Перейти до змісту

Зупинимо знищення П'ятницької гірки в Луцьку

ANGVAR

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ЗУПИНИМО ЗНИЩЕННЯ П'ЯТНИЦЬКОЇ ГІРКИ!

Стаття "Зупинимо знищення П'ятницької гірки"

Звертаємося до небайдужих громадян, неформальних молодіжних об’єднань, свідомих політичних та громадських організацій та волинських журналістів з проханням захистити історичну пам’ять Луцька, захистити П’ятницьку гірку, якій загрожує повне знищення.

4e566a8521eaf.jpg4e56769e905a4.jpg

Опубліковано
Нещодавно Луцька міська рада проголосувала за перейменування вулиці Горького на П’ятницька гірка

Так не буде перейменування, радійте.

Опубліковано

то що є історичним осердям П'ятницької гірки?Туалети?фонтан сумнівних естетичних якосте?чи кінотеатр,який цінний лише тим,що має багато років?

Опубліковано

Шановний NSL, П'ятницька гірка знаходиться на нинішній вулиці Горького, що розміщується паралельно вул.Лесі Українки, біля ВДТРК (колишній кінотеатр Батьківщина). В неформальних колах, це місце носить назву "Парк Горького". Сьогодні тут розміщений сквер з недіючим фонтаном. А про історію цього місця і причини виникнення теми, читайте в першому пості. Там є стаття, яка все пояснює...))

Опубліковано

"как страшно жить"©

можливо для тих, хто у 60-х роках коротав там свою молодість - це цікаво. А сучасній молоді - хочеться фонтани розмальовувати і пиво на лавочках пити.

Відродити кінотеатр ? Для чого? Хто туди ходитиме? А гроші витратяться.

Відродити фонтан? Для чого? Хто туди буде гуляти?

Я живу в спальному районі, що в народі іменують 33-й квартал. І мені значно цікавіше, щоб фонтан спорудили в мене в районі. Оскільки там густина населення значно більша, аніж у центрі. І народу той фонтан збиратиме - куди більше. та й кінотеатр був єдиний на 33-му. "Луцьк" звався. Клюба зробили. Відродимо традиції кіномистецтва у Луцьку!!

Чому євреї (єврейські общини, рештки караїмів) не кричать про те, що реальні історичні пам'ятки (древні і не дуже) поховання/кладовища знищили. Нехай відродять!

Я завжди ставлю 1 питання - "Доцільність?".

Стаття не вразила.

Опубліковано

та стаття як стаття... як і всі... аби написати. Навіщо закликати до захисту чогось, про що більшість і не здогадується коли можна позахищати скажімо центральний майдан міста. Нашу центральну площу просто таки спаплюжили тим дитячим майданчиком. І нічьо, все всіх влаштовує. А тут вирішили зруйнувати старі туалети, якими вже ніхто не користується років з 20-30 - так кіпіш підняли, організації запрошуються молодіжні і т.п.

фігню пишете.

Опубліковано

Пане Otto Kreer, цілком розділяю вашу позицію, щодо повернення назви історичній вуличці і глупоти внесення політичної кон'юктури на мапу рідного міста.В жодному речені, вище наведеного матеріалу, питання перейменування не ставилось під сумнів. Проблема в тому, що повертаючи історичні назви, влада одночасно знищує історичне середовище. Байдужість мешканців Луцька до власного міста та реального відображення його історії в залишках архітектури і історичних місць, вже давно не дивує. Нажаль, справжніх міщан, які відчувають його "пульс" і реальною справою вболівають за нього не так багато... Тому обивательські випади, менторство та троллінг коментувати не хочу... Кому не цікава тема, є інші на даному форумі, можна знайти собі по-душі і по-інтересу. А для тих, хто хоче дійсно щось змінити в місті, відкривайте теми про центр, 33... І якщо ви готові практично працювати на зміни, я буду один з перших, хто готовий буде вам в цьому допомогти власними знаннями, досвідом та навичками...

Опубліковано

Для тих кому небайдужа доля історичної П'ятницької гірки і скверу біля колишнього кінотеатру "Батьківщина", у вище наведеній публікації є посилання на "електронну гарячу лінію" міського голови, ще добавлено взірець, який можна заповнити і надіслати. Для спрощення доступу дублюємо ці посилання: Гаряча лінія луцького міського голови, взірець звернення до луцького міського голови, інтернет-приймальні луцьких депутатів. За цими посиланнями, ті, кому небайдуже питання знищення історичного середовища міста і П'ятницької гірки зокрема, можуть озвучити свою позицію луцькій владі. Дякую за позицію і підтримку :0011:

Опубліковано

Цілковито підтримую ТС в створенні даної теми! Своє звернення я відправив на адресу луцького міського голови.

Опубліковано

Цілковито підтримую ТС в створенні даної теми! Своє звернення я відправив на адресу луцького міського голови.

Дякую за позицію!

Опубліковано

І якщо ви готові практично працювати на зміни...

Багато в чому підтримую вашу боротьбу але сам стати на цю стежку не готовий.

Я обиватель !

Опубліковано

бачив одну передачу - у Великому Новгороді є фонтан у вигляді мармурового кругу діаметром десь 3-4 метри, по якому тече вода, а на ньому зображені символи міста.

туристи і мешканці кидають туди копійки і ось раз на тиждень спеціально перевдягнені під старовину люди, на чолі з мером міста йдуть туди щоб збирати гроші в міську казну. це все відбувається дуже яскраво і гучно, народу приходить багато на це дійство подивитись.

всім весело і радісно.

непогана традиція як на мене

Опубліковано
:smile-zachot: Як уявлю Романюка, вигрібаючого копійки з фонтану... Працівники Приватбанку спеціально б кидали жменями по 1коп., щоб в кінці тижня подивитись на це
Опубліковано

а смисл відновлювати ?? через 2 місяці знову заср*уть.... І знову плакати і гроші збирати на ремонт.

Опубліковано

І знову плакати і гроші збирати на ремонт.

Істинно ! Сьогодні проходив по Театралній, якраз біля входу в Собор бруківці вже піпець -в одному місці вже є ппросідання та цеглинки массово тріскають навпіл і кришиться. А пройшло лише два тижні.

Думаю на слідуючий День незалежності потрібно буде може не перестеляти всю площу, а латати сто пудоффф !

Дурні були австрійці чи поляки що робили дороги практично на віки, не розуміли вони вигоди своєї

Опубліковано

Та не..... эта наша власть не рассчитана на целесообразность. :))) Ну и надо ж отмыть в след году деньги на ремонт.

• 1 рік потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...