Перейти до змісту

Вегетаріанство

laska

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

difoto, Так іх правільна! :) Складається враження, що дехто прожив років 300 (на одній петрушці,, без смальцю і жиру)...

Народ, особисто я не проти вегетаріанства і т.п. Мало того я ЗА! Але я за здорове і правильне харчування.

Не потрібно виносити своє "захоплення" на один рівень із релігією. Це нагадує набридливих "проповідників" якоїсь секти, які так і кричать, що те, що ви робите - не правильно. Робіть, так як я кажу, бо правильно саме так, бо так казав Бог - я знаю. сам чув.

Мало того м'ясом не можна захоплюватися. Не правильне його приготування може призвести до багатьох захворювань. Страшних захворювань, від глистів до ботулізму.

В давні часи була кара - годували людей гарно запеченим (на сухо) м'ясом. В результаті м'ясо майже не виходило з організму (шлунку) і загнивало. Людина помирала в страшних муках.

Знаю одне, що ніякий банан не замінить гарно засмаженого (попередньо замаринованого) шматка свинини або телятини !

• Відповідей 1,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
В давні часи була кара - годували людей гарно запеченим (на сухо) м'ясом. В результаті м'ясо майже не виходило з організму (шлунку) і загнивало. Людина помирала в страшних муках.

як довго у нас ще житимуть старі казки))

Концентрация соляной кислоты в желудке настолько высока, что процессы гниения и разложения в нем попросту невозможны. Единственная бактерия, которая может постоянно жить в подобной среде — Helicobacter pylori. За гниение она «не отвечает»…

якби в людину пхали б одні яблука вона б також померла, але не від того що в неї щось там загнило))

Опубліковано

Андрій Віталійович, чому ж старі? Тоді придумайте розкажіть нову! Яку знаю, таку й розповідаю.

Ви не дочиталися, я ніде не казав, що в шлунку загниє. Є ж ще й кишечник. І якщо вас будуть годувати ВИКЛЮЧНО таким м'ясом, як ви вважаєте, перепрошую, по-большому в туалет сходити зможете?

Опубліковано
Ви не дочиталися, я ніде не казав, що в шлунку загниє. Є ж ще й кишечник.

в кишечнику загнивало?

таким м'ясом

яким таким? чи я знову щось недочитав? :_08:

Тоді придумайте розкажіть нову!

нові казки про мясо вегетаріанці розповідають))

Опубліковано
таки не дочитали.

таки не дочитав *посипаю голову попелом*

ну так вони гниє чи ні в організмі людини?

й якщо все-таки гниє то може розповісте як у нього це виходить?

Опубліковано

Вношу поправку/ясність.

К слову сказать, в древние времена практиковалась такая пытка над преступниками. Их сажали в ямы, и кормили только одним мясом и водой. Через неделю-другую человек погибал в мучениях. Почему? Потому что избыток белков вызывает токсическую реакцию, которая поражает печень, почки. Под воздействием продуктов распада белков организм перестает существовать. Это наглядный пример того, что все полезно, если употреблять в меру.

при щоденному споживанні м'яса (виключно), організм просто не в силах буде його все перетравити. Частина залишиться не перетравленим. Бактерії в кишечнику ніхто не відміняв. В тому числі й хвороботворні. Як ви вважаєте, що станеться із рештками не перетравленого м'яса?

Опубліковано
Як ви вважаєте, що станеться із рештками не перетравленого м'яса?

невже згниє? :_07:

якщо маєте знайомих лікарів то їх попитайте, а то щоб я тут не писав всерівно не сприймете...

ну й ради цікавості, якщо мясо замінити на звіжі яблука щось зміниться?

Опубліковано

От перепитаю в лікарів. Є у мене знайома гастроентеролог.

Яблука - то клітчатка. Ніби допомагає при травленні. Мені здається виникне алергія (ябо передоз) на вітаміни. теж нічого хорошого.

а то щоб я тут не писав всерівно не сприймете...

чому ж ні. Сприймаємо ж.

Опубліковано
От перепитаю в лікарів.

обовязково, й якщо ваш гастроентеролог скаже, що продукт в організмі (травній системі) може гнити, то нехай пояснить механізм.

ну а ви вже мене, темного, просвятите...

теж нічого хорошого

так в тому справа, що харчування одним продуктом дасть негативні результати. й монопісюально буде це мясо чи якась трава...

Опубліковано

Цікаво, як людині, яка не їсть - а яка користь у варенному вкруту яйці? Скарлупку, сумнівне джерело кальцію викидаємо/тваринам віддаємо, лишається білок але і той малоцінний... Просто наповнювач страви?

Опубліковано

гарна стаття із достатньою кількістю вичерпних фактів, яка розказує, як саме гниє.

з статті

Заблуждение о гниющем (грязном, загрязненном) толстом кишечнике а 1а Mechnikoff доминирует по сей день...
В организме человека процесс гниения происходит в основном в толстой кишке
Расщеплению подвергаются все питательные вещества за исключением воды, минеральных солей и витаминов, которые всасываются неизмененными . Нет, как видите, белков и углеводов в толстом кишечнике быть не должно по тому простому резону, что они уже переварились в желудке и кишечнике...
у здорового человека с нормальным пищеварением белки и углеводы полностью перевариваются на пути к толстому кишечнику

виходить, щоб озвучена вами казка була правдивою, якщо мясом кормити людину з хворою травною системою)) та й то, якщо кілок в анус був забитий...

