Перейти до змісту

скарга від сусідів

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

До чого взагалі там СЕС? Ви ж там не фастфуд відкриватимете? А чого Ви не зробили кладовки на півповерха вище? Будинок панельний? де двері від сушки?

Будинок цегляний.На пів поверха вище сміттєпровід.Двері в сушку відчиняються без проблем-перевірено.

кстати,

а если кто умрёт, то кладовочка не будет мешать развернуться при выносе тела?

или даже не умрёт, а заболеет сильно и придётся на носилках в скорую сносить.....

Да вроде не должна,завтра померяю.Хотя на остальных пролетах тоже кладовки,так шо моя как бы и не решает вопрос.

Хотя вспомнил,у родителей поуже площадки в доме, так гробы и носилки выносились без проблем мимо кладовок.

Проблема,когда несешь лист ДВП,гипсокартона и 6-ти метровый уголок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю проблема в тому, що ти заліз не на свою "територію". Наша "територія" між третім та четвертим поверхом, але там мусоропровід. А це "територія" другого поверху. Якось так заведено по будинку - сушка між поверхами вище. Чому до цього часу ніхто з другого поверху там не зробив кладовку мені не зрозуміло, а тепер їх просто душить жаба і вони з цим не можуть змиритись.

Не зробили,бо вона їм не потрібна,вони ще й вроді в підвалі позаймали місця,але навіть нічого там не змурували( одна сусідка проговорилась).

В моїх батьків один сусід спитав дозволу в сусідів,чи можна кладовку змурувать,ті сказали,що самі планували робити кладовку і так вже 8 років пройшло.Все планують.

На мою фразу одному з сусідів,що він все-рівно не користується тою нішею,той відповів:Я й жінкою своєю не користуюсь,то може і її забреш?" Може того й злий такий,нема куда енергію дівати. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перед тим ,як робити там щось, потрібно було письмова згода тих сусідів, які на неї можуть претендувати. Може, просто, жабця заїла, що не спитали. (та й по закону так правильно). Тепер скажуть - штраф, за самоволку. 51 грн :)

В нас таке було, коли сусід САМ, вирішив заграбастати мусорокамеру (порожню, заварили ж сміттєпровід). Поміняв замок, сам собі там вже щось став робити. Ні в кого нічого не питаючись. Всіх це обурило. Зрізали замок. Вставили свій. Пройшлися по сусідам, взяли бумажку, що ніхто не заперечує для СПІЛЬНОГО користування. Так і є. Кому що треба, там і зберігає. Картоплю там, коляски, вєлікі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@, добрі ж в тебе сусіди. :_02:

Я думаю проблема в тому, що ти заліз не на свою "територію". Наша "територія" між третім та четвертим поверхом, але там мусоропровід. А це "територія" другого поверху. Якось так заведено по будинку - сушка між поверхами вище. Чому до цього часу ніхто з другого поверху там не зробив кладовку мені не зрозуміло, а тепер їх просто душить жаба і вони з цим не можуть змиритись.

Не зробили,бо вона їм не потрібна,вони ще й вроді в підвалі позаймали місця,але навіть нічого там не змурували( одна сусідка проговорилась).

В моїх батьків один сусід спитав дозволу в сусідів,чи можна кладовку змурувать,ті сказали,що самі планували робити кладовку і так вже 8 років пройшло.Все планують.

На мою фразу одному з сусідів,що він все-рівно не користується тою нішею,той відповів:Я й жінкою своєю не користуюсь,то може і її забреш?" Може того й злий такий,нема куда енергію дівати. :)

zaHARE, от тобі й відповідь на твоє питання. По логіці, твої сусіди праві. Місце ти усе-таки зайняв їхнє, а от коли цим саме місцем у часі користуватись (коли будувати там кладовку), що конкретно там зберігати - явно не твоє діло (в тому числі - коли забудовувати місце у підвалі). Вони можуть це зробити через рік, два, три - і що, це причина самовільно захоплювати? З такою логікою можна зайти дуже далеко!

Приклад із жінкою - яскраве пояснення правоти сусіда. Ми не можемо і не маємо права зазирнути ні в гаманці сусідів (а може, вони збирають разом усю суму, щоб за тиждень побудуватись? а можливо, є якісь інші невирішені фінансові питання, куди й йде увесь фінансовий потік.. їхнє право і справа, нам до чужих гаманців зась!). А тут сусід самовільно усе забудував!

