Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потребую допомоги в підборі комплектуючих для ПК.

Застосування: серфінг, перегляд відео, неважкі (старі) ігри, графіка 2D, обробка зображень. Важлива тиша.

Попередній огляд заставив дивитись в сторону платформи Ivy Bridge із 4 Гб оперативної памяті та пасивним зовнішнім відео. Корпус під mATX, Mini-Tower. Вінчестер 1 Тб мінімум, а якщо різниця невелика, доплатити ще і взяти 1.5 або 2 Тб.

Підібрав конфігурацію:

- Intel Core i5-3550 3.3GHz/6MB

- материнка Asus P8Z77-M PRO або Gigabyte GA-Z77M-D3H або MSI Z77A-GD55.

- корпус Chieftec CS-03B-B 300W із заміною БЖ на того ж виробника але СТВ-400S-Bulk.

- відеокарта Asus EAH6450 SILENT/DI/1GD3(LP).

- вінчестер Western Digital Caviar Blue 1TB 7200rpm 32MB WD10EALX 3.5 SATA III

- 2 по 2 Гб планки ОЗП не найдорожчої Goodram.

- дешевий DVD привод "аби був".

Чекаю вашого конструктиву по вибору. Особливо невизначено мені щодо вінчестера (SSD не по кишені): виробник, обєм, надійність, тривалість гарантії. А також материнка під питанням: Asus ніби підтримує дуальну роботу вбудованого та зовнішнього відео, MSI найдорожча.

Опубліковано

Застосування: серфінг, перегляд відео, неважкі (старі) ігри, графіка 2D, обробка зображень. Важлива тиша.

Попередній огляд заставив дивитись в сторону платформи Ivy Bridge із 4 Гб оперативної памяті та пасивним зовнішнім відео. Корпус під mATX, Mini-Tower. Вінчестер 1 Тб мінімум, а якщо різниця невелика, доплатити ще і взяти 1.5 або 2 Тб.

Підібрав конфігурацію:

- корпус Chieftec CS-03B-B 300W із заміною БЖ на того ж виробника але СТВ-400S-Bulk.

Чекаю вашого конструктиву по вибору. Особливо невизначено мені щодо вінчестера (SSD не по кишені): виробник, обєм, надійність, тривалість гарантії. А також материнка під питанням: Asus ніби підтримує дуальну роботу вбудованого та зовнішнього відео, MSI найдорожча.

Якщо все знаєте, навіщо запитувати ? Шукайте по нижчій ціні, тим більш, що вимоги ( потреби ) від комп*ютера у вас :0152: невисокі, хіба що на перспективу.

Опубліковано

як на мене ці комплектуючі значно перевищують твої потреби.

під твої задачі можна сміло брати девайси втричі дешевші (крім відео. і вистачить на ssd)

Опубліковано

Scabiosa, відео можна й викинути. Вмонтований Intel® HD Graphics 4000 - цілком справиться із поставленими задачами. Тим паче, якщо вірити тестам - навіть взуває обране Вами відео. Тому, гроші будуть "на вітер" :)

АПД. не дочитався. Взяти карще тоді вже 3570К (в нього HD 4000 ). та й запас на потужнысть залишиться ще ого-го. Різниця між цим і обраним Вами не цілих 200 грн.

Опубліковано

Підібрав конфігурацію:

відео можна викінути взагалі. мамку по грошам підбирай. думаю тобі любої вистачить.

память краще 4 гб одною планкою візьми. потім доставиш собі ще з часом. він хороший вибрав. можня для діска с взяти вінт невеликий на 60-64 гб

Опубліковано

під твої задачі можна сміло брати девайси втричі дешевші

Підтримую, можна зібрати комп на базі AMD А-серії сокет FM-1 (3670К наприклад), поставити ОЗУ із частотою мінімум 1600 МГц а ще краще 1866 МГц і можна взагалі обійтися без дискретного відео тимпаче що Інтеловський інтеграт навідь поряд не стояв із АМД-шним.

Опубліковано

Дякую за поради. Поясню вибір. По-перше, комп "на перспективу", аби його не чіпати мінімум рік-два. По-друге, тихий. Якби не графічні програми - брав би щось в рази простіше. А так... Photoshop, Corel, Illustrator, професійна обробка фото хочуть ресурсів процесора (і підтримки відеокарти, ресурси якої задіюють). Хоча ті програми нечасто запускатимуться, але "суворий користувач їх" замовляє комфортну роботу. Звідси і "мама" з підтримкою спільної роботи вбудованої та зовнішньої відеокарт, і дві планки памяті, а не одна (дуальний режим).

