Перейти до змісту

СБУ взялася за тих,

biter

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У Житомирі Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти чоловіка, який продавав спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, що заборонені до продажу та використання.

Про це кореспондента УНІАН повідомили у прес-групі УСБУ України в Житомирській області.

Правопорушник, 33-річний приватний підприємець, офіційно займався продажем і ремонтом мобільних телефонів, уточнили у прес-групі.

Зловмисник замовляв спецзасоби через інтернет у Китаї, отримував їх поштою, а потім збував покупцям, зберігаючи свою анонімність. Для цього підприємець розміщував для пошуку покупців на веб-сайтах та форумах оголошення із детальними описами техзасобів.

У зловмисника вилучено 7 спецзасобів – GPS-трекерів із вбудованим GSM-мікрофоном (нова високоякісна мініатюрна модель трекера для визначення розташування та стеження за переміщеннями будь-яких об’єктів, має функцію прослуховування).

Під час обшуку помешкання правопорушника співробітники СБУ виявили коробки-упаковки з-під уже реалізованих пристроїв для підслуховування, що імітують кулькові ручки.

Стосовно торговця спецзасобами слідчими УСБУ в Житомирській області порушено кримінальну справу за ч.1 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

У Тернопільській області співробітники Служби безпеки України вилучили партію прихованих у брелоках і запальничках відеокамер.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, загалом у місцевого жителя, який займався незаконним збутом технічних засобів негласного отримання інформації, вилучили 57 одиниць спецтехніки. Усі відеокамери – імпортного виробництва, вони були закамуфльовані у брелоки та запальнички.

Як з’ясувалося, спецтехніку зловмисник закупав в інтернет-магазинах, для контрабандного переміщення товару використовував міжнародне поштове відправлення.

Щодо затриманого слідчими Управління СБУ в Тернопільській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Спеціальні технічні засоби конфісковано

джерело

Опубліковано

Не удивлен, ибо действительно противозаконно.

А, если служба такси, GPS-трекеры + программа у оператора значительно упрощают логистику? Или проблема только в вмонтированном микрофоне?

Опубліковано

Точно. Хай вони ще Dealextreme.com закриють. Кожна мобілка чи мр3 плеєр має функцію диктофона, і шо, теж ніззя? А чому людина не може купити приватно GPS-трекер і поставити на свій же власний автомобіль, щоб потім, у випадку крадіжки, його було простіше знайти? Видно не погодився чувак їм подарувати парочку "сувенірів", от вони і знайшли на нього закон.

Опубліковано

Тут усьо просто, якщо ти прийшов і сказав, ну шо, танцюйте бл@ді, я вас на мобілко знімаю, то усьо пучком, бо це було з взаємної згоди. А якщо знімеш втіхаря, так тут і статтю впаять можуть. Так що вирішальне значення має не те, чим знімати інформацію, а як і з якою метою. імхо

• 1 рік потому...
Опубліковано

Вибачайте за мій москальський, але інфа цікава:

Служба Безопасности Украины (СБУ) запретила использование очков Google. Официальные разъяснения по этому поводу публиковала ранее газета «Сегодня». Покупатели очков со встроенной видеокамерой и других «шпионских» устройств будут привлечены к уголовной ответственности.

UPD: В комментариях пишут, что запрет распространяется на всех членов Таможенного союза.

Інфа звідси.

Ще, не вважайте мене параноїком, але недавно наткнувся на сайт, і він видав мені мою статистику торрентів. В навколосайтових оглядах знайшов, що поляки готові торгувати інфою держструктурам/офіційним особам, в тому числі з інших країн (читай нашим прокуратурам). Знаю про NAT, в мене нема особистого білого IP, наше законодавство за одним IP скоріш всього не "посадить" тощо. Але сам факт незаконного збору інфи "проти піратів піратськими методами" не може не насторожувати. Також "мигнула" інформація, що окремі країни вже давно фіксують, хто і що "переганяє" торрентами із найвідоміших ресурсів на кшталт ThePirateBay. Скажу цитатою:

Most people believe that downloading files using torrents is anonymous, that is untrue. The very principle of the procedure allows to track and monitor the activity of network users. The aim of this project is to create a laboratory that undertakes the task of monitoring, analysing and delivering reliable information of the scale of this phenomenon.

Більшість людей вважають, що викачування файлів з ​​допомогою торрентів є анонімною, що не відповідає дійсності. Сам принцип процедура дозволяє відстежувати і контролювати діяльність користувачів мережі. Метою даного проекту є створення лабораторії, яка бере на себе завдання моніторингу, аналізу та надання достовірної інформації про масштаби цього явища.

