Перейти до змісту

Зміна місця роботи, перехід до конкурентів

KILLER

Рекомендовані повідомлення

Прошу роз"яснити ситуацію:

Працюю в фірмі "А". Фірма конкурентів "Б" пропонує вдвічі більшу зарплату, якщо перейду до них. Але після переходу, мені прийдеться розголошувати інформацію, яка принесе суттєві збитки фірмі "А" і про нерозголошення якої мною була підписана бумажка, при оформленні на теперішню роботу. Яка може бути відповідальність при такому переході до конкурентів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не варто псувати свою репутацію. Потім на фірмі "Б" будуть ставитися з оглядкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прошу роз"яснити ситуацію:

Працюю в фірмі "А". Фірма конкурентів "Б" пропонує вдвічі більшу зарплату, якщо перейду до них. Але після переходу, мені прийдеться розголошувати інформацію, яка принесе суттєві збитки фірмі "А" і про нерозголошення якої мною була підписана бумажка, при оформленні на теперішню роботу. Яка може бути відповідальність при такому переході до конкурентів?

Імхо, в тій бумажці, що підписував і мала бути вказана відповідальність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

про нерозголошення якої мною була підписана бумажка

необхідно побачити, що саме Ви підписували,

інакше, ми, звичайно, поговорити можемо про що завгодно: від морально-етичної сторони питання до "есть лі жизнь на Марсє у конкурєнтов", але Ваше запитання по суті залишиться без відповіді...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прошу роз"яснити ситуацію

Ситуація не проста, з купою невідомих, які ви не озвучите, тому шукати пораду на форумі не розумно.

Зважте всі "за" та "проти", проконсультуйтесь з юристом й приймайте рішення...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проконсультуйтесь з юристом

да-да)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

роз"ясню ще більше: в будь-якому випадку, фірма "Б", забере частину бізнесу в фірми "А", в результаті чого вона не отримає прибутків у кілька мільйонів грн, незалежно від того перейду я до них чи ні. Але якщо я перейду - це значно пришвидшить цей процес. При розірванні трудового договору, служба безпеки фірми "А" зобов"язить мене підписати бумажку про не розголошування вподальшому, інакше не отримаю трудової. Цікавить чи це правильно і яка відповідальність вразі розголошення відносно закону.

PS в бумажці яку заставлять підписати пише: "нестиму відповідальнысть згідно чинного законодавства України"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

закон то одне, питання в морал і- зрадивший один раз, ймовірно зрадить і наступний. де гарантії що ти їм потрібний будеш після зливання інформації.

наприклад у банку при переході керівників в інші банки вони за звичай перетягують клієнтів з якими були тісні контакти, але не зливають інформацію щодо клієнтів в попередньому банку, бо це прямий шлях до кримінальної відповідальності - передача конфіденційної інформації карається законом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

закон то одне, питання в мораі- зрадивший один раз, ймовірно зрадить і наступний. де гарантії що ти їм потрібний будеш після зливання інформації.

наприклад у банку при переході керівників в інші банки вони за звичай перетягують клієнтів з якими були тісні контакти, але не зливають інформацію щодо клієнтів в попередньому банку, бо це прямий шлях до кримінальної відповідальності - передача конфіденційної інформації карається законом.

і тєм не мєнєє - був тут уже один топік якраз про отаку саму ситуацію.

було, пам"ятаю, але не всі такі "розумники", якщо ту ситуацію розкрутити добре - то срок уже вісів би

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцьк, місто мале, репутацію забруднити легко, а відмити дуже важко. інформація поширюється зі швидкістю 3G

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є можливість більше заробляти - вперед.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцьк, місто мале, репутацію забруднити легко, а відмити дуже важко.

є досвід? :D

я спостережливий ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На конторі Б, викачають всю потрібну інфу і дадуть пінка під зад (влаштувавши для цього привід). Контора А тим часом буде готувати позов про заподіяну шкоду з залученням папірця на якому є підпис. Але не факт, що все мое скластись по-іншому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

роз"ясню ще більше: в будь-якому випадку, фірма "Б", забере частину бізнесу в фірми "А", в результаті чого вона не отримає прибутків у кілька мільйонів грн, незалежно від того перейду я до них чи ні. Але якщо я перейду - це значно пришвидшить цей процес.

