Перейти до змісту

штраф за порушення ПДР + виконавча.

MilitarySE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

21 лютого виписали штраф на 425 грн....як нам відомо його треба сплатити за 15 днів, інакше з виконавчої прийде лист в якому треба буде сплатити 425х2. Я якось зовсім забув про штраф і грошей тоді не було... і тільки сьогодні згадав і дивлюсь шо 18 днів пройшло.. Лист ше не прийшов, але думаю в понеділок чи вівторок прийде.... Хто знае можна якось обійтись без цього і сплатити початкову сумму штрафу, тобто 425 ? Чи прийдеться платити 850 ?

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Заплати, поки не прийшов лист з виконавчої, а коли прийде лист, покажеш у виконавчій квитанцію про сплату. Мають відстати.

Опубліковано

перше заплати штраф

2) а відсудити штаф такий не проще було?

Зараз ніби вказівка в суддів є: не опускати дайців. Судитися стало набагато важче, ще й апеляції відмінили - не оскаржиш рішення.

Опубліковано

nickel,

я думаю шо лист вже на днях прийде... а вони потім не скажуть шо ви сплатили не в термін 15-ти днів ? Так як на квитанції буде дата коли сплатив...

SOAD,

там трохи була інша ситуація довго розказувати... якшо би все було добре то можна було б вообще відмазатись від цього штрафу, а по суті мали ше й другий протокол виписувати, але вже пішли на уступки і сказали шо тільки один випишуть...

Опубліковано
а вони потім не скажуть шо ви сплатили не в термін 15-ти днів ? Так як на квитанції буде дата коли сплатив...

Слу, а какая разница, что они там скажут?

Ведь 425 грн - из 425-ти ли, из 850-ти ли - тебе платить придётся в любом случае. Так что же ты теряешь? ;)

Заплатишь - может пронести, может не пронести. Не заплатишь - не пронесёт точно.

Вывод, по-моему, очевиден ;)

Опубліковано

nickel,

я думаю шо лист вже на днях прийде... а вони потім не скажуть шо ви сплатили не в термін 15-ти днів ? Так як на квитанції буде дата коли сплатив...

Я б спробував, ти ж нічого не втрачаєш, але можеш зекономити >425 грн. В інтернетах є багато відгуків, що така хитрість проходить.

п.с.

http://oshtrafovali.net.ua/2/77-2-from-080311.html

Опубліковано

Долги платят только трусы (с)

Ну а якщо серйозно, то заплати доки лист не прийшов й потім їм квитанцію, причому факсом.

абсолютная ересь.

+100500 У мене вже деякі штрафи списали, бо пройшло три роки))

Опубліковано

Наскільки я знаю штрафи в комп. мережі ДАІ відмічають як сплачені, тільки після отримання бумаг про сплату, а інакше вони там лишаються і нікуди не зникають. А якщо по темі - в виконавчій такий бардак, "школьнікі зі школьніцами" ті штрафи гортають. Товариш сплатив штраф річної давності, приніс їм квитанцію, то не могли в тих кіпах паперу знайти його документів. Тож мусив лишити квитанцію і піти, а потім ще через півроку приходило два листа, що штраф ще не сплачено. В результаті забив на цю контору і все вляглось.

Опубліковано

nickel, не доведе тебе Фотошоп до добра - в 1 прекрасний момент скажуть оригінал показати, і що ти тоді зі своїм сканом робитимеш? Ще додатково влетиш і підставиш того хто скан тобі дав. Це в найгіршому випадку.

Опубліковано

Ти не переживай за виконавчу вона так швидко не працює як ти собі думаєш. Та бумага може прийти і через 6 місяців. Якщо хочеш платити плати і обов'язково збережи.

І ніхто не докулупається що ти заплатив не за 15 а за 18 днів.

Опубліковано

21 лютого виписали штраф на 425 грн....як нам відомо його треба сплатити за 15 днів, інакше з виконавчої прийде лист в якому треба буде сплатити 425х2. Я якось зовсім забув про штраф і грошей тоді не було... і тільки сьогодні згадав і дивлюсь шо 18 днів пройшло.. Лист ше не прийшов, але думаю в понеділок чи вівторок прийде.... Хто знае можна якось обійтись без цього і сплатити початкову сумму штрафу, тобто 425 ? Чи прийдеться платити 850 ?

