Harvester Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 07:37 #1 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 07:37 Збираюсь видати брошурку (методичка). Хотілося для початку пару сигнальних екземплярів. Чи можливий такий варіант: Електронний варіант (Ворд) -> Брошурка А5 (~60 сторінок) Тираж ~10 шт Бюджет — до 100 грн
Oksana04 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 09:49 #2 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 09:49 Спробуйте попитати в Друкарні.Стіл замовлень 24-25-07
Гетто Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 11:22 #3 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 11:22 я только что разговаривал на эту тему с людьми, которые непосредственно занимаются такими делами, поэтому ответ таков:Цена зависит от множества факторов: насколько готов материал к печати, нужна ли работа редактора, тип обложки, тип дизайна, цветность и так далее.Если материал уже полностью готов, то есть нужно просто запустить на ризограф,то в среднем, цена одного экземпляра будет колебаться от 12 до 15 грн.Итого:15х10=150 грн. (это минималка)Может по городу где то и дешевле будет,не знаю, информация только от одного издательства, про другие не знаю...
MOTOROLLLA Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 11:51 #4 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 11:51 Ги)))Ном. тел. в студію тої хвірми де на різографі 10 нкземплярів друкують!!я только что разговаривал на эту тему с людьми, которые непосредственно занимаются такими делами, поэтому ответ таков:Цена зависит от множества факторов: насколько готов материал к печати, нужна ли работа редактора, тип обложки, тип дизайна, цветность и так далее.Если материал уже полностью готов, то есть нужно просто запустить на ризограф,то в среднем, цена одного экземпляра будет колебаться от 12 до 15 грн.Итого:15х10=150 грн. (это минималка)Может по городу где то и дешевле будет,не знаю, информация только от одного издательства, про другие не знаю...
Гетто Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 11:58 #5 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 11:58 Ном. тел. в студію тої хвірми де на різографі 10 нкземплярів друкують!! написав "на ризограф", я никак не имел ввиду то, что 10 экземпляров будут именно на нём печататься, ибо тогда методичка выйдет золотой ( только запуск первой странички - 7 грн) расценки идут по лазерному принтеру...
MOTOROLLLA Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 12:16 #6 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 12:16 мда.... ГеттоНа городі бузина, а в Києві дядько)))Генератор случайных чисел - 100%
Гетто Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 12:55 #7 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 12:55 На городі бузина, а в Києві дядько))) в смысле? я что то не так сказал ? )) или тебя действительно интересует печать сверх малых тиражей на ризографе ?
MOTOROLLLA Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 13:15 #8 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 13:15 что то не так сказал На городі бузина, а в Києві дядько))) в смысле? я что то не так сказал ? )) или тебя действительно интересует печать сверх малых тиражей на ризографе ?
Vadimm Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 18:15 #9 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 18:15 Кагбе где ризограф а где лазерник. Кагбе на ризографе цена напрямую завистит от тиража, покуда стоимость мастер-пленки...
Harvester Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 14:06 Автор #10 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 14:06 ... Цена зависит от множества факторов: ... Тому і намагаюсь вияснити деталі. У нас всі друкують в одній конторі — туди потрібно занести роздруковані листи в такому форматі, як вони будуть в методичці. Вони їх копіюють, сшивають. Тираж — десь 50 шт, собівартість (ціна) — 6—7 грн/шт. Проблем би не було, якби матеріал був повністю готовий. Але матеріалу ще далеко до готовності (в моєму баченні ), а методичку треба вже (всі формальні процедури пройдені) також для різного роду формальних процедур Практично вона була б потрібна осінню, за цей час я міг би її доробити. Так от, впихати макулатуру студентам мені не хочеться (щоб відбити гроші), тому вирішив пошукати бюджетний варіант рішенния проблеми Можна зробити самому: 60 сторінок на А5 з двох сторін — 15 листів А4. 15 листів на 10 шт = 150 листів (~20 грн). Використання картріджа принтера — ще десь 20 грн. Ну ще скріпити, зігнути, обрізати. Правда, навряд чи гарно получиться, і яке видавництво вказувати Так що у мене мета — економія грошей (100 грн не 400 грн) і паперу (бразильські ліси ціліші будуть ) Думав, що існують технолоігії, що дозволяють це робити дешево і сердить
Oksana04 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 16:44 #11 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 16:44 Можна зробити самому: 60 сторінок на А5 з двох сторін — 15 листів А4. 15 листів на 10 шт = 150 листів (~20 грн). Використання картріджа принтера — ще десь 20 грн. Ну ще скріпити, зігнути, обрізати. Правда, навряд чи гарно получиться, і яке видавництво вказувати З видавництвом - тЄжко... Вийде гарно, аби бажання. Треба було чоловіковій мамі 2шт на атестацію по якійсь художній темі (з фотами картин). Робили (друкували) їй в себе вдома. На обкладинки поштучно куплений кольоровий папір. Вона скріпила собі меблевим степлером - шик і блЄск))) Я колись різала в друкарні цінники, роздруковані вдома. Ціну не пам'ятаю - дешево (бо тоді зробила висновок, що вдома більше нарізати не буду) і там це 10хв роботи. А вам разочок "чІкнути" - то взагалі хвилинка часу).
