Перейти до змісту

Гроза блiн / Вирубайте мережевi кабеля

kmd

Рекомендовані повідомлення

• Адміністратори
Опубліковано

Ніфіга.

Більше шансів на те що порт виживе.

і 100% факт що мережева плата абонента залишиться живою :)

• Відповідей 111
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
100% факт що мережева плата абонента залишиться живою :)

З цим абсолютно згоден. І головне - не потрібно потім буде нічого пояснювати неспеціалістам про мідь, наведену ЕРС і т.д. :)

Що ж до вигорання порта, цитата з http://www.nag.ru/2001/0329/gro2.shtml :

Еще одну особенность необходимо отметить отдельно. Широко распространен метод зашиты конечного клиента методом "отключения". Т.е. в грозу абонент должен сам позаботиться о себе, и вытащить разъем из сетевой карты. Метод вполне надежный и логичный, но...

Что происходит при этом с проводом? Один из его концов становится разомкнутым. Т.е. исчезает то спасительное самовыравнивание потенциалов. И... Сетевая карта, конечно, остается целой. А вот порт на хабе выгорает.

Опубліковано

Тобто виключив кампа: видьорнув дротік і ... ліг спати/пішов гуляти/ пішов на роботу і т д...

Буду знати, Дякую.

• Адміністратори
Опубліковано

Зараз буде знов.

шоб тій грозі погано стало :)

Опубліковано
/пішов гуляти/

Буду знати, Дякую.

Яка робота, які гульки? Гроза на вулиці! Вот час коли в нет хочеться))) :)

Опубліковано

Мг. Вот пішов я зранку на роботу. В кращому випадку я буду в дома на обід. В гіршому - вечерком. Ось тепер порахуй скілька разів може бути гроза?

Опубліковано
Зараз буде знов.

шоб тій грозі погано стало :)

Обожаю грозу, в этом году "нормальной" еще небыло, так что бусть гремит. :)

Опубліковано

Ага, а нам потім цілий день тільки тим і займайся, як пояснюй несвідомим абонентам, чому ж це у них не працює... :Е

Опубліковано
Мг. Вот пішов я зранку на роботу. В кращому випадку я буду в дома на обід. В гіршому - вечерком. Ось тепер порахуй скілька разів може бути гроза

На3ік, зачасто вдома буваєш :-) Вечорком - це в кращому випадку з роботи приходять люди. Інколи під ранок являються.

От вчора прийшов - інету немає. Мережа є, а сервер авторизації не відповідає :-( Зранку інету все ще не було.

Опубліковано
Як показала практика, якщо добре бабахне то згорить все.

Зі свого досвіду можу поділитись. Дані: Повітряна лінія, модем... Блискавка вдарила у стовп, по якому йшла лінія... від компа залишилось - ХДД, планка мізків, БЖ, відеокарта.

Згорів навіть кулер на процові. :)

Мало не забув - залишився ще Ваш покірний слуга. :)

Настправді заземлення відіграє дуже велику роль. Підкреслю - ПРАВИЛЬНЕ заземлення, а не чіпляння дротика до батареї опалення. :)

То: All

Робыть висновки, панове! :)

• Адміністратори
Опубліковано

Або всі ломанулись ті ролики дивитись, або по москалії гроза теж пройшлась :smile3:

це аналіз траси на сайт длінка

Packets Pings

Host Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev

1. core-gw.itt.net.ua 0.0% 22 0.5 0.9 0.4 2.1 0.4

2. ll-fotakom-l.newline.net.ua 0.0% 22 7.3 31.3 6.8 340.5 77.3

3. KT1-KE2.rtr.newline.net.ua 0.0% 22 6.9 9.2 6.7 33.8 6.4

4. FT1-KT1.retn.newline.net.ua 0.0% 22 46.8 43.2 42.4 46.8 0.9

5. ae0-200.RT721-001.fkt.retn.net 18.2% 22 43.4 43.0 42.5 44.0 0.3

6. ae0-9.RT741-002.stk.retn.net 0.0% 22 75.7 76.2 75.4 77.0 0.4

7. so000.RT077-001.spb.retn.net 0.0% 22 89.7 89.0 88.2 90.3 0.5

8. so010.RT502-001.msk.retn.net 0.0% 22 100.2 100.3 99.8 100.9 0.3

9. peering-corbina.retn.net 0.0% 22 512.1 216.0 100.4 668.7 188.5

10. kashir-bb-teng4-3.msk.corbina.ne 47.6% 22 198.5 229.6 166.0 482.3 95.0

11. hq-bb-teng5-3.msk.corbina.net 0.0% 22 617.1 304.4 166.8 824.5 180.9

12. mo-rs1-giga0-3.msk.corbina.net 22.7% 22 192.0 187.6 165.4 211.0 11.8

13. ???

• Адміністратори
Опубліковано

Гы, прикольное грозко было. Жертвой стали свич и сиитивуха в рутере =)

Опубліковано
А хто сказав, що обов'язково треба юзать порт на вай файці? Можна інет в неї давать так само - бездротово. Єдиний дріт, що буде підводитись до неї - це живлення. При юзанні езернет порта можна запітувать її по технології РоЕ (Power over Ethernet). Сама вай-файка ховається в металевий якщик, а дроти відводяться в гофрованій трубці з екраном. Саму точку можна ваще сховать - виставить тільки антену.

а про воздушки я вже мовчу.

чё то таке?

сетевой провод протянутый по воздуху

Опубліковано

Я сьогодні додому забігав...

Захожу в під"їзд, стоїть пацик і крутить ті дродікі. Значить дома інету нема, коли буде цікаво...

Опубліковано

Завтра, в суботу, буде працювати чергова аварійна бригада ФК над усуненням наслідків грози. Постраждалі відмічайтесь за тел. 780003.

Опубліковано

В мене вже четвертий день інтернета немає, пише що нема звязку з центром сертифікації,і ключик в авторизаторі чорний.Компи які в сєтці зі мною я бачу але доступу в нет немає.Може підкажете в чому проблема(настройки всі норм, в сусідів нет теж є).Щось з сєтєвухою чи приколи Фотакома??? :lol:;):)

Опубліковано
В мене вже четвертий день інтернета немає, пише що нема звязку з центром сертифікації,і ключик в авторизаторі чорний.Компи які в сєтці зі мною я бачу але доступу в нет немає.Може підкажете в чому проблема(настройки всі норм, в сусідів нет теж є).Щось з сєтєвухою чи приколи Фотакома??? :lol:;):)

А шо з сетевухою якщо бачиш інші компи в сеті?)))

• Адміністратори
Опубліковано

Так, прикол, розпочасся новий місяць а на рахунку для 10.37.0.69 недостатньо коштів. Фізичне з'єднання є. Заплати не менше 34.88 грн і все буде працювати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...