Перейти до змісту

Дяченки

Соломка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Побігала по форуму, але так і не знайшла теми присвяченій творчості Марії та Сергія Дяченків. Гадаю, таке обговорення все таки має бути. :)

Коротенька справка:

Марина та Сергій Дяченки — подружжя та співавтори, письменники і сценаристи. Пишуть українською та російською мовами. Автори п'ятнадцяти романів та більш ніж шістдесяти повістей та оповідань. Лауреати багатьох літературних премій у галузі фантастики. На Всесвітніх і Всеєвропейських зборах фантастів «Єврокон—2005» у Глазго Марину і Сергія Дяченків визнано найкращими письменниками-фантастами Європи. Марина і Сергій говорять про себе, що пишуть в жанрі т. зв. «м-реалізму» («м», можливо, від слова магія. Вони не пояснюють значення цієї літери). Особливо цікавим є стилістика написання творів подружжя Дяченків. Характеристики персонажів романів письменників описані достатньо детально. Унікальністю їхніх описів є те, що вони створюються поступово та продумано. Кожна риса висвітлюється за допомогою додаткових сюжетних ліній, що потім зливаються в цілісний образ.

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Я поки прочитала лише три їхні книги ("Ритуал", "Брамник" ти "Дика Енергія. Лана". Раджу почати таки з "Лани" - універсальна книга і дуже емоційна.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Після "Vita Nostra" "Цифровий" здається ну геть невдалою частиною циклу. "Мігранта" ще не читала, а от першу книгу перечитувала не раз, і вам її раджу.

Metamorphosys_2011_Omnibus-197x300.jpg

Опубліковано

Читав "Скрут" та "Рубеж", в останньому вони були співавторами. Книга цікава, і водночас дуже тяжка (Ну я думаю, писало 5 чоловік, і в кожного свій стиль!).

Опубліковано

читав колись. Непогано.

зараз, трішки, розчарувався...

Як на мене, краще стару класику жанру читати... от я зараз перечитую Стругацьких - Супер!

"Лану" можу подарувати

• 1 місяць потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...