Перейти до змісту

Песня Скрябина может стать гимном новых протестов в Украине: "По-моєму, чувак, нас кинули. Як лохів розвели за спинами"

Гість rl72

Рекомендовані повідомлення

Песня Скрябина может стать гимном новых протестов в Украине: "По-моєму, чувак, нас кинули. Як лохів розвели за спинами" ВИДЕО

Сьогодні, 09:45 | spacer.gifspacer.gif

Хит Кузьмы "Нас кинули" становится все более популярным в народе.

Нас кинули…. Накануне парламентских выборов украинцы понимают это все яснее и отчетливее. В руину, в лихие 90-е, когда разборки «авторитетов» и «распальцовка» заменяли язык дипломатии. Без машины времени нас вернули в эпоху правления Сталина - эпоху тоталитаризма: с «железным» занавесом, «воронками», стукачами, уничтожением инакомыслящих и невинными жертвами режима, которых бросили за решетку. Однако нынешний режим - всего лишь следствие. Кто же и когда «кинул» всю Украину?

Ответ прост и ясен. 2004 год - предварительные результаты ЦИК, согласно которым на выборах победил Виктор Янукович - «Помаранчевая» революция. Вся страна вышла доказать кучке «товарищей», пытавшейся удержать власть, что мы не «быдло». В результате - второй тур и Ющенко-президент. Объединенные Майданом украинцы поверили, что мы - европейцы, мы - не лохи и не «казлы». Мы поверили в то, что Украина перестанет быть бедной родственницей, а займет достойное место в Евросоюзе, пишет censor.net.ua

А он предал. Предал своих соратников, предал идеалы Майдана, предал народ, который его фактически внес на президентское кресло. Ющенко нас кинул, развел всю страну, как разводил руками, «які нічого не крали». Вытерев ноги о людей и неизвестно куда спрятав миллиарды, которые были собраны на «Больницу будущего», сегодня он пытается рассказать о своих трех «ошибках»: Юлии Тимошенко, Александре Турчинове и Юрии Луценко. Нечего сказать… слова мужчины… двое из его «ошибок» за решеткой, а он в это же время не просто на свободе, а на госдаче! И он, мужчина, смог вытащить из себя в адрес Тимошенко кляузы о том, что та сорвала газовые контракты и виновна в экономическом кризисе… Мужчина? Нет! Бывший президент, который предал Юлию Тимошенко, без которой он никогда бы не стал Президентом Украины! А она всегда была и будет сильнее его! Даже за решеткой!

Ющенко ушел в прошлое, он, по сути - политический труп, который в своих предвыборных роликах не смог выдумать ничего нового, чем попиариться на защите украинского языка, который он даже не думал защищать, когда вся страна вышла на Майданы. А ролик, где он призывал украинцев покупать отечественные товары, реализуя якобы его программу «экономического национализма» вызывает даже не слезы, а приступ ярости. Где был он, бывший экономист, банкир, премьер-министр, президент Украины, когда миллионы предпринимателей вышли на Налоговый майдан? Возможно, читал своим пчелам лекцию по макроэкономике или сетовал, что его забыли. Но он не был с людьми, как не был с ними, по сути, никогда. Он нас «кинул»! И именно он - главная ошибка Украины.

Принято считать, что искусство аполитично. Но часто именно оно было наиболее действенным инструментом осознанной политики и даже пропаганды. В Интернет появился клип на песню Кузьмы Скрябина «Нас кинули». И хоть сам Кузьма говорит, что его творение аполитично, но это не так. Он поет об Украине, в которой мы живем:

«В мене є країна, я її любив

За волошки-очі, люди-кораблі.

Я з нею разом півжиття прожив,

Притулившись тілом до теплої землі.

А тепер тут страшно, я розлюбив її:

Злі сірі очі, іржаві кораблі.

