Перейти до змісту

ЯК навчитись швидко рахувати подумки

Темний Лицар

Рекомендовані повідомлення

Може хтось знає якісь прийоми.

Може є якісь програми шоб навчитись рахувати швидко подумки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти ж в тренажерний збирався? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я розкажу як я рахую, так як я в школі не дуже настирливо табл. множення вчив(да грєшний) придумав собі такий принцип, всі пам'ятають 5 * 5 = 25 так вот якщо треба миттєво порахувати 5 * 6 відразу думаєш 5*5=25+5=30 (це я для прикладу) табличку на п'ять всі мають пам'ятати, або 5*9 тобто 50(табличку на 10 всі пам'ятають) 50 відняти 5 це я звісно для прикладу навів, актуальне для 6*8 наприклад якщо треба порахувати 7*8 тобто я роблю так 6*8=48 + 8=56...

Сильно не бийте, всі ми грєшнікі.

Швидко не швидко проте працює.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може хтось знає якісь прийоми.

Може є якісь програми шоб навчитись рахувати швидко подумки.

Прийом один - практика. Чим побільше рахувати подумки, весь час ускладнюючи завдання. Мозок чудово піддається тренуванню.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В дитинстві я і мої друзі вірили, що коли побачиш автомобіль з номером сума цифр яких буде дорівнювати 100, то можна загадати бажання і воно повинно збутися. Тоді були ще старі номера, часів СССР без прапора на зразок " 20-14 ЛТ" або "а 5865 ВН" і ми постійно додавали ці цифри 20+14 і 58+65 відповідно. Коли підріс починав їх множити, шукати якийсь звязок між ними, типу "3625 вн" починаєш додавати потім віднімаєш, потім бачиш ( 36 і 25) що 3 більша за 2 на одиницю а 6 менша за 5 також на 1, корінь з 36 -6 а з 25-5...і так поки ненабридне. Ця звичка збереглася досі, підсвідомо бачиш номер авто і починаєш його "крутити", навіть коли нехочеш цього робити, якось на автоматі це робиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для цього була розроблена "Техника быстрого счета", як писала вище Оксана.

Я теж колись в дитинстві вчив трохи, навіть десь літературка має валятись... Також і "Техника быстрого чтения"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://neave.com/simon/

мені подобається ця цяцька для тренування памяті - здається допомагає ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://neave.com/simon/ мені подобається ця цяцька для тренування памяті - здається допомагає

прикольна ігрушка, а немає таких іграшок шоб потрібно було рахувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прикольна ігрушка, а немає таких іграшок шоб потрібно було рахувати

не знаю, там ще якісь є - дивіться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...