyn.com...article=0&rub=2

СТОРГУВАЛИСЬ ЗА СПИНОЮ ДИРЕКТОРА

Віримо, що товариство з обмеженою відповідальністю «Агровіта», яким керує Сергій Копитко, має велике майбутнє. Можливо, воно згодом годуватиме всіх трудящих Луцька. Недаремно ж майно ВАТ «Луцький комбінат хлібопродуктів № 1» перейшло (на законній основі, зрозуміло) у власність комерційної структури. Віримо, що такому фінансовому кораблеві потрібна затишна гавань. Зокрема, бізнесмени око поклали на триповерхову контору, яка в різних частках належить ВАТ «Луцький комбінат хлібопродуктів № 1» та обласному дочірньому підприємству державної акціонерної компанії «Хліб України».

Від потужностей комбінату хлібопродуктів № 1 залишились ріжки та ніжки. Воно в боргах, як в шовках. Можливо, керівник підприємства Іван Кравчук з поклоном підійшов до «Агровіти»: виручайте, забирайте останнє — наші кабінети, все одно толку ніякого.

З державним підприємством — складніше, його не підведеш під банкрутство. А об’єкт — заманливий. Стіни високі у кабінетах, як у церкві. Генеральний директор ДП ДАК «Хліб України» Володимир Жгутов, який працює на цій посаді з 1998 року, підрихтував конторське приміщення і воно виглядає пристойно.

А тут ще мудрі голови із занепалого комбінату на чолі з Іваном Кравчуком і залучених юристів знайшли «цвяха», який у свій час загнав у майнові стосунки двох різних структур Фонд державного майна України. Організатори афери, видно, сподівалися вбити того цвяха у заготовлений хрест для ДП ДАК «Хліб України».

Трохи з історії цього «маєтку». У 1965 році за рахунок централізованих капітальних вкладень було збудоване приміщення для апарату виробничого об’єднання хлібопродуктів і Луцького комбінату хлібопродуктів № 1. Та ось настала приватизація з її пошуками чесного і підприємливого власника. У 1997 році міністр агропромислового комплексу Юрій Карасик видав наказ про «закріплення нежилого приміщення по вулиці Івана Франка, 53 в Луцьку» за двома власниками. Обласне представництво ДАК «Хліб України» отримало частину приміщення сумарною площею 379,9 кв.м, а комбінат хлібопродуктів — 703. Очевидно, через те, що представники ДАК повинні були керувати, а ВАТ виробляти продукцію і процвітати в ринкових умовах.

ФДМУ (з подачі, звісно, регіонального відділення) видав наказ № 33 АТ від 10.08.1998 року про передачу нерухомого майна у власність ВАТ «Луцький КХП № 1», куди увійшла «контора цегляна триповерхова». Оце й був той цвях, на який розраховували. Працівники регіонального ФДМУ нині стверджують, що так було записано в бухгалтерських документах Луцького КХП № 1, отже, все було зроблено правильно: пишемо контора, а маємо на увазі... її частину. Однак, якщо так грамотно було записано, то чому 14 листопада 2002 року ФДМУ довелося вносити зміни, уточнюючи, що ВАТ належить лише частина нежилого приміщення? Чому виникла така нерозбериха і хто її автор? Адже нею вигідно скористалися голова правління ВАТ Іван Кравчук та його партнери. У 2002 році «контора цегляна триповерхова» була продана ТзОВ «Агровіта».

Цікавий документ — акт прийому передачі майна згідно з договором купівлі-продажу. Тут значиться такий юридичний казус (цитуємо): «Комісія в складі голови правління Кравчука Івана Степановича з однієї сторони та директора ТзОВ «Агровіта» Копитка Сергія Андрійовича, з іншої сторони, провела приймання-передачу основних засобів на підставі договору купівлі-продажу». Ось ці дві поважні «комісії» оволоділи і приміщенням, на якому висить вивіска ДАК «Хліб України» і в ньому знаходиться генеральний директор підприємства Володимир Жгутов із працівниками. Спочатку був натяк з боку нових власників: мовляв, якщо будеш сидіти тихо, то поки ти тут директор — не виженемо. Але коли побачили протест з його боку, то поставили вимогу про укладення угоди на оренду контори з «Агровітою», пообіцяли виселити через суд.

На щастя, організатори сумнівного торгу переоцінили свої сили і можливості. Не всі коліщатка заведеного і змащеного механізму крутилися в один бік. Господарський суд під головуванням першого заступника голови Валентини Пахолюк ухвалив: договір купівлі-продажу від 26 вересня 2002 року між ВАТ «Луцький КХП №1» та ТзОВ «Агровіта» щодо продажу триповерхової контори вважати недійсним. Ще й судові витрати віднесли на рахунок високих «комісій».