Ніі, хлопці, це не укр.ментальність, це - вже справжнісіньке рейдерство!(Рейдер (англ.) - нальотчик). Прийшов, захопив - і крім сусідів ще й свою ділянку матиме.

Що можна порадити? Було б найзручніше для вирішення конфлікту сусідам запропонувати відшкодувати вартість матеріалів, потрачених тобою на кладовку. Шкода було б розбирати, звісно. І з сусідами гарні стосунки можна таким чином відновити (все-таки усе вже збудовано, тільки користуйся). Хоч якийсь мінімум зробити, а це, до речі, судом буде розцінено дуже добре (якщо дійде до суду). Відмовляться, мотивуючи відсутністю фінансів - гірше, прийдеться усе ж зносити.

Я між моїм поверхом і нижнім(там де немає мусоропроводу) змурував кладовочку.(ставити дитяче придане-ровери,санчата,каляску)Сусідка з нижнього підняла хай.Я запропонував їй користуватись 50 на 50.Вона сказала,що їй не треба.

Зрозуміло, чого вона підняла, адже, побудувавши ще й на своїй частині поверху кладовку, ти будеш мати 1+0,5=1,5. Їй же залишаться жалюгідні 0,5 кладовки. З якого дива вона повинна поступатися своїм повноцінним місцем?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже пропонував віддати їм повністю кладовку-вона їм не потрібна!!!! Справа,кажуть,принципу.

А стосовно згоди,то в законі немає такого.Крім того свою частку на цю нішу мають всі жильці будинку.Збирати зі всіх підписи-нереально.

На прибудинковій території мого будинку сусіди без згоди поробили собі городи,з яких криком виганяють дітей і мене(хоч я плачу за прибудинкову територію),а вони вирощують навіть капусту(яка на базарі була по 50коп).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Короче, законно вони тобі нічого зробити не можуть.

Звичайно, вони можуть писати в усілякі служби, ті (мусять якось реагувати) будуть деколи приходити і писати приписи типу "Вам необхідно демонтувати..." але далі цього нічого нікуди не піде :) , тому як цей припис вони можуть писати будь-кому з Вашого під'їзду (довести, що це Ви зробили вони ж не можуть ;) )

Тобто користуйтесь і не парьтесь.

Але є інша сторона медалі - нема нічого гіршого, ніж погані сусіди, а тим більше війна з ними :)

Так що це потрібно зважити :)

Удачі :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

*забий* на ту кладовку, кончена натура нашого народу всерiвно спокiйно жити не дасть, навiть якщо по закону й виграеш. То сiрника в замок пхатимуть то дверi обпiсяють то ручку салiдолом вимажуть. Кончене нутро буде шукати виходу енергii до останього поки не отримае морального самозадовiльнення зверхностi над кимось (принципу). Дасть Бог й iм вiд тебе колись щось знадобится, тодi й припомниш iм кладовку, й ключа вiд неi власноручно принесуть й проситимуть щоб взяв й не ображався. Життя все з часом розставляе по мiсцях, не получается * по хорошому* то нетреба нiяк, нервовi клiтини не вiдновлюются, а Бог все бачить й буде так як мае бути

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

*забий* на ту кладовку, кончена натура нашого народу всерiвно спокiйно жити не дасть, навiть якщо по закону й виграеш. То сiрника в замок пхатимуть то дверi обпiсяють то ручку салiдолом вимажуть. ...
от і я про це :)
... Дасть Бог й iм вiд тебе колись щось знадобится, тодi й припомниш iм кладовку, й ключа вiд неi власноручно принесуть й проситимуть щоб взяв й не ображався. Життя все з часом розставляе по мiсцях, не получается * по хорошому* то нетреба нiяк, нервовi клiтини не вiдновлюются, а Бог все бачить й буде так як мае бути
100% Земля кругла ;)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Короче, законно вони тобі нічого зробити не можуть.

Звичайно, вони можуть писати в усілякі служби, ті (мусять якось реагувати) будуть деколи приходити і писати приписи типу "Вам необхідно демонтувати..." але далі цього нічого нікуди не піде :) , тому як цей припис вони можуть писати будь-кому з Вашого під'їзду (довести, що це Ви зробили вони ж не можуть ;) )

Тобто користуйтесь і не парьтесь.

