Перейти до змісту

порекомендуйте процесор

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

я рекомендував би продати що є і перейти на більш новішу платформу від амд

ДЯКУЮ AMD Не пропунувати!!!!

Опубліковано

теж не бачу сенсу апгрейдити завідомо устарівше залізо. Щоб викидати 600-1000 грн на 2/4-ядерний проц 775 сокета, краще вже взяти 2-ядерний на 1155 сокеті G860 за ~800 грн який по тестам ніби то виграє у 8500. + що платформа дає змогу апгрейдитися,

Ось огляд із порівняннями.

Рахуємо:

Мамка (сама проста) - 420+ грн

Процесор - 815 грн

Пам'ять ДДР3 - 2 по2 = 200 грн

І того = 1450 (грубо) гривень.

мінус існуюча мамка+процесор+пам'ять - десь в 1000 грн рбійдеться апгрейд платформи. Все решта можна залишити. Це та сума, за яку можна проапгрейдити СТАРЕ залізо.

Опубліковано

теж не бачу сенсу апгрейдити завідомо устарівше залізо. Щоб викидати 600-1000 грн на 2/4-ядерний проц 775 сокета, краще вже взяти 2-ядерний на 1155 сокеті G860 за ~800 грн який по тестам ніби то виграє у 8500. + що платформа дає змогу апгрейдитися,

Рахуємо:

Процесор - 815 грн

мінус існуюча мамка+процесор+пам'ять - десь в 1000 грн рбійдеться апгрейд платформи. Все решта можна залишити. Це та сума, за яку можна проапгрейдити СТАРЕ залізо.

1: Производительность - на уровне неразогнанного Core 2 Duo E8500, замечательного грозного Wolfdale с полным кэшем (до недавнего времени можно было встретить его по цене почти втрое большей, чем G840).

2: Недостатки: Про разгон можно забыть, для этого есть core i5-2500k. Во всей линейке снижены частоты, хотя это понятно, ведь этот pentium тот же i3, только урезанный)

3: Недостатки: не гонится, хотя я и не особо увлекаюсь разгоном, так что для меня это не недостаток.

4: Недостатки: Заблокированный множитель. Невозможность выжать больше 300 МГц по ядру через BCLK (разгон по шине), т.к. слишком высокий множитель. Если бы множитель был разблокирован, а цена оставалось такой же, то ему бы цены не было!

:_09:

Опубліковано

Miro, Де я писав про розгон?

Я лише навів приклад, що немає сенсу купувати 775 сокет для апгрейду. Краще підзбирати сотню другу і взяти НОРМАЛЬНИЙ сучасний проц. Нехай для початку такий, згодом (платформа ж нова!) можна і переїхати на 2500К. (чи 2600К :) )

Якщо людина має відяху типу 460GTX - то компутера вистачить ще надовго!

Опубліковано

Рахуємо:

Процесор - 815 грн

Кіньте будь-ласка силку з процом!!
Опубліковано

може тому що він у тебе стоїть.чим він може бути кращий,впринципі два проци одинакові,в другого ядер більше.можуть стати в пригоді.

Опубліковано

може тому що він у тебе стоїть.чим він може бути кращий,впринципі два проци одинакові,в другого ядер більше.можуть стати в пригоді.

Знову ж таки, дивитись діаграми!

Переходять на краще, а не на гірше. Чи у тебе виняток із правил?

Опубліковано

Процесор потрібний для Ігор, а не для архівування/розархівовування. Задачі трохи інші. Відчуваєш різницю? 5% - про що взагалі ти говориш? У іграх це взагалі не відчуєш. Практично так само як і у тому самому вінрарі.

Читай усі силки, що були у розмові.

Дивись сюди: post-10119-0-02492500-1338559475_thumb.p

Опубліковано

це старі ігри, які швидше за все не заточені під багато ядер а під одну пару.

Вінрар для мене - показник процика, а не всякі там квейкі чи ще що там...

Реально що грузить проц то гта 4, якщо міряти проци то тільки по ній.

Опубліковано

Працював і на 6600, і працюю на 8500 - 8500 усе-таки кращий. ІМХО.

може тому що 8500 має на 30% вищу частоту?

не пробував погнати 6600 до таких частот?

тоді все стає на свої місця.

Опубліковано

спор довгий і нудний...

одні програми оптимізовані під декілкьа ядер- інші краще відкликаються на високу частоту

сам користувався c2d 6550 2x2.3ггц - після розгону до 3.5- ставав самолётом)

зараз користуюсь феномом х4 3.2ггц анлоком, різницю між 2ма і 4ма ядрами бачу наглядно так як можу заблокувати 2 ядра і перевірити і тестів чужих не треба.

Опубліковано

DrWeird, ще одне подібне повідомлення із переходом на особистості - заБАН-ю. Сподіваюся, зрозуміло?

Далі. ТС - то як щодо переходу на нову платформу?

В мене був E6750 та Q9300 - реально потужних 2 ядра проти реально потужних 4-х ядер. Різницю я відчув просто "на око". 4-ядерний порвав свого молодшого брата. Особливо було видно на Крізіс-і (першому). Сучасні ігри мають повну підтримку багатоядерних процесорів. Тому, якщо вже переходити то на 4 ядра.

Зараз знову 4 ядра (подумую про 6.. ги-ги).(ТІЛЬКИ ІНТЕЛ Форева..).

Опубліковано

Интел не випускав ще на скільки я знаю 6-ти ядерних монстрів

Опубліковано

От тут-то усе і впирається при нормальному процесорі у хороше відео.

Я в даному випадку про ігри.

Опубліковано

Интел не випускав ще на скільки я знаю 6-ти ядерних монстрів

упс...

а я думав що 6 ядер - то видумка, а 8 - фантастика

Пруф - 6 ядер.

Пруф - 8 ядер

Ну і НЕ Ксеони. 6 ядер. 1К у.о.

Опубліковано

я ігри не граю. у мене аудіо-відеомонтаж переважно. вбудованої інтел НД3000 вистачає з головою, навіть погасати в НФС на середніх настройках інколи :_08:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...