Перейти до змісту

Цифрове телебачення Т2 Луцьк

oldman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Sefirot,

а яку антену краще взяти? щось я вже заплутався в описі

потрібно 4-6шт. дешево та сердито для селян.

ловити будем напевно з вишки в Підгайцях. але де вона саме Дубнівська 67 це будинок ніби. карта

поміряв на карті до Дубнівської 67 показує 32км.

Опубліковано

Хлопці хто може допомогти.

Потрібно налаштувати канали на тюнері трімакс, а то є підозра що він накрився.

Знахожусь в районі володимирської/львівської.

Опубліковано

...а яку антену краще взяти? щось я вже заплутався в описі

потрібно 4-6шт. дешево та сердито для селян.

ловити будем напевно з вишки в Підгайцях...

Середній радіус покриття Підгайцівського передавача – 40 км. Це означає, якщо ваша антена має пасивний коєфіцієнт підсилення 10 дБ і знаходиться на висоті 10 м, то прийом гарантований навіть на межі зони покриття.

По ідеї повинна працювати і ось така:

dipol_19_21-69.jpg

і така:

romsat_av_2845_8585035.jpg

і також така:

ant64_4.gif

Будь-яка з таких антен повинна нормально працювати без підсилювача, якщо виготовлена точно і за правильною схемою.

Тільки, купуючи антенну для цифрового ТБ, дивіться, щоб діапазон частот вписувався точно у 470-862 МГц. Зайвого ні по частотах, ні по підсиленню брати не треба. Зайве підсилення, як активне, так і пасивне може лише зашкодити прийому цифрового ТБ. Підсилюється не лише сигнал, а й інші ефірні завади. А підсилювач додає до сигналу ще й власних шумів. Змінюється співвідношення сигнал/шум, через що ресивер може не сприймати його. Якщо ця ж сама антена гарно працює на аналозі – це зовсім не означає, що вона добре буде приймати цифру. Для цифри головне отримати не так високий, як чистий і стабільний сигнал. Індикатори сигналу ресиверів – досить умовні. 30-50% сигналу за цими показниками цілком достатньо для нормального прийому.

Опубліковано

Потрібно налаштувати канали на тюнері трімакс

тема стає цікавою

Незрозумів, чи можливо хочеш допомогти. Можливо просто я вгробив тюнер вмикаючи живлення 5В, при включеному броку живлення на польській 12В.

Опубліковано

Незрозумів, чи можливо хочеш допомогти. Можливо просто я вгробив тюнер вмикаючи живлення 5В, при включеному броку живлення на польській 12В.

Так от і я не зрозумів вашої проблеми, хіба можна уявити що хтось не вміє налаштувати канали, це ж елементарно

Опубліковано

Так от і я не зрозумів вашої проблеми, хіба можна уявити що хтось не вміє налаштувати канали, це ж елементарно

Ну не ловить в мене жоден канал. Можливо я тюнера вгробив.

Мені потрібно щоб хтось в себе просканував мого тюнера, якщо зловить канали значить проблема в антені.

Опубліковано

Можливо просто я вгробив тюнер вмикаючи живлення 5В, при включеному броку живлення на польській 12В.

28031_enl.JPG

Такі штекери мають вмонтовані фільтри напруги. Навряд, що таким чином можна було зіпсувати ресивера.

Мені потрібно щоб хтось в себе просканував мого тюнера, якщо зловить канали значить проблема в антені.

Антену пожна перевірити на аналоговому ТБ.

Опубліковано

Можливо просто я вгробив тюнер вмикаючи живлення 5В, при включеному броку живлення на польській 12В.

28031_enl.JPG

Такі штекери мають вмонтовані фільтри напруги. Навряд, що таким чином можна було зіпсувати ресивера.

Антену пожна перевірити на аналоговому ТБ.

Аналог показує, 1+1, новий, тет, к1, решта дуже погано.

Антена польська з підсилювачем. На ринку продавець мені порадив замінити підсилювач, мотивуючи це тим що старий швидше за все згорів.

Я купив та поставив нового (777, був 999). При вімкнутому БЖ непоказує нічого (в.ч. аналог) без ввімкнутого живлення показують ті канали що написав.

Я би вже давно змінив анетену, але дуже важко її фізично даставати (вона на дуже вашків трубі м7-8, яку потрібно виймати з кріплення та ложити на землю).

Опубліковано

При вімкнутому БЖ непоказує нічого (в.ч. аналог) без ввімкнутого живлення показують ті канали що написав.

Значить, швидше за все, проблема або в підсилювачі, або в блоці живлення. Хочете нормально приймати цифрове ТБ – міняйте підсилювач на симетризатор і робіть профілактику антені. (Потрібно розібрати, акуратно почистити всі елементи, шурупи замінити на болти та затягнути гайками для надійності контактів).

Опубліковано

Якщо правильно і акуратно все підключити повинно працювати. Ну і кабель FinMark 690 для надійності.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

ось непогана, 42дБ зовнішня, можна на мачту...

може взяти що скажете? і ціна 170грн http://isat.com.ua/1...urosky-наружная

http://sky.vn.ua/dvb-t2-digital-tv/vneshnjaja-aktivnaja-antenna-dlja-jefirnogo-cifrovogo-televidenija-standarta-dvb-t2-eurosky

Змінено користувачем Oli
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано

ось непогана, 42дБ зовнішня, можна на мачту...

може взяти що скажете? і ціна 170грн http://isat.com.ua/1...urosky-наружная

http://sky.vn.ua/dvb...-dvb-t2-eurosky

Чим вона краща за, наприклад, ось таку антену?

986e4798212abe3304a11c8a53472d1b.jpg.jpg

В цієї, хоч рефлектор є. А заявлених 42дБ – це лише коефіцієнт підсилення підсилювача. А якщо антена нічого не зловить, то й підсилювати не буде що. Крім того там не зазначений рівень шумів підсилювача. В умовах слабкого цифрового сигналу вони взагалі можуть заглушити його.

Oli,візми "Мотылек®" і не парся!

http://tvantenna.com...dex.php/katalog

http://rozetka.com.u...c165692/v16771/

35.jpg

Ось така антенна, виготовлена з товстого алюмінієвого дроту зі стороною трикутника 165 мм, відстанню між контактами 10 мм, роміщена перед рефлектором у вигляді металевої сітки, хоча б на 10% більшої від полотна антени на відстані 80 мм переплюне "Мотилька" :).

Опубліковано

Можливо просто я вгробив тюнер

і що там? надіюсь все нормально

Да ще не поставив ту антену що приїхала з розетки, трішки немає часу.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

ну не томіть, чим закінчилось діло з приймачем і антеною ?

Опубліковано

ну не томіть, чим закінчилось діло з приймачем і антеною ?

Все гуд працює 32 канали, взяв антену положив на 2м поверсі біля вікна все налаштував, протестував.

Сьогодні збираюся вцепити її навулиці на трубу.

Опубліковано

За приблизно такі ж гроші можна придбати і з Dobly Digital, і з Irdeto. Появу платних пакетів єфірного ТБ все-таки анонсують.

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...