Перейти до змісту

Правила проведення перегонів.

Lexx_Giant

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я, когда буду оргом, поделю так:

Категории:

- спортсмены

- ромашка

- гладиолус

- фиалка обыкновенная

Лично я делаю гонки только для себя. Я не люблю массы. Я люблю велосипедистов

• Відповідей 133
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
от як Леша в мене виграв Прання, то ж всі стояли з роззявленими ротами і думали: "як це?". оце був смак перемоги, смак гонки, коли новачки перемагають фаворитів.

тобі самому не смішно?

я дивлюсь якби не Альпініст з Мартензом то не було б про що поговорити :)

завів мову за вас, бо ви є найсильнішими серед наших любителів, ви це довели на гонці. а на гонку вашу я їду, бо мені потрібен досвід змагання, потрібна конкуренція. я саме з вами хотів поганятись, бо ви реально складаєте мені конкуренцію. але ви пішли чомусь в аматори і в мене вийшло не крос-кантрі, а мтб розділка

Опубліковано

У всех разная МОТИВАЦИЯ для участия в гонках.

Кто-то хочет медальку, грамоту, пъедестал ( как подтверждение да, Я- лучший!)

Кому-то важен сам дух соревнований, участие, преодоления себя

Поэтому не будет единого мнения.

На мой взгляд- деление на категории проводится по 2 принципам

- саморегистрация ( разрешают орги)

- саморегистрация с последующим возможным перемещением участников по категориям (решают орги)

Ну хочет Студент катать в элите- пусть катает! Если кто не хочет- как заставить?

А будут заставлять ( переносить в др категорию)- просто не будут участвовать в соревнованиях. Такое уже было

Как выход- больше категорий, соотв. больше размер взносов для обеспечения всех медальками, грамотами и т.д.

А шо делать???? :)

Опубліковано

4. Сугубо индивидуальное мнение: все таки имеет место фетиш побрякушек. Для новичка блестящая медалька - это бальзам на задницу истертую во время тренировок гонки. Это маленький кусок метала, который можно показать дома маме, девушке или друзьям. Спортсменам и профи - эти железки уже не интересны давным-давно. А вот для новички - это свет впереди тоннеля.

200%

мои медальки малая иногда даже в сад носит! :smile-zachot:

В прошлую суботу после того, как уже сама обзавелась своим велом,

реально собиралась ехать с нами (мной и Назаром) на гонку:

"за тата вболівати" :0123:

Опубліковано
А будут заставлять ( переносить в др категорию)- просто не будут участвовать в соревнованиях. Такое уже было

Ну да, ведь

Кто-то хочет медальку, грамоту, пъедестал ( как подтверждение да, Я- лучший!)

:D :D :D

======================================================

Как выход- больше категорий, соотв. больше размер взносов для обеспечения всех медальками, грамотами и т.д.

А шо делать???? :)

А забить. Ибо нифига это не гонка, когда 20 категорий по 3 участника. Это пародия, слабое подобие левой руки и чистой воды гон.

Взять результаты гонки и среднее круга - посмотреть на разрыв. Разница в минуту - повод для разделения категорий. В том же ПЛ на "Великому Пранні" чётко видно, что "Новички" ехали круг около 12 минут, "Аматоры" - ближе к 11 минутам, а "Элита" выходила из 10 минут. Шокамуниясна? :)

Опубліковано

Да. Именно. Потому что иначе вечно будет этот срач после финиша.

Кто не хочет катать с равными себе - пусть не катает.

Не собрался кворум на категорию - фтопку её. Или вне зачёта.

Не собрался кворум на гонку - фтопку гонку. Просто кулинарка.

Не собрался кворум на кулинарку - значит, беззаботно спим.

Честно, уже тошно слушать про "Динамо" и про разницу между их тренировками и своими покатушками.

Ну давайте договоримся так - они едут, но вне зачёта. Но едут. И едут с нашей "элитой". И борятся с ней. Если для "динамовцев" не важны медали - то можно медали распределять между "элитой" в порядке финиша, а для "динамовцев" делать свои грамоты (борьба между своими) - т.е. в одной категории будет по два первых/вторых/третьих места (так мы сделали у девушек на "Блюзе" - в собственно "Девушках", и "Аматорах", где катали две сильных девчёнки).

Что касаемо деления по возрасту - мне кажется, что оно актуально для спортсменов (из-за работы на износ), но не для аматоров, которых у нас большинство. И делить лучше по времени того же круга/гонки. Ну это если хочется, чтобы новые люди появлялись на гонках...

Опубліковано

У всех разная МОТИВАЦИЯ для участия в гонках.

