Перейти до змісту

Маєш собаку - плати...

bodia88888

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 116
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Тепер лучани платитимуть за утримання собак

У Луцьку ввели обов’язкову реєстрацію собак. Щомісяця за утримання чотирилапих платитимуть від 2 до 6 гривень.

Відповідне рішення ухвалили 30 травня під час сесії Луцької міської ради.

Як пояснила голова громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» Дана Новарчук, відтепер кожен власник собаки у Луцьку повинен зареєструвати тварину.

За її словами, нині у Луцьку офіційно зареєстровано 732 собаки, а насправді їх понад 10 тисяч. Йдеться про домашніх тварин.

Поширювати інформацію про обовʼязкову реєстрацію будуть працівники «жеків».

Тепер у щомісячну квитанцію про квартплату включена нова графа «За утримання тварин». Власники чотирилапих щомісяця сплачуватимуть від 2 до 6 гривень. Частина цих коштів йтиме на утримання безпритульних тварин.

Так, у Луцьку буде єдина електронна база домашніх собак. Реєстр вестимуть державна ветеринарна служба, кінологічні клуби і приватні ветеринари.

http://www.volynnews.com/news/city/teper_luchany_platytymut_za_utrymannya_sobak/

Не важко, еге ж? А читати легше ^_^

Опубліковано

А думав завести чотирьохлапого друга http://www.volynnews...rymannya_sobak/

"від 2 до 6 гривень" остановят тебя чтобы завести друга?

Так вони ж зараз ще щось попридумують: то паспорт на собаку, то прививки в обов"язковому порядку, намордник, + думаю породата собаки відіграватиме роль, ще щось...

А так, є маленький "Барсік", хай собі бігає.

ПС. А хотів вівчарку.

Тепер лучани платитимуть за утримання собак

У Луцьку ввели обов’язкову реєстрацію собак. Щомісяця за утримання чотирилапих платитимуть від 2 до 6 гривень.

Відповідне рішення ухвалили 30 травня під час сесії Луцької міської ради.

Як пояснила голова громадської організації «Волинське товариство захисту тварин» Дана Новарчук, відтепер кожен власник собаки у Луцьку повинен зареєструвати тварину.

За її словами, нині у Луцьку офіційно зареєстровано 732 собаки, а насправді їх понад 10 тисяч. Йдеться про домашніх тварин.

Поширювати інформацію про обовʼязкову реєстрацію будуть працівники «жеків».

Тепер у щомісячну квитанцію про квартплату включена нова графа «За утримання тварин». Власники чотирилапих щомісяця сплачуватимуть від 2 до 6 гривень. Частина цих коштів йтиме на утримання безпритульних тварин.

Так, у Луцьку буде єдина електронна база домашніх собак. Реєстр вестимуть державна ветеринарна служба, кінологічні клуби і приватні ветеринари.

http://www.volynnews...rymannya_sobak/

Не важко, еге ж? А читати легше ^_^

Прийняв до уваги! Зрозумів! Буду впроваджувати!

Опубліковано

Ага, нехай.

Неодноразово бачив, коли бігав зранку, як виводили собак на траву футбольного поля. Собачки, ясно що, справляли всі свої потреби.

Опубліковано

Во новость, я эти налоги плачу лет 8 не меньше))))

"нині у Луцьку офіційно зареєстровано 732 собаки, а насправді їх понад 10 тисяч."

Значить ви входите в число 732. І добросовісно платите

Опубліковано

буде як і з курінням. вроді і ввели, но непонятно хто як має контролювати.

От є власник собаки, який йому понт бігати, реєструвати, тратити свій час і нерви, а потім ще й платити за то всьо.

Хто знатиме чи в нього є собака? хто буде то перевіряти?

Якщо зроблять якусь групу - він може їх спокійно послати далеко далеко, адже це його особиста оселя, і лише міліція туди має право вломитися і то маючи на це дозвіл.

Опубліковано

Ага, нехай.

Неодноразово бачив, коли бігав зранку, як виводили собак на траву футбольного поля. Собачки, ясно що, справляли всі свої потреби.

Будинок в приватному секторі, він прив"язаний (бігав по городі тільки і ламав угірки і пумідори, зараза мала)))))).

А для потреб - відвів біля своєї будки міце.

Опубліковано

Так вони ж зараз ще щось попридумують: то паспорт на собаку, то прививки в обов"язковому порядку, намордник, + думаю породата собаки відіграватиме роль, ще щось...

ПС. А хотів вівчарку.

ти не хотiв вiвчарку, ти хотiв велику собаку, бо якби ти хотiв вiвчарку то б знав, що паспорт на собаку мае бути обовьязково й прививки теж й намордник для пересування в громадському транспортi. Причому все це е вже давним давно й придумувати нiчого не треба

Опубліковано

Вот, что нашла)

post-8103-0-62558200-1338383359_thumb.jp

Смешная наша власть все-таки, да и люди тоже. Давно все это действует) С собаками понятно, а с котами как, у большинства коты живут в квартирах и на улице их мало кто увидит. А платить за содержание БЖ я не хочу. Кстати, появление в общественных местах без намордника так же запрещено давно, да и прививка от бешенства обязательна и бесплатна.