В мене трохи інша ситуація. Штраф мені виписали в березні 2011р. Постанова спочатку пішла в виконавчу на колишню адресу. Пів року дана постанова шла в луцьку виконавчу. Я прийшов в виконавчу, щоб отримати цю постанову, сказали що ще не прийшла. Тоді прошу довідку про відсутність заборгованості. В процесі отримання довідки знайшовся той штраф. В постанові ДАІ(Й) мого підпису про отримання нема і дата не стоїть. Згідно ст. 307 КУпАП я маю 15 днів для сплати штрафу з моменту отримання постанови. Не підписуючи постанови, я сплатив той штраф в однократному розмірі. Копію квитанції про оплату передав в виконавчу і отримав дві довідки з різних відділів про відсутність заборгованості.

Через 2 тижні в поштовому ящику знаходжу лист (який мав бути переданий особисто в руки):

Шановний ..., до 15,02,2012 просимо сплатити даний штраф в подвійному розмірі і принести квитанцію про оплату в виконавчу, в іншому випадку штраф буде стягнуто в примусовому порядку + додаткові платежі.

З тим листом я іду в виконавчу - виконавець на всі мої посилання на кодекс лише кліпає очима і як робот повторює: Ви протермінували 15 днів з дня виписки штрафу.

От і не знаю, що далі робити: чи нести заяву в суд, чи пустити все на самотік. Але якщо розпочнеться примусове виконання - скарги полетять в прокуратуру і на виконавця, і на начальника, який видав довідку про відсутність заборгованості.

Опубліковано

nickel, не доведе тебе Фотошоп до добра

Тьфу на тебе - для таких дрібниць таку дорогу програму застососвувати чи використовувати піратку, в даному випадку буде меншим гріхом чим підроблена квитанція? ;)

в 1 прекрасний момент скажуть оригінал показати, і що ти тоді зі своїм сканом робитимеш?

А я й збираюся їм оригінал показати, точніше "оригінал". ;) А взагалі, варіантів маса. Вище вже писали один з прикладів.

Ще додатково влетиш і підставиш того хто скан тобі дав. Це в найгіршому випадку.

Тьфу на тебе ще раз - не лякай людей. Ні один закон не забороняє їм відсканувати свої квитанції і поділитися зі мною та хоч у вільний доступ в інтернет викласти. А як я скористаюся тими сканами - це вже буде лише моя відповідальність.

Опубліковано

що, і техогляд три роки не проходили? :)

Проходив)) Я машину одразу реєстрував на дружину, а їзджу я. Ось й вся хитрість.

Опубліковано
що, і техогляд три роки не проходили?

Я останній раз техогляд проходив років 12 назад, а то й більше. Після подібної процедури з тих пір просто "купляю талон".

Опубліковано

Зараз ніби вказівка в суддів є: не опускати дайців. Судитися стало набагато важче, ще й апеляції відмінили - не оскаржиш рішення.

Да, есть такое, слышал от "знающего" человека...

Опубліковано

В мене адрес проживання і адрес прописки різний. Колись тоже платив штраф, але квитанцію приніс не в районне ДАЇ , а в міське ( на той час в протоколі записали місце прописки ). Потім через днів 10 прийшов з лист на місце прописки про те шо я не заплатив штраф по тій прицині шо квитанцію треба було нести в районне. Ну правда там потім зі всім розібрався.. а зараз писали місце проживання. В общем схожу заплачу сьогодні чи завтра той штраф, а там потім видно буде...

Опубліковано
Я останній раз техогляд проходив років 12 назад, а то й більше.
Це й називається проходити техохляд))

Заздрю вашій впевненості у своєму авто. ІМХО, іноді корисно пройти через 7 кіл пекла ;)

Опубліковано

Vadimm, авто брав нове в салоні, не китаєць чи росавтопром, постійно проходжу ТО й додатково перевіряю авто. Що мені дасть проходження семи кіл пекла?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...