Перейти до змісту

Знущання зі старенької бабусі

Соромітник

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня.

Маю ситуацію в нашому місті, яку "чомусь" ніхто не може чи не хоче вирішити. Так як на борді є багато юристів і просто грамотних людей то хотілося б обговорити.

Нещодавно помітив ідучи на роботу, що по вулиці Відродження 8а з балкону постійно кричить якась старенька. Запитався що до чого - сказали що хвора і от собі й кричить.

Ну але якось воно дивно що ніхто її не вгомонить. Поколупав трохи це питання. Виявляється що бабуську тримає під замком її добра онука і ще хтось з родичів. Тримають бо пенсія в неї якась там дюже хороша і тому нікуди не здають. Ну заодно напевно і хату стереже. Раз на день приносять поїсти і усьо. Ніхто там ніколи не прибирає і т.п. Бабуська цілий день вдома маринується і як дорветься до балкону то благає про допомогу годинами як вдень так і вночі... а всім сусідам насрати.

Ну тобто їм якби не зовсім насрати бо вони постійно то обговорюють і заяви кудись писали але ті "десь" зникали. Не знаю чи пов"язано то якось з тим що онука працює в суді чи ні, але істина десь поруч.

Інформація якби зібрана тому мо щось і не правда, але те що людина страждає і ніхто не збирається їй допомагати - то точно.

Порадьте як би можна було грамотніше вирішити це питання, бо реально шкода людину незалежно від того хвора вона чи ні. Думаю вона не заслужила на таке знущання в любому випадку і шкодує тепер лише про те що виростила собі таких нащадків.

Опубліковано

Yarchik, без образ. Але навіщо писати відповідь яка не несе жодного смислового навантаження. Я розумію що справжні юристи без бабла і не пукнуть. Прокуратура у нас відстоює інтереси тих в кого бабла більше і тут я якби в лотерею грати не буду. ЗМІ - то якось дуже широко і розмито. Напевно ж є якісь органи які мають піклуватися такими питаннями. І було б кльово щоб хтось із них тут то почитав.

Опубліковано

От якраз такі органи, що повинні опікуватися (собез, чи орган опіки й піклування) - не пукнуть, бо в них немає повноважень на всезагальну перевірку. Максимум - це прийдуть, постукають в двері, їм не відчинять - і на тім все скінчиться. А треба допитати родичів, при потребі - виламати двері і т.д., і т.п.

А якби про це було б кілька публікацій в пресі, а потім - звернення в прокуратуру, і прокуратура б знала, що питання - "на слуху" в громади, то в неї повноважень вистачить, аби подопитувати всіх причетних до ситуації, і навести порядок. Тим більше, що прокурорам час від часу треба робити щось не тільки в сфері землі, за гроші, а й просто так, аби продемонструвати свою правильність. Гадаю, що це якраз той випадок, коли прокуратура могла б навести порядок. Крім того, якраз на прокуратуру в окремих випадках покладено обов'язок представляти громадян, які в силу певних причин (інвалідність і т.п.) не можуть захистити себе самостійно.

Опубліковано

Швидше за все потрібно написати (для початку) заяву дільничому міліціянту. Нехай розбереться. Заяву завірити у 2-х екземплярах. Щоб потім не "зникла" чи не сказали, що "не писали".

Далі написати заяву у той во, Соцбез. А краще там попитатися. У ЗМІ - просто журналістам будь-якої газети розповісти про "знущання" над старою. А краще сюжет по місцевому ТБ. Просто так не лишиться.

Опубліковано

і ще б дуже не помішало би зняти на відео/телефон крики про допомогу, з привязкою до вигляду будинку (а не просто якийсь балкон) добавити це текстом про бездіяльність соцслужб та міліції і це на інтернет ресурси типу "Волинської правди", "Волинських новин", "Віпу", думаю що інтернет ресурси на даний день це донесуть до значно більшої аудиторії ніж волинське чи Аверс, хоча ще більш ефективніше поєднати і інтернет і телебачення.

І тоді синхронно напряхати силові органи заявами, як сказали раніше. І справді починати з дільничого.

Опубліковано

і ще б дуже не помішало би зняти на відео/телефон крики про допомогу

Хоч і звучить не дуже, але це найпростіший спосіб привернути увагу великої кількості людей.

Опубліковано

А якщо бабця дійсно хвора і рідня навпаки жаліє її кудись здати (не через пенсію)?

Не думаю, що онука дістає задоволення від того, що бабуся живе в її квартирі і періодично кричить, лише через пенсію.

Стареньку шкода в будь-якому випадку, але спочатку треба визначити чи справді вона хвора, а то "добрі" люди всякого можуть наговорити.

А якщо донести інформацію в ЗМІ, не вияснивши причини на 100%, це може бути розцінено як втручання в особисте життя і просто наклеп. ІМХО.

Опубліковано

talja, якщо бабцю заберуть у гериатричний центр/пансіонат, читай будинок пристарілих, то останній вправі (поправте юристи) претендувати на пенсію бабусі. Від чого її перебування там кращим не стане. Я про блага.

