Перейти до змісту

Ми йдемо одним шляхом


vanus

Рекомендовані повідомлення

Ніхто не заперечить те що ми є нащадки яких ростить Україна, Київська Русь, Скіфи, Трипільці. І ми виросли саме на цих землях і саме така у нас кров. Вона протекла через глиняні глечики, різьблене золото, через вишиті рушники, ковані шаблі, зелену траву - і все це увібрала, і всім цим бринить через рідну неповторну мову.

Через неї (мову, звідси й Україну, а це народ) ми зростали, вмирали... і все від неї і все їй заради. І слави наших хліборобів, жертви наших солдатів (скіфів, дружинників, козаків, повстанців, воїнів радянської армії) і пісень наших кобзарів НІКОМУ НЕ ЗАБРАТИ.

І кожному, і тоді і тепер, хто прийде ворогом чи катом, чи злодієм, зайдою дорога додому без голови.

А гостям ВСЕ! І пиво і вино, і море і Карпати, і дружба і любов понад усе, і навіть хата всім поділимось АЛЕ!!!!!!

ХАЙ СКАРБУ НАШОГО НЕ ГАДЯТЬ

Державна мова це універсал - за допомогою якого всі без проблем ведуть суспільне і господарське життя. Вчаться, працюють, укладають договори. Як наприклад та сама С++ чи там Васік. Ну а спілкуються люди між собою як можуть, як вміють і як хочуть.

З надією на те що ця стаття найде свого читача.

vanus

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З надією на те що ця стаття найде свого читача.

                                                                vanus

<{POST_SNAPBACK}>

Здорово сказано! :woohoo: Але... чому ти раптом так почав тему про нашу мову?!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я хочу сказати що живучи в Україні ми йдемо всі разом одним шляхом. Хтось іде швидко, впевнено, свідомо, гордо, А хтось плентається, кульгає, А ХТОСЬ опирається, противиться, та все таки йде. І якби на нашому шляху стане яма то перепригувати треба буде разом, трапиться дощ- теж разом, а трапляться вовки то вони просто злякаються нашого гурту.

ми йдемо разом і все на шляху впливає на нас всіх чи то добре чи то погано.

І це слід розуміти. ми з вами одна ріка. коли ви пройдетеся по березі ріки там видно різні коренякі, старий мусор це все викинула на берег вона як непотрібне, як зайве що заважає текти....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 vanus:

очень рад за твое национальное самосознание граничащее временами с обычным национализмом, но с чего ты взял, что у тебя кто-то что-то отбирает??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 vanus:

очень рад за твое национальное самосознание граничащее временами с обычным национализмом, но с чего ты взял, что у тебя кто-то что-то отбирает??

<{POST_SNAPBACK}>

де тут націоналізм...здається я натякнув що всі ми в одній упряжці і мусим гордо йти вперед.

а тещо в нас щось відбирають то тількі сліпі цього не помічають (читай про мультики в темі плама) і це я сказав по тексту для розяснеть як дія і протидія.

будь що що втрачає україна як держава на світовому ринку це втрата кожного громадянина, а це і ти, і я.

в статті вище сказано все відверто без кривини, і такий підхід допоможе стати всім жителям стати справжніми громадянами. Так де тут націоналізм???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 vanus:

разговор вроде про единый язык шел? возможно это является небольшим национальным укрепляющим фактором, но не настолько сильным, насколько ты можешь подумать. насчет упряжки и гордо вперед.. а почему бы еще правую руку вперед не вытянуть? этот метод тоже поможет всем жителям за некоторыми исключениями недостойных, стать настоящими гражданами. но это уже исторически проходили, сам знаешь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 vanus:

а почему бы еще правую руку вперед не вытянуть? этот метод тоже поможет всем жителям за некоторыми исключениями недостойных, стать настоящими гражданами. но это уже исторически проходили, сам знаешь.

<{POST_SNAPBACK}>

якась несенітниця

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блін, Шкодере, що поганого в націоналізмі? В правильному націоналізмі... а не нацизмі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

национализм предполагает распределение прав людей базируясь на их национальной принадлежности. ты в этом ничего плохого не видишь?

кстати поясни мне смысл понятия "правильный национализм", а также по возможности его разницу с "неправильным" если таковой существует

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Правильний - типу не "Валити всіх, що не Українці"...