Під мої вимоги спокійно можна підібрати ноутбук, але є одне "АЛЕ" - монітор і екран ноутбука для графіки, трішки професійнішої за любительську, абсолютно різні речі. А професійні ноути, здатні працювати в режимі стаціонарного ПК, з док-станцією, троха дорогі. Теперішній мій ноут має гібридну графіку, розширену від базової память, і графічні програми на ньому прекрасно справляються із поставленою задачею, використовуючи обчислювальні ресурси відеокарт. Але кольоропередача! Підтримка профілів! Кольорова температура! ФУУУ!!! Приходиться "суворому користувачу" працювати на старенькому Р4, але із допустимим звичайним монітором :( .

По тій же причині вибір в сторону Intel, а не AMD: продуктивніший для моїх задач і холодніший (77 Вт).

За "наводку" в сторону 3570К дякую. Ця модель, здається, крім сильнішого відео і вищої частоти, для розгону (індекс К в маркуванні)? Розгону не планую.

Допоможіть у виборі негучного надійного вінчестера. WD with Seagate Barracuda with Hitachi (ще наприклад Hitachi Deskstar 7K1000.D 1TB 7200rpm 32МB та Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 32MB ST31000524AS. Чи велика різниця в ціні 1Тб та 2Тб. І розібратись в материнках.

Опубліковано
Допоможіть у виборі негучного надійного вінчестера. WD with Seagate Barracuda with Hitachi (ще наприклад Hitachi Deskstar 7K1000.D 1TB 7200rpm 32МB та Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 32MB ST31000524AS. Чи велика різниця в ціні 1Тб та 2Тб. І розібратись в материнках.

Все, що має швидкість 5400 - 5900 та маркування типу green / blue - тихе.

Різниця в ціні між 1Тб і 2Тб - ~150 грн.

А материнку для такого процесора обговорювали в сусіднй темі.

Опубліковано

якщо хочеш тихий вінт, то варто було б звернути увагу на WD Caviar Green

Наскільки мені зрозуміло збирається робоча станція, а тому не рекомендував би ставити HDD зелених серій. При використанні зелених вінтів буде гарантовано знижена продуктивнісь дискової підсистеми, що частенько буде приносити незручності при завантаженні важких програм, копіюванні в кілька потоків, а особливо при сукупності цих задач.

Опубліковано
При використанні зелених вінтів буде гарантовано знижена продуктивнісь дискової підсистеми, що частенько буде приносити незручності при завантаженні важких програм, копіюванні в кілька потоків, а особливо при сукупності цих задач.

Тут варто не поскупитися на щось із SSD. Тихо (дуже тихо) і дуже швидко. Тим паче для обробки фото/відео.

Да дорого.

Опубліковано
Наскільки мені зрозуміло збирається робоча станція, а тому не рекомендував би ставити HDD зелених серій. При використанні зелених вінтів буде гарантовано знижена продуктивнісь дискової підсистеми

Ну не настільки продуктивність буде знижена, щоб не рекомендувати їх ставити :) ну да, це не Raptor, але для домашньої системи саме то, так як він тихий, і не гріється. Та і важкі програми будуть завантажуватись не часто.

Чи ви часто завантажуєте одночасно програми (важкі) і копіюєте в кілька потоків ? думаю що ні.

А взагалі в ідеалі поставити під систему та програми SSD на 64 Гб, та тихий вінт на 1-2 Тб (кому скільки потрібно) для зберігання інформації.

Опубліковано

"Зелений" WD - лише сховище інформації. Маю розповіді від друзів-практиків. Системником бути не може. 150 "зайвих" гривень на +1Тб знайти ще зможу, а от 600 на +SSD для ПК в якості бутового вінта - не зараз. Отже, традиційний "вінт" 1-2 Тб рівня WD Blue. Black серія - шумні і дорожчі. Чи надати перевагу іншій марці?

Зовнішня відеокарта при виході за бюджет теж, думаю, "зникне" із конфігурації до кращих часів.

Про материнську плату зараз ще перечитаю вказану тему.

Повторю питання про процесор: 3570К для розгону?

Опубліковано

І для розгону також. К - це вказівник на розблокований множник.

В мене 2500К. Я й розганяв і не розганяв. Можна в "1-клік" розігнати (навіть на рідному кулері). Доречі про кулер. Одразу раджу дивитися на гарне охолодження задля тиші. Універсальний кулер для 1155 сокету із задньою підложкою обов'язково. Не обов'язково брати клокерські кулери по 100+ у.о.

Є простіші моделі, відмінні від стокового, але ефективні. тут головне тиша, я розумію.

