Перейти до змісту

Луцька влада хоче перейменувати 28 вулиць

Taurus

Рекомендовані повідомлення

а до колгоспів люди роботи не мали...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 162
  • Створено
  • Остання відповідь

Назви вулиць як пам'ятники , їх ставлять тим ким треба гордитись , видатним представникам нації , славним подіям . А виходячи з логіки "це теж наша історія" давайте і вулицю імені Гітлера зробим . Що славного в колгоспах було?

Ви мабуть забуваєте, що коли були колгоспи то люди в селі мали роботу, а зараз що?

А зараз працюють самі на себе, хто має бажання працювати, а не пити. І давайте в такі дєбрі не влазити, бо ви мабуть, забуваєте яким чином і за чий рахунок ті колгоспи створювались.

Це типу, якщо слідувати вашій логіці, в мого дідуся забрали 20 га. землі декілька пар коней, корів і с/г техніку, дивом до Сибіру не вислали, і змусили вступити до колгоспу то йому від цього стало значно краще жити? Це ганебна сторінка нашої історії і увіковічувати її назвою вулиць, як мінімум недолуго! dry.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... бо ви мабуть, забуваєте яким чином і за чий рахунок ті колгоспи створювались.

я би уточнив: і близько не здогадуєтесь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після їхніх перейменовувань, виникає проблемка, потрібно шурувати і ставити собі новиш штамп у паспорті про прописку. На це треба виділити час, а якщо допізна на роботі, то нікого не валить, то проблема кожного чого то він не змінив у себе відмітку про прописку. От наприклад, я змогла лише з третього разу поміняти, двічі приходила даремно, бо тьотінька яка робить цей запис у свій робочий час тусується скрізь, тільки не на роботі... Злості на них не вистачає... :angry2:

А ще, мені здається, і документи на квартиру чи будинок доведеться міняти кожному... Ідея добра, але якби наша влада взяла при цьому на себе матеріальні затрати на виготовлення нових документів для громадян, і ценралізовано вирішили питання їх (документів) переоформлення. Але ж, певно, буде як завжди - за заміну заплатіть, а переоформити - то взагалі "пєсня". В три заходи можна і не вкластися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а до колгоспів люди роботи не мали...

До колгоспів вони жили на деревах і палкою-копалкою викопували їстивні корінці :)

А після колгоспу:"Нам сонця не треба-нам партія світить,нам хліба не треба-роботу давай!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А все таки кльова в нас влада від виборів до виборів: завжди знає що на бордівський вентилятор закинути. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ще, мені здається, і документи на квартиру чи будинок доведеться міняти кожному...

У будинковій книзі ставиться штамп про перейменування вулиці і робиться запис. З приводу свідоцтва на право власності - ніби нічого міняти не треба було, хоча цікавенька картина вимальовується - є документи на квартиру, яка знаходиться на вулиці, якої не існує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не пам"ятаю всіх хто є хто по прізвищам, але чим завадив пров. Колгоспний, Чкалов, Пархоменко і ще кілька?

невже перейменування вулиць має торкатись всього того що було вкинуто попереднім режимом без виключень. Пархоменко - герой, його застава однією з перших приняла удар фашистів і наскільки пам"ятаю довго трималась. а те що він був комуністом то вже не так важливо - головне гарний приклад як треба захищати Батьківщину (не плутати з партією)

Колгоспний - з такми успіхом наступні керівники можуть і все що із середньовіччям пов"язане перейменовувати - брєд.

Історію треба пам"ятати, але аж ніяк не перечуркувати в ілюзорну угоду майбутнього...

Все таки дожала вас нинішня влада? Працювати не дають? Чи може, ну його, так якось спокійніше, да і поцани с даунбаса адобрят.

Не очікував від вас такого, madkot. Якщо ж ви дійсно так думаєте - це ще гірше. Наче ж нормальна патріотична людина. Ступінь зхохлячування мас вражає. Вірус який пожирає все, на щастя не діє на людей чий генетичний бодай трошки відрізняється від стандартного селянського-хохляцько-українського. То може, вам з крові Ганни Сінькової сиворитки робити? Як проти чуми, будуть вам щеплення.