90% мотивації - ПОВІД ЗІБРАТИСЯ. Просто перед тим як потуснячитися, ще приходиться кататися , щоб апетит наганяти :friday: . Для динамівців це тренування, ну чого нити постійно? так всіх розженете, мені особисто нецікаво буде без споглядання на Льошу і Васю ......, яскравих дівчаток :g15: ( не знаю як вони ще до сих пір н*х не послали і не катаються самі після цього всього зудіння)Тим більше багатьом цікаво порівняти свої результати з їхніми. Студента взагалі в куток загнали. Ви не бачили як він у Львові 6 годин з посмішкою проїздив по дощу , багатьом до нього ще сра.... крутити і крутити. Альпініст, Мартенз - їм вже здається всерівно хто приїде першим ,а хто другим (як показали Млинівські змагання ), ну не хочуть вони їздити 8 кругів, значить бережуть здоровья, і правильно роблять. Хто хоче гордитися медальками, падайте на хвіст Тімцу з Льошою і катайте по Україні. Бо всі наші місцеві змагання- це легенька прелюдія....

Опубліковано

ОГО !!!

Видно, що допекла народ тема і не даремно я її підняв.

Ця тема для того й створена, щоб провести уніфікацію гонок. Щоб всі грали по одинакових правилах..

На зборах АВЛ ми про це говорили.. памятаєте?

Це просто одн з етепів. ПЕРШИЙ.. так бимовити..

Розджілити ВСІХ гонщиків, які ганяються на Волині і РІвненщині.. по категоріях. Ці категорії виписати раз і назавжди.... а вносити зміни.. ТІЛЬКИ в крайніх випадках.

Другим питанням буде рух в категоріях.. (ЗВИЧАЙНО НЕ ПІСЛЯ ОДНІЄЇ ГОНКИ І НАВІТЬ НЕ ПІСЛЯ ДВОХ)

Також буде чітко виписаний регламент проведення гонок.. (висота розмітки, старт/фінішний коридор, відповідальні за пресу, за дитячі круги, за спонсорів..і тд.)

Для того, щоб це все запрацювало і не було особливих питань в учасників змагань... варто спочатку поставити все в жорсткі рамки... А вже потім.. скажімо в кінці сезону.. зробити комерційну рейтингову гонку з більшим внеском і призом відповідно і нагородити 1,2,3.. місця, як ми нагороджуємо завжди, а далі всім до 10 місця дати грамоти, в якій буде записано, що вона вручена ...5/6/7... найсильнішому гонщику на змаганнях міжобласного рівня.. з загальним/роздільним стартом.... Престижно бути в 10 найсильніших гонщиків 2 областей і отримати за 1 місце скажімо 200 грн, кубок, грамоту, медаль....??? Думаю да. Я б принаймі хотів.. але для цього треба піднімати свій рейтинг не на 1-2 гонках.. а працювати весь сезон і якщо перемагати.. то серед рівних собі.. а не відходити 2-3 дні .. після гонок зі спортсменами або щоб аматори.. не могли просунутись вперед.. бо перші три місця привезли їм по 10 хв і ще були сфоткані на трасі з цмгаркою в зубах.))))

2 Урса.

В тебе рейтинг працює? Якщо ні .. то що треба щоб запрацював?

Мож оголосиш розклади..

Підтримую думку про масовість гонок.. і про те .. що постояти на пєдесталі престижно/хочеться .. але й треба пахать.

Ще додам.. пропоную оргам.. і АВЛ допомагати один одному на змаганнях реально.. наприклад.. сьогодін проводить Урса.. значить зі ВСІХ (АВЛ, Рівнеські орги, Дубнівськці орги, Млинівські орги) організаторів по 100 грн (сума з потолка.. можна скорегувати). Це буде стимулом для проведення гонк в себе.. вдома..(бо захочеться отримати підтритмку.. ане тільки її надавати.))),) а це реальна популяризація.

Опубліковано

А чому б... доречі.... не зробити рівну кількість кіл для всіх учасників, а для Еліти.. можна її назвати, як душа забажає.. додати просто технічну ділянку.. де вони можуть показати свою майстерність..

І це не повине бути апхіл довжиною 10 км... спуск з максимальним градусом..і вже всі 80% аматорів йде пішки.....

Опубліковано

Ну давайте договоримся так - они едут, но вне зачёта. Но едут. И едут с нашей "элитой". И борятся с ней.

я теж так думав, нас з Динамо 2 чоловік, тому або нас беруть орги в еліту, або ми поза заліком їдемо. гарна ідея

Что касаемо деления по возрасту - мне кажется, что оно актуально для спортсменов (из-за работы на износ), но не для аматоров, которых у нас большинство. И делить лучше по времени того же круга/гонки. Ну это если хочется, чтобы новые люди появлялись на гонках...