Але є інша сторона медалі -

- наприклад, можуть в твою відсутність зрізати/розсвердлити замок і поставити свій. І в даному випадку прийдеться вже тобі бігати по цих самих службах і доводити, що ти там щось будував, що це твоя цегла, забудова і т.д. Треба добре подумати, чим це може закінчитись.

Я вже пропонував віддати їм повністю кладовку-вона їм не потрібна!!!!

Усе-таки незрозуміло, як воно усе-таки насправді є, в темі ж ти писав

Я запропонував їй користуватись 50 на 50.

*забий* на ту кладовку, кончена натура нашого народу всерiвно спокiйно жити не дасть, навiть якщо по закону й виграеш.

Ман"як, давай не будемо ганьбити себе та своїх батьків подібними висловами?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

zaHARE, як уже писалося вище, територія сходових маршів, міжповерхових перекритів, прибудинкова територія - це все належить жителям (власникам) квартир даного будинку, які і платять за утримання цих територій. Я не спеціаліст і можу помилитися в чомусь та все ж, ти побудував кладовку на цій території,

- без згоди власників (самозахват),

- без дозволу ЖЕКу (вони прибирають, ремонтують цю територію, відповідно плату за ці послуги повинні будуть зменшити),

- без рішення міськради (у них також обовязково потрібно брати дозвіл на перепланування квартири),

- без проекту (і відповідного затвердження в БТІ і інш. орг)

- без дозволу газовщиків, електриків, водо- і теплопостачальників (якщо в проекті затронуті їхні комунікації, які вони обслуговують)

- без обовязкового дозволу пожежників і санепідемстанції.

- без проведення держекспертизи (яка продиться після завершення будівництва)

- і наскільки я розумію будівельні і підготовчі роботи проводилися людьми які немають на це ліцензії, і про акт виконаних робіт мова вже не йде. У рідких випадках, особливо принципові перевіряючі можуть поцікавитися чи Ваші будматеріали виготовлені і відповідають ГОСТам і ТУ.

Штраф за самовільне будівництво для фіз осіб складає від 850грн до до 10 мін зарп (орієнтовно 10000 грн), за експлуатацію і використання самостроя від 18 до 900 мін зарп (18.000-900.000 грн).

Це все по закону, повторю - десь можу помилятися, хто вкурсі поправте.

Як жеж насправді все у нас робиться, ви і так знаєте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vicit, :)

По-перше, твоє вихідне твердження "територія сходових маршів, міжповерхових перекритів, прибудинкова територія - це все належить жителям (власникам) квартир даного будинку" хибне, жителі не є власниками :) Їм належить, в кращому випадку, ПРИВАТИЗОВАНА квартира, а марші, територія - це вже не їхнє, вони цим тільки користуються (хоча згода їхня, звичайно, потрібна). Власником багатоповерхівки скоріше є балансоутримувач

По-друге, до чого тут "самовільне будівництво"? ;) Теж не той термін :) А, відповідно, і все наступне написане не стосується нашого випадку.

Отже, до зарашнього часу в Україні чинний "ЖИТЛОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНСЬКОЇ РСР" (Кодекс від 30.06.1983 № 5464-X), де сказано:

Р о з д і л V ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЖИТЛОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Стаття 189. Відповідальність за неналежне використання житлового фонду та інші порушення житлового законодавства

Особи, винні:

...

у порушенні правил користування жилими приміщеннями, санітарного утримання місць загального користування, сходових

кліток, ліфтів, під'їздів, придомових територій;

у самовільному переобладнанні та переплануванні жилих будинків і жилих приміщень та використанні їх не за призначенням;

у порушенні правил експлуатації жилих будинків, жилих приміщень та інженерного обладнання, у безгосподарному їх

утриманні;

у псуванні жилих будинків, жилих приміщень, їх обладнання та об'єктів благоустрою;

несуть кримінальну, адміністративну або іншу відповідальність згідно з законодавством Союзу РСР і Української РСР. :)

Далі, терміни - забудова, реконструкція, перепланування...

Є ще один документ, котрим керуються в Україні - "Правила утримання жилих будинків та прибудинкових територій " (Держжитлокомунгосп України; Наказ, Правила, Форма типового документа від 17.05.2005 № 76)

ПРАВИЛА утримання жилих будинків та прибудинкових територій

Терміни, що використовуються у Правилах

Власник приміщення, будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - власник) - фізична або юридична особа, якій належить право володіння, користування та розпорядження приміщенням, будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, зареєстроване в установленому законом порядку.

