Перейти до змісту

Unknown

Power users
  • Постів

    2 411
  • Зареєстровано

  • Переможець днів

    5

Unknown став переможцем дня 2 червня 2021

Unknown мав найпопулярніший контент!

Репутація

752 Професор

1 Підпищик

Відвідувачі профілю

12 754 перегляду профілю
  1. Ну дивись, на прикладі України. В нас стягують напряму із ЗП 19,5% -- ПДФО+ВЗ. Тобто щоб отримати на руки 1000грн, які можна витрачати довільно, потрібно отримувати "брудну" ЗП на 24,2% вищу від "необхідної для прожиття суми. Не знаю детально, що в США вираховують із ЗП -- той же податок з доходів, мабуть медична страховка... 30-50% я не рахував, на око припустив, і розраховував, що ти уточниш.
  2. Там же циферки "чистого" доходу, за мінусом податків?, тобто "брудна" ЗП має бути вища ще на 30-50% від табличних чиферок?
  3. Трохи своїм невеликим досвідом поділюсь стосовно струйника епсон . Нового саме такого мабуть не купиш (десь з 2017 на ринку), але щось подібне трохи новіше думаю знайдеш. Так ось, десь рік тому попав до мене ET-2650 у напівробочому стані, і невідомо як довго він до цього простоював (можуть і місяці бути). Принтер друкував неякісно чорним, а при кольоровому друці абсолютно порушена кольорова гама. До того ж при нахилі підтікало чорнило десь із корпуса. Для початку я добрався до мочалок, що під місцем паркування головок і максимально їх видавив, все повитирав -- проблема підтікання вирішена. Далі запустив режим самодіагностики і побачив, що жовтого взагалі немає, не те що там якісь пробіли точкові, а повний нуль. Запустив режим реанімації (відновлення/відмочування) головок. Чорний і два наявних трохи покращились, а жовтого так і не було зовсім. Потім ще кілька разів запускав, в результаті чорний і два кольоровий вийшли на ідеальний результат , а жовтого не було зовсім. На якийсь час я закинув реанімацію і користувався чорно-білим друком. Потім руки почали чухатись, і я знову спробував режим відновлення, і після кількох безрезультатних спроб раптом з'явились мінімум жовтого. Я продовжив циклічно процес, і в підсумку всі кольори вийшли на нормальний друк. Сумарно циклів з 15 мабуть я прогнав. Друкую небагато (десь пачку паперу сумарно використав) і бувають простої по місяцю. Іноді запускаю тестову сторінку для контролю. Одного разу трохи погіршилась якість друку, але кілька циклів регенерації все виправили. Я теж здавна чув про засихаючі назавжди головки, якщо хоча б раз на тиждень не друкувати. І про складне їх ручне відмочування ще й з невідомим результатом, але , виявляється, буває й по іншому. Принтер вміє по вайфаю з телефона друкувати і через хмарний сервіс. Заправка системи розрахована орієнтовно на 4к ч/б + 6-7к кольорових аркушів. Швидкість друку ч/б прийнятна і стартова сторінка без значної паузи виходить. Кольоровий друк помітно повільніший. Головний мій месидж -- не відхиляй струйники за замовчуванням.
  4. Тобто щоб дати працівнику на руки 1к грн, потрібно заплатити податків і зборів 515,5 грн.
  5. Та ясно що, маючи під рукою ексель чи онлайн калькулятор, перевірити просто. Під висловлюванням "на пальцях" я мав на увазі олдскульний кнопковий калькулятор на столі або в умі рахувати. Про абстрактні 360 днів також знаю. Щодо нокіанових "складних процентів" я на початках подумав, що він хилить до схеми, яку я зустрічав у комерційних кредитах, де частина плати за кредит йде як частка від повної суми кредиту (зараз вже не згадаю скільки десятих відсотка там було), а частина -- то стандартний % на залишок заборгованості. Але і це не має стосунку до поняття ануїтету.
  6. Нокіан, ти десь там з презирством про графіки в екселі писав, і я тут подумав, що може ти погано рахувати вмієш, і екселя майже не знаєш, тому і недолюблюєш ануїтетну схему? Бо її на пальцях важкувато перевірити, і тим більше самому собі попередньо порахувати. Зізнавайся -- в цьому причина ?