Якщо ж хвора (душевно) - ну там теж нюансів вагон. Якщо так люблять (не через пенсію), то хєр би саму закривали в хаті.

Опубліковано

хєр би саму закривали в хаті.

Краще, щоб десь загубилась? Та й навідують кожен день, судячи зі слів топікстартера, а могли б просто закинути на тиждень продуктів.

Опубліковано

Багато в чому погоджуюсь з Ярчиком. Він все правильно написав. Тим більше, в Луцьку зараз новий прокурор (вже пару місяців) і йому треба показати роботу.

Моя порада така: написати заяву у ВДІМ, тобто - місцевому дільничному на предмет того, що бабуся заважає своїми криками і т.п. і таке інше. Для чого? Для того, що б вияснити до кінця ситуацію. Тіпа - "хітрий хід". Бо у випадку, якщо дільничний інспектор напише звичайну "відмазку", то у вас, як заявників (а заяву пишіть колективну) буде залізобетонна можливість пожалітися в прокуратуру на бездіяльність працівника міліції. Цим в прокуратурі займається відділ нагляду за органами МВС. І ви зможете тримати "руку на пульсі" через прокурора чи його заступника і попасти на прийом. Ось так.

І ще забув. Заяву пишіть на ім'я начальника Луцького МВ УМВС Крохмаля. Що б заява пройшла через реєстрацію в канцелярії, бо якщо просто віддасте дільничному, то немає гарантії, що вона "загубиться" через 1-2 дні.

Опубліковано

Cotja, не потрібно перекручувати слів.

Могли б і вийти пройтися прогулятися. Це я до того що: "Не поступають так із тими кого люблять! (не через пенсію)".

Ще питання?

Опубліковано

Zheny@, не варто робити такі висновки, не розібравшись до кінця в ситуації. Життя таке багатогранне.

Опубліковано

А що вихід? Здати стареньку в психлікарню і думати: поїла вона чи ні? що поїла? а чи дали їй пити? а чи не ображає ніхто? і т.д.?

Чи здати стареньку в психлікарню, бо дитина і робота, бо друзі, бо пиво по п"ятницям, бо... та чимало ще всіляких таких бо?

Опубліковано

Если это та бабка о которой я думаю, двор за фотоателье, то она сумашедшая насколько мне говорили, вот и кричит, а дети час отчасу приносят покушать ну и всё.

Опубліковано

Cotja, ну твої ж батьки тебе не покинули ніде, як ти народилася. В надії, що і ти їх до старості і смерті глядітимеш.

Опубліковано

Если это та бабка о которой я думаю, двор за фотоателье, то она сумашедшая насколько мне говорили, вот и кричит, а дети час отчасу приносят покушать ну и всё.

помоєму так вона не пісеньки з мультиків співає. А благає про допомогу, каже що її закрили, просить міліцію викликати, запитується в людей чого вони такі сукі (ну то я так перефразував). А обгрунтувати свою бездіяльність тим що вона хвора - то напевно самий простий варіант.

Опубліковано

Специально спросил только что у жены об этой бабке, жена спрашивала у управдома почему бабка кричит на весь двор, он ей сказал одно: сумасшедшая.

Опубліковано

Управдом в курсе ситуации в дворе лучше нас думаю. Не думаю что из живущих 100+ людей всем все равно и никто до автора топика не решился помочь. Тем более жильцов дома думаю эта ситуация достала больше всех.

Опубліковано

помоєму так вона не пісеньки з мультиків співає. А благає про допомогу, каже що її закрили, просить міліцію викликати, запитується в людей чого вони такі сукі (ну то я так перефразував). А обгрунтувати свою бездіяльність тим що вона хвора - то напевно самий простий варіант.

Деякі душевнохворі придумують собі багато речей - що їх хочуть отруїти, вбити і т.д. і т.п. Тому багато хто з них любить втікати, і відповідно частими є оголошення про їх розшук.

Соромітник, звичайно, приємно, що є такі небайдужі люди як ви, але варто розглянути і той випадок, що бабця може бути хворою.

Як на мене, то найпростішим варіантом буде просто запитати в тих родичів і онуки чи вона дійсно хвора, а при потребі попросити довідку - таким людям мусять же якісь довідки чи виписки з лікарні даватися. Не думаю, що вони, почувши про те, що ви бажаєте звернутися до прокуратури чи міліції, відмовлять у цьому.

Якщо відмовлять, чи такого документу в них просто нема, тоді варто робити все те, що радили юристи.

Опубліковано

Zheny@, я щось не зрозуміла, до чого був перехід на особистості? Мені тепер потрібно запитати у відповідь, чи живуть з тобою твої батьки, дідусі, бабусі, усі родичі дружини, а також як давно ти всіх їх бачив, вони ж бо гляділи-любили? То, можливо, не варто перегинати, а?

І звичайно, запропонуй вихід.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...