Справжня Українська національна ідея має об’єднати всіх українців в прагненні до найвищого розвитку та самовдосконалення і забезпечення оптимальних умов для існування і є гармонією інтересів колективного та індивідуального.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що робити з росіянами, білорусами, жидами...

невже відмовишся від їх допомоги у відбудові України?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попрошу дискусій тут на тему націоналізм не розводити, цей топік не для цього призначений.

Ми тут говоримо про те що ми всі разом живем, разом працюєм, розвиваємось, для того щоб підняти свій рівень культурний, духовний, соціальний!!! В цьому і є наша єдність. Щоб ніхто не був принижений і позбавлений своїх потреб в межах нашої держави. Щоб історична і соціальна правда не колола очі.

Але я не згоден що щкодер назвав те що написано вище націоналізмом, може він взагалі не знає що таке патріотизм. а заклики хай гітлер мене взагалі здивували, ніколи не подумав би на нього що він трошки фашіо.

І мова йшла не про единий язик а про державний який мусить бути тільки один. Безпардонність тих хто хоче два чи три мене вражає, це люди з низьким рівнем культури, та це скоро минеться.

Далі по тексту Шкодере , скажу що прочитай про націоналізм, хоча б означення. а означення скорочено десь таке.

Націоналізм це вищий прояв патріотизму який базується на ідеї розвитку нації (тут слід розуміти як держави, адже в перекладі з іноземної мови ці слова нація і держава одне і те ж) саме за її національною ознакою (тобто специфікою, особливість).

Це пережили всі держави світу, звідки і зявились національні кухні, національне вбрання а зараз мода, національна промисловість.

Тобто приклад.

Ми німці, ми прагматики і любим практичні речі тому наші машини такі то і такі то, в них поєднана простота і надійність. Ми францюзи ми любим пишні та виразні речі тому наші машини виразні, яскраві іт.д.

Ми робим костюми але поли на піджаку в нас саме такі бо нам це подобається. А ми американці ми поділили все на фраки і смокіфнги і ми вас не пустим в європейському кустюм в ресторан на Манхеттені бо це ж бо безпардонно. Чи там кухня національна в ній не може бути такого щоб в італійському ніжному салаті було присутнє турецьке цацикі хай це буде смачне поєднання але зовсім інше блюдо.

такшо всіх нас обєднує рівень нашої культури!!!!

а мова державна обєднує наприклад емігрантів....

Поясню

В Україні державна мова Українська.

Емігранти росіяни, молдавани, казахи, таджики, грузини, румуни, індуси, африканці обмежують себе вивченням однієї мови що забезпечить їх комфортне життя в країні. Дозволить працювати (писати, читати) ходити в магазини, платити за послуги, і багато іншого.

Якщо я люблю український борщ то що я націоналіст....

А тема ця піднялась ізза того що в топіку про мультики один юзер грубо та цинічно ображав тут всіх нас і завелась серйозна полеміка. Тому я і пишу таке.

От наприклад Росія де живе КУЧА різних народів мови яких і близько не схожі.

Уявіть собі якщо почнуть вводити ще якісь державні мови -- що тоді стане, які проблеми це завяже це буде катастрофа. Мова обєднує в державу.

В них це святе а в нас це тема з якою вони (російські медіа) зостосовують для дратування українців.

Ну ми ж то з вами розумні люди.

В мене ліпший друг росіянин, і він тут працює, живе виховує дітей, українська мова для нього давно завершений етап, він нею чудово володіє і користується. а СПІЛКУЄТЬСЯ ВІН ЯКОЮ ХОЧЕ ЧИ ЯКОЮ ТРЕБА. Навряд чи він мене назве фашистом.

А націоналізм спортили такі кати як Гітлер, Сталін, Ленін вони розпалили ворожбу, приниження іт.д і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vanus, позволь, но вместо тезисов на грамотном украинском языке, я вижу текст на забавном суржике. ты так специально пишешь или просто по-другому не умеешь? если не умеешь, то какие тогда претензии к людям знающим язык на 80% от того, кто знает его на 90%?