По суті - якщо там не зовсім довбойоби все буде по спланованному сценарію - зазделегіть підготовленні "вазмущенія мас", і перейменувати не будуть не тільки ті вулиці, а і взагалі всі. Ну може для вигляду перейменують 1-2 вулиці які і нинішній владі око муляють. А такі як madkot цьому добре підігрують, чи то сплановому чи то з не розуміння не знаю. Дуже звичайно хотів би помилитись...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Назва вулиці покликана увіковічнити славу власника цієї назви. Для чого увіковічнювати колгоспи - не розумію. Цю вулицю точно треба перейменувати.

тому що колгосп - цечастина історії, і він нічим не відрізняється від назви пов"язаної з дремньою історією, наприклад Данила Галицького - сумніваюсь що в ті часи простий люд жив краще ніж в колгоспі, чи візьмеом Княгиню Ольгу - не знаю чи у Луцьку є, але у Володимирі є точно - вона теж була для простих людей далеко не ангелом.

о, то чи не варто зараз називать вулиці, наприклад, так:

вулиця приватних фермерських господарств

вулиця відкритих(закритих, публічних)акціонерних товариств

вулиця товаристська з обмеженою відповідальністю

це ж теж історія, нічим від данила галицького не відрізняється:)

А де вулиця банківського сектору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вулиця відкритих(закритих, публічних)акціонерних товариств

А де вулиця банківського сектору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну нарешті подінуться пережитки совдепії.

Шкода що міськрада не може приймати ще рішення по експропріації будинків луцьких корупціонерів і їх родин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перелік вулиць, які хочуть перейменувати:

1. вул. Бабушкіна

2. вул. Баумана

3. вул. Горького

4. вул. Доватора

5. вул. Земнухова

6. вул. Кірова

7. вул. Колгоспна

8. пров. Колгоспний

9. вул. Котовського

10. вул. Краснодонців

11. вул. Куйбишева

12. вул. Лазо

13. вул. Молодогвардійська

14. вул. Невського

15. вул. Олега Кошового

16. вул. Орджонікідзе

17. вул. Панфілова

18. вул. Пархоменко

19. вул. Пролетарська

20. вул. Радгоспна

21. вул. Радіщева

22. вул. Свердлова

23. вул. Тухачевського

24. вул. Тюленіна

25. вул. Уляни Громової

26. вул. Фрунзе

27. вул. Чкалова

28. вул. Щорса

Джерело: ЗІК

Вибачайте на слові но вони вобще офігели, хай построять ті вулиці , а потім називають як хочуть! по моєму дані вулиці були побудовані за советів, ну і якшо вони побудовані за советів хай і називаються по советські! історія як не як, якшо хочете шоб ваш Бідлера і Шухревич вішли в історію, то побубуйте вулиці і в перьод їх називать як заманеться хай строять вулиці і називають як хочуть! а то поназивають : " Вул. Степани Бандери, Вул. Генерала Бандери, Вул. Сержанта Бандери, Вул. Рядового Бандери" з таким успіхом можна поназивати по іменно кожну вулицю, солдатом якій "служив" в УПА!

P.S. я проти якіхось перейменувань!

1) Ніякі то не герої, а "геморої" і називати вулиці такіми суперечними особами як бандера і шухевич, і всякіми тіпа "героями" непотрібно!

2) Як я вже повторявся, хай построять хоть одну вулицю, тоді можуть називать як хочуть! в цьому випадку як хочуть хай називать!

3) Я маю свою думку, і висловлюю на даному форумі, якшо є якісь хворі на голову, і які хочуть лишній раз показати які вони хворі, то Бог вам Суддя!

ХОЧЕТЕ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ -- БУДУЙТЕ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3) Я маю свою думку, і висловлюю на даному форумі, якшо є якісь хворі на голову, і які хочуть лишній раз показати які вони хворі, то Бог вам Суддя!

В МЕМОРІЗ, однозначно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є такий гарний український вислів - не на часі. Так от він найкраще, як на мене, підходить до цієї події. Не на часі зараз перейменовувати вулиці. Є більш нагальні проблеми, на них потрібно спрямовувати зусилля і кошти, а не встановлення чи демонтаж пам'ятників, перейменовування вулиць і т.д. Комунальних проблем як гноївки в авгієвих конюшнях, а вони вивіски на конюшні міняють...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачайте на слові но вони вобще офігели, хай построять ті вулиці , а потім називають як хочуть! по моєму дані вулиці були побудовані за советів, ну і якшо вони побудовані за советів хай і називаються по советські! історія як не як, якшо хочете шоб ваш Бідлера і Шухревич вішли в історію, то побубуйте вулиці і в перьод їх називать як заманеться хай строять вулиці і називають як хочуть! а то поназивають : " Вул. Степани Бандери, Вул. Генерала Бандери, Вул. Сержанта Бандери, Вул. Рядового Бандери" з таким успіхом можна поназивати по іменно кожну вулицю, солдатом якій "служив" в УПА!