Опубліковано

Андрій Віталійович, не спотворюйте

Заблуждение о гниющем (грязном, загрязненном) толстом кишечнике а 1а Mechnikoff доминирует по сей день...

- він (Мєчнікофф) пропонував його (товстий кишечник) видаляти. Знову не дочиталися.

В организме человека процесс гниения происходит в основном в толстой кишке

- але таки проходить!

у здорового человека с нормальным пищеварением

- покажіть хоча б одну людину

Зі статті:

Гниение - процесс разрушения органических азотсодержащих соединений, главным образом белковых веществ, под действием микробных ферментов; составляет один из важных этапов в круговороте веще ств в природе. При гниении мяса и рыбы образуются птомаины (кадаверин, нейрин, холин и др.), обладающие токсическими свойствами. [...] В организме человека процесс гниения происходит в основном в толстой кишке, где существуют оптимальные условия для жизнедеятельности гнилостных бактерий, образовавшиеся при гнилостном распаде белка в кишечнике

Ні - не гниє ніразу.

Опубліковано
Ні - не гниє ніразу.

як померти, від того що в товстому кишечнику відбувається бродіння та гниття залишків їжі?

Опубліковано

Ви знаєте, не помирав, то зі 100% переконливістю не можу відповісти. Хоча на мене розповсюджуються закони фізики та здорового глузду. З рештою, ми не про мертвих говоримо, а про живих, які не хочуть вживати м'ясо! Я ж його люблю, воно мені подобається у всіх його манерах приготування. Від сирого, в'яленого, до тушкованого, печеного.. Головне, щоб в міру та приготовлене із дотриманням усіх норм здорового глузду та кулінарії.

Та й не медик я, щоб сперечатися. Так кілька доведених фактів з нета.

Опубліковано
Головне, щоб в міру

ось це золоте правило в харчуванні (хоча не тільки)

якщо не впадати в крайнощі (їсти одне мясо або одну траву, чи сонце :0155: ) то буде здорова травна система та гарний настрій))

Так кілька доведених фактів з нета

сумніваюсь я на рахунок страти яку ви описували, чергова видумка вегетаріанців...

Опубліковано

Я давав посилання, де це описано. До речі, користувалося популярністю в китайців (ті взагалі ізвєргі) і в індіанців, також уміли вишукано вбивати собіподібних.

Гуглим

Опубліковано

Zheny@, ви ж не перший день в інтернеті)) нагуглити при бажання можна, що завгодно. вже якщо шукати підтвердження таким "фактам" то у істориків та медиків...

Опубліковано

Вважаєте, що за компами лише школота і тролі? Медики та історики не трапляються? Тролі та школота статті по історії та медицині не пише. А вони таки є.

Опубліковано
Вважаєте, що за компами лише школота і тролі?

або я незрозуміло пишу, або ви людина яка робить надзвичайно не логічні висновки))

читайте буквально - існування факту "страти мясом" можуть підтвердити/спростувати історики або медики, а буде це в науковому журналі чи в інтернеті ролі не грає...серед наведених вами ссилок незрозумілі/некомпетентні ресурси, або статті без авторства...

Опубліковано

Андрій Віталійович, то спростуйте цю байку. З наведенням матеріалів, теорією, практикою і дослідами.

Інакше фраза аля "коли ви в байкі перестанете вірити" рівнозначна самій байці.

Апелювати до опонента і спростовувати усі наступні його докази - розуму багато не треба.

Поки що факт смерті від загнивання в прямій кишці може елементарно викликати гангрена.

Тепер відкидаємо стопіццот постів дискусії. Повертаємось до вашого

як довго у нас ще житимуть старі казки))

і чекаємо аргументованого підтвердження чому це "казка"

:)

Опубліковано

Zeuss, а написав чому казка, тому що фізіологічно неможливо померти від того, що продукти "гниють" в організмі)) та й зазвичай, твердження доводить той, хто його висловив, а не навпаки. інакше можна будь-що стверджувати...але це знову таки формальна логіка, а її сьогодні не поважають, головне гуглити :_07:

та й факту самої кари з історичних джерел не привели, так типу була така кара.

п.с. я не заперечую зі 100% впевеністю, що такого не було, просто дайте почитати про це з вуст історика...

Опубліковано

Женя розповів цю теорію виключно для наглядності його твердження "що за бардзо то не здрово".. Додав, так би мовити, окрасу. І твердження, як таке, тут служить додатком.. Доводити кожне ссилання безглуздо, тому що суть самого повідомлення несе в собі інший інформаційний посил. Інакше після кожного 3 речення треба ставити посилання на авторитетних (для Андрія Віталійовича і іже з ним) людей в своїй галузі.

Так все-таки, для справедливості чому "фізіологічно неможливо померти від того, що продукти "гниють" в організмі))"? Впевнений, що стверджуючи це, ви маєте стовідсоткові праці, статистичні таблиці дослідів і тЕпЕ.. дуже прошу - просвітіть і спростуйте цю байку для нас, історично-медичних нікчем.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...