Перейти до змісту

Вегетаріанство

laska

Рекомендовані повідомлення

питання, що стосуються етичної сторони вегетаріанства.

Шановні вегетаріанці, як ви відноситесь до:

1. Користування шкіряними та хутряними виробами. Ви користуєтесь шкіряним взуттям, одягом, гаманцями, сумочками і т.д?

2, Використання інсектицидів для знищення комах на полях

3. Засоби для знищення гризунів, наприклад, на зерносховищах або для того, щоб попередити епідемію

4. Чи звертаєте Ви увагу на те , чи тестувались ліки чи інші засоби на тваринах?

4. Якщо у Вас дома з"являться миші чи таргани - як Ви будете з ними боротись?

5. Чи будете ви вбивати паразитів, які вам дошкуляють ( кліщі, глисти, воші і т.д)?

Я користуюсь шкіряними виробами - бо це залишки того, що не з'їли трупоїди. Хоча шкіряні речі теж не їм.

Якщо не стане трупоїдів, то не буду користуватись.

По пунктах 2-5 - знищую комах, паразитів ітд., але не їм їх.

Але ж при цьому Ви стаєте так само причетні до вбивства. Їх так само вбивають для того, щоб Ви скористались певними благами.

На мою думку, або повністю притримуватись принципа "непричинення вбивства" або тоді який в тому зміст. Це як курити - або куриш або ні. Якщо хтось курить лише 3 цигарки в день - всеодно він курильщик.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 1,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Я користуюсь шкіряними виробами - бо це залишки того, що не з'їли трупоїди.

Жуки трупоеды на отлично поработали с твоим мозгом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ж при цьому Ви стаєте так само причетні до вбивства. Їх так само вбивають для того, щоб Ви скористались певними благами.

На мою думку, або повністю притримуватись принципа "непричинення вбивства" або тоді який в тому зміст. Це як курити - або куриш або ні. Якщо хтось курить лише 3 цигарки в день - всеодно він курильщик.

Тварин спочатку вбивають на м'ясо, а вже потім на одяг.

От на рахунок куріння дуже вдале порівняння- я не курю, але на зупинках громадського транспорту дуже часто курять - мені це неприємно , але по-суті я є пасивним курцем. То я курю чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вибачаюсь - але існує думка, що певні паразити з м'ясом потрапляють у людський організм, що досить актуально у вашому випадку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тварин спочатку вбивають на м'ясо, а вже потім на одяг.

От на рахунок куріння дуже вдале порівняння- я не курю, але на зупинках громадського транспорту дуже часто курять - мені це неприємно , але по-суті я є пасивним курцем. То я курю чи ні?

ок. з курінням проїхали - це невдале порівняння.

"Тварин спочатку вбивають на м"ясо, а вже потім на одяг."

Ви розумієте, що Ви шукаєте виправдання. Тварин ОДНОЗНАЧНО вбивають, і Ви приймаєте участь в цьому, і користуєтесь плодами вбивства, і причетні до вбивства.

М"ясоїди особисто тварин не вбивають, але користуються плодами вбивства, а отже опосередковано причетні до вбивства.

Абсолютно не бачу різниці.

Або ахімса, або ні .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вибачаюсь - але існує думка, що певні паразити з м'ясом потрапляють у людський організм, що досить актуально у вашому випадку.

А вы мясо термально обрабатывать не пробовали-древние легенды говорят что помогает.Хотя кому я объясняю- вегетарианство мозга уже в 4ой стадии и лекарство одно-йод в литровых дозах-авось рассосется

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви розумієте, що Ви шукаєте виправдання. Тварин ОДНОЗНАЧНО вбивають, і Ви приймаєте участь в цьому, і користуєтесь плодами вбивства, і причетні до вбивства.

М"ясоїди особисто тварин не вбивають, але користуються плодами вбивства, а отже опосередковано причетні до вбивства.

Або ахімса, або ні .

Це не плоди вбивства - це відходи вбивства. Насправді ніхто б не займався тваринництвом в таких масштабах заради повсякденного одягу/взуття.

Вас так само можна звинуватити у вбивстві людей - бо ви користуєтесь американськими товарами, а як нафту США отримує ми всі знаємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Або ахімса, або ні .