P.S. я проти якіхось перейменувань!

1) Ніякі то не герої, а "геморої" і називати вулиці такіми суперечними особами як бандера і шухевич, і всякіми тіпа "героями" непотрібно!

2) Як я вже повторявся, хай построять хоть одну вулицю, тоді можуть називать як хочуть! в цьому випадку як хочуть хай називать!

ХОЧЕТЕ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ -- БУДУЙТЕ!

Хлопчику, збігай спочатку дізнайся, чи всі ці вулиці були збудовані за совка. А як ти помиляєшся і, наприклад, половина збудована за Польщі. Перейменуємо на польські назви?:)

Я би порадив тобі висловлювати свою думку покоротше- менше дурниць писатимеш, розумнішим виглядатимеш:) Хто герой, хто не герой, у такому тоні татові розказуй, у нього освіта підходяща і запис в трудовій, вислухає з розумінням.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
Комісія з впорядкування назв вулиць міста Луцька затвердила перелік нових назв для 27 міських вулиць – рішення про їх перейменування прийматимуть депутати міськради під час урочистої сесії, яка відбудеться напередодні Дня незалежності України.

Як повідомив голова комісії Сергій Григоренко, всього перейменувати пропонується 27 вулиць, які до сьогодні мають «тоталітарні» або чужорідні назви.

Хоч раніше йшла мова про 28 вулиць, вулицю Молодогвардійську вирішили не чіпати – вона є спільною для Луцька й села Гірка Полонка.

Сергій Григоренко пояснив, що, приймаючи рішення про перейменування вулиць, підбираючи для них нові «імена», комісія передусім ставила за мету відновити їх історичні назви. Якщо ж цього зробити було неможливо – вулицю рекомендували назвати іменем людини, пов’язаної з історією міста Луцька і Волині, аби тим самим популяризувати історію рідного краю, виховувати в лучан місцевий патріотизм.

«І лише в третю чергу вулицям, які необхідно перейменувати, ми вирішували пропонувати присвоїти імена славних, відомих, знакових імен з історії України», - сказав Григоренко.

Отож, наводимо перелік діючих і рекомендованих назв вулиць міста.

Вулиці, яким хочуть повернути історичні назви:

Вулиця Бабушкіна – вул. Шпитальна,

вул. Горького – вул. П’ятницька гірка,

вул. Колгоспна – вул. Садова

пров. Колгоспний – пров. Садовий

вул. Пархоменко – вул. Яблунева

вул. Радіщева – вул. Срібна

вул. Пролетарська – вул. Рогова.

Частині вулиць комісія вирішила присвоїти назви, які б вказували на місцеві топоніми чи важливі інфраструктурі об’єкти:

вулицю Невського хочуть перейменувати на вулицю Цукрову (адже поряд - цукровий завод),

вулицю Олега Кошового – на вулицю Балка (через місцеву назву міського району).

Нові назви, яким перевага надавалася в другу чергу – імена відомих діячів з історії Волині і Луцька.

Решті вулиць, які потрібно переназвати, рекомендують присвоїти назви, які б увіковічнили відомих українських діячів чи явища з історії України.

Вулицю Баумана хочуть перейменувати на вулицю Петра Маха (відомий волинський письменник та публіцист, почесний громадянин міста Луцька , який помер у березні 2011 року),

вул. Земнухова – на вул. Князів Ружинських (відмий старовинний волинський князівський рід, який веде свій родовід від Олександра Наримунтовича — онука засновника Литовської держави князя Гедиміна).