лично я себя считаю коренным украинцем, причем я в курсе своих украинских корней до 16 века, но тем не менее общаюсь по-украински либо из вежливости, либо в случае необходимости (все-таки государственный язык), но уж никак не ради того, чтобы показать окружающим какой я крутой украинец. в остальных удобных для меня случаях я грамотно общаюсь по-русски, если надо -- по-английски. причин тому несколько: я учил одну "мову", а сейчас совершенно другая. ассимиляция приводит к суржику, который кроме улыбки и сожаления ничего не вызывает. другая -- элементарная учтивость. я никогда не отвечу человеку по-украински если он со мной заговорил по-русски, так как считаю подобные выходки наглой грубостью. точно также я буду отвечать человеку на родном ему языке, который не знаю досконально, только в случае необходимости.

насчет национализма у нас различные критерии и очень странно, что ты, вроде бы образованный человек, оправдываешь национализм называя его высшей степенью патриотизма, унижая как патриотов, так и патриотизм в целом. для меня патриот -- человек который гордится своей Родиной, как малой так и большой, уважает и чтит ее традиции и обычаи (включая украинский борщ и киевские котлеты), а националисты -- люди, унижающие неподходящих по убеждениям прикрываясь патриотизмом. высшая точка такого действа -- великодержавный шовинизм, наблюдаемый к огромному сожалению как на Украине, так и в России, да и многих других недавно "освободившихся" государствах, поставивших во главе угла некое мифическое национальное величие вместо труда на благо державе. вот от такого подхода до нацизма один шаг...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То що ж ти тут пишеш російською? Зверталися до тебе укріїнською, здається...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все ти правильно сказав, я бачу що ти це розумієш, це добре

а пару слів суржиків я повпихав для колоритності

На рахунок вищого прояву то вчитуйся саме прояву,розвитку (в якомусь напрямі) а не ступінню, що безпосередньо стосується патріотизму. Патріотизм ніхто не заперечить Слава Богу. От на цьому нам і потрібно будувати наш спільний шлях.

Просто бачиш які складні часи були в Україні.

Поляки з одного боку нас загарбували, Росія з другого, турки, татари. Потім Німці, мадяри, Росія радянська і всі гнали українця як раба, вирізали половину України всі сусіди з усіх сторін хотіли вхопити шмат нашої цивілізації, принизити суть нашого їства. От не було кому вірити і всі гуртувались заради спасіння по національній ознаці. через 300 рокі війни за незалежність сгуртувалась як наслідок Організація Українських Націоналістів головна заповідь якої була "Здобудеш Українську державу або загинеш у боротьбі за неї" на печаті організації був основний заклик (організація несла ідею звільнення народів від рабства). От вони на окупованих польщею, росією, румунією територіях воювали за своє. УПА це була створена і керована ОУН Армія що захищала Україну, підтримка населення була колосальна (і не проти москалів вони боролись). І ось за допомогою цієї організації ОУН ми здобули Незалежність. Тепер треба очищотись від тих хто вставляє палки в колеса і використовує цю незалежність тільки в своїх бридких цілях (Кучма і компанія та просто інші виродки).

Тому я закликаю до єдності бо разом ми прийдемо швидше до вихованості, освітченості, соціальному та духовному багатству...

Чи не так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пишу одною рукою іншою колихаю сина, такшо звиняйте за помилки, і якшо я вжив суржик то конкретно вказуйте і я буду викорінювати. Заодне хотів би почути справді пару українських слів від шкодера :-)

Веселіше друзі!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vanus'e, ну якщо вiд того тобi буде радiснiше жити - я не проти.

2 quark:

прочитай еще раз внимательно мой предпоследний пост и всё поймешь

я выступаю за патриотизм на базе космополитизма, поэтому мое участие в этой теме считаю более ненужным -- так привлекшая вначале информационная наполненность скуксилась до общих фраз и обычных наездов

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народ так ми нічого не добємося. На мою думку потрібна сила, яка заставить згуртуватися всіх. До цього моменту ми розділенні на свідомих українців, пасивних українців, українців ставших на бік НЕУКРАЇНИ, ну і засланці з інших держав. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сумно усвідомлювати, що навіть тут, на Західній Україні, нам приходиться пояснювати людям, чим нам мила наша рідна українська мова... Сумно, що нас не розуміють. І не розуміють зовсім не тому, що ми говоримо іншою мовою, а тому, що ми іншою мовою думаємо. Ми думаємо "в інший бік". Саме тому я і казав, що мова формує націю. Тільки нація, яка думає однією мовою, може бути єдиною.

