ANGVAR Опубліковано 25 Серпня, 2011 в 17:27 #1 Опубліковано 25 Серпня, 2011 в 17:27 ЗУПИНИМО ЗНИЩЕННЯ П'ЯТНИЦЬКОЇ ГІРКИ! Стаття "Зупинимо знищення П'ятницької гірки" Звертаємося до небайдужих громадян, неформальних молодіжних об’єднань, свідомих політичних та громадських організацій та волинських журналістів з проханням захистити історичну пам’ять Луцька, захистити П’ятницьку гірку, якій загрожує повне знищення.
Korting Опубліковано 25 Серпня, 2011 в 17:41 #2 Опубліковано 25 Серпня, 2011 в 17:41 Нещодавно Луцька міська рада проголосувала за перейменування вулиці Горького на П’ятницька гіркаТак не буде перейменування, радійте.
Tolik_lt Опубліковано 25 Серпня, 2011 в 17:53 #3 Опубліковано 25 Серпня, 2011 в 17:53 то що є історичним осердям П'ятницької гірки?Туалети?фонтан сумнівних естетичних якосте?чи кінотеатр,який цінний лише тим,що має багато років?
NSL Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 11:27 #4 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 11:27 де вона знаходиться?
ANGVAR Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 13:21 Автор #5 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 13:21 Шановний NSL, П'ятницька гірка знаходиться на нинішній вулиці Горького, що розміщується паралельно вул.Лесі Українки, біля ВДТРК (колишній кінотеатр Батьківщина). В неформальних колах, це місце носить назву "Парк Горького". Сьогодні тут розміщений сквер з недіючим фонтаном. А про історію цього місця і причини виникнення теми, читайте в першому пості. Там є стаття, яка все пояснює...))
Zheny@ Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 13:30 #6 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 13:30 "как страшно жить"©можливо для тих, хто у 60-х роках коротав там свою молодість - це цікаво. А сучасній молоді - хочеться фонтани розмальовувати і пиво на лавочках пити. Відродити кінотеатр ? Для чого? Хто туди ходитиме? А гроші витратяться. Відродити фонтан? Для чого? Хто туди буде гуляти? Я живу в спальному районі, що в народі іменують 33-й квартал. І мені значно цікавіше, щоб фонтан спорудили в мене в районі. Оскільки там густина населення значно більша, аніж у центрі. І народу той фонтан збиратиме - куди більше. та й кінотеатр був єдиний на 33-му. "Луцьк" звався. Клюба зробили. Відродимо традиції кіномистецтва у Луцьку!! Чому євреї (єврейські общини, рештки караїмів) не кричать про те, що реальні історичні пам'ятки (древні і не дуже) поховання/кладовища знищили. Нехай відродять!Я завжди ставлю 1 питання - "Доцільність?".Стаття не вразила.
Соромітник Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 14:07 #7 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 14:07 та стаття як стаття... як і всі... аби написати. Навіщо закликати до захисту чогось, про що більшість і не здогадується коли можна позахищати скажімо центральний майдан міста. Нашу центральну площу просто таки спаплюжили тим дитячим майданчиком. І нічьо, все всіх влаштовує. А тут вирішили зруйнувати старі туалети, якими вже ніхто не користується років з 20-30 - так кіпіш підняли, організації запрошуються молодіжні і т.п.фігню пишете.
ANGVAR Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 15:53 Автор #8 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 15:53 Пане Otto Kreer, цілком розділяю вашу позицію, щодо повернення назви історичній вуличці і глупоти внесення політичної кон'юктури на мапу рідного міста.В жодному речені, вище наведеного матеріалу, питання перейменування не ставилось під сумнів. Проблема в тому, що повертаючи історичні назви, влада одночасно знищує історичне середовище. Байдужість мешканців Луцька до власного міста та реального відображення його історії в залишках архітектури і історичних місць, вже давно не дивує. Нажаль, справжніх міщан, які відчувають його "пульс" і реальною справою вболівають за нього не так багато... Тому обивательські випади, менторство та троллінг коментувати не хочу... Кому не цікава тема, є інші на даному форумі, можна знайти собі по-душі і по-інтересу. А для тих, хто хоче дійсно щось змінити в місті, відкривайте теми про центр, 33... І якщо ви готові практично працювати на зміни, я буду один з перших, хто готовий буде вам в цьому допомогти власними знаннями, досвідом та навичками...