А у випадку якщо ти інформацію не будеш розголошувати фірма Б готова платити вдвічі більше? Якщо ні, то велика ймовірність, що їм потрібна інформація, а не ти як працівник. Тому велика зарплата може обернутись і зіпсованою репутацією і відсутністю роботи, як такої....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nd_, якщо є толковий юрист, то можна довести будь-що, але думаю що ти правий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у випадку якщо ти інформацію не будеш розголошувати фірма Б готова платити вдвічі більше? Якщо ні, то велика ймовірність, що їм потрібна інформація, а не ти як працівник. Тому велика зарплата може обернутись і зіпсованою репутацією і відсутністю роботи, як такої....

Це лише частина бізнесу, яку ніхто не знає краще за мене, тому нема людини, яка зможе його перезапустити в обмежені строки. Фірма "Б" по суті є інвестором не лише цього проекту, а ще кількох нових, в яких я також приймаю участь. Питання стоїть лише в тому, чи є законний спосіб не підписувати бумажку і що мені може зробити фірма "А" в разі підписання, не факт що взагалі будуть спроби, але знати потрібно. Яка відповідальність в такому випадку передбачена законом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але знати потрібно

ага, в першу чергу потрібно знати, чи не моніторяться монітори, соррі за тавтологію, якщо пишете з робочого компа)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То в кінці-кінців питання формулюється так: Яку відповідальність згідно чинного законодавства я можу нести у разі розголошення конфіденційної інформації (комерційної таємниці).

Я правий?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То в кінці-кінців питання формулюється так: Яку відповідальність згідно чинного законодавства я можу нести у разі розголошення конфіденційної інформації (комерційної таємниці).

Я правий?

так, саме це і цікавить. Ну і який спосіб є не підписувати обіцянку "про не розголошення" і забрати трудову?

і появилось ще одне: якщо я підписував обіцянку при оформленні на роботу, після звільнення вона втрачає свою чинність?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідно Інструкції про порядок ведення трудових книжок,

власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати

працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неї

записом про звільнення.

При затримці видачі трудової книжки з вини власника або

уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній

заробіток за весь час вимушеного прогулу.

Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової

книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься

запис до трудової книжки працівника.

Якщо керівництво адекватне, то розумітиме, що не віддавати трудову - собі дорожче...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо керівництво адекватне, то розумітиме, що не віддавати трудову - собі дорожче...

якраз і ні, кожен день затримки моєї трудової лише на руку фірмі...

якщо фірма "А" взнає про всі нюанси, що скоро настануть, думаю що трудову взагалі не віддадуть, тому й хочу скоріше забрати, поки все більш-менш спокійно.

а без оформлення на фірмі "Б" по трудовій, не можна повноцінно працювати, й підписувати документи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пишіть заяву про звільнення за власним бажанням,

реєструйте (якщо не приймають чи немає такого поняття, як канцелярія, реєстрації вх.кореспонденції і т.д.), відправляйте поштою з описом вкладення

чекати, правда, доведеться 14 к/д, якщо у Вас немає поважних причин

(Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.)

в такому випадку, трудову думаю, віддадуть, тому що грамотного підходу працівника роботодавці, зазвичай бояться)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трудову можна забрати, нічого не підписуючи. Не віддати її не мають права. Якщо є проблема, то можна звернутись до суду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та суд і затягування часу - мені не підходить. Заява на звільнення давно написана і пройшло більше 14 днів. трудову не віддають, тому що я не підписав бумажку про нерозголошення. Тому й питаю, як можна її обійти, або якщо підпишу, то яка відповідальність передбачена законом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А недоотриманий прибуток фірми "А" у зв"язку із розголошенням ком. таємниці фірмі "Б" потім з KILLER не відсудять?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...