Це не плоди вбивства - це відходи вбивства. Насправді ніхто б не займався тваринництвом в таких масштабах заради повсякденного одягу/взуття.

Вас так само можна звинуватити у вбивстві людей - бо ви користуєтесь американськими товарами, а як нафту США отримує ми всі знаємо.

ці виправдання звучать смішно. М"ясо теж можна назвати відходами вбивства.

Скільки коштує шкіряна курточка чи взуття - дорожче ніж 10-20 кг м"яса. А з шкіри однієї корови буде далеко не одна пара взуття та курточка.

Вбивають заради і м"яса, і шкіри - все разом це створює кінцеву вартість. І покупкою шкіряних виробів Ви підтримуєте цей бізнес. а отже і майбутні вбивства

У Вас є вибір - користуватись плодами вбивства чи ні . Ви свідомо вибрали "користуватись", і шукаєте цьому всілякі виправдання, які не витримують критики.

Якщо вбивають тварину , то їй все одно, чи її потім з"їдять, чи будуть на собі носити її шкіру( причому без всякої відрази). Саме головне - факт вбивства( саме цим в своїх доказах опереують вегетаріанці).

відверто кажучи, думав, що почую відповідь справжніх ідейних вегетаріанців, які дійсно намагаються уникнути вбивства живих істот. А вийшло - тут вбиваю( бо завжди знайду цьому виправдання), тут не вбиваю.

Стосовно Вашої фрази

"..Вас так само можна звинуватити у вбивстві людей - бо ви користуєтесь американськими товарами, а як нафту США отримує ми всі знаємо..."

Не думаю що кількість вегетаріанців, які користуються американськими товарами менша , ніж кількість невегетаріанців.

По великому рахунку, непрямо,опосередковано можна кожну людину вважати причетною до вбивства людей чи тварин.

Коли в лісі зрубують дерево, з якого потім зроблять меблі - теж гине немало істот,для яких це дерево - рідний дім. І цей список можна продовжувати безкінечно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось оголошення про продаж шкур корів: http://www.ua.all.biz/uk/g931346/

Ціна 2950 грн . Нічого собі відходи.

Площа шкіри однієї корови біля 5 м кв. Скільки вийде пар взуття?

Ще питання - їсти трупи у Вас викликає відразу, а носити на собі труп - не викликає? Нелогічна вибірковість...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На початку цієі теми була (ТУТ) була порівняльна таблиця по фізіології людини та хижих і травоїдних тварин. Якщо вірити цій таблиці, то людина по своїй природі типовий вегетаріанець. Але таблиця далеко не повна, і є дееякі ознаки того, що людина все ж відноситься до хижаків, тобто м"ясоїдних.

Знаєте, як з першого погляду відрізнити, хижа тварина перед вами, чи травоїдна? По очах! У всіх хижаків (не тільки у тварин, а навіть у птахів) очі розміщені спереду - так хижак краще оцінює відстань до жертви. У травоїдних навпаки, очі розміщені по боках голови, що дозволяє їм бачити майже все навкруги не повертаючи голови (особливо важливо вчасно помітити хижака, що підкрадається).

А тепер погляньте на себе у дзеркало... І якщо очі у вас не в районі висків і не біля вух - їжте м"ясо, здоровіші будете :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вірити цій таблиці, то людина по своїй природі типовий вегетаріанець

висмоктана з пальця статистика, роботи "вчених", нікому крім самих вегетаріанців не відомих, маніпуляція цифрами з впевненістю "все-одно-ніхто-не-буде-перевіряти-але-як-грізно-звучить" і так далі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это апогей бреда

Насправді ніхто б не займався тваринництвом в таких масштабах заради повсякденного одягу/взуття.