Наведу приклад. Багато моїх родичів і знайомих імігрували в США. Англійську мову вони знають на рівні банального, відомого вже 60 років "Мамка! Яйка, сальо, мольоко!". Тому вони сприймаються в США саме як імігранти. А от їхні діти, котрі родились ще тут, на Україні, але замолоду виїхали в США і встигли англійську мову вивчити і засвоїти на рівні з українською, сприймаються вже як американці. І не тому, що в них паспорт інший, а тому що вони ДУМАЮТЬ і РОЗМОВЛЯЮТЬ англійською (точніше американською) мовою.

Чомусь згадалась фраза Задорнова: "Странно -- мы уже месяц живем в США, а вокруг еще никто не разговаривает по-русски!". Саме сумне в цьому всьому -- що історії Задорнова -- це, як правило, на 99% реальні історії, хоча трохи й перебільшені. Не знаю чому, але російськомовне населення нашої планети чомусь вперто намагається поширити свою мову на якомога більшу кількість людей.

На мою думку, повага до народу, до Держави, в якій живеш, починається з вивчення і використання державної мови.

Я особисто знаю одного чоловіка, котрий майже все своє життя їздить по світу в якості місіонера (звати його Вільям Капітанюк, він француз, хоча його батько українець, мати полька, а сам він народився в Канаді). Зараз він знає понад десяток мов. А все тому, що він, приїжджаючи в якусь країну, відразу брався за вивчення її державної мови. І, після двох-трьох місяців перебування в тій чи іншій країні, він починав говорити проповіді в церкві на рідній мові місцевого населення! І це не для того, щоб показати наскільки він "крутий". Це через повагу до людей, з якими він спілкується. Звісно, що його знання тих мов далеке від ідеала, але його достатньо, щоб він міг нормально порозумітись з людьми на вулиці.

А багато людей, котрі проживають на Україні з народження, все ще не володіють українською мовою. Не хочеться думати, що інтелект тих людей на настільки низькому рівні, що вони нездатні вивчити ще одну мову, яку, до того ж, чують кожен день на протязі десятків років.

Тому будемо тішити себе думкою, що російськомовні громадяни прижились на Україні тільки тому, що українці достатньо розумні, щоб вивчити "лишню" мову і користуватись нею на рівні з рідною :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Адміністратори

До відома усіх.

Шановний Vanus визвався буди модератором цієї теми.

За що йому велике дякую.

Це зведе до мінімуму агресивні і зовсім бездумні пости які ми бачим на прикладі посту користувача "max" які не тільки не несуть ніякої інформації, а щей ображають людей, і навіть якщо хочете національну ідею.

P.S. Я з великим задоволенням читав пости від

Vanus, Plum, Shkoder

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згоден з тезисом, що в Україні повинна бути тільки одна національна мова - українська. Але це не означає, що російськомовні громадяни вже не громадяни і підривають основоположні ідеї нашої держави.

Дотримуюсь думки, що кожна людина повинна говорити на мові, яка їй найбільше подобається, але вміти писати/читати/говорити на державній. Тобто розмовляйте з ким хочете і на якій хочете, але щоб в магазині і інших громадських місцях не кричали "я по-украински непонимаю!", щоб могли написати заяву чи будь-який інший документ не сюржиком, а діловою українською. І тоді проблем небуде...

Ми коли їздили в Чернігів на змагання, наші доповіді просто нерозуміли :), просили переводити - це смішно.

Зараз спостерігається перехід каналів, програм, фільмів на українську. Хто зімною не згоден - можу навести приклади.

Доречі, можу поспорити, що більшій частині форумчан сучасні фільми з українським перекладом звучать "дико" і це просто проблема звички...

Ще одне маленьке зауваження: якщо вже боротись за чистоту мови, то принаймі треба знати, яка вона, та чиста. А правопис за останні 15 років скільки раз мінявся? Я вже некажу про фонетику, яку теж чомусь почали перекроювати...

А гасла типу "бей жидов, спасай россию" перекладені на український лад трохи застаріли.

Краще виховуйте в своїх дітях самі повагу до держави і її символів, а там і держава чимось підсобить.

Р.S. Рахую, що сам балакаю на сюржику, тому зауваження про мову сприймаю як належне :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...