  7. А ти таки не просто рідкісний мудак, а мудачище! Бо городиш нісенітниці висосані з пальця, і оком не моргнеш. І все заради того, щоб не визнати свій прокол. Ну ніякого зв'язку твій "перевернутий складний процент" не має з ануїтетом. Бо в ануїтеті, точно так само як і в класичному кредиті, % рахуються щомісяця на залишок заборгованості. Відмінність в тому, що графік погашення таким чином підбирається, щоб сумарний платіж був рівним. І ніякого злого умислу банку в цьому немає. Банку це на перший погляд ніби як цікавіше, бо більше % сумарно заробить саме на цьому кредиті, але яка йому різниця, чи він тут їх заробить, чи вивільнені раніше при класичному кредиті кошти, пустить в кредитування інших клієнтів, і так само заробить? Банку пофіг! А от клієнт має змогу вибрати, чи платити на старті більше, і швидше закрити, чи платити рівномірно, і в підсумку переплатити. Але ця переплата не з повітря береться, а з того, що клієнт довше користується більшою сумою кредитних коштів. Тобто все справедливо. Погано, коли клієнт не розуміє, яке рішення приймає, коли йому доступно не пояснили, але це зовсім інше питання. Те, що ти ненавидиш з якихось причин ануїтетну схему, не означає, що вона погана і несправедлива. Вона просто має свої нюанси.
  8. Повторю питання --- "як складний процент пов'язаний з кредитуванням?". Про депозит я знаю, а от в кредитуванні такого не пригадую. А мудаком я тебе не просто так назвав. Бо ж говорили собі, я тобі по темі написав, а у відповідь отримав купу якогось мутного відстороненого тексту, зі спробою незрозумілої аналогії, абсолютно відірваною від теми. То як таких як ти співрозмовників іще можна назвати?
  9. Та до чого тут депозит? , ми ж суто про кредити говорил , і я думав, що нокіан своїм світлим розумом нас осяє, і пояснить, що за термін такий в КРЕДИТУВАННІ -- "складний процент" віджет
  10. "Складний процент" -- то якийсь загальновизнаний термін у фінансах, чи то якась разова ситуація одного з банків, з якою ти стикнувся, і банк це так назвав у договорі, і ото тепер ти оперуєш цим словосполученням, як ніби всі його однаково розуміти мають? Бо от "ануїтет" то загальновизнаний термін, але він означає не те, про що ти на початку писав.
  11. Нокіан, ну визнай накінець, що ти чогось не знав і понаписував дурниць. Так при ануїтеті ти в підсумку більше заплатиш, і рахувати його складніше (на пальцях з калькулятором навряд чи вийде, потрібен ексель як мінімум), але в нього є перевага -- менше фінансове навантаження на початку. Бо якщо ти візьмеш і порівняєш два кредити з ідентичною відсотковою ставкою і початковою сумою і терміном, то в перші місяці різниця в розмірі місячного платежу дуже суттєва, і якщо це кредит на житло, то зазвичай там сума така, що клієнт на початках на грані може тягнути кредит, і виходить, що при ануїтетній схемі він грань не переходить, а в класичній вже за межею. Коротше більшу суму можуть видати при ануїтеті. Якщо банк нормальний, то він покаже тобі заздалегідь два графіки погашення, з підсумковими сумами нарахованих за весь період відсотків, а клієнт вже собі вирішить, як йому цікавіше.
  12. Мабуть страховка життя покриває. Думаю , що при серйозних кредитах вона обов'язкова.
  13. І там не зовсім система наведення, а скоріше автоматичне утримання цілі. Тобто живий оператор з відстані вибирає і фіксує ціль, а тоді вже система автономно на неї веде дрон.
  14. А що за відосік? З того що я читав в обговореннях підкованих людей, то ще нічого конкретного в них немає, максимум дослідні зразки, і це ще під питанням. Але робота в тому напрямку проводиться, і результат буде. Наші ніби теж намагаються в цьому напрямку працювати, але невідомо, хто насправді на якому етапі, і хто перший досягне результату.
×
×
  • Створити...