Перейти до змісту

Вибір газоблоку для добудови хати

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Повстала проблема вибору газоблоків для добудови веранди в хаті (ванна та кухня).

Цікавить думка будівельників стосовно газоблоків. Хто якого виробника порадить і де дешевше придбати в Луцьку чи поряд. Сам схиляюсь до YTONG. Але то необ"єктивно і результат дії реклами....

Опубліковано

Та тема трохи про інше, там всі матеріали перебирають, а тут питають конкретно про газоблок.

Зараз дивлюсь в бік броварських СтоунЛайт. Власне їх вибір не такий вже і великий. Є на форумі продавець.

Ще є Aeroc. І пару заводів на сході...

Які б не брали, бажано використовувати продукцію заводу, а не "гаражного" виробництва.

Опубліковано

Їхав сьогодні по Ківерцівській, побачив палети з блоками.

Пропонували Аерок по 670грн/куб і SOLBET(Польща) по 695грн/куб.

Аерок виявився занадто крихким (сколи, злами, тріщини і т.д)

Бачив будинок з Aeroc. Кількість сколів і тріщин в межах статистичної розбіжності.

Доречі, продавці казали, що СтоунЛайт має більшу розбіжність, як Aeroc. Будинок з останнього бачив. Блоки покладені на клей, так що геометрія в нормі.

Опубліковано

є ще газоблоки львівської фірми ІБР. В темі будівництво є інформація про її продукцію. І ціна 530 грн за куб.

Опубліковано

Хлопці, про що тут йде спор... площа стін для добудови приблизно 25 м.кв. Відняти ще 2 вікна по 2 квадрати - виходить 20 (4 куба блоків). То є хіба сенс заморочуватися на виборі??? Краще треба думати, як фундамент правильно зробити, звязати його з існуючим фундаментом хати. А чи Аерок, чи Стоунлайт, чи Солбет, чи Ютонг - то вже "на вкус і цвет"!

Технологія виробництва у всіх одинакова, теплопровідність також. Я брав для себе Стоунлайт, бо найдешевші.

Опубліковано

є ще газоблоки львівської фірми ІБР. В темі будівництво є інформація про її продукцію. І ціна 530 грн за куб.

l де їх можна пощупати?... вони мені більше піноблок нагадують...

Хлопці, про що тут йде спор... площа стін для добудови приблизно 25 м.кв. Відняти ще 2 вікна по 2 квадрати - виходить 20 (4 куба блоків). То є хіба сенс заморочуватися на виборі??? Краще треба думати, як фундамент правильно зробити, звязати його з існуючим фундаментом хати. А чи Аерок, чи Стоунлайт, чи Солбет, чи Ютонг - то вже "на вкус і цвет"!

Технологія виробництва у всіх одинакова, теплопровідність також. Я брав для себе Стоунлайт, бо найдешевші.

фундамент уже залито... а вибір завжди має бути, це ж хата добудовується, а не сарай якийсь...

Опубліковано

в тійже темі написано, що на об'їздній через Рованці на ГПЗ. Там і телефон здається є.

• 8 місяців потому...
Опубліковано

то всетаки які блоки кращі для будівництва хати в два поверхи? білоруські чи Ytong?

Ytong однозначно.

Опубліковано

то всетаки які блоки кращі для будівництва хати в два поверхи? білоруські чи Ytong?

Для себе вибрав Ytong. Хоча в мене один поверх.

Опубліковано

різниця в ціні на половину, обгрунтувати можете чому саме?

По-перше - геометрія кожного блоку. У Ютонг - всі блоки як один, білоруські - розміри грають на 2-5 мм.

По-друге - пористість і густина. Ютонг має чітку пористу структуру і важать вони менше, з ними легше працювати; та й міцніші вони. Білоруські блоки, таке відчуття, що вирізані із суцільного куска глини - на пористіть лише натяки, важать як 1,5 Ютонга + ламаються і кришаться набагато легше. Думаю, що єдиним плюсом у білоруських може бути більша екологічність технології виробництва. Менша кількість шкідливих речовин і хімікатів в процесі виробництва пояснює чому вони і менш пористі і важчі. Хоча це спірне питання.

По-третє - теплопровідність. З попереднього випливає, що чим більш пористий газобетон - тим меншу теплопровідність він має.

А взагалі я б не зупиняв увагу виключно на Ютонг. Є дешевші варіанти. Можна підтримати і українського виробника - Стоунлайт і Аерок. Є ще польські Solbet. Але за них нічого не можу сказати з власного досвіду. Кажуть, що вони кращі за українські, але гірші за Ютонг..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...