Із конкретних моделей:

Залман. не фанат, але довгий час користувався охолодженням та БЖ саме від цієї фірми. Доки не відкрив для себе

Ноктюа (по рекомендації пана меценаса :) )

Зараз також дивився в сторону не дорогого охолодження від КулерМастер або ДіпКул.

Всі подані мною вентилятори/кулери мають задню підложку, задля запобігання вигинання материнської плати, яке відбувається при кріпленні стандартного кулера на 478/775/1155 сокетах... Ставляться довше - зате надійніше.

Опубліковано

Так, плату таки треба брати вказану в моєму першому пості, та, що радить Соромітник, не підходить з-за форм-фактора. Кулер не боксовий мабуть відкладається до наступної зарплати, особливо якщо без розгону процесор, і таку нову для мене систему взагалі треба субєктивно оцінити на шумність, а потім пробувати ліквідувати гандж, особливо знаючи, де він може бути. Крім того, корпус буде "горизонтального" використання, скоріше всього.

Про вінчестер, бачу, особливо нових думок не буде. Хоча б за Seagate щось добре скажіть. І ще, давно читав огляд серійного вінчестера 750 Гб із 1 Гб SSD (цифри приблизні) та інтелектуальним контролером, який після кількох запусків осі сам закидав потрібні файли в SSD зі всіма випливаючими. Щось такого не бачу по прайсах. Є думки?

Опубліковано

"Зелений" WD - лише сховище інформації. Маю розповіді від друзів-практиків. Системником бути не може.

Спірне питання. Місяців 9 тому переїхав з далеко не повільного WD5000AAKS на "зелений" Hitachi HDS5C3015ALA632. Особливого сповільнення роботи системи не відчув. По тестах, кращі "зелені" тримаються вище гірших "стандартних" (7200) вінтів. Потрібно підбирати конкретну модель з огляду на реальні тести, благо трапляються в мережі досить змістовні тестування.

Можна подумати про "зелений" на кілька місяців, з подальшим переходом на SSD в якості системного. І тиша збережеться, і стрибок продуктивності буде суттєвий.

Але вирішувати Вам.

Опубліковано
"Зелений" WD - лише сховище інформації. Маю розповіді від друзів-практиків. Системником бути не може

Я теж практик "зелених", переїхав на них з WD і Seagate (швидкого та шумного), і система і сховище інформації на зелених вінтах, якогось суттєвого сповільнення не відчув. зате все тихо і комфортно :)

або присхулатись до поради Unknown, та

Можна подумати про "зелений" на кілька місяців, з подальшим переходом на SSD в якості системного. І тиша збережеться, і стрибок продуктивності буде суттєвий.
Опубліковано

є зелений і чорний вд.в зеленого 3пластини в чорного 2.чорний чути як шерхочуть головки при зверненні до диску.правда це все було в ноунейм корпусі.зараз другий корпус,по суті вінтів не чути на фоні вентиляторів.тим більше зараз є 1-2 тб 1-2 пластини,так що не думаю ,що вони шумлять

Опубліковано

сигейти я би не брав.купа проблем,особливо в нових серіях,но найдуться,ті хто скажуть ,що в них все нормально працює

Опубліковано

сигейти я би не брав.купа проблем,особливо в нових серіях,но найдуться,ті хто скажуть ,що в них все нормально працює

Ви продаєте/ремонтуєте компютерну техніку?

Питаю тому що знаю про проблему ( в минулому) про масовий мор цих вінтів через криву заводську прошивку (муха цц). Зараз прошивку повністю написана заново і проблем не було ніби.

Опубліковано

Scabiosa, будеш в центрі - заходь, поспілкуємось. Бо писати багато впадло, а ще ж тра назвати фігньою (і обгрунтувати) те що через пост написано :) Нічого не пропоную. Просто поспілкуємось на тему що куди і для чого. Можна Женю на пиво взяти :) він дето там недалеко обітає :)

Опубліковано

Scabiosa, будеш в центрі - заходь, поспілкуємось. Бо писати багато впадло, а ще ж тра назвати фігньою (і обгрунтувати) те що через пост написано :) Нічого не пропоную. Просто поспілкуємось на тему що куди і для чого. Можна Женю на пиво взяти :) він дето там недалеко обітає :)

За вінт Seagate зрозуміло езоповою мовою. )) По факту придбання- знаю, в кого і де братиму, тому пропонувати крім порад нічого не треба, та і адмін наш у тебе ніби закупляється, твої слова по "залізу"- не полова. Бачу мовчазну згоду із топікстартом, все розумію і ціню пораду. :)

Про "вихід в люди" - знайду телефон Жені - здибаємось. :0165:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...