Ми так хотіли, щоб був колись тут рай

Але зрозуміли шо нас просто

Кинули, як лохів розвели. За спинами

Діла свої зробили, злили нас:

Мене з тобою разом в унітаз…»

http://www.youtube.com/watch?v=xVGEUTNDGac&feature=player_embedded

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За такими розкладами, догадуюсь хто поїде наступного року представляти Україну на пісенному конкурсі "Євробачення" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо він має на увазі помаранчеву революцію то повинен співати Вас кинули. Бо всі пам'ятають де був Кузьма разом з Могилевською під час тих подій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так і пісня то 2009 року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо він має на увазі помаранчеву революцію то повинен співати Вас кинули. Бо всі пам'ятають де був Кузьма разом з Могилевською під час тих подій.

Так от про те і співає :) Шкодує, що був не там де треба.. Кинули чувака. Розвели як котенят у відрі води.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В результате - второй тур и Ющенко-президент. Объединенные Майданом украинцы поверили, что мы - европейцы, мы - не лохи и не «казлы». Мы поверили в то, что Украина перестанет быть бедной родственницей, а займет достойное место в Евросоюзе, пишет censor.net.ua А он предал. Предал своих соратников, предал идеалы Майдана, предал народ, который его фактически внес на президентское кресло. Ющенко нас кинул, развел всю страну, как разводил руками, «які нічого не крали».

Ага, тобто хочете сказати, що зараз нам так "добре" живеться бо то все Ющь? Так, то є правда, що ми його на трон посадили і він нас, мяко кажучи, не почув потім, так, він зрадив. Але, розумієте, річ у тому, що якщо ми зара до рук смолоскипи і вила візьмем і підем Юща судити, то пропадем, бо нас зїдять вовки, це ті, що називають нас "патняками податків". Їм тільки того і треба.

Власне то в нас така проблема, і то вже вона давно. Коротко суть її наступна -- У НАС НЕМАЄ ЄДНАННЯ. Пригадую часи Данила Галицького... Велике сильне королівство, Галицько-Волинське... Брати-князі не порозумілись, стали конфліктувати, тим часом обєднались західні королівства і нас завоювали... Тобто брати рідні не обєднались, а цілі країни обєднались. Власне таке формування як "Київська Русь" теж розсипалось через подібну проблему, яка там була як хвороба. За часів "Руїни" у нас одночасно було декілька гетьманів, за часів революції у нас була ціла гора різношерстих і різнокольорових конфліктуючих сил -- УНР, Скоропадський, соціалюги... У другу світову мали УПАб, УПАм, "боровців", "ковпаківців"...

Нам єднатись треба. Теперішня влада того дуже нехоче, це ясно як день. Про то говорять наступні закони -- Про мову, Про наклеп і купа інших... Та, власне, цих двох достатньо з головою. Нам просто по заріз обєднатись треба, сам Шевченко (це той шо Тарас) нас дужо просив про то: "Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!" ("І мертвим і живим і не нарожденним...").

Я теж дуже прошу Вас, -- ЄДНАЙМОСЯ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скрябін всього лише шоубізнес, вирішили влегку підрозкрутитися. З музики, яка містить політику подобається тільки панк група Тостер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По сабжу - НЄ ВЄРЮ. :)

Якщо й буде Майдан 20-12, то співати явно не будуть "Нас кинули". Будуть співати щось типу "Лента за лентою Набої подавай"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скрябін? Це той, який у 2004му за Яника агітував? Забагато честі <_<

А слово "лента" аж вухо ріже
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для тих, хто не в курсі - гєніальнєйша вєсчь - як він її писати тільки не замучився-то:

тобі українські народні пісні процитувати чи сам знайдеш? Часом геніальність у простоті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для тих, хто не в курсі - гєніальнєйша вєсчь - як він її писати тільки не замучився-то:

Часом геніальність у простоті.

ага - ррразом-нас-ба-га-то :D

Ключове слово - ЧАСОМ.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

..Кедь Ми прийшла карта нароковац...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ключове слово - ЧАСОМ.

от мені чомусь видається,

що гімн - ГІМН - навіть тих же протестів все таки повинен бути якимось трошки -

як би це пом'якше описати - більш інтелектуальним, чи що?

