sobchuk30k Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:01 #26 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:01 Луцькводоканал 4,8грн/1м.куб.
nonemers Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:05 #27 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:05 я замовляю "Аляску" ціна 30 гривень за 19 літрів.
Nick85 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:33 #28 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:33 прослідкую за темою. мо собі якусь воду виберу.
Oksana04 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:36 #29 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:36 "Руна" 19л - 25грн т.28-51-52
Slavco Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:40 #30 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 11:40 З Оконських джерел.
gorik Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:12 #31 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:12 Я замовляю у водоканалі та фільтрую зворотнім осмосом. Колись рахував скільки коштуватиме літр води з урахуванням всіх витрат (власне вода, відтоки, сама система зворотнього осмосу, фільтри) то виходило десь в районі 4-6 копійок літр.І одна з багаточисленних переваг, про які говорилося і в інших темах, я використовую цю воду всюди, тобто неекономлю. В суп, кампот, навіть картоплю чи кашу як варю - то тільки на чистій воді.
Songoku Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:39 #32 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:39 Точно так же ЗО і вода з крана. Думаю установка окупиться до НР, + здоровя покращилось за 1міс. використання... Те що відчулось звичайно, загальний стан ще рано говорити.
SaymonX Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:47 #33 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:47 Я замовляю у водоканалі та фільтрую зворотнім осмосом. Колись рахував скільки коштуватиме літр води з урахуванням всіх витрат (власне вода, відтоки, сама система зворотнього осмосу, фільтри) то виходило десь в районі 4-6 копійок літр.І одна з багаточисленних переваг, про які говорилося і в інших темах, я використовую цю воду всюди, тобто неекономлю. В суп, кампот, навіть картоплю чи кашу як варю - то тільки на чистій воді.Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди. Думаю заказувати "Єко", вони пишуть що вона артезіанська і без очистки(але писаному я щось мало вірю), тому тільки поки думаю. Знайомий каже що від неї хоть рибки не дохнуть як від осмосу.
timoha2010 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:57 #34 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 12:57 я замовляю "Аляску" ціна 30 гривень за 19 літрів.Також замовляю "Аляска", водичка смачна, уточню тільки, що привозять вони 2 бутля відразу (60 грн.).
Songoku Опубліковано 7 Травня, 2013 в 13:07 #35 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 13:07 Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди. Ну для цього треба попробувати, а то кажуть багато, а правда у всіх різна...Тим паче мінералізатор навіщо?
SaymonX Опубліковано 7 Травня, 2013 в 13:37 #36 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 13:37 Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди. Ну для цього треба попробувати, а то кажуть багато, а правда у всіх різна...Тим паче мінералізатор навіщо?Щодо правди повністю згідний! Багато хто що пише, а хто правий хз.А щодо мінералізації це те саме очищене повітря із запахом сосни і повітря в сосновому бору. Вроді і повітря але дуже різне. Це не то пальто. Є різниця природньої мінералізації і хімії.
SysR Опубліковано 7 Травня, 2013 в 13:44 #37 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 13:44 В криниці, по ціні проїзду скільки можу забрати.
Coding Опубліковано 7 Травня, 2013 в 16:02 #38 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 16:02 З Оконська привозять - 20грн/20л
igorrrko Опубліковано 7 Травня, 2013 в 16:15 #39 Опубліковано 7 Травня, 2013 в 16:15 "Еко". 27 грн. бутль.
