Перейти до змісту

Казантип у Луцьку!

margosha

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

margosha, слово "Батьківщина" - пишеться з великої літери...

Позорисько...

Женя, то це вона(він?) напевно просто з того сайту скопіпастила, це там так пише з малої букви...

Опубліковано

Bambaclay, вони і є представники того сайту.... в тому той біда.

якщо Вас так турбує написяння цього слова, то зайдіть на офіційний сайт клубу і напишіть їм, що вони не вміють писати афіши:)

Опубліковано

А грамотно написати, замість тупого копіпасту, не дозволяє релігія?

чи грамотно, чи не грамотно — не Вам судити. а якщо Ви не знаєте то слово «батьківщинна» не завжди пишеться з великої букви:)

Опубліковано

чи грамотно, чи не грамотно — не Вам судити. а якщо Ви не знаєте то слово «батьківщинна» не завжди пишеться з великої букви:)

:D

Опубліковано

Ага. Не мені. Я знаю, в яких випадках слово пишеться з великої літери, а у яких з малої. І можу обґрунтувати. А Ви?

Кожне нове речення починається з великої літери.

І перед "то", ставиться розділовий знак кома ",".

Які писаки - такі й клуби..

Опубліковано

Український правопис: «Слова Батьківщи­на, Вітчизна пишуть із великої букви, якшо ці назви рівнозначні слову Україна».

Назва вечірки аж ніяк не рівнозначна, тому і написана правильно)))

Опубліковано

dasha, Коли у реченні зустрічаються слова "республіка" та "Казантип"... ?

Для когось "Республіка Казантип - Батьківщина". Чи не так?

Опубліковано

Zheny@, «Республіка Казантип» ми чуємо часто, багато людей там відпочивають, можливо для них це і батьківщина, але в цьому контексті «батьківщина», аж ніяк не стосується нашої держави. Організатори вечірки правильно написали афішу, це не може не радувати)))

Опубліковано

Zheny@, «Республіка Казантип» ми чуємо часто, багато людей там відпочивають, можливо для них це і батьківщина, але в цьому контексті «батьківщина», аж ніяк не стосується нашої держави. Організатори вечірки правильно написали афішу, це не може не радувати)))

100% з маленької букви. Можна далі про це не дискутувати.

Опубліковано

ех... старий я став.. пам'яті не маю... Пам'ятаю зі школи лише.. років зо 25 тому вчив і запам'ятав, що пишеться з великої літери.

Хоча.. Вам молодим і грамотним видніше.

Опубліковано

Женька, а ти особливо недивуйся.

З сучасними правилами граматики, особливо відмінками типу "кіна", "пальта", "авта" і т.д. :D, годі і дивуватися.

Опубліковано

Офтоп: так слоника (читати рекламні площі) не продаси.

З.І. А де літера " ґ " на клавіатурі? Просто люди пишуть, а мені соромно, що навіть не знаю де вона blush.gif

Опубліковано

Mr. Ves,

Літера Ґ знаходиться ось тут:

h_1314505882_7529476_98cc8f1cbe.jpeg

або якщо такої кнопки немає, то:

Операційна система Microsoft Windows має вбудовану підтримку літери Ґ в українському розкладові клавіш: її слід набирати, затиснувши Alt-Gr («правий альт»), за допомогою клавіші літери «Г»; при утриманні клавіш Shift та Alt-Gr маємо відповідно велику літеру Ґ. Також на деяких (не всіх) клавіатурах є окрема клавіша, розміщена між лівим Shift’ом та «Я», яка в режимі української розкладки використовується для друку літери «Ґ».
Опубліковано

По темі, то Батьківщина - це Вітчизна, але є ще і термін "батьківщина" (із наголосом на перший склад), який означає "малую Родину", батьківську землю.

Україна - це Батьківщина, а Волинь - вже буде батьківщина. Тому на рахунок Казантипу теж можна провести дві паралелі і залежно від того як до цього ставитись буде різне тлумачення.

А щодо афіш та іншого рекламного сміття, то це взагалі не є показник правильності. Там кожен ліпить що хоче, і дуже часто із масою помилок.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...