Ну тогда откажись от кожанных изделий и перейди на деревянные- хотя нет, дерево тоже живое и по сути тоже его убиваем.Тогда обувай цементные тапки и с гордостью шагай по городу с табличкой "Во время производства этих тапок ни одно животное не пострадало"

Убили человека-его органы пересадили другому.По такой логике выходит что ресипиент-кровавый убийца и маньяк

Человек не есть травоядным или хищником.Люди омниворы до мозга костей. Те же обезьяны не отказывают себе в мясе, муравьях,

Рацион шимпанзе, чей ДНК почти на 99% совпадает с человеческим, состоит в основном из фруктов, зелени, семян, орехов, а животная пища составляет не более 5%[5]. Однако шимпанзе активно поедают насекомых (муравьев, термитов), лакомятся птичьими яйцами, а также охотятся на птиц и мелких млекопитающих, поедая свежее мясо[6]. Известно также, что среди их жертв бывают и другие приматы (мартышки, колобусы, павианы, полуобезьяны галаго и потто)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

подвійні стандарти, це зручно, да)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ці виправдання звучать смішно. М"ясо теж можна назвати відходами вбивства.

Скільки коштує шкіряна курточка чи взуття - дорожче ніж 10-20 кг м"яса. А з шкіри однієї корови буде далеко не одна пара взуття та курточка.

Вбивають заради і м"яса, і шкіри - все разом це створює кінцеву вартість. І покупкою шкіряних виробів Ви підтримуєте цей бізнес. а отже і майбутні вбивства

У Вас є вибір - користуватись плодами вбивства чи ні . Ви свідомо вибрали "користуватись", і шукаєте цьому всілякі виправдання, які не витримують критики.

Якщо вбивають тварину , то їй все одно, чи її потім з"їдять, чи будуть на собі носити її шкіру( причому без всякої відрази). Саме головне - факт вбивства( саме цим в своїх доказах опереують вегетаріанці).

відверто кажучи, думав, що почую відповідь справжніх ідейних вегетаріанців, які дійсно намагаються уникнути вбивства живих істот. А вийшло - тут вбиваю( бо завжди знайду цьому виправдання), тут не вбиваю.

Стосовно Вашої фрази

"..Вас так само можна звинуватити у вбивстві людей - бо ви користуєтесь американськими товарами, а як нафту США отримує ми всі знаємо..."

Не думаю що кількість вегетаріанців, які користуються американськими товарами менша , ніж кількість невегетаріанців.

По великому рахунку, непрямо,опосередковано можна кожну людину вважати причетною до вбивства людей чи тварин.

Коли в лісі зрубують дерево, з якого потім зроблять меблі - теж гине немало істот,для яких це дерево - рідний дім. І цей список можна продовжувати безкінечно.

Ви за своє життя знищили набагато більше тварин заради м'яса+одягу, ніж я. То в чому я не правий? І крім того, чи можете ви з упевненістю сказати, що використали всю шкіру тих тварин що з'їли на одяг? Лишня шкіра залишалась із спожитих трупів? Я за життя, якщо брати по площі шкіри не наносив мабуть і на пів корови, а то й менше.

То ваше тут вбиваю і тут вбиваю, мабуть, більше зло, ніж моє тут вбиваю а тут не вбиваю?

подвійні стандарти, це зручно, да)

Мені трупи їсти неприємно з будь-якими стандартами, тому і не їм.

Ось оголошення про продаж шкур корів: http://www.ua.all.biz/uk/g931346/

Ціна 2950 грн . Нічого собі відходи.

Площа шкіри однієї корови біля 5 м кв. Скільки вийде пар взуття?

Ще питання - їсти трупи у Вас викликає відразу, а носити на собі труп - не викликає? Нелогічна вибірковість...

Багато пар вийде, стільки не переношу за життя, а вам на м'ясо скільки туш треба, яке ваше річне споживання в кілограмах?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На початку цієі теми була (ТУТ) була порівняльна таблиця по фізіології людини та хижих і травоїдних тварин. Якщо вірити цій таблиці, то людина по своїй природі типовий вегетаріанець. Але таблиця далеко не повна, і є дееякі ознаки того, що людина все ж відноситься до хижаків, тобто м"ясоїдних.

Знаєте, як з першого погляду відрізнити, хижа тварина перед вами, чи травоїдна? По очах! У всіх хижаків (не тільки у тварин, а навіть у птахів) очі розміщені спереду - так хижак краще оцінює відстань до жертви. У травоїдних навпаки, очі розміщені по боках голови, що дозволяє їм бачити майже все навкруги не повертаючи голови (особливо важливо вчасно помітити хижака, що підкрадається).