gorik Опубліковано 8 Травня, 2013 в 07:23 #40 Опубліковано 8 Травня, 2013 в 07:23 Одна проблема що вода після зворотнього осмосу - ПОВНІСТЮ мертва, від неї користі набагато менше чим шкоди. Думаю заказувати "Єко", вони пишуть що вона артезіанська і без очистки(але писаному я щось мало вірю), тому тільки поки думаю. Знайомий каже що від неї хоть рибки не дохнуть як від осмосу. Рибки дохнуть від осмосу???? Це взагалі бред. В самого аквас, в колег також, і на практиці доказано, що в осмотичній воді акваріумні рибки почувають себе краще (окрім, хіба що, карасів - ті свині люблять поколупатися в багні). Після заміни води на осмотичну рибки стали рідше гинути, рослини краще рости. В природі основна маса акваріумних рибок мешкають в м'якій воді. Є спеціальні довідники якій рибі яка вода потрібна. Як правило жорсткість води має бути 150 ppm. Особисто в мене з крану тече 470 ppm. Для довідки в країнах Європи вода з жорсткістю понад 500ppm вважається технічною і не придатною для вживання. Коли встановлював собі ЗО перечитав кучу літератури та передивився відео різних професорів. В кінці-кінців вчені не можуть зійтися в думці яка вода краще. Є дві теорії: одна, що вода має мати поживні елементи, а друга що вода повинна бути тільки водою, а всі елементи ми повинні брати з їжі. І ніяк вчені не зійдуться до спільної думки. А ще беручи до уваги стан наших водопровідних труб, хлор, "супервисокоякісну" очистку, екологію... Краще я буду пити чисту воду. До-речі осмотична мембрана не пропускає навіть вірусів та бактерій, що ІМХО є плюс.
Songoku Опубліковано 10 Травня, 2013 в 15:25 #41 Опубліковано 10 Травня, 2013 в 15:25 Щодо правди повністю згідний! Багато хто що пише, а хто правий хз.А щодо мінералізації це те саме очищене повітря із запахом сосни і повітря в сосновому бору. Це не то пальто. Є різниця природньої мінералізації і хімії.Нє ну я розумію якби нам воду зі скважини, по стерильним мережам передавали, а так вода проходить дуже складний процес по очищенню, і біжить по не дуже чистим трубам..В мене з ЗО ,після 99,8% очищення від шкідливих елементів, бактерій, металів, і потім я трішки добавляю корисного!! І це не рівняється з - повбивали органіку/що могли зібрали, а далі головне ж пити можна і не вмирають!!!Як на мене вода розчинник, а значить функція в неї не як у фрукта, забезпечувати мінералами і вітамінами, а розчиняти. а Все інше здорове харчування забезпечить...
Nick85 Опубліковано 12 Травня, 2013 в 14:44 #42 Опубліковано 12 Травня, 2013 в 14:44 Йодис 20грн./19лЯкщо я перший раз замовляти буду, то скільки за бутля треба заплатити?
Nokian Опубліковано 12 Травня, 2013 в 15:41 #43 Опубліковано 12 Травня, 2013 в 15:41 Є велика група солей та мікроелементів, котрі ми можемо отримати лише з водою.Зокрема наш регіон є недостатньо забезпечений йодом та фтором, що конкретно впливає на стан зубів і щитовидної залози.В розвинутих країнах в таких регіонах воду фторують та йодують, в нас це справа рук самих потопаючих.
Antiphase Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 14:42 #44 Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 14:42 Підніму стару тему...Хто яку бутельовану воду купує? Особисто користувався "Єко" але щось сервіс скурвися, да і якість незрозуміла...Радять " Аляску" але це знову присловутий осмос. Брати з джерел і кожен раз хвилюватись чи ніхто не "плюнув в криничку" не хочеться.Хто що порадить?
lilechka Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 15:44 #45 Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 15:44 Хто що порадить?Придбати фільтр, можна з мінералізаторомТак, першочергово це немале капіталовкладення, але скоро окупитьсяМали багато проблем з водою та доставкою. Та й у якості води не були впевнені. Довго вагались щодо фільтра... Не пошкодували ні разу, про придбання. Тепер все дуже просто та зручно
Antiphase Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 18:01 #46 Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 18:01 А шо за фільтр, не підскажете? В мене стоїть три колби очистки, але вода все одно на виході не дуж..