марсельєза, інтернаціонал, La Parisienne, Ein feste Burg ist unser Gott, навіть "пісня хорста весселя" –

ееех, ізмєльчав народішка...

у 16 столітті і то кращі гімни були...

ти справді вважаєш що оті гімни писались спеціально під якусь революцію? Чи мо вони такими стали завдяки революціям?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

які люди (всі без винятку) - така і країна - такий і гімн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка країна - такий і гімн :D

Нє, ну я розумію ще коли ЧСВ піднімається при вказуванні на недоліки якоїсь людини, але щоб цілу країну намагатись принизити - це щось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пригадую часи Данила Галицького...

:0016: Це звучить так ніби вам уже за тисячу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і де я яку країну чим принизив?
Почав з критики "Лента за лентою", продовжив фразою "ееех, ізмєльчав народішка..." і закінчив риторичним питанням "яка країна - такий і гімн?". На цьому мої аргументи до тебе скінчились - розмова безперспективна. :0011:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пригадую часи Данила Галицького...

:0016: Це звучить так ніби вам уже за тисячу :)

Нууу... тисячі ще немає... всього якихось 800 з гачком, але, як то кажуть -- Ваші слова та Богу у вуха -- може ше двісті років протяну.

Ай, та що це я мелю!!! звісно ж протяну, 800 протянув же!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ооооуу... Хлопці... та припиніть... Це ж бойовий марш. Він характерний простим мотивчиком і ненав"язливими словами, що легко запамятовуються. інакше бути не могло. Самі уявіть обстановку, в якій вона була написана -- війна, домівка спалена, родичі замордовані, ми в лісі, 90% ми загинемо. то як, муза до Вас вже прийшла?

Хлопці... наші однолітки гинули в окопах, наспівуючи цю пісню. Вже принаймі тому вона заслуговує нашої поваги

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вона була недолуго запропонована у якості протестного гімну,

і ця недалека думка навіть отримала деяку підтримку..

я можу зрозуміти, чому люмпени і представники найнижчих соціальних верств так легко стають прихильниками

тоталітарних ідей; але просто відмовляюсь розуміти, чому цю віру з такою легкістю приймають повноцінні люди...

Та нєєєє... ця пісня на гімн не підходить... мається на увазі, що час цієї пісні в якості гімну вже минув. Ну не підійде вона для протесту. ця пісня підходить для підтримання духу крокуючих груп вояків, обвішаних зброєю, це стройова пісня, марш...

Але поносити її неварто, повторюю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так подивишся, стільки розумних людей....а хтось же голосує за ЭтіЪх....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо почнется *двiж* (революцiя) то яка пiсня *зацепить* масси, та й стане так би мовити гiмном (наголос на i) :) й буде вже *по барабану* чи *одобряе* ii iнтелектуальний пролетарiат чи нi . Коротше кажучи, яку заведе *пастух* (а як же без нього) , така й буде, тому дебати в данному випадку особливо то й не доречнi

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за ЭтіЪх....

игра была равна,

играло два гавна...

(из какого то детского стишка...:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не сприймаю я скрябіна. особливо після тих перебіжок між політичними таборами в 2004.

я взагалі вважаю, що музиканти повинні лишатись осторонь політики. митець повинен займатись мистецтвом, а не політичною х..нею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вона була недолуго запропонована у якості протестного гімну, ця недалека думка навіть отримала деяку підтримку..
не виривай слова з контексту - я писав, що на майдані будуть співати пісню ТИПУ "Лента за лентою". А чому будуть співати пісню ТИПУ "Лента за лентою" - Sniper, прекрасно пояснив:

ця пісня підходить для підтримання духу крокуючих груп вояків, обвішаних зброєю, це стройова пісня, марш...

Думаю, саме це зрозуміли ті люди, які дали, як ти кажеш, "деяку підтримку".

ЗІ. "And the 4000th "Thanks" goes from.....gorik!" Дуже дякую! :):0011:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...