Продавець і покупець так поспішали оформити торг, що допустилися деяких елементарних помилок. Зокрема, в угоді йшлося про сплату 41 тисячі гривень, а це оцінка лише приміщення, яке належить ВАТ. Чому ж так упевнено виганяли працівників державної організації з кабінетів, якщо навіть за їхнє приміщення не заплатили? Ще трохи — міліцію викликали б.

Такий гешефт не відбувся б, якби у керівників комерційних структур не було деяких симпатиків в інших організаціях. Ось що пише перший заступник начальника регіонального відділення ФДМУ Василь Крутій у листі до начальника обласного бюро технічної інвентаризації Леоніда Баглая: «З документів, які надійшли до регіонального відділення з ФДМУ, нам стало відомо, що Волинським БТІ із-за приховування цих даних (частина будівлі — державна. О.Н.) ВАТ «Луцький КХП № 1 помилково було зареєстровано право власності на всю будівлю по вулиці Івана Франка, 53». Із цього дипломатичного послання мимоволі напрошується висновок, що керівник підприємства Кравчук пустив у хід міх хитрощів і обвів навколо пальця усе БТІ. Насправді досить було працівникам бюро звернутися за документами щодо спірного питання до Володимира Жгутова і їм відкрилася б істина. Але працівники БТІ навіть інвентаризацію робили начебто крадькома, у відсутність генерального директора підприємства, який перебував у відрядженні в Одесі. Більше того, 22 червня 2000 року було відправлено листа за номером 261 начальнику обласного БТІ Леоніду Баглаю з клопотанням про виготовлення технічної документації на свою частину контори. Оплату гарантували. За словами Володимира Жгутова, відповіді від організації, якогось роз’яснення вони не одержали.

23 жовтня 2002 року після купівлі-продажу контори Володимир Жгутов знову звернувся з таким же проханням до обласного БТІ. Леонід Баглай на цей раз в установлені законом строки повідомив, що «право власності на будівлю... зареєстровано за іншою юридичною особою». Мовляв, поїзд уже пішов.

Після цього Володимир Жгутов 25 грудня 2002 року звернувся до міського прокурора Олександра Охрімовича з проханням розібратися і приклав до листа копії необхідних документів. Як твердить генеральний директор, відповіді не отримав. Коли зайшов до заступника прокурора міста Миколи Біляка, котрий розглядав цього листа, то застав там Сергія Копитка, аргументи якого, мабуть, виявились вагомішими.

Залишається лише дізнатися, чому службові особи не змогли захистити державні інтереси. Чому симпатії чиновників виявились на стороні комерційних структур? І тільки господарський суд виявився на висоті своїх повноважень, хоча зупинити заповзятливих покупця і продавця цілком було під силу насамперед начальнику обласного БТІ Леоніду Баглаю.

Олександр НАГОРНИЙ.

Віталій Карпюк заявив: «У нас усюди – знайомі прізвища. КХП-1 в Луцьку хто кинув? Ті, що сьогодні в постійних боржниках рахуються. Прізвища ті ж. КХП-1 – там ж практично усе вирізається, а не можемо зайти. Міліція не може зайти, виконавча служба не може зайти. Та що ж ми за влада, якщо не можемо зайти туди? А вони собі вже вирізали весь металобрухт, все, що треба, там доводять до кінця. А прізвища ж всі на слуху – Каплан, Копитко (Артур Каплан та Сергій Копитко – засновники підприємства «Імпалс», яке є власником хлібокомбінату, – ЗІК). Команда, яка кидає одне за одним підприємство і йде далі».

http://zik.ua/ua/new...11/04/27/284853

Приватизація території припадає на 1996 рік. Тоді ж було створене ВАТ «Луцький КХП №1», яке проіснувало десять років. У червні 2006-го порушили справу про банкрутство товариства.

Тоді новим власником майна на зазначеній території стало ПП «Імпалс». Підприємство налагодило виробництво макаронної продукції, втім проіснувало недовго. Фірма заборгувала працівникам заробітну плату, а тому вже у жовтні 2010 року була офіційно визнана банкрутом (про що йшлося у повідомленні газети «Голос України» від 30 серпня 2011 року).