Реконструкція жилого будинку - комплекс будівельних робіт, спрямованих на поліпшення експлуатаційних показників приміщень житлового будинку шляхом їх перепланування та переобладнання, надбудови, вбудови, прибудови з одночасним приведенням їх показників відповідно до нормативно-технічних вимог.

Перепланування - до елементів перепланування жилих приміщень належать: перенесення і розбирання перегородок,перенесення і влаштування дверних прорізів, улаштування і переустаткування тамбурів, прибудова балконів на рівні перших поверхів багатоповерхових будинків.

Допоміжні приміщення житлового будинку - приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування мешканців будинку.

1. Основні положення

1.4. Умови і порядок переобладнання, перебудови, перепланування будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень

1.4.1. Переобладнання і перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень дозволяється робити після одержання дозволу виконавчого комітету місцевої Ради народних депутатів відповідно до законодавства.

1.4.2. Переобладнання жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень містить у собі - улаштування в окремих жилих будинках, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень індивідуального опалення та іншого інженерного обладнання, перенесення нагрівальних, сантехнічних і газових приладів;

влаштування і переобладнання туалетів, ванних кімнат, вентиляційних каналів.

1.4.3. До елементів перепланування жилих приміщень належать: перенесення і розбирання перегородок, перенесення і влаштування дверних прорізів, улаштування і переустаткування тамбурів, прибудова балконів на рівні перших поверхів багатоповерхових будинків.

1.4.4. Переобладнання і перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, що призводять до порушення тривкості або руйнації несучих конструкцій будинку, погіршення цілісності і зовнішнього вигляду фасадів, порушення вимог протипожежної безпеки та засобів протипожежного захисту, не

допускається.

Перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, що погіршує умови експлуатації і проживання всіх або окремих громадян у будинку або квартирі, не допускається.

1.4.5. Для одержання дозволу на переобладнання або перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень їх власник або уповноважена ним особа, наймач (орендар) приміщення за згодою його власника подають до органу місцевого самоврядування заяву про надання дозволу на переобладнання або

перепланування та, у разі необхідності, можуть подаватися такі документи:

- копія свідоцтва на право власності або договору найму (оренди) приміщення;

- копія поповерхових планів, завірених в установленому порядку;

- проект переобладнання або перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, погоджений в установленому порядку;

- згода власників, співвласників (наймачів) або уповноважених ними осіб на переобладнання та перепланування приміщень, що перебувають у їх спільній власності.

1.4.6. Власник, наймач (орендар) жилого будинку, жилого чи нежилого у жилому будинку приміщення, що припустив самовільне переобладнання або перепланування, що призводить до порушення конструктивних елементів або засобів протипожежного захисту, зобов'язаний за свій рахунок привести це приміщення до

попереднього стану.

У разі, якщо самовільне перепланування або переобладнання приводить до погіршення технічного стану жилого будинку в цілому та порушуються права інших споживачів, зазначені роботи виконуються виконавцем послуг, питання відшкодування вартості цих робіт власником, наймачем (орендарем) жилого будинку, жилого чи нежилого у жилому будинку приміщення вирішується у судовому порядку.

...

3.1.13. Використання допоміжних приміщень для розміщення майстерень, комор та інших завдань не допускається. Під маршем сходів у першому і цокольному поверхах допускається обладнання тільки приміщень для вузлів управління центрального опалення, водомірних вузлів і електрощитів, що захищаються неспаленними перегородками.

3.1.14. Розміщення у допоміжних приміщеннях побутових речей, обладнання, інвентарю та інших предметів не допускається. Входи на сходові клітки і горища, а також підходи до пожежного обладнання й інвентарю не повинні бути захаращеними.

...

3.7.18. Не дозволяється:

...

- улаштовувати у загальних коридорах комори і вбудовані шафи...;

Далі, будівельні норми на площадку міжсходинкових прольотів - "Ширина майданчика між прольотами повинна бути не менше ширини одного маршу" (вже відповідний ДБН можете знайти самі, якщо забажаєте)

----------------------------------------

Короче, висновок такий: НІЗЗЯ!!! но єслі осєнь хоцца, то мона ;)

але з сусідами я б не воював ;) програють всі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...