Які хто механізми "маскування" застосовує? VPN? TOR? Поділіться ПРАКТИЧНИМ досвідом (можливо, зміст вартий окремої теми?). Простий анонімний серфінг в браузері - не питання, є багато веб-проксі. А от що робити із швидкісними джерелами даних, тими ж торрентами - для мене важка задача.

P.S. "Мы все умрьом" - знаю. Давайте будем по темі.

Опубліковано

Торенти - це як частинка "зрєліща" для народу, про хліб я промовчу. Так ось, поки хліб і видовища будуть існувати, нинішній владі нічого не загрожує. Тому ловити піратів чи тих, хто скачує піратських контент ніхто не буде.

Опубліковано

We do not have information about your IP

Вітаю. А тепер, якщо бажаєте, поділіться, як ви цього добились. (те, що в пана білий IP, і він не користується торрентами, навіть не розглядаємо).

В мене 19 пунктів, кожен з яких я побачив вперше. Але, підозрюю, на IP до сотні користувачів.

Опубліковано

Ще, не вважайте мене параноїком, але недавно наткнувся на сайт, і він видав мені мою статистику торрентів.

We do not have information about your IP

та сама _ня, хотя скачиваю что нибудь каждый день...

Как я этого добился, я по правде сказать, не знаю... :)

Scabiosa, может ты нажимал кнопку Демо?

post-345-0-49030300-1360153250_thumb.jpg

Опубліковано

Pa9OQ.th.png

Варіанти: "пасуть" "цікаві" сайти, відомі закордонні ресурси, роздачі, на які скаржились?

То все несуттєво. Питання - як берегтися (маскуватись). Без "кеповських" порад.

Опубліковано

Pa9OQ.th.png

Варіанти: "пасуть" "цікаві" сайти, відомі закордонні ресурси, роздачі, на які скаржились?

То все несуттєво. Питання - як берегтися (маскуватись). Без "кеповських" порад.

торенти то фігня. Якщо продаватимеш штани чи платья, раджу невикладати фото, а то мабуть теж спалишся :)

по суті вже давно були випадки, що садили за ввіз цих речей.

Опубліковано

Scabiosa Цікаві торенти відвідуєш... :_04:

Чукча писатель?

В мене 19 пунктів, кожен з яких я побачив вперше. Але, підозрюю, на (зовнішній) IP до сотні користувачів.

троянии чистити не пробували? ЖВ

Відсутні."Найкращий засіб від головної болі - гільйотина"?

торенти то фігня. Якщо продаватимеш штани чи платья, раджу невикладати фото, а то мабуть теж спалишся :)

Дякую, кеп! Не забудь із vk видалитись!

По піднятому питанню взявся за "польові дослідження". Добрався до ПК абонента Датагруп за NAT. Комп апріорі чистий від зараз. Список на сайті присутній. Невеликий, на сім позицій. Половина торрентів абонентом скачувалась, решта - від сусідів, очевидно. Частина на рутрекері бралась, частина деінде. При тому один-два торренти в день гарантовано скачувались і роздавались. Перевірив і на анонімайзері. Чисто, що й не дивно- торрентів через них не покачаєш.

Роблю висновок - технологія "фіксації" торрентів є. Вказаний сайт демонструє її можливості. А що ВЖЕ роблять з нею - невідомо. Не хочу бути учасником оруеллівського світу.

Хтось користувався VPN Service? TOR?

Опубліковано

Scabiosa, может ты нажимал кнопку Демо?

після кнопки Демо

EQeDZ.jpg

лівий АйПі і торент

більше ніякої інформації

про себе нічого побачити не можу. чи не там дивлюсь?

п.с. цікавий сайт. по статистиці можна глянути, що цікавого можна скачати для перегляду)))

http://www.customer.scaneye.net/daily-report-on-piracy-in-Ukraine.html

Опубліковано

Перегляд повідомлення georg (06 February 2013 - 14:18) писав: Scabiosa, может ты нажимал кнопку Демо?

Хтось на цьому форумі читати вміє? :0159: Не демо. На скріншоті видно.

P.S. Вказану "побічну дію" сайту як рейтинг закачок теж виявив.

Опубліковано

Хтось на цьому форумі читати вміє? :0159: Не демо. На скріншоті видно.

в мене після натискання кнопки Демо був такий результат.

як побачити реальну інфу?

Опубліковано

Натискання кнопки "Demo" переводить в режим демонстрації сайту, картинку, яку ви можете побачити... Її натискати не потрібно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...