Кому тепер належить територія колишнього КХП №1? Газета «Луцький замок» 15 березня 2011 року публікувала інформацію, що, зі слів головного художника міста Ярослава Матвіїва, свого часу територією володіла фірма «Континіум», якій належала ця земля і яка хотіла звести тут житловий масив з офісними і торговельними приміщеннями.

Однак у 2008 році продала землю невідомому інвестору, сказав Матвіїв «Луцькому замку».

Головний архітектор міста Юрій Казмірук розповів, що територія, згідно з генпланом міста призначена для житлової забудови. Однак для того, аби тут можна було будувати – необхідно демонтувати промислові приміщення.

Як один з варіантів, який розглядався, – звести тут гуртожитки.

З власних джерел ВолиньPost довідалися, що ділянка колишнього КХП розділена між кількома інвесторами, які планують тут звести житловий масив з розважальним центром.

http://www.volynpost...ucka-chastyna-2

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Салют всім ) продовжую тему, цікавить, що це за будівля була (вул. Набережна) ??? Памятаю з дитинства до неї ще здається був довгий міст-трап, щоб туди потрапити. Напевно щось повязано з судноплавством, яка функція її була ?

post-14529-0-44274000-1353328820_thumb.j

post-14529-0-50321400-1353328829_thumb.j

post-14529-0-27311300-1353328836_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

продовжую тему, цікавить, що це за будівля

На жаль ніяк сфотати не можу...

Високе плоске з купою сходових маршів недобудоване приміщення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

продовжую тему, цікавить, що це за будівля

На жаль ніяк сфотати не можу...

Високе плоске з купою сходових маршів недобудоване приміщення.

Перший в Луцьку будинок-стіна? *троллфейс*
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Салют всім ) продовжую тему, цікавить, що це за будівля була (вул. Набережна) ??? Памятаю з дитинства до неї ще здається був довгий міст-трап, щоб туди потрапити. Напевно щось повязано з судноплавством, яка функція її була ?

Це був водозабір для турбіни електростанціі зараз тереторія обленерго. :0160:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Салют всім ) продовжую тему, цікавить, що це за будівля була (вул. Набережна) ??? Памятаю з дитинства до неї ще здається був довгий міст-трап, щоб туди потрапити. Напевно щось повязано з судноплавством, яка функція її була ?

Це був водозабір для турбіни електростанціі зараз тереторія обленерго. :0160:

Раньше стир давав струм? :0159:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

давайте розберемся по-порядку: колишня електростанція дійсно на території філії обленерго, а от водозабір навряд. думаю нічийний.

струм давали генератори, ось тільки незнаю на чому. одні кажуть на дизпаливі, інші — вугіллі. Так чи інакше коптило і смерділо добре.

стир дає струм в рівенській області — ГЕС Хрінницького водосховища.

Oksana04, можливо це просто "опалубка" скверу чи щось типу того.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Oksana04, можливо це просто "опалубка" скверу чи щось типу того.

Ні. Сфотографую (чи, може, хтось викладе фотку) тоді буду питати ще разок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Салют всім ) продовжую тему, цікавить, що це за будівля була (вул. Набережна) ??? Памятаю з дитинства до неї ще здається був довгий міст-трап, щоб туди потрапити. Напевно щось повязано з судноплавством, яка функція її була ?

насосна станція колись була.... водичку в хати насосувала(по моїх даних). )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На гугл мапс є його фотки

Дякую laska.

То я ще й трохи з розміщенням промахнулась.

Так, це той самий перший в Луцьку будинок-стіна), який мене цікавить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І шо буде коли цікавість задовільнять?

Скажу дякую.

А ЩО має бути? Купувати не збираюсь - власник не цікавий.

Просто будинок практично плоский. Цікаво ЧОМУ/НАВІЩО? ВСЕ (крапка)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не скажеш :)

Бо сам власник толком не знає, що там буде. Я абсолютно серйозно. Олег Станіславович знатний "затєйнік" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бо сам власник толком не знає, що там буде. Я абсолютно серйозно. Олег Станіславович знатний "затєйнік"

Якась чергова сауна певно - нафіга там вікна?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно будувалось задовго до розквіту саун, нє? Я в хронології путаюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воно будувалось задовго до розквіту саун, нє? Я в хронології путаюсь.

Рідко бував на Володимирській тому відповісти по суті затрудняюсь :)

Сауни розвивались десь у 2009 році.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продовжу тему

img2012112.jpg

img201kzk.jpg

https://maps.google.com.ua/?ll=50.747576,25.312189&spn=0.0037,0.010568&t=h&z=17

Що то за не добудована будівля? чому не добудували?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...