вулицю Уляни Громової – на вулицю вул. Йосафата Кунцевича (український церковний діяч XVI століття, греко-католицький архієпископ, родом з Волині, визнаний священномучеником),

вулицю Краснодонців – на вулицю Князів Острозьких (відомий старовинний волинський князівський рід),

вул. Куйбишева - на вул. Олексія Шума (воєнначальник УПА, шеф штабу ВО «Турів», воював на Волині),

вул. Свердлова – на вул. Юрія Покальчука (письменник, перекладач, науковець, який виріс у Луцьку, тут закінчив школу й Луцький педінститут; помер у вересні 2008 року),

вул. Фрунзе – на вул. Степана Кривенького (волинський композитор і поет, автор «неофіційного гімну Волині» - пісні «Волинь моя»),

вул. Щорса – на вул. Олександра Богачука (поет-пісняр, журналіст, жив і творив на Волині, помер у травні 1994 року),

вул. Панфілова – на вул. Архітектора Метельницького (відомий волинський архітектор, який, зокрема, проектував забудову 33 кварталу міста Луцька),

вул. Доватора перейменувати на вул. Християнську,

вул. Кірова – на вул. Петра Болбочана (полковник армії УНР, певний час був волинським військовим комендантом),

вул. Котовського – на вул. Холодноярську (в пам’ять про Холодний Яр – місце у Черкаській області, відоме через діяльність там українських гайдамаків, а також самопроголошену з 1918 по 1922 Холодноярської Республіки),

вул. Орджонікідзе – на вул. Митрополита Андрея Шептицького,

вул. Радгоспну – на вул. Григорія Гуляницького (український військовий і державний діяч 17 століття, полковник ніжинський (1656-1659) і корсунський, родом з Волині),

вул. Тухачевського – на вул. Андрія Марценюка (псевдо «Береза» - командир чоти УПА, яка вела нерівний бій з фашистами у Загорівському монстирі у вересні 1943 року),

вул. Лазо – на вул. Ґеоргія Ґонгадзе,

вул. Тюленіна – на вул. Петра Могили,

вул. Чкалова – на вул. Івана Кожедуба (український льотчик, тричі Герой Радянського Союзу).

Голова комісії з впорядкування назв вулиць міста Луцька Сергій Григоренко розповів, що під час підбору нових назв вулиць враховувалися пропозиції громадян та громадських організацій, авторитетних науковців. Окрім того, кожна назва пройшла скурпульозне обговорення членами комісії.

Голова комісії нагадав, що на початку липня запрошував усіх охочих подавати свої пропозиції стосовно нових назв вулиць.

Довідково:

До складу комісії з питань впорядкування назв вулиць міста входять депутати Луцької міської ради Сергій Григоренко, Андрій Осіпов, Аскольд Пекарський, Петро Савчук («Батьківщина»), Андрій Калахан («Свобода»), Анатолій Пархом’юк («Наша Україна»), Олександр Пиза («Фронт Змін»), Роман Романюк («За Україну!») та Іван Смоленг (Партія регіонів), історик Петро Троневич, хранителька фондів Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар, заступник начальника управління архітектури міськради Ярослав Матвіїв та журналіст і письменник Феодосій Мандзюк.

Як на мене- дуже вдалі варіанти, а деякі просто суперові.Це стосується і таких назв як Срібна, Яблунева так і вибраних особистостей: Мах, Покальчук, Богачук, Кривенький- просто супер. Цікаво, чи є в Луцьку вулиця Пашкевича?

Класний хід Чкалова-Кожедуба:)і радянську історію згадали, і українець, і герой і тоже льотчєг:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО, нові деякі важкуваті/великі... Але, в цілому, очікував гірших варіантів. Буду ще більш задоволений, коли рідній вулиці вернуть Суворова

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене- дуже вдалі варіанти

а по мне, так ґавно- как задумка, так и новые названия...... :g05:

одно, Ґанґадзе чего стоит...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а по мне, так ґавно... :g05:

Не знайшов вулиць імені Ганді чи Неру?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а по мне, так ґавно... :g05:

Не знайшов вулиць імені Ганді чи Неру?

Будулай-стріт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

інтересно хто платитиме за нові таблички назви вулиць, і за зміну документів, тех. документації і т.д., знову всі кошти з нашого бюджету (дерибан громадських грошей) :smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Впринципі також більшість назв вулиць сподобались, зокрема деякі діячі типу Юрія Покальчука однозначно заслуговують цього!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знову ж таки - чому в новому списку нема Любарта, Вітовта? Це що, останні люди для нашого міста?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дзвоніть до Сергія Григоренка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вулицю Невського хочуть перейменувати на вулицю Цукрову (адже поряд - цукровий завод)

аргументація залізобетонна. то єсть, непробіваєма :( не розумію, для чого перейменовавати вулицю, названу ім'ям великого полководця на таку примітивну назву?

ну і вул. Гонгадзе в Луцьку мені нє понять...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...