А тепер погляньте на себе у дзеркало... І якщо очі у вас не в районі висків і не біля вух - їжте м"ясо, здоровіші будете :)

Ще трохи про дієту первісної людини:

"...Приведем отрывок из книги В.Фольца, немецкого ученого, наблюдавшего

жизнь народа кубу на индонезийском острове Суматра в первой половине

XX в.,

который более или менее объективно отображает хозяйственную жизнь

первобытных людей. "Большей же частью живут кубу кочевой жизнью и

беспрестанно бродят по своей области в поисках созревших лесных плодов.

Там, где застает их вечер, они сплетают из веток дерева простой зонт, который

защищает их от непогоды.

Все свое время и силы они тратят на поиски пищи. Питаются фруктами,

ягодами, корнями и клубнями, которые откапывают

острыми палками. С удовольствием едят и ящериц, лягушек, гусениц и личинки жуков...

Случается им разорять птичьи гнезда с нежными птенчиками, ловить в

ручьях рыбу, раков, крабов, находить жирных улиток и раковины.

Охота и рыбная ловля играют в быту кубу очень небольшую роль, так как у них нет

необходимых орудий. Чтобы наполнить свои желудки, им нужно долго и

напряженно заниматься собиранием пищи...Если пищи много, они едят до

отвала, до изнеможения, но нередко ложатся спать натощак " .

Возможно, и были в первобытном обществе отдельные коллективы, которые

жили исключительно собирательством. Можно также предположить, что отдельные

коллективы некоторое время существовали главным образом за счет охоты(или

рыболовства), но такие коллективы, безусловно, являются исключением из

общего правила. Правилом же является то, что первобытные люди

до охотничье-технической революции жили главным образом собирательством

растительной и животной пищи. Охота же и рыболовство являлись, за редким

исключением, подсобной отраслью общественного хозяйства."

Вывод: вегетарианскую жизнь первобытные люди не вели, т. к. что бы набить свой желудок, они не останавливались не перед чем..."

Голод не тетка....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да,накинулись вы на человека(alexvvv) точно как хищники.Обрадовались,что человек кожаную обувь носит?Микробов миллионами убивает?

Да, точно он хуже вас,он катится в ад.)))

Но позвольте,я еще сделаю одну попытку хоть что-то до вас донести.

Я уже писал здесь,что у человека есть разум(по крайней мере должен быть),в этом его отличие от животного(от обезьян в том числе,хоть на сколько % наши ДНК и не были бы схожими). И разумом человек должен (в норме) руководствоваться во всех своих действиях.Не желаниями(как животное),а разумом,как человек разумный(не путать с умным).

Именно благодаря разуму человек действует исходя из возможностей и обстоятельств.

А обстоятельства у 60-80% населения такие,что нет необходимости для убийства животных в пищу,пока есть растительная пища в избытке.

А про возможности выращивать в Украине все,что только можно я вообще молчу.

Конечно ученые подготовившие доклад ООН про необходимость перехода населения Земли на растительную пищу для вас не авторитет(в отличие от ООН).Скорее всего всемогущие вегетарианцы купили ООН.)))

И отказ от мяса это первый шаг на пути к разуму и человечности,да и просто банальная экономика.

Теперь про обувь.Обстоятельства такие,что наш климат не позволяет ходить круглый год в шлепанцах или тряпичных туфлях.Потому даже вегетарианцы ходят у нас в кожаной обуви,но не все,многие кожу не носят-это те,кто сделал шаг второй.А есть те,кто ходит в обуви пошитой из кожи умерших своей смертью животных.

В принципе alexvvv правильно говорит,обувь носится лет 10-15.Каждый день он не покупает туфли.Да часть индустрии работает и на него,НО он сделал первый шаг.Он дал жизнь десяткам животных.Кожа на туфли не нужна свежая ежедневно.

По поводу ваших подколок про убийство микробов,комаров и тараканов тоже скажу.Это уже высокий уровень.Но,чтобы до него дойти нужно сделать шаг первый,самый простой.Кстати Серафим Саровский(не джайн) был на уровне видения в каждом живом существе души,он комаров не убивал,наоборот стоял ночами на болоте на камне и молился и комары его не трогали.Мяса не ел,а хлеб раздавал зверям лесным.