4iter Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 20:21 #12 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 20:21 в свій час друкував сам (є макрос для ворда який все перетворює в брошуру), різав навпіл А4 в друкарні, безплатно (заніс потім шоколадку). Папір і друк мені обійшовся нахаляву, бо робив все на роботі. так що в шоколадку вклався :-)
Skorpio76 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 21:00 #13 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 21:00 Варіант 1 Натякнути студентам, що можна зробити корисну справу... Серед них обов"язково знайдуться тямущі!Варіант 2Не морочити собі голову паперовим варіантом, а дати один роздрукований варіант старості (активісту). Вони собі покопіюють.Варіант 3Видати студентам електронний варіант.Варіант 4 Хороші лазерки (НР, Кенон) в драйвері мають опцію "Друк брошури". Роздрукувати один варіант. Нічого не розрізаючи, зробити ще 9 копій на ксероксі. Зшити усі 10 екземплярів більшим степлером. Для красоти в поліграфічній фірмі можна обрізати краї.
Oksana04 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 21:05 #14 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 21:05 Варіант 4 Хороші лазерки (НР, Кенон) в драйвері мають опцію "Друк брошури". Роздрукувати один варіант. Нічого не розрізаючи, зробити ще 9 копій на ксероксі. Зшити усі 10 екземплярів більшим степлером. Для красоти в поліграфічній фірмі можна обрізати краї.Те, про що писала я.А чого не друкнути 10ть екземплярів, а робити копії??? Так краще?
Witiok Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 21:20 #15 Опубліковано 29 Квітня, 2011 в 21:20 Абсолютно не краще - післе ксерокса будуть чорні лінії де не потрібно і якість відповідно нижча. Я взагалі дивуюсь чому коли мова йде про такі надмалів тиражі ще друкарні залучати.Роздрукувати малу 5-10 сторінок методичку для тесту щоб даремно не псувати папір і побачити як його правильно вставляти, а потім ..все робиться стандартними методами без всяких крутих драйверів, скриптів ітд ітп..Ось Adobe Pdf має таку ф-цію - роздрукує спершу передню потім задню сторону. І нічого не сплутає..та й ворд має в параметрах сторінки Брошуру
Harvester Опубліковано 4 Травня, 2011 в 06:42 Автор #16 Опубліковано 4 Травня, 2011 в 06:42 Варіант 1 Натякнути студентам, що можна зробити корисну справу... Серед них обов"язково знайдуться тямущі! Варіант 2 Не морочити собі голову паперовим варіантом, а дати один роздрукований варіант старості (активісту). Вони собі покопіюють. Варіант 3 Видати студентам електронний варіант. Варіант 4 Хороші лазерки (НР, Кенон) в драйвері мають опцію "Друк брошури". Роздрукувати один варіант. Нічого не розрізаючи, зробити ще 9 копій на ксероксі. Зшити усі 10 екземплярів більшим степлером. Для красоти в поліграфічній фірмі можна обрізати краї. Студенти будуть в вересні, а зараз потрібно для звітності. Крім того, електронний варіант є в Інтернеті, так що всі, кому не лінь, можуть користуватись (в тому числі роздруковувати) Крім того, не хочеться мені брати на голову додатковий "геморой" з дистрибуцією Копіювати можна і на ксероксі (якість, думаю, буде задовільна). Правда, з двох сторін, певно прийдеться поморочитись?
AndreySK Опубліковано 12 Травня, 2011 в 12:41 #17 Опубліковано 12 Травня, 2011 в 12:41 Скачуєш програму http://www.newtech.ru/~orlov/verstka.htmЗверстуєш для А4 (вийде 15 листів).Роздруковуєш.Сам так робив багато методичок. Дешево і сердито.
Harvester Опубліковано 3 Червня, 2011 в 11:29 Автор #18 Опубліковано 3 Червня, 2011 в 11:29 Скачуєш програму http://www.newtech.ru/~orlov/verstka.htm Зверстуєш для А4 (вийде 15 листів). ... Дякую. Але ця програма з малюнками не дуже дружить Та й те саме зараз більшість принтерів дозволяють зробити. P.S. Проблема наднизького тиражу наразі відпала. Буду робити в звичайному порядку
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.