теж не факт. приклад: я займаюсь 3 роки, наша Діна Гордіюк 5 років - вона ж не їде так як я. можна за років 2-3 досягти того, чого інший не досягне за 10 років

Если для "динамовцев" не важны медали - то можно медали распределять между "элитой" в порядке финиша, а для "динамовцев" делать свои грамоты (борьба между своими) - т.е. в одной категории будет по два первых/вторых/третьих места (так мы сделали у девушек на "Блюзе" - в собственно "Девушках", и "Аматорах", где катали две сильных девчёнки).

мені теж приємно отримати ту грамоту і, як я писав вище, той же захист на перо. а ще з вашою ініціативністю і винахідливістю до призів, то взагалі:smile-zachot: Призи на Великому прані - у вигляді дошки, на ар -революшн - малесенькі медальки і т.д, Лєкс з розділки зробив взагалі профігонку з грошовими призами. ви ж не пішли і не придбали їх в магазині, а посиділи подумали "як же то цікавіше зробити?" після таких призів і хочеться знову і знову стартувати ці аматорські перегони

Опубліковано

Гонки же вы проводите не для своего узкого круга знакомых-байкеров, а для кучи потенциального народа, которому должно быть интересно.

Вы хотите массовости??? Так забудьте об адекватности. Масса обычно хочет хлеба и зрелищ. А еще, чтобы был реальный шанс на победу, хоть не в этот раз, но призрачный и в будущем.

моє імхо якраз протилежне - реальним шанс на перемогу повинен бути тільки для тих, хто приїхав пару раз останнім, потім довго тренувався, техніку підтягнув і в результаті виборов собі призове місце. бо "на шару" виграти то якось не в прикол. мені он на Знесінні дали грамоту аж за 6-те місце в аматорах = причому то була друга чи третя гонка в моєму житті - хоч і старався, крутив до останнього, обходив когось, але відчуття того, що якась вона трохи халявна не покидає досі - хтось зі львівських сильних любителів тоді поїхали в еліті, когось не було взагалі, в аматорах такі як я матрасники хіба і були. ну і 6-те місце - come on, хто за таке нагороджує :)

Думаю, байкеру, интересней после финиша понять, что вот если еще поднатаскаться и серьезно постараться, то можно и до призеров дойти.

Смотрите на это глазами людей начинающих ездить, а не профи.

це одна з причин, чому я знімаю в основному еліту - бо аматори ще собі самі мусять прикинути, чи воно їм взагалі треба - а чи може їм просто по вихідних погоцати на пікнік вистачить, чи цяцьками різними обвішатися і на велодні покрасуватися :). а еліта - вони вже знають за чим їдуть, гребуть підйоми до кінця, спуски-горбики-ями-калюжі красиво пролітають, навіть коли часом падають - і то технічно :) тому і відео з гонки мусить бути динамічне, красиве, обнадійливе і мотивуюче для аматорів, але в той же час не мусить дарувати хибного шансу - приїду, влізу в форму з памперсом з крутими написами, трохи погоцаю і медалькою буду перед дівчатами випендрюватися :) доречі, пару таких lazy-аматорів в результаті двох гонок перестали їздити - до медальок далеко, напрягатися за просто так - влом, "по тілівізору" не показують і тд :)

Я вот на гонках стабильно в конце доезжаю. Для меня пока что достижение - доехать до финиша и не сойти с дистанции, ибо это чересчур нереальные нагрузки для филолога))

кожен собі сам мету ставить. мені теж аби доїхати, плюс часом об'їхати хоч когось зі знайомих - і того вже вистачає :) але надіятися на перемогу в категорії, бо сильні поїхали в іншій - якось не прикольно, хочеться все ж на сильніших рівнятися.

Опубліковано
додати просто технічну ділянку.. де вони можуть показати свою майстерність..

Не на всі трасах є можливість це з робити.

І так, немає сенсу перейменовувати еліту в аматорів чи ромашок. Від проблеми таким чином не втечеш. Все одно потрібно буде вирішити по яким критеріям відбирати ромашок і гладіолусів, і яким чином організувати міграцію між групами.

Краще вже хай буде "еліта", так всі звикли.

Опубліковано
2 Урса.

В тебе рейтинг працює? Якщо ні .. то що треба щоб запрацював?

Что надо? Ремонт в ванной сделать :D

Опубліковано

7 чел в элите на Млыновской гонке.