Demeter Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 18:07 #47 Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 18:07 Стосовно "фірмочок":Кожен раз як замовляв воду в бутлях (спочатку "Добра вода" потім якась "Оконська") перепитував, "а коли привезете?" на що отримував відповідь з розмахом 2-3 години. Не подобається мені таке. Не те щоб я був педантом і розумію що це ж люди і дороги, але підлаштовуватись під "водовозів" ну вже геть якось недобре було.Потім ще така штука, дзвониш вранці "привезіть", а вони, "вибачте, поєзд уєхал, треба було до 8 ранку дзвонити. завтро привезем". Блін. Треба, виходить, планувати водовитрати. Нема більше чим голову зайняти. Не так вже й часто та і не так вже й важко, але всеодно "неcool".Стосовно якості привезеної в бутлях водички:Про написане на бумажках не берусь судити, а хіманаліз замовляти ще більше не хочеться. І чомусь не віриться що "привезена з оконська" - дійсно з оконська, а не з потужного ЗО на окраїні Луцька. Хто скаже, що може відрізнити на смак - молодці. Я не можу. Та і свіжу "еталонну воду" треба, щоб порівняти.Чомусь страшно вірю законам бізнесу, щодо мінімізації витрат, тому в якість привезеної води вірю ще менше.П.С. Поставив ЗО - і горя не знаємо.А шо за фільтр, не підскажете? В мене стоїть три колби очистки, але вода все одно на виході не дуж..А у вас мабуть просто фільтр. А тут говорять про систему зворотнього осмосу (ЗО). А у ній вже до "просто фільтру з трьох колб" до дається і накопичувальний бак і 4-ходовий клапан і, найголовніше, мембрана. Ціни на системи ЗО розпочинаються від 1500 зараз, напевно.
Antiphase Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 19:33 #48 Опубліковано 2 Листопада, 2014 в 19:33 Так там практично дістілат на виході і в каналізацію 75% зливається під час приготування, да і росходники недешеві не разу.В нас така установка на конторі в офісі стоїть, а для дому це занадто, як на мене..Подивився, більш менш нормальна установка в мийку в районі 3000гр і расходніки до неї комплект біля 700, фіг окупиться, це 100 пляшок води по доставці, Як часто доречі міняти картріджі і фільтри треба?
Demeter Опубліковано 3 Листопада, 2014 в 05:52 #49 Опубліковано 3 Листопада, 2014 в 05:52 Так там практично дістілат на виході і в каналізацію 75% зливається під час приготування, да і росходники недешеві не разу. В нас така установка на конторі в офісі стоїть, а для дому це занадто, як на мене.. Подивився, більш менш нормальна установка в мийку в районі 3000гр і расходніки до неї комплект біля 700, фіг окупиться, це 100 пляшок води по доставці, Як часто доречі міняти картріджі і фільтри треба? Це не дистилят, а практично (на 99,95%) ЧИСТА вода - без хімсполук і біоорганізмів. Якщо вам вона занадто чиста, ставте мінералізатор, хоча як на мене - нафіга? Ви ж крім води ще мабуть щось і їсте А там і солі, і мікроелементи і навіть бактерії Наш осмос коштував щось біля 1.3к грн. Майже найдешевший, по дуже хорошій знижці, зроблено в Україні. Дуже вже ви якусь дорогу систему знайшли Вартість росхідників така: Мембрана - 400 грн (ресурс 2-3 роки) Фільтри механічної очистки - оскільки основну роботу робить мембрана, то росхідники в ЗО значно дешевші аніж в проточному фільтрі, комплект виходить гривень 100 - ресурс 1 рік. Разом експлуатаційні витрати виходять близько 200 гривень в рік, а це всього 8 пляшок води. Якщо брати ту систему про яку ви писали, можливо це і не буде економічно вигідно, але точно ЗРУЧНІШЕ. Чому я писав у пості вище.
Antiphase Опубліковано 3 Листопада, 2014 в 13:25 #50 Опубліковано 3 Листопада, 2014 в 13:25 Дякую за відповідь, але на разі на осмос якось не не хочу переходити, може кто порадить нормальну живу воду в бутлях по 19 літрів?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.