ANGVAR Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 16:13 Автор #9 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 16:13 Для тих кому небайдужа доля історичної П'ятницької гірки і скверу біля колишнього кінотеатру "Батьківщина", у вище наведеній публікації є посилання на "електронну гарячу лінію" міського голови, ще добавлено взірець, який можна заповнити і надіслати. Для спрощення доступу дублюємо ці посилання: Гаряча лінія луцького міського голови, взірець звернення до луцького міського голови, інтернет-приймальні луцьких депутатів. За цими посиланнями, ті, кому небайдуже питання знищення історичного середовища міста і П'ятницької гірки зокрема, можуть озвучити свою позицію луцькій владі. Дякую за позицію і підтримку
ipua Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 18:56 #10 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 18:56 Цілковито підтримую ТС в створенні даної теми! Своє звернення я відправив на адресу луцького міського голови.
ANGVAR Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 20:50 Автор #11 Опубліковано 26 Серпня, 2011 в 20:50 Цілковито підтримую ТС в створенні даної теми! Своє звернення я відправив на адресу луцького міського голови.Дякую за позицію!
Otto Kreer Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 04:04 #12 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 04:04 І якщо ви готові практично працювати на зміни...Багато в чому підтримую вашу боротьбу але сам стати на цю стежку не готовий.Я обиватель !
madkot Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 12:08 #13 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 12:08 бачив одну передачу - у Великому Новгороді є фонтан у вигляді мармурового кругу діаметром десь 3-4 метри, по якому тече вода, а на ньому зображені символи міста.туристи і мешканці кидають туди копійки і ось раз на тиждень спеціально перевдягнені під старовину люди, на чолі з мером міста йдуть туди щоб збирати гроші в міську казну. це все відбувається дуже яскраво і гучно, народу приходить багато на це дійство подивитись. всім весело і радісно.непогана традиція як на мене
IronSun Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 12:17 #14 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 12:17 Як уявлю Романюка, вигрібаючого копійки з фонтану... Працівники Приватбанку спеціально б кидали жменями по 1коп., щоб в кінці тижня подивитись на це
Zheny@ Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 12:27 #15 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 12:27 а смисл відновлювати ?? через 2 місяці знову заср*уть.... І знову плакати і гроші збирати на ремонт.
Otto Kreer Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 14:21 #16 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 14:21 І знову плакати і гроші збирати на ремонт. Істинно ! Сьогодні проходив по Театралній, якраз біля входу в Собор бруківці вже піпець -в одному місці вже є ппросідання та цеглинки массово тріскають навпіл і кришиться. А пройшло лише два тижні.Думаю на слідуючий День незалежності потрібно буде може не перестеляти всю площу, а латати сто пудоффф !Дурні були австрійці чи поляки що робили дороги практично на віки, не розуміли вони вигоди своєї
Соромітник Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:39 #17 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 18:39 та просто ця плитка не розрахована на купу автобусів і автомобілів які постійно там біля собору катаютьале кого то цікавить
usd1 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:24 #18 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 20:24 Та не..... эта наша власть не рассчитана на целесообразность. )) Ну и надо ж отмыть в след году деньги на ремонт.
kotykS Опубліковано 28 Лютого, 2013 в 10:26 #19 Опубліковано 28 Лютого, 2013 в 10:26 парк Горького вирізають!!!
Harddriver Опубліковано 28 Лютого, 2013 в 10:56 #21 Опубліковано 28 Лютого, 2013 в 10:56 Так по всьому місту ріжуть. Чи ви хотіли, щоб так:
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.