Перейти до змісту

ЯК навчитись швидко рахувати подумки

Темний Лицар

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я розкажу як я рахую, так як я в школі не дуже настирливо табл. множення вчив(да грєшний) придумав собі такий принцип, всі пам'ятають 5 * 5 = 25 так вот якщо треба миттєво порахувати 5 * 6 відразу думаєш 5*5=25+5=30 (це я для прикладу) табличку на п'ять всі мають пам'ятати, або 5*9 тобто 50(табличку на 10 всі пам'ятають) 50 відняти 5 це я звісно для прикладу навів, актуальне для 6*8 наприклад якщо треба порахувати 7*8 тобто я роблю так 6*8=48 + 8=56...

Сильно не бийте, всі ми грєшнікі.

Швидко не швидко проте працює.

Опубліковано

Може хтось знає якісь прийоми.

Може є якісь програми шоб навчитись рахувати швидко подумки.

Прийом один - практика. Чим побільше рахувати подумки, весь час ускладнюючи завдання. Мозок чудово піддається тренуванню.

Опубліковано

В дитинстві я і мої друзі вірили, що коли побачиш автомобіль з номером сума цифр яких буде дорівнювати 100, то можна загадати бажання і воно повинно збутися. Тоді були ще старі номера, часів СССР без прапора на зразок " 20-14 ЛТ" або "а 5865 ВН" і ми постійно додавали ці цифри 20+14 і 58+65 відповідно. Коли підріс починав їх множити, шукати якийсь звязок між ними, типу "3625 вн" починаєш додавати потім віднімаєш, потім бачиш ( 36 і 25) що 3 більша за 2 на одиницю а 6 менша за 5 також на 1, корінь з 36 -6 а з 25-5...і так поки ненабридне. Ця звичка збереглася досі, підсвідомо бачиш номер авто і починаєш його "крутити", навіть коли нехочеш цього робити, якось на автоматі це робиться.

Опубліковано

Для цього була розроблена "Техника быстрого счета", як писала вище Оксана.

Я теж колись в дитинстві вчив трохи, навіть десь літературка має валятись... Також і "Техника быстрого чтения"...

Опубліковано
http://neave.com/simon/ мені подобається ця цяцька для тренування памяті - здається допомагає

прикольна ігрушка, а немає таких іграшок шоб потрібно було рахувати

Опубліковано
прикольна ігрушка, а немає таких іграшок шоб потрібно було рахувати

не знаю, там ще якісь є - дивіться.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...