Перейти до змісту

Не Луцьк, але ...

Gautama

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Знайшов цікаве місто, я би сказав клон Луцька в свому роді - білоруське місто Ліда. Належало воно і литовцям, і полякам, і росіянам, і 2 РП, і СРСР у ті ж самі роки, що і Луцьк. Є там і замок, щоправда Гедиміна.

Місто менше за Луцьк по населеню (близько 100.000 людей) але активно розвивається і, що головне, має багато старих будівель, які схожу на Луцькі.

Цікавою є стаття про міжвоєну архітектуру міста(План одного з будинків біля ПУМу я взяв саме звідси :))

http://darriuss.live...com/629097.html

P.S. Більше всього, що тема не сюди, але думаю, що порівнюючи міста між собюою теж можна вивчати історію)

P.P.S. Строго не судіть...

Опубліковано

Нажаль Луцьк випереджає це містечко за кількістю реклами, яка захаращує життєвий простір. Крім того, не помітив на фото білоруського містечка хаотичної забудови і прибудовок на перших поверхах. Також культура паркування авто заслуговує на найвищу оцінку.

Опубліковано

Цікавий фоторепортаж. за постами darriuss'a я давно слідкую. Якщо говорити про порівняння міст, то Ліда має все-таки значно менше колгоспного нашарування, а її міжвоєнна архітектура набагато краще збережена. У Луцьку такої архітектури, напевно, не менше, але в багатьох місцях вона настільки змінена перебудовами та реконструкціями, що її важко впізнати. А щось таке, як новобудова у стилі довоєнного конструктивізму для Луцька - повна фантастика. У нас все ще панує совєтський монументалізм у його гірших проявах (новий зал. вокзал, семінарія УПЦ КП, новий ЦУМ..)

Опубліковано

Я б сказав, швидше Ковель (тільки людей менше, та дороги, як у людей). ДО ЛУцька не дотягує.

Опубліковано

Ой ну не нада грішити на Луцькі дороги. Якщо зрівняти їх з дорогами міста 10 літньої давності то це небо і земля.

Де у нас зараз погані дороги з головних вулиць?

Опубліковано

Я щось теж не в'їхав... Тема ПРО ЩО?

На Луцьк він схожий так само, як і на Вол-Волинський, як і на Рівне, як і на купу інших міст... як і будь-яке місто чимось схоже на будь-яке місто...

Потрібно набити переходи по посиланню?

Опубліковано

Перечитай ;)

клон Луцька в свому роді - білоруське місто Ліда. Належало воно і литовцям, і полякам, і росіянам, і 2 РП, і СРСР у ті ж самі роки, що і Луцьк. Є там і замок, щоправда Гедиміна.

Не нравится тема или не интересует её содержание - не обращай на неё внимания

А darriuss-у хватает читателей и без "набивания переходов" ;)

Ha3ik, и тебе привет

;)

Опубліковано

Трохи не по темі, але яка ж там чистота, схоже на європейське містечко. Я часто буваю у Білорусії в родичів, то там кругом так чисто , і в Бресті, і в селах тааакііі порядки. Жаль, що в нас такого нема. Але там було багато соціальних реклам про чистоту і, звісно, штрафів...

Опубліковано

і, звісно, штрафів...

А з нами інакше не можна.

Правда у них є кому правильні закони приймати і є кому слідкувати за їх виконаннями.

Ми ж нажаль тільки умієм так-сяк приймати закони і

Опубліковано

Трохи не по темі, але яка ж там чистота, схоже на європейське містечко. Я часто буваю у Білорусії в родичів, то там кругом так чисто , і в Бресті, і в селах тааакііі порядки. Жаль, що в нас такого нема. Але там було багато соціальних реклам про чистоту і, звісно, штрафів...

У нас у влади просто приорітети інші. Головне відкати, а чистота це так, другорядне ...Недарма українці їздять на заробітки в Білорусь ...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...