Опубліковано

Вот, что нашла)

Смешная наша власть все-таки, да и люди тоже. Давно все это действует) С собаками понятно, а с котами как, у большинства коты живут в квартирах и на улице их мало кто увидит. А платить за содержание БЖ я не хочу. Кстати, появление в общественных местах без намордника так же запрещено давно, да и прививка от бешенства обязательна и бесплатна.

дешевле, чем за радио...:)

Опубліковано

Вот, что нашла)

дешевле, чем за радио... :)

ну так 2005-й все-таки, сейчас около 15 грн плачу) Кстати, нашла подобную квитанцию и за 2002 год

Опубліковано

буде як і з курінням. вроді і ввели, но непонятно хто як має контролювати.

От є власник собаки, який йому понт бігати, реєструвати, тратити свій час і нерви, а потім ще й платити за то всьо.

Якщо зроблять якусь групу - він може їх спокійно послати далеко далеко, адже це його особиста оселя, і лише міліція туди має право вломитися і то маючи на це дозвіл.

Це звичайно правильно, з контролем не дуже продумано, але якщо гроші будуть йти в ЖЕК - то порахують.

Інша справа - сума податку - я б її зробив ще більшою.

Опубліковано

Наверно этот налог стоит перестать платить.....

какое отношение владельцы собак имеют к бродячим собакам и почему добропорядочные владельцы должны платить. Логики не вижу. Мои собаки вообще не гуляют на улице, за что налог? Какие такие услуги Жек мне предоставляет? И собаки мои мало того, что имею клейма, а еще и занесены в племенную книгу Украины и имеют право плодиться и размножаться.

Лучше б обязали не племенных животных стерелизовать и решили бы проблему бродячих собак и котов.

А создать електронную базу собачек можно только всех чипировав, интересно где Дана на это денег возмет.

Я согласна, что все кто выгуливает собак должны ходить с совочками и убирать за своими питомцами, вот за не соблюдение таких правил штраф. Проблему бродячих собак нужно решать всем миром, а не за счет не понятных налогов.

Опубліковано

Наверно этот налог стоит перестать платить.....

какое отношение владельцы собак имеют к бродячим собакам и почему добропорядочные владельцы должны платить. Логики не вижу. Мои собаки вообще не гуляют на улице, за что налог? Какие такие услуги Жек мне предоставляет? И собаки мои мало того, что имею клейма, а еще и занесены в племенную книгу Украины и имеют право плодиться и размножаться.

Лучше б обязали не племенных животных стерелизовать и решили бы проблему бродячих собак и котов.

А создать електронную базу собачек можно только всех чипировав, интересно где Дана на это денег возмет.

Я согласна, что все кто выгуливает собак должны ходить с совочками и убирать за своими питомцами, вот за не соблюдение таких правил штраф. Проблему бродячих собак нужно решать всем миром, а не за счет не понятных налогов.

Согласна с Вами полностью, лучше бы места оборудовали на эти деньги для выгула и дрессировки.... А платить еще за "содержание", о не за "борьбу с" БЖ я не согласна.

Опубліковано

Стирили ідею у Луцьких депутатів :)

Женева вводить податок на собак

Адміністрація швейцарського міста Женева вирішила обкласти податком власників собак.

Навіть господарі собак, звільнені від сплати податків, повинні будуть відраховувати до скарбниці 4 євро. Відраховані кошти будуть направлені на боротьбу з падежем худоби.

Також деяка сума буде перерахована на боротьбу зі шкодою, завданою бродячими тваринами.

Нагадаємо, в листопаді минулого року міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк пропонував ввести податок для отримання коштів на утримання бродячих тварин. "Ми введемо податок для утримання бродячих собак і котів. У державі немає такого податку, - зазначав міністр. - Щоб вирішити ці питання, потрібно розділити витрати на кількість населення".

Опубліковано

В Стокгольме в 1970-х годах прошедшего столетия проживала женщина Сив Густавсон, которая обладала редким даром. Она умела искусно имитировать несколько вариантов лая собак различных пород. Состоя на работе в муниципальной службе столицы Швеции, в её обязанности входило имитировать лай собак на городских улицах. В ответ на её «лай» начинали громко лаять собаки в домах. Таким образом дама собирала сведения о владельцах собак, которые уклонялись от положенного налога.

Уявляю як двірник з ЖЕКу, зранку, побрибиравши біля підїзду, сумно підніме голову , окине поглядом будинок, гавкне пару разів і піде до наступного.

Опубліковано
собака такий же ж член сім'ї.....і платити це нормально.

опа! Я ж за детей в ЖЕК забыл заплатить!!!!1111

Опубліковано
собака такий же ж член сім'ї.....і платити це нормально.

опа! Я ж за детей в ЖЕК забыл заплатить!!!!1111

то лІ смЄятСя то лІ плаКатЬ..... За всіх осіб, які прописані в квартирі нараховується відповідна плата...

911 - зазвичай ця інформація зверху квитанції.

Опубліковано

Мене не дуже здивує податок на повітря... :0156: Скоро датчики на зад будуть ставити і здирати гроші за кожен пук... :0161:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...