ЗЫ:кстати ваши нападки на alexvvv это умение увидеть соринку в чужом глазу,но не заметить в своем бревна.

Ще трохи про дієту первісної людини:

при чем здесь первобытный человек?здесь притягивание теории за уши.Чисто субъективное мнение немецкого ученого.

А если исследовать цыган как отдельное племя,то можно предположит,что первобытный человек жил за счет воровства и торговли наркотой.Правда бред.Вот и я о том же.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На нобелевскую подавай!!!! Хамелеон тебе травоядный в руки.)))))

Да и еще,прежде чем захочешь оспорить присутствие души в животных,зарежь скажем корову или котенка.Или сходи на бойню.

Чув таку історію. Коли Тибет захопили китайці-комуністи , то в 60 х роках там почалась культурна революція. Масово знищувались монастирі, монахів примушували розстрілювати один одного, в туалетах на гвіздку висіли священні тексти. Антирелігійна компанія одним словом повний хаос..

А так як для тибетців закон карми та реінкарнація має важливе значення, то щоб це викоренити, вчителі дітям в школі давали домашнє завдання - вбити і принести в школу живу тварину. Чим більша тварина , тим краща оцінка.

Поневолі задумаєшся - а яку б оцінку отримали учні, якби замочили свою "добру" вчительку?

меня бы исключили за неуспеваемость.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alexvvv, повторюсь ще раз, що до вегетаріанства відношусь позитивно.Але "Платон мне друг, но истина дороже"

Якщо Ви вегетаріанець по дієтичним причинам , то це одна справа. Просто притримуєтесь здорового образу життя і т.д.

Але якщо по ідеологічним причинам, тоді інший спрос.

Ідеологічні вегетаріанці намагаються не спричиняти шкоду та страждання іншим істотам і не вбивати їх (чи бути непричетними до вбивства) навіть ,якщо самим їм це принесе якісь незручності.

Навіть якби їм сказали, що м"ясо це суперкорисно, а вегетаріанство шкідливо, вони всерівно будуть притримуватись цих поглядів. Як батьки в першу чергу дбають про дітей, а потім про себе, так і вони намагаються думати про інших істот.

Зараз не проблема купити одяг та взуття із шкірозамінника чи синтетики.

Якби Ви сказали , що Ви не настільки досконалий вегетаріанець, ще поки не можете відмовитись від деяких речей, пов"язаних зі вбивством, це виглядало би чесніше. Ніж те , що Ви намагаєтесь оправдувати подвійні стандарти. Хороший адвокат може виправдати все.Нагадало Оруела - " все люди равны, но есть люди равнее других"

А те що стосується Вашої меншої причетності до вбивства... Люди ,які їдять менше м"яса ,набагато кращі за тих, що їдять більше м"яса, адже вони менше вбивають.Ось такий напрошується висновок.

а взагалі , на форумі є справжні ідеологічні вегетаріанці, які дотримуються постулатів повністю ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вам ще не надоiло ? всерiвно кожна *жаба* свое *болото* хвалити буде i знайде 100500 пiдтверджень правильностi свого способу життя. Хто хоче iсти мьясо хай iсть, хто не хоче хай не iсть, не бийтесь один з одним лобами, всерiвно кожен перейде в протилежний табiр лише пiд впливом критичних життевих подiй i нiяк iнакше. Хiбащо ви тут боритесь за невеликий прошарок *сомневающихся*, але тодi накльовуется питання, а нафiга ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мова йде про теплокровних тварин (ну і птахів також). Холоднокровні плазуни, риби та інші павуки мають дещо іншу будову організму :) Та й приклад з хамелеоном недоречний - у нього взагалі особлива будова очей, рухи лівого і правого ока можуть здійснюватися неузгоджено, що має важливе значення при лові комах, але перед атакою хамелеон завжди повертає обидва ока на здобич.

Ну, і крім того справжній хижак полює на жертву, яка за розмірами не набагато менша ( а часто й більша ) за нього. Скажімо, ластівку, яка харчується комахами (як і хамелеон), назвати хижаком якось язик не повертається.

