Перейти до змісту

У Луцьку відкрили рок-школу «Garage rock school»


D@ve

Рекомендовані повідомлення

Рок-школу «Garage rock school» відкрили у Луцьку.

Презентація такого специфічного навчального закладу відбулася 2 листопада у кафе «Ейнштейн».

Присутнім розповіли про те, чому вони можуть навчитися, записавшись у школу. Організатори планують уроки вокалу, гри на електро- та бас-гітарі, барабанах. Окрім того, учні навчатимуться створювати музику, аранжувати пісні, правильно оперувати музичним обладнанням та вільно почувати себе на сцені.

Викладачі рок-школи не лише розповіли про ази гри на музичних інструментах, а й самі показали своєрідний майстер-клас. Так, басист гурту «Ювелір» Юрій Кльоц, гітарист «Ріплею» Дмитро Лазарєв, ударник «Cube» Анатолій Гілітуха та вокаліст «Double flesh» Віктор Жалнін створили імпровізовану команду, яка у такому складі виступила вперше.

«Я бачив тільки фільм про рок-школу, - не уявляю як це можна викладати», - зізнався Юрій Кльоц. Однак музикант схвально поставився до ідеї її створення. «Рок дає свободу. Його потрібно відчувати, - поділився власним досвідом басист, - думаю, що випускники школи будуть створювати власні музичні гурти, бо важливо навчитися працювати в команді».

На так званому відкритому уроці ведучий перевіряв знання присутніх про рок. Приміром, запитував, чи знають вони, з якого музичного стилю народився рок, чи який в Україні найстаріший рок-фестиваль.

Організували «Garage rock school» музиканти з луцького гурту «Keto». За їх словами, школа забезпечить учнів усім необхідним обладнанням. Участь у проекті – платна.

Організатори обіцяють, що ефективно поєднуватимуть теорію і практику року, а завдяки нестандартному підходу до проведення занять, випускники стануть справжніми професіоналами.

На презентації школи виступили луцькі рок-команди «Ювелір», «Ріплей», «Cube» та «Фіолет».

http://volun.info/news/329

Ось так от. ІМХО, ідея цікава..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заявкка типу "Рок дає свободу" смішна.

Свободу дають гроші, які вони хочуть на цьому заробити, бо на своїх гуртах, як очевидно вони не прокормлюються.

Всім давно відомо, що викладачими стають ті, хто не зміг чогось досягти. Або побоявся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ідея суперова!!!

Була присутня на дебюті рок-школи. Це відхід від стандартів совєцкого способу навчання, зацікавлення людей. Не всім охота вчити ноти через класичну музику, чи не так?

Гараж молодці, і дай бог їм гарних учнів.

2 попередній дописувач, ті, кому не вдалось чогось досягти, пишуть подібні Вашому пости :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 попередній дописувач, ті, кому не вдалось чогось досягти, пишуть подібні Вашому пости :)

"Сперва добейся" не аргумент,

По темі - скільки буде вартувать урок і де проходитимуть навчання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це відхід від стандартів совєцкого способу навчання, зацікавлення людей. Не всім охота вчити ноти через класичну музику, чи не так?

Дозвольте з Вами, пані Осінь, не погодитися. Я вчився в музичній школі по класу гітари саме по "совецкій" методі. Так, місцями занудно грати класику, зубрити сольфеджіо, якщо можна скачати з інету таби і за півгодини навчитися лабати риф "Мастер оф папетс", щоби зарісуватися перед дівками і друзями. Але... Погоджуюся, сучасне покоління "Вконтакте" не хочуть напрягатися, якщо можна отримати все і зараз. Так, риф "Смоук он зе уотер" можна вивчити за пару хвилин, але це дорога в нікуди. Людина, яка може зіграти классику, зіграє все, що завгодно. Самоучка, який освоїв гітару по табам або "друзі навчили", ніколи не стане професіоналом. Посади такого за акустику з нейлоновими струнами, постав ноти, забери медіатор - і припливли. Погоджуюся, що є і самородки, напр. Слеш, коли прийшов в "Guns'N'Roses", нічого не петрав в нотній грамоті, що не заважало йому грати суперові соло і рифи, але потім все одно признався, що прийшлося вчити все це. Але таких одиниці. Більшість же музикантів зупиняється на любительському рівні. В "рок-школі" відповідну освіту має напевно тільки Кльоц, всі інші самоучки можуть навчити хіба що азів, далі учням треба буде розвиватися самостійно. Це моє ІМХО, звичайно. Організаторів "рок-школи" прошу не ображатися, успіхів їм у їх творчості!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А нафіга простій людині вчити нотну грамоту? Це вже не кажучи про те, що рок давним давно не є менстрімом і майбутнє в нього лиш вузькопланове як зараз джаз чи блюз.

http://www.youtube.com/watch?v=V46Yt5bQawA

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє, ти краще про політику, бо

те, що рок давним давно не є менстрімом і майбутнє в нього лиш вузькопланове як зараз джаз чи блюз

я у ніх поєл

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...