Разве мало? Ну разделите еще любителей на экспертов и дебьютантов

Опубліковано

90% мотивації - ПОВІД ЗІБРАТИСЯ. Просто перед тим як потуснячитися, ще приходиться кататися , щоб апетит наганяти

Абсолютно згоден! :smile-zachot::friday:

to Lexx_Giant Правильну тему зачепив. Необхідно встановити стандарти і їх дотримуватись. Всім все рівно не угодиш. А чіткий розподіл по групам і правила переходу між ними повинні бути. Бо тоді не буде приводу до цих "соплєй": "..а чому він там поїхав?", "..а чому я в цій групі?" - є стандарти от і ТОМУ!!! Хочеш боротися в своїй групі - рівняйся на сильніших, стало тобі з ними нецікаво переходь в сильнішу категорію, хочеш отримувати задоволення від спілкування :friday: з колегами велосипедистами - будь-ласка. В будь-якому випадку тобі ніхто не заважає поставити перед собою власні цілі: доїхати до кінця, щоб обігнало не більше 7 велосипедистів, обігнати когось самому і т.д.

Опубліковано

Еще небольшой момент.

Нужно бы решить, что делать с круговыми. Сходят они или едут?

А то получается, я отмаслал 5 кругов, сделали меня ну очень круговым и на финише слышу "можешь уже финишировать и не ехать дальше"

"Фига се", думаю, "это я зря 5 кругов насиловал себя, чтобы в итоге не доехать?!". И поехал дальше.

Как бы этот момент должен быть заранее оговорен и всем известен.

Хотя я за то, что нужно давать завершать гонку. Ведь для некоторых новичкоа финиш - это уже достижение. А кто хочет - и так сам дойдет.

Хотя не думаю, что любители и елите так же захотят сходить с дистанции. Хотя там и круговых вроде и нету.

У нас пока что не 200 человек участвует и это можно позволить.

Впрочем соглашусь, когда народу будет очень много и график плотный, то круговых нужно отсекать. Но на любительских, думаю, не стОит.

Опубліковано

Ярик, ти не знаєш чим ромашки від гладіолусів відрізняються? Айайай. :smile3:

ps. я, вибираючи категорію, прислуховувався до однієї старовинної мудрості, яку мені колись повідав один мудрий чоловік: "ковбой, не стреляй, побереги патроны"

А взагалі в кожного свої таракани. Мені напрклад найбільше заканала в цьому плані гонка на велодень, там де я собі покатався без номера і був цілком задоволений.

Кароч, я знаю шо мені робить, а ви собі міняйтесь :D (ШЮТКА!!!)

Опубліковано

Кругових практично завжди знімають, але їх результат зараховують, враховуючи меншу кількість кіл.

Але не відмічають їх як тих, хто зійшли.

Опубліковано

Підтримую. Моя думка якщо є бажання і здоровля то щоб доїзджали до кінця. Це дійсно для когось може бути великим досягненням!

Опубліковано

Ярик, ти не знаєш чим ромашки від гладіолусів відрізняються? Айайай. :smile3:

В тому то і справа, що у кожного свої уявлення про їх відмінності :)

І один каже - я швидше гладіолус, ніж ромашка; другий вважає першого 100% ромашкою; третій каже - я то ромашка, але сьогодні не в формі, тому поїду з гладіолусами...

А нам потрібні чіткі критерії по відбору.

Опубліковано

Кругових практично завжди знімають, але їх результат зараховують, враховуючи меншу кількість кіл.

Але не відмічають їх як тих, хто зійшли.

в Млинові судді круговим гонщикам дали доїхати гонку до кінця (категорія Аматори), а те що там з толпи якийсь дядя крикнув не їдь... можеш вже фінішувати( некрасить того дядю)... от якби перед стартом судді сказали : так і так, кругові знімаються, тоді да, бачиш що вже круговий, і є фінішуючі, тоді сходь!

є Судді, які вирішують деякі моменти ), а не інші непричетні!!!

Опубліковано

круговий їде меншу к-сть кіл, відповідно на скільки кіл його обігнали. в протоколі пишуть "-1 коло" або ж писати, що проїхав не 7, а 6 за такий то час

Опубліковано

В тому то і справа, що у кожного свої явлення про їх відмінності :)

І один каже - я швидше гладіолус, ніж ромашка; другий вважає першого 100% ромашкою; третій каже - я то ромашка, але сьогодні не в формі, тому поїду з гладіолусами...

А нам потрібні чіткі критерії по відбору.

Гладіолуси "сині" :friday:,а ромашки в білих носках ;)

Опубліковано

Вважаю наші перегони аматорськими.. тому кругових знімати не варто.

Але.. як ти зійшов з гонки.. то прийди і відміть це в суддів.

Перед гонкою мати бути чіткий інструктажі оголошення штрафів і за що. Щоб всі знали як їхати, по чому орієнтуватися і що буде за невиконання правил.

Такс.. Гладіолуси..)))) зараз будете в асці цвісти і пахнути. ))))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...