А ось орел, сова, вовк, тигр, навіть домашній кіт - справжні хижаки, і дивляться завжди прямо перед собою (як і людина). А де знаходяться очі в типових вегетарінців тваринного світу (заєць, корова, кінь ті ін.) - думаю, всі знаєте :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Разум присущ каждому существу на этой планете, в более или менее развитых формах.Не надо делать из человека уникальный венец природы.Мы просто вид который вскарабкался чуть выше остальных

Конечно ученые подготовившие доклад ООН про необходимость перехода населения Земли на растительную пищу для вас не авторитет(в отличие от ООН).Скорее всего всемогущие вегетарианцы купили ООН.

Ага те же ученые пишут сказки о глобальном потеплении

Профессор Клименко — один из ведущих климатологов России, он регулярно получает отчеты IPCC. Ученый с иронией отмечает, что сегодняшние прогнозы комиссии ООН отличаются от ее же прогнозов десятилетней давности. Это уникальная организация, о деятельности которой можно сказать: каждые несколько лет выясняется, что ее предыдущий прогноз был ошибкой.
По поводу ваших подколок про убийство микробов,комаров и тараканов тоже скажу.Это уже высокий уровень.

Какая то дикая избирательность-тех убиваю, этих не убиваю-прям ККК какой то

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вам ще не надоiло ?

ну як тобі сказати

386_v1.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alexvvv, повторюсь ще раз, що до вегетаріанства відношусь позитивно.Але "Платон мне друг, но истина дороже"

Якщо Ви вегетаріанець по дієтичним причинам , то це одна справа. Просто притримуєтесь здорового образу життя і т.д.

Але якщо по ідеологічним причинам, тоді інший спрос.

Ідеологічні вегетаріанці намагаються не спричиняти шкоду та страждання іншим істотам і не вбивати їх (чи бути непричетними до вбивства) навіть ,якщо самим їм це принесе якісь незручності.

Навіть якби їм сказали, що м"ясо це суперкорисно, а вегетаріанство шкідливо, вони всерівно будуть притримуватись цих поглядів. Як батьки в першу чергу дбають про дітей, а потім про себе, так і вони намагаються думати про інших істот.

Зараз не проблема купити одяг та взуття із шкірозамінника чи синтетики.

Якби Ви сказали , що Ви не настільки досконалий вегетаріанець, ще поки не можете відмовитись від деяких речей, пов"язаних зі вбивством, це виглядало би чесніше. Ніж те , що Ви намагаєтесь оправдувати подвійні стандарти. Хороший адвокат може виправдати все.Нагадало Оруела - " все люди равны, но есть люди равнее других"

А те що стосується Вашої меншої причетності до вбивства... Люди ,які їдять менше м"яса ,набагато кращі за тих, що їдять більше м"яса, адже вони менше вбивають.Ось такий напрошується висновок.

а взагалі , на форумі є справжні ідеологічні вегетаріанці, які дотримуються постулатів повністю ?

Навіщо оправдовувати подвійні стандарти, якщо вони рятують чиєсь життя? Що в цьому поганого?

Мова йде про теплокровних тварин (ну і птахів також). Холоднокровні плазуни, риби та інші павуки мають дещо іншу будову організму :) Та й приклад з хамелеоном недоречний - у нього взагалі особлива будова очей, рухи лівого і правого ока можуть здійснюватися неузгоджено, що має важливе значення при лові комах, але перед атакою хамелеон завжди повертає обидва ока на здобич.

Ну, і крім того справжній хижак полює на жертву, яка за розмірами не набагато менша ( а часто й більша ) за нього. Скажімо, ластівку, яка харчується комахами (як і хамелеон), назвати хижаком якось язик не повертається.

А ось орел, сова, вовк, тигр, навіть домашній кіт - справжні хижаки, і дивляться завжди прямо перед собою (як і людина). А де знаходяться очі в типових вегетарінців тваринного світу (заєць, корова, кінь ті ін.) - думаю, всі знаєте :)

Виходить, що людям, як справжінім хижакам, варто їсти м'ясо сирим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ми хижаки - то давайте ъсти один одного. А що тут такого? Тварин їмо, а людина чим не чим гірша несчатної тварини? Бааа, людей не можна, бо за них садять... А якщо убити людину за вбивство тварини? :0036:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 33-йому їли...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...